Annem

Ya lütfen empati kurmayı denemeyin. Çünkü o potansiyelin sizde olmadığı besbelli...

He ne güzel azarlıyodunuz çocuğu değil mi ? Siz karnınızdakini öyle yetiştirin. Hayatı boyunca size baksın. Neden çocuk doğurduğunuz belli zaten.

16 yaşındaki bir çocuktan uzak durun... Onun kafasını kendi kafanızdaki sevgiden hoşgörüden uzak yorumlarınızla doldurmayın. Çocuğunuzla da fazla ilgilenmeyin belli ki karşılığını fazlasıyla bekleyeceksiniz.

16 yaşında hasta annesine bakan hem de akıl hastası annesine bakıyor. küçük bir kardeşi var babası depresyonda gibi bir şey. ve birileride çıkmış yürekten bir yazıklar olsun diyor. neymiş hassasmış. davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Şahsima saldirmak istiyorsaniz ozel mesaj atabilirsiniz. Burada konu sahibinin konusunu baltalamaya hakkiniz yok. Herkes sizinle ayni dusunmek zorunda değil. Ben gayet aciklayici yorum yaptigimi dusunuyorum. Tabi ki tedavi icin yatirilir, bakmak zor geliyorsa diye atifta bulundum. Konu sahibini gayet de anladigimi dusunuyorum. Eger ayni sehirdeysek destek bile olurum hastane onerisi yaparim elimden geldigince. Sizin gibi 3. Sahislara kendimi aciklamak zorunda da degilim. Birilerine saldirip yandas toplamaya calisan tiplerdensiniz. Kendi yasadiklarimin acisini falan da niye tanimadigim insanlardan cikarayim ? Siz ne hadle benim hakkimda boyle bir kanıya varabiliyorsunuz ki ?
Başta eger bakmak zor geliyorsa yaziklar olsun dedim ki konu sahibi amacim tedavi dedi. Tedaviyse sonuna kadar destek tabi ki. Sizin tek amaciniz konuyu sabote etmek.

konu sahibi genç kardeşimizi daha da tedirgin edeceksiniz yaptığınız yorumlarla,vallahi ben üzüldüm ya.
böyle destek olunmaz ki.
o çok küçük daha.ne güzel ki annesi için endişelenip buraya konu açmayı akıl etmiş.
destek olalım da bir dr. a götürsünler.
kadıncağız alması gereken tedaviyi alsın bir an önce.
hasta bir insanın görmesi gereken tedaviden alıkonulması asıl en büyük gaddarlık.
ne kadar derlerse de o kaar yatar tedavi olur.bişey olmaz.
kimse zevkinden götürüp hastaneye yatırmaz anasını babasını.
hastanede hasta bakmak daha zordur bilenleriniz var mı bilmem.
oraya hastanızı bıraktığınızda çoğunlukla refakatçi isterler,istemeseler de hergün gitmeniz ihtiyaçlarını görmeniz ,dr.u ile görüşmeniz gerekir vs.
aylarca annem hastanede yattı ,kanserdi.
kimi zaman biz koşa koşa götürdük anneciğimi dr. a aman yatır diye.
en büyük korkumuz evde daha da fenalaşıp bizim müdahele edemememizdi.
kimi zaman rahmetli kendisi istedi dr. dan beni yatır diye.
kendi de korkuyordu evde yığılıp kalmaktan.şeker hastasıydı.kontrol dışı şekeri yükseliyor,ateşi fırlıyordu.kemoterepi gördüğü için hiçbir şekilde hiçbir ilaç veremiyorduk yasaktı.
hastaneye yattığımızda sevindiğimizi bilirim ben.kötünün iyisine sevinmek gibi.gözetim altında olduğu için şükrederdik çoğu zaman.bilirdik ki hastanede saat başı takibi yapılacak.gözümüzün önünde biz de hemşireleri sıkı takipm eder annemin saatlik tedavilerini aksatmadan yaptırırdık.
bu işler zor işler kısacası.
o an hasta için ne yapılması gerekiyorsa o yapılmalı beni bunu bilir bunu söylerim.

Yargılamayı ne kadar çok seviyorsunuz. Oturduğunuz yerden konuşmak kolay. Bu kız daha 16 yaşında, kardeşi de 10 yaşında. Babadan, akrabalardan fayda yok. Ne yapmasını bekliyorsunuz?
Herkes 'ayy ben hayırlı evladım, ben asla hastaneye yatırmam' havalarında ama o yaşlarda bu kadar sorumluluğu üstlenmek kolay mı?

Konu sahibi kardeşim; eğer tedavisi hastanede daha verimli olacaksa düşünme bile derim. Allah acil şifalar versin annene, sana da sabırlar versin.

Anne yürüyemiyor, üstelik akli dengesi yok
Bakan çocuk 16, kardeşi 10 yaşında
Başlarındaki babanın kendine hayrına yok
Lütfen azıcık insaf n'olur
Biz dört kardeş annemi 9 yıl baktık ama son bir yılı onu yarım saat bile yalnız bırakmamamıza rağmen korkunç geçti, çünkü aklını yitirdi. Yattığı yerde kolostomisini koparmalar, kendini yataktan atmalar neler neler, ellerini bağladığımız günleri bilirim çünkü kendisine zarar veriyordu. Bir keresinde yattığı yerde ablamı yakaladı, ablam garibim zaten ufacık kadın, başını kolunun altına sıkıştırdı, yetişmeseydim boğacaktı, bizi tanımıyordu zaman zaman
Velhasıl öyle aklı yerinde olmayan insana bakmak kolay iş değil, üstelik bakan çocuk, yorumlarınızı ona göre yapın n'olur. 16 yaşında çocuk, yol bilmez yordam bilmez, kardeşi ufacık. Kimse onu vefasızlıkla suçlayamaz, yok böyle bir hakkınız.

Konu sahibi kardeşim; bana özelden yazabilirsin, neredesin, akrabaların bu durumu neden bilmiyor, annenin doktoru ile görüştün mü, belki yapabileceğimiz bir şeyler olabilir.

ikinci sayfadan sorasını okumadm.ya Allah askına 16 yasındakı bır cocuga hemde 10 yasından berı annesıne bakmaya calısan oysakı kendının bakılması gereken bır cocuga basa cıkamadıgı bır konu hakkında vicdansız ,yazıklar olsun gıbı yakıstırmalarla nasıl yulenılır anlamıyorum.su an 16 yasında kızı olan arkadaslara soruyorum sızın kızlarınız bu yasta ne yapıyor ,okula gıdıp ders calısıyor ergenlık trıbı atıyor.yemegı hazır yatagı temız vs. olması gerekende bu cunku daha cocukl onlar...
bu kızımız zaten gereken seyı yapıs yapmaya da calısyor ama ustesınden gelemıyecegı bır durum cıkmıs ortaya,ne yapması gerektıgını yakınında aklı salım kımse yok dıye sormus ama burada kızı vıcdansız yaftası yapıstırılmıs.yapyaın ya elınzı vıcdanınıza koyarak bır dusunun ve o kucuk yurekte nasl bır cıkmaza sebep oldugunu gorun.ben annemın ayagının altındakı suyu ıcerım ona her turlu bakarım ama ben 30 yasındayım ve bazı seylerın artık farkındayım gucluyum.cocuk yuregım ve beynım yok artık.16 yasında kı bır cocukta bublar beklenemez
konu sahıbı senın sıkıntına gelıcek olursak annen bellıkı psıkolojık olarak hasta,ve aılenın dıger uyleınden akrabalrınızında haberı olmadıgına gore ıkı secenegın var.
ya teyzen yada annaannen gıbı buyuklerınle paylasıp cozumu bulacaksınız egerkı onlara soylemene engel sebeplerın varsa kı gercekten cıddı sebeplerse eger o zaman hastaneye goturup doktoruyla gorusun eger kı tedavıde basarılı olunamıyorsa bır surelıgıne bakım evıne yatırabılırsınız cunku 10 yasındakı kardesının ve senın de psıkolojık olarak toparlanmanız hayata hazır olmanız lazımkı ona daha ıyı bakabılesınız.

enter

ya en hala konusuyomusun ?? sana açıklama yapmak zorunda mıyım ben ya,atlıyosun hemen olaya..istedıgım yorumu yaparım..burda konu sahıbı konusur,sen değil...

benım hamılelıgımı de o pıs agzına alma,terbıyesız !!

yorumları okudum da 16 yaşındaki bir kızdan,bu kadar büyük sorumluluk beklenmesi anormal geldi bana.yok anneni başından atma yok kendin bak gibi laflar hoş değil..annesi rahatsız tabiki hastanede tedavi olması gerek.artı evin en büyük kızı olduğu için zaten evin bütün yükü üstünde.kardeşinede bakmak zorunda..30-40 yaşındaki kadınlar bile böyle bir duruma isyan ederken küçücük yaşta bunu yaşaması kaldırması elbette zor..zaten annemi atayım gibi bi lafta etmemiş.fikir almak istemiş.
en mantıklısı anneni tedavi ettirmen canım..senin yaşında olup sorumluluk taşımayan kişiler var..sen yine anneciğine iyi bak.iyileşmesi için elinden geleni yap.rabbim yardımcın olsun tatlım.

Ne kadar yakışmış size yorumunuz... Kendi çocuğunuz için gösterdiğiniz hassasiyeti 16 yaşında ki bir çocuğa da gösterin de o zaman anneliğinize saygı duyalım.Son olarak alttan almaya çalışıyorum ama pis ve terbiyesiz olan sizin zihniniz ve sizsiniz...

ya bazı yorumlara inanamıyorum. kız 16 yaşında. çocuk çocuk. birde kardeşine bakıyorr. teedavi olacaksa yatırılacak elbette.
kıza neden yükleniyorsunuz anlayamıyorum

Nasıl da abartmışsınız "yazıklar olsun" falan!
yürüyemeyen ve akli dengesi yerinde olmayan bi anne, ilgilenmeyen bi baba var ve destek olacak kimse yok.
10 ve 16 yaşında iki kız çocuğu nasıl baksın?
annede bariz bi ruhsal bozukluk var, ilerlerse bi gün cinnet geçirse, halüsinasyon görüp çocuklara kendine zarar verse??
tabiki doktora danışıp doktorun verildiği karara göre hareket edilmeli.
bu yaştaki "çocuklara" tabiki annelerinin bakımı zor gelebilir, kolay mı kendi başlarına evi çekip çevirmek, üstüne bir de annenin bakımını tek başlarına üstlenmek?!
azıcık yapıcı olun ya.
9 ay karnında taşımış vs. vs.
bunlara kızın da itirazı yok zaten, ama herkesin dayanma gücü farklıdır. bu kızcağız yapamıyoruz diyor, hastaneye yatıralım mı diyor başımızdan atıcaz demiyor.

Konu sahibine yazıklar olsun diyen ziyan beyinlerin yazdıklarını okuyunca gözümün önünde komşu evleri gözetleyip arkalarından cık cık layan hatunlar belirdi.
"Bak bak bi anasına bakamadı da hastaneye bıraktı"
Halbuki kimse bilmez o küçücük kızın 6 yıldır tek başına annesine baktığını.
Babaları başında sanarlar. Bir de kardeşi vardır hem derslerine, hem üst başına hem de çocuk psikolojisine sahip çıkılacak.

16 yaşında ki evladın psikolojisinden bahsetmiyorum bile. Okulu da annesi hasta diye bırakıp dışarıdan okuyor olabilir.

Destek olmuyorsunuz bari köstek olmayın hanımlar.

Konuya gelince; Annenin rehabiliteye ihtiyacı olabilir. Bunu doktorla konuşman gerekiyor. Belki de ilaçları yetersiz geliyordur yatırılmasına gerek yoktur. Ama doktor takip etmek gerek derse hiç düşünme bu annen için daha hayırlı olur.

doktor yatsın diyorsa yatmalı ..
cok zor bir durum,gecmis olsun insallah düzelir ..

katılıyorum
benim annem de hasta ama akli yönden bi sıkıntısı olmamasına rağmen o kadar zorlanıyoruz ki ona bakarken ben, babam ve kardeşim yetişemiyoruz. ben 24 yaşındayım kardeşim 20. ama bazen bu yükü taşıyamayacak gibi oluyoruz.
kaldı ki 16 yaşında bi kızcağız bu ya. valla sinirlerim bozuldu benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…