Yorum yazan çoğu arkadaş gibi, acaba bu konuyu ben mi yazdım diye düşündüm..
evlendirirken 1 çay kaşığı almamasından, benim için kendisine verilen altınları cebe indirmesine kadar aynı mı olur..
doğum sonrası yaşayacaklarınızı görür gibiyim ; ilk doğumumda birkaç gün bende kaldı annem , damat eve gelince bizle konuşmuyor diye olay çıkardı, üstelik yanında getirdiği kardeşimi de doldurdu..
damat konuşmuyor dediği de; sizin eşiniz gibi sessiz birisi eşim, çok muhabbet etmez kendi ailçesi dahi olsa..
adam eve giriyor, annemlere selam sabah verdikten sonra , işten yorgun gelmiş neticede, banyosuna giriyor işini gücünü yapıyor.. bizimki şahsi mesele varmış gibi bu olayları üzerine alınıyor …
hadi alındın diyelim, insan bunu yeni doğum yapmış çocuğuna yapar mı ? ilk torunun doğmuş sağlıkla , otur da şükür namazı kıl, durduk yere ne huzur kaçırıyorsun değil mi ? Annesin büyüksün, bir sorun çıksa ; orta yolu senin bulman gerekirken..
eşimin bilmem kimi bebek tebriği için eşimi aramamış , bundan bile sorun çıkarıp adama saldırdı ya,
sana ne , onun aile meselesi.. bize ne dert olsun ? Ama yok illa burnunu sokup , kavga çıkaracak..
benim eşim de sizinki gibi sakin , efendi… damadı cevap veren, kavgacı birisi olsaydı görürdü olay nasıl çıkarılıyormuş..
şimdi düşünüyorum da , ben yaşlanıp torunumun doğduğu günleri görsem , ağzımı açıp tek kelime etmem , alenen hakaret duymadıktan sonra, alınganlık yapmam. O yeni doğan bebeğin hatrına en azından …
Allah yaş aldıkça anama benzetmesin ve anamı benim elime muhtaç bırakmasın, dualarım bunlar…
Allah sabrımızı arttırsın kardeşim . Yaşamayan bilemez… bir de hala çok haklılarmış gibi üste çıkmaları yok mu ? Bir özür dilese, hata yaptığını kabul etse… ama yoook Eder mi hiç..
şu an o kadar işine gücüne koşuyorum , maddi destek veriyorum.. 1 kez Allah razı olsun kızım senden demez …
en son ağır bir rahatsızlık geçirdi, özel hastanelerde tedavi ettirdim , ilacına kadar alıp evine , istirahate koydum…
bana diyor ki; komşu ne gerek vardı özele gittiniz , devlet hastanesine gitseydiniz dedi diyo.. teşekkür etmeyecek ya..
neyse, balık bilmezse Halık bilir diye düşünerek yine de evlatlık vazifemi yapıyorum …. sabır ya sabır diyerek…