Basiniz sagolsun.. haklisiniz.. tesekkurler cevabiniz icin.Yanlış yaptığının sen de farkındasın aslında içten içe..
Haklı olsan bile,tavrın haksız duruma düşürmüş.
Benim annemde ayakkabılarımı habersiz giymeye bayılırdı.. Genellikle converse lerimi giyerdi tam bi yere gideceğim ayakkabılar yok... Yine mii ya deyip gülerdim. Kadın 60 yaşındaydı ama benim converse lerimi giymekten zevk alıyordu..
KEŞKE YAŞASAYDI DA BÜTÜN AYAKKABILARIMI,ELBİSELERİMİ GİYSEYDİ
Annenizin gönlünü almalisiniz bence
Sevdiklerimizi bu gibi seyler yuzunden kırmak ve üzmek için hayat gerçekten çok kısa..
Canim bende giymesin demiyorum ki istedigi kadar kullansin tabii ki. Benim kirildigim nokta özen göstermemesi. Misal ben annemin esyasini kullansam 2 kat daha dikkat ederim emanet sonucta.Bizde hiç senin eşyan benim eşyam yoktur. Onun için herkes bana ne çok kıyafetin var der. Oysa biz annem kardeşim ben değiştirerek giyiyoruz. Evliykende böyleydi.
Takılmazdım açıkcası.
Ya beni cok iyi anlamissiniz sevindim. Ya herseyim feda olsun evet ama onemsenmemek beni uzuyor.Saygısızlık ve kaygısızlık,bu dünyada benim en tahammül edemediğim duygular,annem kardeşim dahi olsa fazla rahatlığa,önemsenmemeye gelemiyorum,sorsun önce canımı istesin önemli değil,ama bu tür davranışlar benide deli eder,tepkinizi haklı buldum.
Haklısınız,sormadan giymek,arkasına basmak,bunlar o eşyanın sahibini takmamak kabaca...Ya beni cok iyi anlamissiniz sevindim. Ya herseyim feda olsun evet ama onemsenmemek beni uzuyor.
Esyalarin cok kiymetliyse depo kiralasaydin. Aylarca kullanmadın seyleri canindan bir parça kullanmis cok mu? Batiya gidince yenisini alirsin annen alir ama kirdigin kalp zor duzelir. Sen haksizsin bence.Kizlar selam. 2 senelik evliyim fakat evlenir evlenmez doguya geldigimiz icin bir cok esyam annemin evinde. (Annem tek yasiyor)
Bundan 5 ay önce annem aradi; dedi ki sac duzlestiricin nerdeydi dedim noldu hayirdir arkadasima söz verdim ona vercem dedi. Bende benim esyami bana sormadan nasil verirsin? dedim; ne olacak ne kiymetli esyan var yenisini alirim dedi. Uzatmadim ama cok bozuldum. Geleyim en son olaya.
Bir tane ayakkabim var cok deger verdigim birisinin hediyesiydi maddi degeride manevi degeride yuksek daha sadece 1 kere giydim annemde benim kiyamadigimi biliyor. Bati ya donunce alip kullanicam dursun dedim. Neyse gecenlerdede gitmis o ayakkabiyi giymis iyi hos giysin fotograf atmis hic bisey demedim sonucta annem ne olacak.
Ama dün instagramda bi fotograf paylamis arkadaslariyla piknige gitmis bembeyaz ayakkabiyi piknige giderken giyip terlik gibi ustune basarak yani ayakkabinin arkasini kirarak poz vermis. Sinir oldum dünden beri kendime diyorum annenden degerlimi falan ama en son kendimi tutamayip bugun aradim. anne sana cok kirildim dedim insan piknige giderken bembeyaz ayakkabiyi giyermi dedim o bana hediye dedim demez olaydim sen nasil bi ayakkabi icin annene laf soylersin sana ondan 4 tane 5 tane alirim kaparsin ceneni dedi bende anne benimkini giyene kadar kendine gidip alsaydin dedim sus falan dedi bende yuzune kapattim tamam tamam deyip ama vicdan yaptim ya sizce ayip etmismiyim
aynen ne çok sevgi pıtırcığı varYa bu konuya niye bukadar duygusal bakılıyor anlamıyorum kadın kızıda olsa izinsiz eşyasını kullanıyor dağıtıyor üstelik konu sahibinin rahatsız olacağına da biliyor ve kendisini kötü bi üslupla savunuyor annelik evladının eşyasına kadar hak iddia etmekmidir
burda konu kullanması değil, izinsiz kullanması. "şahsi" eşya diye bişey var. ne diyoruz bak: izin alsın canımı yesin. bir de emaneti düzgün kullansınEsyalarin cok kiymetliyse depo kiralasaydin. Aylarca kullanmadın seyleri canindan bir parça kullanmis cok mu? Batiya gidince yenisini alirsin annen alir ama kirdigin kalp zor duzelir. Sen haksizsin bence.
Ya bu konuya niye bukadar duygusal bakılıyor anlamıyorum kadın kızıda olsa izinsiz eşyasını kullanıyor dağıtıyor üstelik konu sahibinin rahatsız olacağına da biliyor ve kendisini kötü bi üslupla savunuyor annelik evladının eşyasına kadar hak iddia etmekmidir
Ne diyoruz bak!!!burda konu kullanması değil, izinsiz kullanması. "şahsi" eşya diye bişey var. ne diyoruz bak: izin alsın canımı yesin.
bu cümleden saygısız olduğumu mu çıkardın:) "ne diyoruz bakınız" mı yazmalıydım.Ne diyoruz bak!!!
Sizin baskalarina sayginizin ne derecede olduğu belli belki anneniz de o yuzden izin almamistir.
Cok guzel anlattiniz durumu tesekkur ederim cevabiniz icin 1 hafta sonra zaten burasi bitiyor esyalari alicam. birazdan arayip konusup ozur dileyecegim yuzune kapattigim icin.Ya ben de su annenden degerli mi babandan degerli mi yok kankandan degerli mi laflarına gıcık oluyorum. Tabii ki o zaman hicbir sey onlarin sagliklarindan canlarindan kıymetli degil diye hicbir seye tepki vermeyelim mi? Her seye bu mantikla yaklasiyormus gibi bu tur laflarin samimiyetsizligi de beni benden aliyor. Sanki konu sahibi paradan dem vurmuş gibi. Gelip o zaman cani oyle istedi diye mobilyalarını filan da versin. Annemizden kıymetli mi sonucta tepki veriyoruz? Arayip sorsun ben su ayakkabini giyebilir miyim diye cok mu zor? Hataysa hatadir iste arkadas. Daha annemize de rahatsiz oldugumuz seyleri söyleyemeyeceksek isimiz var. Neyse.
Annenizin tavri gercekten cok ayip ben de cok sinir olurdum ama sizin de yuzune telefon kapatmaniz cok ayip. Guzelce uyarin, laftan anlamiyorsa da bir daha evinde esya birakmazsiniz. Zaten dogu göreviniz bitmek uzeredir büyük ihtimalle. Ben olsam arayip telefonu yuzune kapattigim icin ozur dilerdim ancak bundan sonra hicbir esyami benden habersiz kullanima acmamasini, eger evinde bu esyalardan rahatsiz oluyorsa yanima alabileceğimi soylerdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?