Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

benim eski geri zekali esim annemin tirnagina kurban ederim seni derdi sen kim o kim derdi bana saygisizlikmi asla saygisizlik yapmadim ! eeee bir insan karaktersiz olunca boyle oluyo demekki !

Herkese tek tek cevap yazmak istedim ama zaten aynı şeyleri söyleyip duruyorum aslında.

Mesele yeni bir mesele değil ki. İlk defa yaşasam kendimi ifade edemedim diyeyim. Geçmiş konularıma da baktım temmuz ayında dahi aynı meseleden konu açmışım. O zaman da konuştuğumu ve buna rağmen olayların büyüdüğünü hatırlıyorum. Daha bir kaç saat önce başbaşa da vakit geçirmek istediğimi söylememe rağmen yürüyüşe yeğenlerini toplamıştı
Sustum, söylemedim, neyse dedim durumları ise konuştuktan sonra olan şeyler. Dün yaşadığım meseleyi her gün konuşamam herhalde, insan olan anlar ve ben "erkektir anlamaz" bahanesine inanmıyorum.
İşine gelince çok ince düşünür, herkese yardıma koşar, düşünemeyecek biri olsa beklentim olmaz zaten.
Ağzına geleni söyleyip, ortada bıraktıktan sonra gülümsemesi bana bir şey ifade etmiyor. Adam olup gelip beni alsaydı neyse, geldikten sonra gel konuşalım deseydi ve öyle demek istemediğini söyleseydi yine neyse. Bugün 3. gün ve hala konuşmuyoruz mesela, bu mudur sabırlı olmak?

Herkese tek tek cevap yazmak istedim ama zaten aynı şeyleri söyleyip duruyorum aslında.

Mesele yeni bir mesele değil ki. İlk defa yaşasam kendimi ifade edemedim diyeyim. Geçmiş konularıma da baktım temmuz ayında dahi aynı meseleden konu açmışım. O zaman da konuştuğumu ve buna rağmen olayların büyüdüğünü hatırlıyorum. Daha bir kaç saat önce başbaşa da vakit geçirmek istediğimi söylememe rağmen yürüyüşe yeğenlerini toplamıştı
Sustum, söylemedim, neyse dedim durumları ise konuştuktan sonra olan şeyler. Dün yaşadığım meseleyi her gün konuşamam herhalde, insan olan anlar ve ben "erkektir anlamaz" bahanesine inanmıyorum.
İşine gelince çok ince düşünür, herkese yardıma koşar, düşünemeyecek biri olsa beklentim olmaz zaten.
Ağzına geleni söyleyip, ortada bıraktıktan sonra gülümsemesi bana bir şey ifade etmiyor. Adam olup gelip beni alsaydı neyse, geldikten sonra gel konuşalım deseydi ve öyle demek istemediğini söyleseydi yine neyse. Bugün 3. gün ve hala konuşmuyoruz mesela, bu mudur sabırlı olmak?

Simdi bosver butun bunlari canim.
Onemli olan, napicaksin ?
Dusundun mu ?
kendine yol haritasi cizmen lazim.

Bakin esiniz haksiz, diger konularda da haksizdi.

Ama sizin de bana gore inanilmaz haksiz ve mantiksiz oldugunuz bir durum var.

Sabahlari neden yolunu 1.5 saat uzatip otobusle sizi biraksin? Yani bunun herhangi bir mantigi var mi? Her gun inanilmaz bir iskence demek bu. Yasam kalitesini dusuren bir durum esinizin. Hicbir mantigi yok.

29 yasinda koskoca ogretmensiniz, ne kadar tenha olursa olsun sabah tek basiniza ise gitseniz hicbir sey olmaz. Neden Istanbul'dan bu kadar korkuyorsunuz?

Boyle yaptiginiz surece size eve eklenmis cocuk gibi davranmalarini hakli cikarmis olursunuz.

Simdi bosver butun bunlari canim.
Onemli olan, napicaksin ?
Dusundun mu ?
kendine yol haritasi cizmen lazim.
Bilemiyorum, şu an yine salonda 3 kişi olarak oturuyoruz. Konuşamıyoruz da haliyle.
Açıkçası bir an önce ara tatilin gelmesini ve çekip gitmeyi düşünüyorum...
Bu hafta için bir veli ziyaretim var ve etütlere hemen başlasam mı diye düşünüyorum.

Bakin esiniz haksiz, diger konularda da haksizdi.

Ama sizin de bana gore inanilmaz haksiz ve mantiksiz oldugunuz bir durum var.

Sabahlari neden yolunu 1.5 saat uzatip otobusle sizi biraksin? Yani bunun herhangi bir mantigi var mi? Her gun inanilmaz bir iskence demek bu. Yasam kalitesini dusuren bir durum esinizin. Hicbir mantigi yok.

29 yasinda koskoca ogretmensiniz, ne kadar tenha olursa olsun sabah tek basiniza ise gitseniz hicbir sey olmaz. Neden Istanbul'dan bu kadar korkuyorsunuz?

Boyle yaptiginiz surece size eve eklenmis cocuk gibi davranmalarini hakli cikarmis olursunuz.
Beni ne ilgilendirir kendisi öyle istiyor.
Ben zaten çocuk gibi beni okula bırakmasından memnun değilim, beni bırak demedim asla. Sadece ilk bir kaç gün okulun yerini öğrenmek amacıyla beraber gittik o kadar.
Kısacası o mantıksızlık ve haksızlık da eşime ait.

Ben hem ona özel alan tanır hem de zaten kendim başbaşa vakit geçirmek isterdim. Yani bir düşününce hangi insan gün boyunca ailesiyle oturuyor? İlla ki bir süre odamıza çekilip kafa dinlemek, laptopı önümüze alıp bakınmak, kitap okumak isteriz. Biz yapamıyoruz işte aman ayıp olur diye sürekli salondayız.
Biz bayramda bile 2 gece kaldığımızda bir kaç kere dışarı çıktık...
Ayıp olmasın diye yapamadıklarımız bir süre sonra bizi yönetmeye başlıyorlar.
Artık yapamadıklarımızı düşünmekten başka birşey yapamaz hale geliyoruz.
İşte o zaman pişmanlık duyabileceğimiz gerçek ayıpları yapmaya müsait hale geliyoruz.
Geniş aile ile birlikteliklerimizi, herkes için esaret vakitleri olmaktan çıkarmanın yolunu bulmalıyız aslında.
Özlemini duyacağımız, keyifli buluşmalar haline getirmediğimiz sürece aile ilişkilerindeki sıkıntı tekrarlayıp
duracak.

İşte o zaman pişmanlık duyabileceğimiz gerçek ayıpları yapmaya müsait hale geliyoruz.
Geniş aile ile birlikteliklerimizi, herkes için esaret vakitleri olmaktan çıkarmanın yolunu bulmalıyız aslında.
Özlemini duyacağımız, keyifli buluşmalar haline getirmediğimiz sürece aile ilişkilerindeki sıkıntı tekrarlayıp
duracak.
Aslında bana soran olmuyor bu durumları.
Görümcemin bile doğum günü bizim evde yapıldı. Neden bizde oluyor anlamıyorum ve olacaksa neden bana sorulmadı?
Ben de haliyle hiç bir şeye karışmadım kuru pasta almak dışında (hoş o yaz dönemi kendime de güvenemiyordum hazırlık konusunda). Kayınvalidem geldi yaptı hazırladı, görümcem de getirdi ve kutladık. Çok anlamsız bence...

Bir ay ne işleri var öyle misafirlik olmaz düşünceli değil bu insanlar, kocan da iyice şımardı konularını hep okudum fazla iyi geldin sen ona bi ayar çekmen lazım. Sen sorunlu ol bırak o seni çeksin canım

Bilemiyorum, şu an yine salonda 3 kişi olarak oturuyoruz. Konuşamıyoruz da haliyle.
Açıkçası bir an önce ara tatilin gelmesini ve çekip gitmeyi düşünüyorum...
Bu hafta için bir veli ziyaretim var ve etütlere hemen başlasam mı diye düşünüyorum.

Bak koalina,
buna benzer olmasa da ozunde benzeyen seyleri ben de esimle yasadim.
Konusarak birseyler halledemezsin su an.
Onun bazi seyleri yasayarak ogrenmesi gerekiyor.
Su an bazi yaptiklarim icin ben cok pismanim.
Ben cok ugrastim beni anlasin diye, saatlerce dil doktugumu bilirim.
Ama anlamiyorlar, kafalarina dank etmiyor.
Senin sakin olup, kendi kendine iyice irdeleyeip olayi davranislarini deyistirmen gerekiyor.
Esin de ancak bazi seyler kendisinin istedigi gibi olmayinca anlar.
Senin kendini anlatma cabani o dir dir yapiyormussun gibi algiliyor.
Lutfen benim yaptigim hatayi sen yapma.
Ben davranislarimi deyistirdim, esimle konusmayi da biraktim, ve kendi zevklerimi dusunmek zorundayim diyip kendimi dusundugum de duzeldi bir cok sey.
O zaman kafaya dank etti.

Lutfen sakinles, esinle yeterince konusmussun zaten, artik konusma.
Ne yapicagina karar ver, fiiliyata gec.
Ne yapican derken, kendin icin yasamaya baslamaktan bahsediyorum, bosanmaktan deyil.
Kayinvalidenlerin gonlunu de hos tut guler yuzle, ama ayip olur diye dusunme.
Annecim, cok yorulmusum, sizi incitmek aklimdan bile gecmez ama kusura bakmazsiniz deyilmi odama cekilsem dinlensem de.
Bence onlar da senin kendine ait zaman gecirmek isteyecegini anliyacaklardir.
Ama sen insanlari alistirmissin, her an onlarla vakit gecirmeye.
Bundan don artik.

Baktin tatillerinde esin okuzluk yapiyor hep, bas git annenlere, uydur bir mazeret, yagla balla git.

duracak.

Sonuna kadar katiliyorum.
Cok ama cok dogru soylemissiniz.

Eşin bi noktada fazlasıyla beyin dumuruna uğramış. Annemler anlar da onlara bişey olursa seni affetmem ne demektir ya seni sakinleştireceğine. Onlar onun anne babası senin değil, saygı duyabilirsin ama kimseyi sevmek sabır göstermek zorunda değilsin. Benim kayınvalidem beş gün kaldı dördüncü gün boğazlayacaktım illallah dedirtti takır takır soktum laflarımı ertesi gün de gitti zaten arkamdan konuşuyolarmış evine kimse gelmez diye gelmesin sanki ben davet ettim..

Görümcemin bile doğum günü bizim evde yapıldı. Neden bizde oluyor anlamıyorum ve olacaksa neden bana sorulmadı?
Ben de haliyle hiç bir şeye karışmadım kuru pasta almak dışında (hoş o yaz dönemi kendime de güvenemiyordum hazırlık konusunda). Kayınvalidem geldi yaptı hazırladı, görümcem de getirdi ve kutladık. Çok anlamsız bence...

Gorumcenler calismiyorlarsa seni anlamazlar.
Ben onlarin hicbirinin kotu niyetle, ya da art niyetle bunlari yaptiklarini zannetmiyorum.
Seni hatta kucuk kardesleri gibi goruyorlar, ve bilmeden senin sinirlarini cigniyorlar.
Sen mesela hic hazirlik yapmamissin bunun icin, hicbir zaman da boyle seyler icin yapma bence.
Dogum gununu de kutla, sonra 10 da cekil odana, kusura bakmayin bittim, oldum, basim agriyor de yat.
Kendileri artik anlasinlar bazi seyleri.
Sen kendini zorlamaktan vazgec,

Bu arada ben sadece sunu ogrendim su koca hayatta.
Sen sadece kendini deyistirebilirsin, emin ol hic bir guc baskasini deyistirmeye yetmiyor.
Tek yapabilecegin sey baskalarinin yaptiklarindan rahatsiz oluyorsan ona gore kendini cekmek, kendi alanina siginmak.

Çok fazla hesap kitap yapıyor, herşeye anlam katıyoruz.
Yoruyoruz aslında hem kendimizi hem sevdiklerimizi. :KK37:

Çok fazla hesap kitap yapıyor, herşeye anlam katıyoruz.
Yoruyoruz aslında hem kendimizi hem sevdiklerimizi. :KK37:
Anlam yüklemek değil ama böyle şeyler yapılacaksa bana sormadan yapılmamalı. SOnuçta ev kayınvalidemlere mi ait? Hayır. Bize ait bir ev, hani hayır diyecek halimiz yok ama insan nezaketen de olsa sizde kutlayabilir miyiz diyebilir bence...

Anlam yüklemek değil ama böyle şeyler yapılacaksa bana sormadan yapılmamalı. SOnuçta ev kayınvalidemlere mi ait? Hayır. Bize ait bir ev, hani hayır diyecek halimiz yok ama insan nezaketen de olsa sizde kutlayabilir miyiz diyebilir bence...

sizd kutlayabilirmisinizi gec, siz gencsiniz yeni evlisiniz bas basa veya genc arkadaslarinizla kutlamak istersiniz der, bu nasil dusuncesizlik anlamiyorum :/

keşke o gün neden benim neden şimdi haberim oluyor, burası benim evim değil mi deseydin..
yeri geldiği zaman söylemelisin bence..
çünkü düşünmüyorlar.

hamilemisiniz :anneadayı:

Önceki yorumuma ek olarak, ben şahsen, kelimelerin gücüne inanan ve neredeyse her işini doğru kelimeleri seçerek halleden biriyim. Dolayısıyla, bazen her ne kadar etkili konuştuğumuzu zannetsek de, aslında hedef insanın zihninde onun duymak istedikleriyle bizim söylemek istediklerimizi birleştirerek konuşmamız gerektiğini atlıyoruz / akıl edemiyoruz.
Kelimeler, bana göre işin büyüsü. Savaş da başlatabilir, seviş de.
Benimki bazen bana "çok politiksin" der, haklı da. Ama en olmadık şeyleri elde ettim mi? Ettim.
Eşinle konuşmayı asla bırakma. Unutmaman gereken şey, cümlelerini öyle kurgula ki, onun duymak istediklerini söylüyorsun sansın, fakat aslında kendi söylemek istediklerini söylemiş ol. Bu şekilde, ailesini aslında çok sevdiğini, istediğini, aynı zamanda kendisiyle de rahatça vakit geçirmek istediğini falan kazasız belasız aktarabilirsin.
Take it easy. :)

Back
X