Annem

canım neden akrabalardan sakladınız?
sakladınız mı yoksa aranız açık mı?
annen kaç yıldır böyle?
onu göre doktor sadece ilaç yazıp yolladı mı yani?
cevaplarsan ona göre yorum yapacağız tatlım herkes neden akrabaların bilmediğini sormuş zaten

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz anneniz hastaymış psikolojik olarak rahatsız olduğu için söylediği sözleri bilinçli söylemiyordur muhtemelen.
Siz de daha çok küçükmüşsünüz kaldırmanız kolay değil size destek olan yetişkin insanlar gerekli,habersiz akrabalarınıza haber verin yardımcı olsunlar bu konuda tek başınıza atlatamazsınız Allah tez zamanda şifa versin inşallah.

bazı insanlar artisleneceğim diye bodoslama konuya girip çocuğa vicdan yaptırmasın lütfen
yaşını bilmiyordum da ne ''ablalarım'' diye yazmış zaten hiç mi dikkatinizi çekmedi anlamıyorum ya
hadi onları geçtim yaşı küçük olmasa daha evde ki yaşı büyük babasının bile psikolojisi bozulmuşken ilgilenmiyorken bu durum hem kadına eziyet hem kocaya hemde çocuklara

Doktorlar istiyorsa yatirin. emin olun iyilesmesi her seyden daha onemli

hastanede tedavi edilmesi gereken durumsa mutlaka goturun ve tedavisine bakin.. ama bakimi zor diye gondermeyi dusunmeyin.. yasiniz cok kucuk Allah yardimciniz olsun.. Rabbim annenize de acil sifalar versin.. maddi durumunuz nasil, zorlandiginizda yardim edebilecek biri olsa?

Geçmiş olsun canım.Sen daha çok küçüksün.Annenin sağlık durumu ile ilgili başta baban olmak üzere yakın akrabalar ile oturup kararlaştırın,önce iyi bir dr. amuayeneye götürün,yatması gerekiyor derse yatırır zaten direk dr.
bunda iğrenç olan bir durum yok.
hastanede yatarak tedavi görmesi onun hayrına bile olacaktır gerek görülürse.asıl onu bu tedaviden mahrum bırakmak kötülüktür.
sen akıllı bir genç kıza benziyorsun.babanla bir konuşun sonra yakınlarınızdan da yardım isteyin.saklamayın annenin rahatsızlığını.daha da ilerleyebilir sonuçta.
sana yüklenenleri de dikkate alma.yaşın gereği zaten yeterli hassasiyeti gösterebilmişsin ve buraya yardım almak için konu açmışssın.ben takdir ettim seni.devamını da izah ettiğim gibi getirmek için gayret göster.anneciğin iyileşecektir iyi bir tedavi ile eminim.

Ne kadar acimasizsiniz ya o yaştayken hic hasta bakmak zorunda kaldinizmi merak ediyorum??
Bende 16-17 yaşlarındayken kanser hastasi dedeme bakmak durumunda kalmistim 6ay kadar oksijen tüpüne bagliydi ve gece birinin sürekli ayakta durmasi lazimdi başında olaki tüpdevrilir yada bbaşka bise olur diye hem hastaligi hem huysuzlugu o yaştaki insani ne hale getiriyor yasamadiysaniz bilemezsiniz
Hastanede daha iyi bakilacaksa iyileşmesi daha hizli olacaksa tabiki doğru secim bu
Kimse istemez annesini yatirmak ama insaninda kaldirabilecegi bi yük sınırı var sonraki uzuuun yillar kafayi düzeltmeye calisiyor insan iyi bilirim....

çok çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin.. Neden teyzelerinize söylemediniz annenizin durumunu bilemiyorum fakat onların bilmeye hakları var sonuçta onların kardeşi ve sizede yardımcı olacaklardır..
anlattıklarınıza göre muhtemelen şizofreni gibi bir şey hastalığı annenizin ilaçlar fayda etmiyorsa mutlaka dr. yeniden götürüp yatması gerekiyorsada yatırın.. siz vicdan azabı çekmeyin elinizden geleni yaptınız sonuçta onun iyiliği için yatması gerekiyorsa hiç düşünmeden yatırın.. sizde küçüksünüz fakat birde kardeşiniz var onada bakmak zorundasınız.. Allahım kolaylık versin çok zor işiniz...

Bakin annem sabahlara kadar uyumamaya basladi.Ve akli dengesi yerinde degil.Benim yasim daha 16 ve 10 yasinda kardesim var. Kardesim bu sene okula baslicak.Bende aciktan bitiricem elvet bende istemem ama artik korkuyorum
Annen ne hastası? Evde tek başına bakamayacağım bir rahatsızlık mı? Doktora danışmalıdır baban teyzen anneannen uok mi?

Canım benim anneannem alzheimer hastası annem ve teyzem beraber bakıyor ben kardeşim ve yengem hatta dedem ve dayımda destek ve yardımcı oluyoruz sabaha kadar uyumaz hayal görür gerçek gibi anlatır ve şuan tuvalet ve yutkunma gibi durumlarda da çok kötü durumda annem 54 teyzem 44 ben 29 kardeşim 27 yaşında ve bu durumu ailece kaldırmaya çalışıyoruz bu tür hastaya bakmanın zorluğu apayrı sevdiğin bir insanı bu şekilde hasta görmek apayrı bir zorluk, yaşayan bilir ! Sen bu zorluğu tek başına göğüsleyemezsin Allah yardımcın olsun biz anneannemi hastaneye yatırmayacağız çünkü bu hastalığın tedavisi yok ve biz bütün aile bakıyoruz sen durumunu bunlara göre değerlendir

empatı falan kurayım dedım,yok kurulacak bı tarafı yok

adı üstünde ; psikolojık olarak rahatsız...

yaniiii yaptıgı hiç bir seyde mesulıyet gozetılemez

kaldı kii konuşmalarından rahatsızım dıyorsun...

onu bakım evı yada hastaneye yatırırsan ;bu senın ne kadar KALİTELİ VE HAYIRLI bır evlat oldugunu gosterecektır...

ama annen olsa bunu sana yapar mıydı?

sorusu bıle saçma....

Nediyosun kardesim sen ya? 16 yasindaki COCUK psikolojisi bozuk bir hastaya nasil baksin? Bunun okulunu mu okumus, bilgisimi var? Sacma sapan yorum yapiyosun yok yaziklar olsun sana bilmem ne. Kiza yaziklar olsun diyecegine bir akil ver, ailene haber et de doktorunu ara de. Ooh valla neguzel hemen bilp bilmeden yasamadan yargiliyorsunuz. Kadinin hastaligi demekki okadar ilerlemiski nededigini bilmiyor ve iyce durumu kotuye gidiyor. Sen kalk burda kiza yaziklar olsun bilmem ne diye hakaret et.

Konu sahibi sizinde allah yardimciniz olsun. Once ailenize haber verin ve ailenizle berAber hemen annenizi doktora goturun. Senin gibi evlatlarda zor bulunur. Bu yasinda okadar yuk omuzlarinda. Ve hala annen icin cabaliyosun. Allah saba sabir ve guc versin. Insallah duzelir annen..

Seni çok iyi anlıyorum .Sabret lütfen.
Babanla konuş iyi bir doktora götürün anneni.
Eğer tedavisini aksatırsanız daha kötü olabilir.

Ben zaten orada tedavi amaçlıysa tabi ki yatırılacak dedim, işinize geleni okuyup işinize geleni görmemezlik yapıp çatacak yer aramayın, yanlış adrestesiniz.
Bu kadının çocukları, kocası, kardeşleri var. Konu sahibi babasının sağ oldugunu, teyzelerinn oldugunu ama durumdan haberdar olmadıklarını söyledi. Bu kadının bu kadar akrabası varken eğer sırf bakılması zor geldiğinden bakımevine yatırılmasını yadırgadım ben. Tedavi edilecekse tabi ki yatırılıcak bundan bahsetmedim !
Ben gayet de akıl verdim, eğer zor geldiyse başından atmak istediyse yazıklar olsun dedim, tekrar söylüyorum tedavi olması gerekiyorsa tabi ki yatırılması gerek buna lafım yok.
Ben hiçbir şeye bilip bilmeden konuşmuyorum, sen nereden biliyorsun benim bu konularda bir şey bilmediğimi?
20 yaşındayım ben de babamı 6 yaşındayken kaybettim, hastaydı, hepimiz çok yorgunduk, ama gerek ablam gerek annem hepimiz el birliğiyle baktık ona hiç bir şeyini eksik etmedik asla bir yere yatırmayı düşünmedik. Tabi ki tedavisi için hastanede yattı ama onun dışında hep kendimiz baktık. Ben o kadıncağızın haline üzüldüm.
Ben konu sahibesi arkadaşa kalk da kendin bak annene demedim, doktora danış, yakınlara haber ver, yardım iste dedim
eğer mesajlarımı düzgün okuduysanız!

nasıl yanı kadın hastalığından dolayı saçmalıyor dıye hatsaneye mı yatırmak ıstıyorsunuz. yaşınız kçk bıle olsa başınızda bır babanız varmış..bence sııznkı rahatlamak ıstemek olarak algılıyorum..düşüncenız çok yanlış o sizin annenız

Allah yardımcınız olsun bence bi hastaneye görürseniz iyi olur allah şifa versin

Ne olursa olsun sizin o kiza yuklenip evlatligi hakkinda yorum yapip yaziklar olsun sana demenize hakkiniz yok. Sizin bu yorumunuz o kizin kendisini dahada kotu hissetmesini saglamaktan baska hic bisey yapmiyacaktir. Sizde isinize geleni okuyorsunuz! Kiz aciklamis orda babasinin da hap kullandigini ailesininde haberi olmadigini ve hala diyorsunuzki sozumun arkasindayim yaziklar olsun o size bakmadimi etmedimi. Burda psikolojisi bozuk agir hasta olan annesine bakan bir cocuktan bahs ediyoruz, sen kalkip o kiza yaziklar olsun sana bilmem ne diyecegin yerine once bi baban ailen nerde diye baslasan olmuyormu? Psikolojisi bozuk olan ustune birde agir hasta olan birisine bakmak cok zordur. O kizin ici parcalanmiyomu zannediyosun ? Siz kendinizce ona fikir veriyorsunu ama vermeden once soyle bir yerin dibine sokuyorsunuz. Babaniz icin uzuldum allah rahmet eylesin mekani cennet olsun insallah. Ama siz 3 kisi bakmissiniz ve o kiz tek. Bizim ona burdan yardim edip ailesine anlatmasink saglamamiz lazim. Kizin evlatligina laf soylemeye hakkimiz yok.

Ya siz laftan anlamıyor musunuz ?
Bu size son mesajımdır laftan anlayan tek mesaj da anlar.
Dedim ki; tedavi amaçlıysa tabi ki yatırmalısın tıbbi müdahale veya psikolojik tedavi alması doktor tarafından önerildiyse tabi ki yatırmalısın.
Ama bakmak zor geldiği için , yük geldiği içinse yadırgadım. Babası, teyzelerine haber verebilir yardım alabilir, evde bakım hizmetinden faydalanabilirler. Bir çok seçenek mevcut. Ben yazıklar olsun demedim şart koştum eğer bakmak istemediğinden yatırmak istiyorsa diye ki sonra arkadaşımız açıkladı zaten, amacım tedavi diye siz neden atlıyorsunuz bilip bilmeden? Bütün yorumlarımı, arkadaşın bana cevaben attıgı yorumları okudunuz mu da burda gelmiş bana sataşıyorsunuz, ben böyle diyince arkadaş açıkladı amacım tedavi diye ben de öyleyse tabi ki canım yatırmalısın dedim.
Allah allah ya bilip bilmeden gelip çatmak istercesine yorum yapan sizsiniz!
Kendinize sataşacak başka birini bulun.

su "annen kucukken sana nasil bakti, simdi de senin ona bakman boynunun borcu" mantigini anlayamiyorum, anlamam mumkun degil.
bir cocuk dunyaya getirmeye karar verdiginizde bastan sartlari siz kabul ediyorsunuz, kimse cocuga fikrini sormuyor dunyaya getirirken. "ben simdi sevimli minik bebek sen'e binbir turlu mutluluk hormonunun esliginde bakicam; sen de ilerde yasli ve hasta bana bakacaksin" anlasmasindan hicbir bebegin haberi yok.
tabii ki dogurdugunuz bebege bakacaksiniz, egiteceksiniz, hastaliginda yaninda olacaksiniz, buna mecbursunuz.
ama cocugun yasli veya hasta anneye bakmasi onun keyfine vicdanina annesiyle kurdugu iyi iliskiye baglidir. kaldi ki dogurdugunuz bebege bakmakla yasli, agir konumuzdaki gibi akil hastasi bir yetiskine bakmayi nasil kiyaslarsiniz? kimse suclayamaz anne babasina bakmak istemeyen cocugu. hele 16 yasinda kucuk bir kizsa sozkonusu.
haa babanin durumu baska bu arada, kimse pek laf etmemis ama asil esine bakmasi, tum sorumlulugu almasi gereken kisi o. hayat boyu baglilik sozunu o verdi. cocuklara isi birakip uyku ilaci alip yatmayi secmis beyefendi ama. takdire sayan.

Sizin birkaç yorumunuza baktım da ne kadar agresif bir tarzınız olduğunu farkettim. Sizin gibilerle tartışmak anlamsız.
Arkadaş boşuna uğraşmış. Sanki anlayacakmışsınız gibi anlatmış. Size yazıklar olsun 16 yaşındaki bir çocuğa destek olup yaşadığı kaostan çıkarmak yerine, onun kendisini daha kötü hissetmesine neden olduğunuz için....
Siz de düzgün okuyun. Ama bi işe yaramaz, tarzınız apaçık ortada. Hayatınızda yolunda gitmeyen şeylerin hırsını buradan konu açanlardan çıkarmaya çalışan birisiniz. Net !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…