• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemden bıktım artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LeydiStark

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
700
1.050
313
Hemen konuya giriyorum. Annem sürekli bana ev işi yaptırmaya çalışıyor ve bende ev işlerinden nefret ediyorum yinede yapıyorum yani hiç yapmıyorum değil. Bide teyzem geldi şimdi ikisi bir oldu oturuyorum kitap falan okuyorum oturma git lavaboyu ov şunu yap bunu yap bi rahat huzur yok zaten ben öğrenciyim. Bide teyzem temizlik hastası gibi bişey sürekli evi temizleme derdinde annemde teyzene yaptırma sen yap diyo e iyide teyzem bi durmuyo ki ona yaptırmasam ben mahvolcam ne biliyim her gün her gün dip köşe temizlik mi yapılır.
Bide annem nereye gitse konu komşu akraba vb. hep beni şikayet ediyo hiç temizlik yapmaz yemek bilmez diye ben 17 yaşındayım 35 yaşında ev hanımı değilim ki. Oysaki derslerim cok iyi onlardan hic soz etmez ama bende hep diyorum kusura bakma beni temizlik bi yere getirmicek ama derslerim getiricek.

Seni baskalarinin yaninda kotulemesi hic hos degil , hic hoslanmam bu tarz seylerden.
Temizlik hastaligi varsa teyzenin yapsin ozaman sende arkasindan yapiyormus gibi yap ama yapma :KK54:

Biz yaşıt sayılırız. .
Evet annemize yardım etmemiz lazım ama sonuçta bizim görevimiz öğrenciliğimiz.
Anneni karşına alıp bir konuşsan..
Çünkü bu yıl bir de üniversite hazırlığı var.
Evin işine ayıracak boş hiçbir anın olmayacak.
Tatilinin tadını çıkarman lazım. :)

Aynen teyzem yapiyo benide bulastiriyolar benim sevmedigimi biliyolar yani yanlis anlamayin pis bi insan degilim sadece ev isi yapmayi sevmiyorum ama her seyide biliyorum neyin nasil yapildigini tabiki ileride kendi evimde mecburen yapicam

Bana bi konuda baski yapilinca ben onu asla yapmam kendim istemem lazim. Beni biraktigi zaman ben tum evin isini kendim yapiyorum icimden gelerek. Ama beni baskiladiginda yapasim gelmiyo. Tatil konusunu hic acmiyim 3 aydir evdeyim hic yalanim yok istanbulda teyzem var halime acidi da gelsin 1 hafta falan kalsin dedi annem yok ben tek basina gondermem dedi

Tek cocuksunuz galiba? Siz de surekli dersi bahane edin. Ya da babaniza soyleyin. Temizlik yüzünden derslerime calisamiyorum falan diyin. Belki babaniz annenizi engeller...

Teyzen temizlik hastasıysa o yapsın sana neden yaptırıyor ?
Söyle bence teyzene değil de annene.Yapman gereken işlerin olduğunu söyle.Derslerine çalış sen boşver.
Ben de hiç sevmiyorum ev işi yapmayı.Hiç bir türlüsünü.Sevdiğim bir tanesi yok diyebilirim.Evde sık sık kavga ediyoruz bu konu yüzünden...

Yok 2 kardeşiz benden 2 yaş kucuk erkek kardesim var o suyunu bile annemden ister o da hic bisey demez getirir ben istesem kiyamet kopar bi kere kardesim benden cay doldurmami istedi kendisine ama oyle rica eder gibi degil sen yapicaksin kizsin sen hizmet ediceksin dedi bende dik basli bi insanim asla kimseye itaat etmem ona hayir diyince babam soyledi doldur diye bende hizmetciniz sandiniz galiba dedim insan gibi rica edin babamda kalkti baya bi siddet uyguladi ben 27 de olsam 37 de olsam bu olayi asla unutmicam zaten.

Yok 2 kardeşiz benden 2 yaş kucuk erkek kardesim var o suyunu bile annemden ister o da hic bisey demez getirir ben istesem kiyamet kopar bi kere kardesim benden cay doldurmami istedi kendisine ama oyle rica eder gibi degil sen yapicaksin kizsin sen hizmet ediceksin dedi bende dik basli bi insanim asla kimseye itaat etmem ona hayir diyince babam soyledi doldur diye bende hizmetciniz sandiniz galiba dedim insan gibi rica edin babamda kalkti baya bi siddet uyguladi ben 27 de olsam 37 de olsam bu olayi asla unutmicam zaten.

Bu kadın-erkek ayrımcılığından nefret ediyorum zaten.
Yapacak bir şey yok ne yazık ki bu konuda.Toplumun genel düşünce yapısı böyle.Kızsan bir şeyler yapmanı bekliyorlar hep.Ev işi,yemek,bulaşık vs...Sanki dünyaya bunun için geldik.

Bide bana laf ediyolarda teyzemin temizligini dikkatlice izledigimde cok uyduruk yaptigini farkettim. Ben bile ondan daha ozenli yapiyorum. Zaten annem bile bazen soyler yaptiginda benden iyi yapiyo diye aslinda hepsinden daha iyiyim hatta banyo yapmadan once ve sonra domestoslarla yikiyorum banyoyu onlarin istedigi bi an bile oturma hep temizle

Babamla kardesimin kendi sularini aldiklarini bile gormedim. Babam mutfaga gider camdan bakar geri gelir benden su ister. Sofra kurulup kaldirilirken asla bi catal bile getirmezler. Oysa herkes 1 tabak getirse saniyeler icinde kurulur o sofra

Babamla kardesimin kendi sularini aldiklarini bile gormedim. Babam mutfaga gider camdan bakar geri gelir benden su ister. Sofra kurulup kaldirilirken asla bi catal bile getirmezler. Oysa herkes 1 tabak getirse saniyeler icinde kurulur o sofra

Canım eğer bu tip konularda çok sıkıntı yaratıyorlarsa annenle konuş.Sinir oluyorum böyle kurulup oturanlara.Kim olursa olsun.Hadi işten yorgun geç falan geliyorsa babanı anlayabilirim de kardeşin niye oturuyor paşalar gibi ? Sinirlenmekte sonuna kadar haklısın.Sen söyle bence kardeşine kalk yardım et diye baban yanınızda yokken.Annene de söyle bence o da bu konuda uyarsın kardeşini.

Valla canım babam hic yorgun falan gelmiyo bu onun aliskanligi. Kardesime belki yuz kere soylemisimdir ama yapmiyo bende toplamiyorum onun arkasini annem yapiyo yine.

Hemen konuya giriyorum. Annem sürekli bana ev işi yaptırmaya çalışıyor ve bende ev işlerinden nefret ediyorum yinede yapıyorum yani hiç yapmıyorum değil. Bide teyzem geldi şimdi ikisi bir oldu oturuyorum kitap falan okuyorum oturma git lavaboyu ov şunu yap bunu yap bi rahat huzur yok zaten ben öğrenciyim. Bide teyzem temizlik hastası gibi bişey sürekli evi temizleme derdinde annemde teyzene yaptırma sen yap diyo e iyide teyzem bi durmuyo ki ona yaptırmasam ben mahvolcam ne biliyim her gün her gün dip köşe temizlik mi yapılır.
Bide annem nereye gitse konu komşu akraba vb. hep beni şikayet ediyo hiç temizlik yapmaz yemek bilmez diye ben 17 yaşındayım 35 yaşında ev hanımı değilim ki. Oysaki derslerim cok iyi onlardan hic soz etmez ama bende hep diyorum kusura bakma beni temizlik bi yere getirmicek ama derslerim getiricek.

Bence buradaki mesajları annene oku tatlım. Benden de annene bir mesa var.

Merhaba ladystark ın annesi teyze. Kızınız hiç iş bilmez değil elbette arada sırada size yardım ediyor, siza sağolun siz çok güzel öğretmişsiniz ona. Ama kabul edersiniz ki o daha küçük ve dersleri onu zaten bunaltmış diğer konularda da biraz rahat davranmak istiyor bu sıralar. Ev işlerine az yardım etmek onu işe yaramaz bir insan yapmaz ki haksızlık ediyorsunuz. En azından belli zamanlarda size yardım etsin. Bu arada kendisini sürekli olarak başka ortamlarda yermeniz onu çok üzüyor. Hiç iyi özelliği yok mu bu kızın. Bakın dersleri ne kadar iyiymiş. Yerdiğiniz gibi aynı zamanda övün de o sizin kızınız ve sizin onu takdir etmenizi bekliyor.

Saygılar

Cok guzel yazmissin canim cok hosuma gitti :)
Annem suanda supurge tutmakla mesgul isini bitirirse okuturum ama cevap bunlarla ugrasma gel bi isin ucundan tut olur :D

Boşver takılma,annelerin genetik kodları böyle.:KK69:

İşin cinsiyeti olmaz.
Ne demek kadın işi erkek işi..
Kardeşinizin de yapması gerekiyor ama bunu annenize kabul ettirmek imkansız..
Okulunuz başlayınca bu kadar üzerinize gelmez herhalde..
Biraz dişinizi sıkın..
Sanırım teyzenizin titizliğinin de etkisi vardır bunda.
Annenize çok yorulduğunuzdan değil de, biraz daha gelecek endişelerinizden bahsetseniz..
Onu incitmeden, kitap okumanız gerektiğini, test çözmeniz gerektiğini..
Bütün bunları dinlenmiş olarak yapmanızın başarınızda önemli olduğunu falan anlamaz mısınız?

Zaten okul oldugunda fazla demez. Ama benim annem baskalarini gorunce cosuyo yani. Teyzem bu kadar titiz ya onun altinda kalmak istemiyo. Yoksa normalde evi pislik goturse umrunda olmaz ben uyaririm.Okul zamani zaten ders calis der yani beni engellemez ama okul olunca derslerin yogunlugundan yapmak istediklerimi yapamiyorum tatilde yapmaya calisiyorum

Bütün annelerin derdi aynı ya temuzlik yaptirmak yemek yapturmak şahsen ben evde sadece yataklari yapip yilda bir bulasik yapiyorum arasirada kek kisir corba felan yapiyorum he bide abimin isteklerini yerine getirmemeye calisiyorum ama zorla yaptiriyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X