ne dersen de karsındaki sorun olarak aileyi koymus ise zaten oyle anlamayacak mı?
mesela " benimle vakit gecirmek icin caba sarfetmedin, birkac kez teklif ettigim halde kendi keyifince vakit gecirmenin derdine dustun, benim yoklugumu dert etmedin.
bir kez cıktın onda da yine kendi işlerini görmek icindi, sinirlendigimde dahi acıklama yapmak yerine konuyu ailene getirip sıyrılmaya calıstın,
ustelik ben senin "eş" olarak yanımdaki varlıgını sorgularken beni annenle kıyaslayacak kadar terbiyesizlesip bir de ne ilgilenicem sokakta kal tavrına büründün.
kendini topluyorsan topla, bir duzelme yoksa da yapabilecegim birsey yok fazlasıyla ozveriyle yaklasıyorum...
hatta annene bana attıgın mesajı okut da belki benim sana saydıracaklarımı o sana soyler kendinden utanmayı ogrenirsin" derdim muhtemelen...
yani su an bana verdigin yanıtta da sorun ailesinden dolayıymıs gibi oluyor biraz.
babasının işi oldugu icin sel götürdügü halde cıkmasına soylenmeyecegini, ancak bir taşla iki kus vurmaya calısması seni aptal yerine koymasına bozuldugunu soylebilirsin.
ister istemez konunun ucu aileye dokunacaktır fakat" annenler geldi geleli degistin" diye lafa baslamak yerine "odana kapanmak da neydi oyle?" diye baslamak asıl soruna daha fazla deginmeni saglar.
istersen yazılı olarak konus, sonra da cantanı topla, ailenin yanına gitmezsen de bir iki gun arkadasında kal.
cunku diger konuları bir sekilde aşardınız ama şu kafedeki mesaj ve tavrı... kabul edilir degil koalina, alttan alma, o gulumsemeyi ona yedirmek lazım bence.
cunku sonrasında yanına gelip özür dilese, hic gelmeyeceksin sandım diyip sarılsa yorumlarımız biz nebze degisirdi. fakat su haliyle gercekten cok cirkin...
az önce alıntı yaptığım bir arkadaşa da yazdığım gibi içten içe onların sorumlu olduklarını düşünüyorum ve kızıyorum da.
Misal eşyaların hepsi kayınvalideme ait, yerlerini dahi değiştirmedim ama hala ben odadayken sürekli "koalinaaaa büyük tenceren var mı? Koalinaaaa susamlar nerede?" diye sorup beni çağırıyor. Bir keresinde eşim bile dedi, anne Koalinanın hiç eşyası var mı burada nesini soruyorsun yerleri bile aynı diye. Kayınvalidem de muhtemelen sormadan iş yapmayayım diye ince düşündüğünü zannediyor ama iş başka taraflara gidiyor.
Söylediklerin çok mantıklı hiç senin ailen, annen, baban kelimelerini geçirmeden eşimle olan sıkıntımı anlatırsam daha makul olacak. Yani ben "senin ailen sonuçta, o kadar samimi olmadığım halde ayıp olmasın diye saatlerce yanlarında oturuyorum sen bilgisayar başındasın" dediğimde vurgu yaptığım olay "senin ailene hizmet etmek zorunda mıyım" olarak algılanıyor.
Bir de ben gelmiyorum dediğimde bana söyledii bir şey de çok zoruma gitti. Biz daha geçen hafta kart borçlarımızı kapatarak bedelli için kredi çektik. Doğal olarak asla kredi kartından harcama yapmamız gerekiyor yoksa hem ev hem bedelli ödeyemeyiz. Ben eve gelmiyorum ya otelde kalırım ya memleketime giderim dediğimde " daha yeni bir şeyleri toparlamışken senin bu inadın bize yine 500-1000 liralık masraf açacak, geliyorsan gel gidiyorsan bitsin" demişti. İnsan o durumda para düşünür mü bilmiyorum. Belki de emindi gitmeyeceğimden...
Peki konuşuyor musunuz o zaman? İletişimde sıkıntı var mı? Misal diyor musun: Peki biz 5 diye anlaştık, kafanda anlaştığımız saati değiştirirken hadi bana sormaktan geçtim, bana söylemeyi bile düşünmedin mi?
Söylüyorum tabi ki, peki bana sordun mu sinemaya gidelim mi diye dedim, ya da 9 seansına o filme gitmeyi kabul edeceğimi nereden çıkardın dedim. O bana film ilk çıktığında gidelim demiş de ben de gideriz müsait zamanda demişim, o söylediğimden destek almış.
bence olayı biraz büyütmüşsünüz
hatta eşiniz sabırlı davranmış size
bi kaç kez geçte olsa çıkalım demiş kabul etmemişsiniz
tamam çıkalım deseniz ve konuyu kapatsaydınız hiç bu kadar büyümeyecekti olay
eşinizde haksız hem ailesiyle bu kadar sık görüşüp hemde hala annesini savunması hoş değil
sanki siz annesine laf etmişsiniz gibi.
ama ortada çok darılacak kırılacak bi kabalık görmedim ben karşılıklı inat var biraz :)
Sağolsun çok sabırlıdır kendileri, öpüp başıma koyayım bari...
Kv kp ne kadar iyi olsa da aynı çatı altında evliliğin oturması çok zor ..
Bu geçici bir süreç mi ?
Evet biz evi eylül ayında aldık. Ev alırken temelin bir ay sonra atılacağı ve bir sene sonra kayınvalidemin evinin biteceğini, ailesinin de en fazla 2 ay kalacağını falan söylemişti. Daha evlerinin temeli atılmadı bile.
Koalina konularınızı takip ediyorum; gercekten sabırlı, iyi niyetli ve barışçıl bir insansınız. Ama eşiniz çok bencil..olaylara hiç sizin açınızdan bakmıyor, sizi mutlu etmek için çaba göstermiyor. Umarım aranız düzelir, hak ettiğiniz Davranışlar bunlar değil çünkü.
Çok teşekkür ederim, bazı huylarımın da farkındayım ama en azından farkına varıp uğraşıyorum. Kendimce cidden çaba sarfediyorum ama kendisi hiç yontulmak derdinde değil...
oooff icim sikildi inan okurken.
Ben KV gile komsuyum. Her aksam is cikisi yemegi orda yiyelim cayi orda icelim istiyorlar, KV beni bir gun gormediginde karni agriyormus. Yapmiyoruz tabikide. Nekadar istemiyorda olsam, evimizden cikabilmek gibi bir luksumuz yok (kendi yaptirdiklari mustakil bir evde iki ev yanyana). Cok iyiler, bir sikinti yok aramizda, ama ben calisan, yorgun eve donen biriyim. Ayrica gezmeyi tozmayida seven biriyim. Geldigim gittigim saatleri benden iyi biliyorlar. Birde ikidebir cici cici gelin rolu beni sikiyor cok olunca. Her misafirlerinde hazirliklar servis filan (ki Allahtan evlerine misafir cok gelmez), gorevlerimi biliyorum zorlanmiyorumda bunlarda. Ama sinirlarimi korumakta zorlanmiyor degilim. Ayni evin icinde olsaydim herhalde ya onlari delirtirdim yada ben delirirdim.
Sabrin guzel, idare etmeye calismaktan baska caren yok. Dugunden once bana 'cok fazla icli disli olma annemlerle, sinirlarini koru' diyen adam su anda 180 derece donmus durumda. O dediklerini hatirlattigimda 'mumkun degilki icli disli olmamak sen bize gelin geldin hemde diplerindesin' diyor. Cokta umursamiyorum kafama gore takiliyorum. Ama bak aksam isten sonra yine KV arka kapinin camina tik tik vurup 'kizim yemek hazirladim oglumun sevdigi corba/yemek gelsenize' diye yine cagiracagini dusununce rahatsiz oluyorum.
Erkekler evlendikten sonra degisiyor, anneleride kanatsiz melek zaten. Allah sabir versin sana. Kocanla problem yasadiginizi azcik sezmelerinde bir problem yok bence, birak anlasinlar azcik korksunlar. Belki kredinize yardimci olup sizi daha cok gonderirler kendi evinize.
Aslında yansıtmaktan ben de korkmuyorum. Bilmeleri mesele değil ama sürekli sormaları, dha yeni evlisiniz cicim ayınızda olmalısınız, şimdiden böyleyseniz ohooo, demeleri ve sürekli sormaları beni bunaltıyor. Ben daha önce hiç bir ilişkimdeki sorunları anneme anlatmış değilim ne büyük ne küçük. O kadar ketum bir yapım vardır yakınlarıma karşı...O yüzden sorgulanmaktan hesap vermek durumunda olmaktan nefret ederim.
Kv ve kb ne kadar iyi olursa olsunlar, işte böyle sorunlar bile çıkabilir. Eşle vakit geçirememe gibi.. Neden birlikte yaşama kararı aldığınızı anlamıyorum, yıllarca bu böyle çekilir mi?
Yıllarca olacağını bilsem elbette ki razı olmazdım.
annemden başka yar yokmuş lafını niye söyler ki insan, hayır yaşadıklarınızla bi alakasıda yok nedir yani anlayamadım
kaynanan iyi olabilir ama o her işe koşuyor diye sen de öyle hissetme, uzat ayaklarını otur, sonuçta isteyerek yapıyor herhalde, sürekli benlik bişey varmı diye sorarasın yok derse oturursun, sonuçta tüm gün çalışmak yorucu bi de yatana kafdar misafir eğle on kat daha yorucu
Gerçekten ben de anlamadım ama kafede otururken "acelen ne anneni babanı mı özledin" diyerek konuyu ben açmış bulundum. Kendisi de zaten "eve gidince tabi böyle rahat rahat konuşamayacaksın o yüzden gitmek istemiyorsun" dedi bana.
Tüm gün çalışsam yine iyi, bahanem olurdu ama 13.30'da evdeyim. Geliyorum kayınvalide ya ütü yapıyor ya elinde süpürge ya yerleri siliyor. Mutlaka bir iş yapıyor yani. Ben de daha yemek yemeden işe koyuluyorum.