- 24 Ağustos 2016
- 167
- 66
- 28
- Konu Sahibi Dondurmalipasta
Merhaba hanımlar, ben bir yıllık evliyim ailemden uzak kayınvalidemlerle aynı şehirdeyim. Konuyu daha iyi anlaşılması açısından en başından anlatmak istiyorum. Annemin annesi annem çok küçükken ölmüş ve dedem yeniden evlenmiş, evlendiği kişi annemi büyütmüş ve annem 17 yaşında babama kaçarak evlenmiş. Biz üç kardeşiz. Çocukluğumda ben en büyük olduğum için annem her şeyde haklı da haksız da olsam bana kızardı ve beni sokağa atardı. Evet böyle anlatınca çok garip geliyor bir anne bunu nasıl yapar diyorsunuz ama henüz 9 yaşımdayken bile annemin beni dövüp sokağa attığını hatırlıyorum. Bende babaanneme giderdim gece de orada kalırdım. Babam da çok sinirliydi o da döverdi. Yani anlayacağınız çovukluğumda hiç sevgi görmedim. Ama annem kendisini dışarıya karşı çok iyi tanıtırdı ve çevresindekiler onu çok severdi ve çok fedakar biri olduğunu düşünürlerdi. Tabi evdeki gerçek halini bilmiyorlardı. Ben tüm bunlara rağmen üniversitede çok iyi bir bölüm okudum ve şuan iyi bir mesleğim var. Annemin de babamın da sinirlilik hali yıllar içinde azaldı. Hatta babamınki tamamen bitti diyebilirim ama annemde hala var. Nişanlılık dönemimizde eşimle annemlerin yanında şiddetli kavga ettik (sonradan ikimizde yanlış olduğunu anladık çok pişman olduk ama olan olmuştu artık) o kavgada da eşimi savundu beni kötüledi. Evlendikten sonra annemlere hiç yalnız gitmedim eşimle bir buçuk yada iki ayda bir gideriz üç gün kadar kalır döneriz. Bu üç günde biz oradayken annem sabah onbire kadar uyur (bizim en geç sekizde kalktığımızı bilmesine rağmen) , akşam on gibi dr yatar, ya eve birilerini çağırır yada biz gidelim der, anne biz sizi görmek için geldik dediğimde de bozulur surat asar. Yada başka istemediği bir şey olduğunda surat asar birşey söylesen cevap vermez, eşim sofradan kalkarken eline sağlık anne der cevap vermez. Eşimin yanında hep babama bağırır erkekleri aşağılar kadınları yüceltir. Eşimde bundan rahatsız olur ve bazen biz eşimle tartışırız. Biz annemlerdeyken günü varsa yada birine oturmaya gidecekse siz varken gitmeyeyim demez gider ve biz annemlerin evinde eşimle kalırız. Özenip yemek yapmaz eşin mangal yapsın der yada tek çeşit yemek yapar. Her şeye dayımları, eşlerini, çocuklarını çağırır. Düğünümde bizim üstümüze takılan takılar dışında anneme verilen paraları ve birkaç altını bana vermedi, onlarla kendine bilezik yapmış. Düğün zamanı bizim almamız gereken eşyalarla alakalı çok karıştı. Düğün günü evimin olduğu şehirdeki düğüne memleketimden 12 kişi kadar insan geldi onları düğün günü öğleden sonra benim evime getirdi ve çay demledi, hamur ve pasta koydu. Ben bu yüzden kuaföre geç kaldım. Düğün günü yapılacak şey değildi bence bu. Evlendiktrn sonra benim evime geldiklerinde 4 gün kaldılar. Elimden geldiğince iyi ağırlamaya çalıştım. Çeşit çeşit yemekler tatlılar yaptım. Onlar gelmeden temizlikte yaptım ama annem camların çok pis dedi. Evlerine döndükten sonra o kadar orada kaldık bize bir gün bile katı meyve sıkacağında meyve sıkmadın çok alındım dedi. Aklıma gelmedi anne birdahakine sıkarım dedim. Tabi bize olunca aklına gelmez dedi. Halbuki bende kendim en fazla üç kere kullanmışımdır bu zamana kadar. Gittiğimde de telefonda da söylediğim en ufak şeye alınır. Sizce tüm bunlar normal mi? Özellikle biz yanlarına gittiğimizde yaptıkları moralimi çok bozuyor. Sizler , özellikle de ailesinden farklı şehirde yaşayanlar ailrnizin yanına gittiğinizde aileniz ne yapıyor nasıl davranıyor? Henüz çocuğum yok ve annem gibi olurum diye çok korkuyorum.
Son düzenleme: