Annem

Canım, yatırmalı mıyız diyorsun da sen, baban ve küçükkardeşin dışında kimse bilmiyormuş ki?
Baban her zaman mı kayıtsız? Hiç mi konuşmuyorsunuz bu konuda?
Ondan yardım göremiyorsan akrabalarına sen haber ver, yardım iste.
Bu iğrençlik, acizlik değil ki?
Annen de seni büyütürken hasta olduğunda, hiçbirşey yapmadan, sabredip geçmesini mi bekledi sadece?
İlla ki birilerine sordu, yardım istedi, doktora götürdü.

Dedim bile. Yaştan falan bahsetmedim farkettiyseniz. O zaten apayrı bir konu. Akıl hastasına bakmakla herhangi bir hastaya bakmak bir değil. Dediğim gibi yaşamamışsınız ve anlamanız mümkün değil. Anlaşılmıştır.

Canim yasin cok kucuk, kardesinin de öyle. Diyelim ki evde de idare edilebilir. Öyle bile olsa bakmak istemeyebilirsin. Kendini suclu hissetme ve bazi densizlerin soylediklerine kulak asma. Ben akil hastasi degil ama yatalak bir hastaya bakmak nedir iyi bilirim. O bile bukadar zorken bunu dusunemiyorum. Sen annenden once kendin ve kardesin icin en iyi olani dusun ve ona gore karar ver. Haricten gazel okuyan cok olacaktir takma. Bir de boyle ben annemi severim iste bu konularda hassasim diyenleri hic umursama. Bazilari boyle mangal kul birakmaz. Ama ben esekten dusenim senin halinden anlarim. Allah yardimciniz olsun canim

Babamdamı bunalımda sanırım o da annenden dolayı hayatını uykuya vurmuş çaresizlik çok kötü allah sana sabır versin bu gibi hastalarada çözüm ve şifa. Zor ,çok zor bir durum

Merhaba canim, sifalar dilerim. Ilk once akrabalarina haber vermelisin. Ve tabii ki tedavi olmasi sart. Bu da evde sabirla beklenerek olacak bir sey degil. Senin de kardesinin de yasiniz cok kucuk. Bu sorumlulugu kaldiramazsiniz. Sacma sapan konusanlara hic takilma. Babanla hic konusmadiniz mi? Annenin durumundan haberdar degil mi? Aslinda senin degil babanin bir cozum aramasi gerekiyordu bu duruma.

Sizinle sizin kullandığımız kelimelerle konuştum, madem " yazılklar olsun" lafını kaldıramıyorsunuz, başkasına da kullanmayacaksınız o zaman. Benimle böyle tehditkar bir edayla konuşmayın diye asıl ben sizi uyarma gereği duydum şimdi. Bir sonraki cvp msjı olmamasını umuyorum, olsa da sessiz kalıp sizi şu tavrınızla başbaşa bırakıcam zira burda yardım isteyen bir çocuğa ulaşmaya çalışıyor insanlar.

Tedavi amaçlıysa gönderilmeli. Başından atmak amaçlı gönderilecekse yine sözlerimin arkasındayım ama tartışmayacağım. Tamam, doğru. Peki, evet. : )
Ben de arkasindayim. Aslinda mesele 16 yasinda caresiz bir cocuga yardim etmek olmali. Oyle dusunse bile yani annesini istemese bile onu suçlu ilan edemez kimse.Yahut hayırsız.

• : )

Ona siz destek olacaksiniz bu döneminde. Ayrica kendiniz soyluyosunuz psikolojik rahatsizligi var diye. Soylediklerini ciddiye almak ne kadar mantikli? O bunu bilerek isteyerek yapmiyor ki. Bu zamanda ona daha cok sarilmaniz gerekmez mi ?

Hanımlaaaaarrr....

Sevgili yhus neden annen izin hastalığından kimsenin haberi yok? Baban ne tur haplar kullanıyor? Annen bir psikiyatristten falan mı yardım alıyor da alıyor hapları yoksa kendi başına mı? Saçma şeyler söylemesi haplardan da olabilir...
Büyüklerinize haber verin annenizin de babanızın da desteğe ihtiyacı var... Daha kardeşin de sen de çok kucuksunuz size yazık

Yasin kucukmus sonra gordum. Ben evlisin annen sende kaliyo sandim. Sen basa cikamazsin kuzum hastane yoluna gitmek ikiniz icin de daha iyi. Sen elinden geleni yapsan da ne kadar bakabilirsin ki?

Canım sen mutlaka bu konuda sana destek olacak bir büyük bulmalısın.
Bu kişi baban olmalıydı ama sanırım o da şu an ilaç alarak kendini uyuşturuyor .O bu şekilde başa çıkmaya çalışıyor olmalı ama baba olarak güçlü olmalı ve bu sorumluluğu almalıydı.
Akrabaların bilmemesi akrabalık ilşkilerinizin zayıf olduğunu göteriyor ama sen en yakın akrabadan başlayarak bence hepsine durumu haber ver.Hiç utanma çünkü hiçbir hastalıktan utanılmaz.Önemli olan şifasını aramak.
Baktın kimseden fayda yok devletin bu gibi durumlarda ilgili bir birimi var mı?Orayı ara ve yardım iste.Sakın utanma ve sakın tek başına bu sorunu çözmek için kendini zorlama.
Ve elbette şunuda unutma ki önce Allah sonra anne,baba.Ne olursa olsun onlara saygıda kusur etme.Sen zaten belli ki hayırlı bir evlatsın.Gelişmeleri burdan yazmaya devam et olur mu?

Akli dengesi normal olmayan birine bakmak gerçekten zor olmalı. Hele hele 16 yaşındaysanız ki bu durumun ilerlemesi de söz konusu. Bence mutlaka profesyonel yardım alın. Umarım buradaki arkadaşlar kendi aralarında tartışmayı bırakır da size akıl verirler. Sosyal hizmetler vs gibi yerlerden yardım alabilir mi acaba bu kardeşimiz. Eş, dost, akraba da pek ilgili görünmüyor.

Şöyle ki yakın bir akrabamız biz küçükken ağır bir psikolojik rahatsızlık geçirdi. Sık sık hastaneye yattı çıktı. Annemden baska bakacak kimse olmadığı için çok kısa bir süre bizde kaldilar. Ben hala aklıma geldikce o vakitler ayrı bi kötü oluyorum.
Demem o ki hakikaten çok zor..
hastaneye sürekli olarak degil ama tedavi adına bir süre yatması durumu biraz düzene sokabilir gibi geliyor doktorunuzla ve baska doktorlarla istisare etmenizi tavsiye edebilirim.
Allah yardımcınız olsun, kolaylık ve huzur diliyorum tatlim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…