Anneme bunu nasıl açıklayabilirim?

birisi de çıkıp dememiş ki bu kız 17 yaşında. üniversite sınavına kafa yorması gerekirken bu işlerde ne bezi var. kızım gidin okuyun mesleğinizi elinize alın. ilişkinizi kendi aranızda sakince yaşayın. seneye farklı şehir kazanıp ayrılınca boşuna ağlamayın.

lise sona gidiyorum.
Ve bi sevgilim var 1 aydan fazladır çıkıyoruz.
Ben artık anneme söylemek istiyorum.
ama annem biraz geri kafalı beni bi erkekle gördüğünde bile hesap sorar.
yinede artık diğer arkadşlarım gibi benimde annemin sevgilimden haberi olsun istiyorum.
ya ben bunu anneme nasıl söyliyebilirim?

Bak kızım annen böyle şeylere karşı ise geri kafalılığında değil belki senin aklın karışmasın derslerine ağırlık ver diyedir. O yüzden ondan başka arkadaşlarının annesinin yaptığı gibi sevgilin hakkında konuşmanızı, sanki bir arkadaşın gibi davranmasını bekleme.

Çok sıkıntı olacaksa söylemek zorunda da değilsin.Ama tabi ki de söylesen daha iyi.

arkadaşlarının anneleriyle ilişkilerine özenmeni anlıyorum ama eğer annen bu konuları tolere edemeyecek biriyse hiç böyle bir maceraya girişme.sana baskı yapmaya başlayabilir, kısıtlamaya başlayabilir, es kaza sınavın kötü geçsin bunu bahane edip üzerine gelebilir.okulun var, baban kızar, biri görür, olmaz öyle şey gibi türlü sebeplerle seni ayrılığa zorlayabilir.zorla bu yaşta evlilik kafasına sokmaya çalışabilir uzar gider bu liste.daha bu yaşlarda bu kadar taze sevgililikte ayrılık da çok normal, ola ki ayrılınca erkeklerle gezip durma diye baskı yapabilir.yani kısaca annen senin kendi tabirinle geri kafalıysa hiç ortalığı bulandırma.
dipnot. senin önünde hayatını belirleyecek bir sınavın var.seneye adını bile unutma ihtimalin yüksek.hepimiz o yollardan geçtik.daha 1 aylık 17 yaş macerası için garip garip durumlara sokma kendini,tanıştırmak falan dur daha, kafanı bulandırma.otur dersine ver kendini.

En büyük kızım lise 3 de ve bizde durum şöyle gelişiyor
Önce halıları tırmalıyor ben Ali’ye aşığım diye
Bende diyorum gelsin istesin vereceğim😂
Aradan iki gün geçiyor Ali napıyor diyorum
Anne o çok aptal ben veliye aşığım sana demedim mi diyor ha diyorum tamam o gelsin😂
Veliyi sorduğum başka bir gün de bEn Efe ile platonik aşk yaşıyorum diyor hangi birine kızacağım ki gülüyorum artık😂😂😂
cok yasayin siz.sesli guldum.yaklasiminizi sevdim.ins ben de cocuklarim buyudugunde olgunluk gosterebilirim

lise sona gidiyorum.
Ve bi sevgilim var 1 aydan fazladır çıkıyoruz.
Ben artık anneme söylemek istiyorum.
ama annem biraz geri kafalı beni bi erkekle gördüğünde bile hesap sorar.
yinede artık diğer arkadşlarım gibi benimde annemin sevgilimden haberi olsun istiyorum.
ya ben bunu anneme nasıl söyliyebilirim?
Çekilin, ben lise son sınıfta kızı olan anneyim! 🤣

Benim eşşek sıpasına bu yaz başında kurduğum cümlenin aynısını kuruyorum, dikkatli oku bakayım burayı:
1-Bu sene tüm emeklerinin karşılığını alacağın sene. Bu sebeple kafanı başka konularla dağıtman sadece sana zarar verir.
2- seneye üniye gidince karşına neleeeer neleeeer çıkacak.
3-sakın ağlayarak bana gelme, en sevdiğim cümledir "ben demiştim"

Sonuç : ağlayarak geldi ve ben ben demiştim diyemedim.

Lise son sınıfta kızı olan bir anne olarak "önünde hayatını etkileyecek bir üniversite sınavın varken ne sevgilisi çocuğum. Seneye adını anmayacağın, sümüğünü atmayacağın biri için hayatından fedakarlık etme" derim.

Annenin tavrını bilmediğim için bir şey diyemem. Açık açık konuş, hata yapmamak için annenin tavsiyelerine ihtiyaç duyduğunu anlat. Asla evine gitme, cafe/sinema gibi toplu alanlarda buluş.

Ben bu taviri dogru bulmuyorum açikçasi. Sevgiliyi hayatin merkezine getirmek dogru degil tabiki fakat ayni sey dersler içinde geçerli. Evet sinav önemli fakat bu kadar kizin üzerine gidilmemesi lazim. Sevgili olmasi, illa derslerini etkileyecek diye birsey yok. Ikisini karsi karsiya koymak o yüzden bana saçma geliyor.

Zaman ile çoçuk hem ders, hem ask mesk konulardan çok bunalir ve iki konudada annesine birsey anlatmaz.

B beyda_59 Yerinde olsam birsey anlatmazdim. Ben anne kiz arasinda sefafliktan, arkadasliktan yanayim fakat bu her annenin basaracagi birsey degil. Eger senin annen seni fazla bunaltacak ise, yada hemen evlenmeni isteyecekse, kesinlikle anlatma.

Bence anlatma. Keşke annelerimizle her şeyi paylaşabilsek ama çoğu anneyle bu mümkün değil. Tam seninle aynı yaşta sevgili yapmıştım. Benimki psikolojik ve fiziksel şiddetle tepki göstermişti o yüzden deneme derim deli misin :KK53:

Yaaa lise aşkıı,gözler yaşlııı :) Söyleme güzelim boşver 1 aylıkmış zaten önüne neler neler çıkacak sınav zamanı anneni de üzme kendinde üzülme üniversiteni kazan,ilişkin ilerlesin eğer evlilik yolundaysa tanıştırırsın. Annende bu konuları pek sevmiyormuş zaten ,ileride baskı yapar gerçekten sevdiğin,istediğin birini tanıştırmak isterken sorun yaşarsın sana bir abla tavsiyesi derslerine odaklan.:KK200:

Bence aynı okulda/dershanede filansanız önce sık sık bahset. Atıyorum Ahmet bugün okulda şunu söyledi çok güldük. X konuyu anlamadım ama Ahmete anlattırırım gidince. Yapamadığım geometri sorularını hep Ahmete çözdürüyorum, sayısalı çok iyi, şu bölümü istiyor. Annenin bir konuda yorumda bulunduğunda evet bizde geçen gün okulda konuşuyorduk Ahmet de senin gibi düşünüyormuş şöyle şöyle dedi:).Laf arasında ince ince işleyerek Ahmeti annene olumlu bir imaj bırakarak tanıt önce.

Zaten annen Ahmet lafı hiç ağzından düşmüyor, hayırdır diye sorar bir noktada. Sende evet hoşlanıyorum o da benden hoşlanıyormuş ama sınavlarımız bitene kadar arkadaşça görüşmeye karar verdik. Zaten önce seninle tanışıp iznini almak istiyormuş filan dersin.

İlla biz sevgiliyiz demene gerek yok yani. Maksat kadın kızı kimlerle takılıyor bilsin.
Bu kadınlardan korkulur vallahi 😆😄

Ben bu taviri dogru bulmuyorum açikçasi. Sevgiliyi hayatin merkezine getirmek dogru degil tabiki fakat ayni sey dersler içinde geçerli. Evet sinav önemli fakat bu kadar kizin üzerine gidilmemesi lazim. Sevgili olmasi, illa derslerini etkileyecek diye birsey yok. Ikisini karsi karsiya koymak o yüzden bana saçma geliyor.

Zaman ile çoçuk hem ders, hem ask mesk konulardan çok bunalir ve iki konudada annesine birsey anlatmaz.

B beyda_59 Yerinde olsam birsey anlatmazdim. Ben anne kiz arasinda sefafliktan, arkadasliktan yanayim fakat bu her annenin basaracagi birsey degil. Eger senin annen seni fazla bunaltacak ise, yada hemen evlenmeni isteyecekse, kesinlikle anlatma.

Evli olup olmadığınız, evliyseniz çocuklarınızın yaşı nedir? Ona göre cevap vereceğim.

Annene de ki bi tane çocuk var görüştüğüm başıma bişey gelirse ilk ondan bil diye söylüyorum diye söyle. Bana göre gereksiz. Üniv. okumak istersin oğlan liseli ergen hayır der kısıtlar, şunu giyme bunu giyme kısıtlar. Ayrılsan takıntılı bir psikopata dönüşmesi muhtemel. Ve büyük ihtimal ergen düşünceleriyle seni kendine çekmeye çalışacaktır. Lise aşkı tırttır yani. Bunu önceden görmek de geri kafalılık değil ileri görüşlülüktür.

Çekilin, ben lise son sınıfta kızı olan anneyim! 🤣

Benim eşşek sıpasına bu yaz başında kurduğum cümlenin aynısını kuruyorum, dikkatli oku bakayım burayı:
1-Bu sene tüm emeklerinin karşılığını alacağın sene. Bu sebeple kafanı başka konularla dağıtman sadece sana zarar verir.
2- seneye üniye gidince karşına neleeeer neleeeer çıkacak.
3-sakın ağlayarak bana gelme, en sevdiğim cümledir "ben demiştim"

Sonuç : ağlayarak geldi ve ben ben demiştim diyemedim.

Konu sahibi sana öncelikle soyleyecegim şey; ünide karşına çıkacak yalanına INANMA. Bunu sana uni kazanman hirslanman için söylüyorlar
İkincisi de; ailen çok kati biriyse soyleme bence. Hatta uni sınavına beraber çalışın. Üniyi kazan ondan sonra söylersin. Cocuk seni gerçekten seviyorsa ilişkine derslerini aksatmadan devam et derim. Liseden tanıdığım suan üniye giden ve hala sevgili olan çiftler tanıyorum ben.

Cok tatlı heyecanlar bence.
Bunu söylemek istemenizde güzel gayet. Annenin bilmesini istemesi falan hali:)
Her zaman doğruyu söylemek daha iyidir uzun vadede , bildiği takdirde basta kızar ama gördüğünde veyahut, dısarı cıkmak istediğinizde , evde idare edilmesi gereken durumda da eder. Yani her sekilde sizin faydanıza olacak bir durum.
Siz zaten mutlu oldukca , eve iyi geldikce oda mutlu olur merak etmeyin.
Anne sonucta cocugu mutluysa bir sorun olmaz bence.

Cok tatlı heyecanlar bence.
Bunu söylemek istemenizde güzel gayet. Annenin bilmesini istemesi falan hali:)
Her zaman doğruyu söylemek daha iyidir uzun vadede , bildiği takdirde basta kızar ama gördüğünde veyahut, dısarı cıkmak istediğinizde , evde idare edilmesi gereken durumda da eder. Yani her sekilde sizin faydanıza olacak bir durum.
Siz zaten mutlu oldukca , eve iyi geldikce oda mutlu olur merak etmeyin.
Anne sonucta cocugu mutluysa bir sorun olmaz bence.
Sunu dusunemedim ama; derslerinizi ihmal etmeyin. Oncelık kendiniz olsun .

Bence annene 1 aylık sevgilinden bahsetme bile derim hayatım bide erkekler annelerin bildiğini öğrenince daha rahat davranıyorlar bence söyleme ben 6 yıl konuştum iş ciddiye binince istemeye gelmeyi düşündüklerinde anneme söyledim birisi var diyerek sen bilirsin gerçi iş çiddiyte binince söyle

Annene onu arkadaşın gibi gördüğünü,ondan gizli bişeyin olmamasını istedigini, seni önyargısız bir sırdaş arkadaş gibi dinlemesini istedigini söyle. Sonra senin düşüncene göre kızılacak bi şey belki bu ama arkadaşlarımın sevgilileri var ben de yaş olarak duygusal birliktelik yaşayacak olgunlukta hissediyorum ve bu anlamda kendimi yakın hissettiğim birisi var diyerek giriş yapabilirsin :) Baktın sert yapıyo daha yüzeysel anlatırsın

Benim özel hayatim niye fikrini vermek için bu kadar önemli oluyor? Bekarsam, konusma hakkim yokmu?

Bu arada evliyim ve 2.5 yasinda bir kizim var. Simdi fikrimi söylemekte haklimiyim?

Çok asabisiniz, gülen emoji eklemediğim için mi yazdığımın bir şaka değil, kişiliğinize bir saldırı olduğunu düşündünüz.

Bekarsan konuşursun tabi, fikrini de söylersin, haklı olmasan da karşı tarafa farklı bir bakış açısı kazandırırsın en kötü ihtimalde. O yüzden yaşa bakmadan fikir almayı severim ve karşımda konuşanı önemserim.

Yaş dışında yaşanmışlıklar, onların kattığı farkındalıklar vardır. Bazen 5-10 yıl, hatta bir sene önceki fikrin değişebilir ki, değişim gereklidir bence. Her insan farklı karakterdedir ve hepsi yaşadığı zorlukları, üzüntüleri bir kaç günde/haftada sindirip "olması gerekiyordu oldu, şimdi yoluma bakmayalım" diye karşılayamaz.

Yada 17-18 yaşındaki duygusal ilişki yaşayan her ergen "önümde hayatımı etkileyen bir sınav var, çalışma programıma uymalıyım, şu saatler dışında görüşmemeliyim, telefonda saatlerimi harcamamalıyım" diye düşünmez. Kavga edersin canın sıkılır motivasyonun düşer, çok mutlusundur ders saatinden feragat eder buluşmak istersin, telefon saatlerce elinden düşmez muhabbet daha çekici geliyordur vs vs.

Konu sahibinin önünde hayatını etkileyecek bir sınav varken, bir kaç ay sonra yada seneye yüzünü bile görmek istemeyeceği biri için telafisi olmayan şu süreyi heba etmemesi konusunda nasihat vermek istedim. Daha yaşı çok küçük kimler gelip gidecek, daha kaç defa aşık olacak.

Hayatının merkezine koyup koymama konusunda sizin gibi düşünmüyorum, hayatını etkileyecek bir dönemdeyken, evet derslerini hayatının merkezine koyması gerekir. Önce yatırımını kendisine yapar, üniversite hayatında zaten yeni bir çevre, arkadaşlar, duygusal ilişkiler mutlaka yaşanacaktır. Kızıma da hep bunu söylüyorum, 1 sene kapat gözünü kulağını. Sonrasında zaten sen çağırmasan da gelecek diye.

Ayrıca anneye anlatmama konusunda size hiç katılmıyorum. Annenin kulağına kar suyu kaçırsa bile o anne tetikte olur, evladını gözlemler. Belki bir hatayı, yaşacağı bir kötülüğü engelleyebilir. Neler okuyoruz 3.sayfa haberlerinde. Bir anne olarak bir ergene verdiğiniz nasihat ne kadar tehlikeli. Klavye karşısında oturarak siz mi sağlayacaksınız o evladın güvenliğini? Derdine yine annesi yanacakken, annenden gizli iş çevir demek size mi düşer?

Back
X