• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme çok üzülüyorum

waifukisara

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2024
45
16
3
23
bir tık uzun olabilir okuyan olursa çok teşekkür ederim şimdiden.

arkadaşlar tekrardan merhaba. önceki konumda bahsetmiştim kaygılı fazlasıyla anksiyeteli bir bireyim. şuan ki konu annem.

Annemin depresif, çoğu zaman olumsuz ve kötü bir ruh halinde olmasından bundan bahsetmesinden bıktım beni de çok etkiliyor. 23 yaşındayım doğduğumdan beri bu halde olması, evde sürekli kavgalarla, dayakla (babam ve abim) büyümeyi, annemi o şekilde görmekten bıktım beni etkiledi hep ilaç kullandım ve şuanda buradayım.

Seviyorum annem benim her şeyim ama çok bıktım söylenmesinden iyi bir sohbeti hoş sözleri çok az oluyor.

58 yaşında annem dudak dolgusu, botoks vs yaptırmak istiyor özeniyor bıktı çünkü bu yaşına kadar kaynana bakmaktan babamın aldatmalarından kendisini ve çocuklarını dövmesinden. Hiç bir şey göremedi babam yüzünden o da çok dayak yedi bende yedim kaç kez polislik olduk ne ben şikayetçi olabildim ne de annem boşanabildi ne yaparız nerde yaşarız paramız pulumuz yok vs diye. Bugün babamla işleri varmış bende işteyim aradım napıyorsun diye babam tatlı ısmarlamış 100 tl tanesi irmik helvası pahalı gelmiş diye mutsuz para gitti diye. Bu halleri beni mahvediyor babam ölse de allahım diyorum bütün ömrü anneme kalsa.

Ben sevgilimle evlenirsem ne güzel olur anne çok hevesleniyorum diyorum bakalım diyor allahtan hayırlısı erken konuşma ya bir sevinsen keşke diyorum ben bıktım bunlardan diye söylenmeye başlıyor bende artık feryat figan duyunca kalbim sıkışıyor çat diye suratına kapatıyorum ya da anne bıktım artık diyorum. ölmek kurtulmak istiyorum, evlensem çocuğum olsa bile ben sağlıklı bir psikolojide olamam allahım ölsem mi diyorum.
O da haklı onunda hayatı hep zorluklarla geçmiş o yüzden ona da bahane bulamıyorum kızınca da pişman oluyorum böyle döngüye giriyor çok üzülüyorum bıktım bana derdini anlatınca da içim daralıyor ama onu öyle bırakınca da içim kıyılıyor üzülüyorum. ben annemi çok seviyorum keşke şartlar farklı olsaydı keşke iyi bir adamla tanışsaydı o etrafta gördüğüm anneler gibi alışverişe çıka arkadaşlarıyla oturup çay kahve içebilseydi.

babamdan nefret ediyorum bu saatten sonra annemin gençliği her şeyi bitti nasıl mutlu olucak bu kadın, ev işlerini de yapsam, para da versem, anlık mutlu oluyor. geçen gün yatak almaya gittik beraber kem küm ediyor konuşmaya utanıyor gibi babam da aptal aptal bakıyor karısının yanına durup bi konuşsana dimi ben atladım lafa konuyu hallettim. bana bir şey diyin arkadaşlar benim annem bu hayatta mutlu olamadı bazen bende mutlu olamayacağımı düşünüyorum ölmek istiyorum annemde mutlu olsun ben izleyeyim onu istiyorum.

Siz mutlu da olsanız mutsuz da olsanız, anneniz için güzel şeyler de yapsanız o mutsuzluk annenizin DNAsına işlemiş. Buradan döner mi bilmiyorum ama yapabileceğiniz şey onu bir nebze de olsa rahatlatmak için birlikte terapiye gidebilirsiniz.

Anneniz tedavi olmaz mı
Şöyle ki evet özeniyor olabilir de dayak yediğim evde botoks dudak dolgusu yaptırmaya özenmem
O evden nasıl kurtulurum nasıl mutlu olabilirim diye düşünürüm

Siz mutlu da olsanız mutsuz da olsanız, anneniz için güzel şeyler de yapsanız o mutsuzluk annenizin DNAsına işlemiş. Buradan döner mi bilmiyorum ama yapabileceğiniz şey onu bir nebze de olsa rahatlatmak için birlikte terapiye gidebilirsiniz.
bundan kendisine çok bahsettim gel gidelim dedim. kendisine konduramıyor terapi almayı, baban normal değil o ilaç içmeyecek ben içip uyuşacağım diyor.

Anneniz tedavi olmaz mı
Şöyle ki evet özeniyor olabilir de dayak yediğim evde botoks dudak dolgusu yaptırmaya özenmem
boşanmıyor, ben yaptırdım ablam yaptırdı. çok yaşlandım sizin çok güzel olmuş bende mi yaptırsam diyor gençleşirim diyor. artık kaç yaşına geldik ben gideme bir yere kızım napalım allah kötüleri kahretsin diyor ama durum bu şekilde ben çok yoruldum allah aşkına siz duysanız sürekli böyle naparsınız

Anneniz tedavi olmaz mı
ben yemin ederim bir gün delirdim artık babamın çayına ilaç katıcaktım sakinleşsin bir gün bari diye da annem vazgeçirdi yapma günahtır dedi ağladım çıldırdım bende

boşanmıyor, ben yaptırdım ablam yaptırdı. çok yaşlandım sizin çok güzel olmuş bende mi yaptırsam diyor gençleşirim diyor. artık kaç yaşına geldik ben gideme bir yere kızım napalım allah kötüleri kahretsin diyor ama durum bu şekilde ben çok yoruldum allah aşkına siz duysanız sürekli böyle naparsınız
Bırakın o zaman kendi haline
Anneniz belli ki bu hayatından memnun sürekli şikayet etmek onu diri tutuyor
Bazı insanlar böyledir kaostan beslenir şikayet eder mağdur olmak hoşlarına gider

İnsanın kendini bile mutlu etmesi çok zorken sürekli başkasını mutlu etmeye çalışmak imkansız

Kendi hayatınıza işinize gücünüze odaklanın

Benim annem de 58 yaşında bu sene ilk defa ya boşanacaksın ya da bana şikayet etmeyeceksin dedim
O günden beri inan kafam rahat keşke zamanında deseydim
Annemin de işi var gücü var annesinden kalan 2 evi var bankada parası var
Babam çok iyi bir baba ama iyi bir eş değil kardeşleri ile dengeyi kuramıyor ve bu evde sorun yaratıyor
Önceden bizim küçük olmamızı bahane ediyordun şimdi hiçbir bahanen yok dedim

Biliyorum ki o biz olmasak da boşanmazdı çünkü mağdur rolü hoşuna gidiyor
Fedakar anne bak sizin için katlandım demek kolay olan
Babası da defalarca hem sana hem çocuklara bakarım dediği halde boşanmadı

Çocukluğumuzun içine ediyorlar ona da kılıf bulup bizim üzerimize yıkıyorlar

Bazı insanlar böyledir kaostan beslenir şikayet eder mağdur olmak hoşlarına gider

İnsanın kendini bile mutlu etmesi çok zorken sürekli başkasını mutlu etmeye çalışmak imkansız

Benim annem de 58 yaşında bu sene ilk defa ya boşanacaksın ya da bana şikayet etmeyeceksin dedim
Babam çok iyi bir baba ama iyi bir eş değil kardeşleri ile dengeyi kuramıyor ve bu evde sorun yaratıyor

doğru şikayet eder hep bende böyle rahatlıyorum der sonra ben babama kinlenirim sen bi sakin olsana der ama o da babam beni döver diye korktuğundan olduğunu söylüyor.
haklısınız işteyken çok boş oluyorum sürekli aklıma bunlar geliyordu ilaç kullanmaya başladım şu bir kaç gündür tekrar böyleyim.
çocukluğumun gençliğimin için edildi evet, eve gitmek istemiyorum işten çıkınca, sokakta yatayım eve gitmeyeyim istiyorum. bunalıyorum odamda koridorda babamın en ufak sesini duyunca.

Dudak dolgusu botoxu boş verin. Madem ki artık erişkinsiniz ayrı bir ev açın o parayla annenize.
Bir çok insanın ailevi sorunları var. İçinden çıkmak sizin tercihiniz artık.
Ayrıca, babanın çayına ilaç atmak ne demek
ya o anda ilaca reaksiyon gösterse ölse adam bir de baba katili olacaksın.
Bunu da ulu orta yerde söylemeyin yarın bir gün adam ölse sizden bilirler.

Dudak dolgusu botoxu boş verin. Madem ki artık erişkinsiniz ayrı bir ev açın o parayla annenize.
Bir çok insanın ailevi sorunları var. İçinden çıkmak sizin tercihiniz artık.
Ayrıca, babanın çayına ilaç atmak ne demek
ya o anda ilaca reaksiyon gösterse ölse adam bir de baba katili olacaksın.
Bunu da ulu orta yerde söylemeyin yarın bir gün adam ölse sizden bilirler.
haklısınız o kadar artık bıktım usandım ki sinirli sürekli agresif bende ne yapacağımı bilemedim yapmadım allahtan

ben seni anlayabiliyorum, önceki konularımı gördüysen eğer benimde engelli bir kardeşim var, şükür baba yönünden çok büyük problemlerimiz yok gibi ama annem kardeşim doğduktan ve teşhisi konulduktan sonra çok çöktü, dediğin gibi herşeyden memnuniyetsiz ve devamlı yakınan bir insan halini aldı, malesef ne desem kursakta bırakır, asla benim sevindiğim heves ettiğim şeylere beklediğim tepkileri göstermez... tamamen annelerimizin karakteri ile ilgili olduğunu düşünüyorum, senin yapabileceğin birşey yok bence, ben artık sadece çözüm bulabileceğim şeylere çözüm bulup kafama takıyorum gerisini çok dinlememeye duymamaya çalışıyorum, bu hareketlerin bir çoğu aslında sana değil hayata kırgınlıklarından ötürü

çok beğendim yorumunuzu.. ağzınıza sağlık.

Bunların üstüne, bizlerden 'kendileri gibi fedakar (mağdur) ve şikayetsiz (sindirilmiş) bir hayat yaşamamızı istiyorlar.
Ben çok insan tanıyorum, hayatın elli yerinden darbe almış, aylak, avare, ailesi dağılmış işsiz-güçsüz ama yine ortalıkta gerine gerine dolanıyorlar, daha iyi giyinip, daha iyi yaşıyorlar. Biz sefiller :işsiz:
Sen çizgiyi düz tutmaya çalışırken, perişan oluyorsun, onlar yalpalaya yalpalaya dağdan bayırdan aşıyorlar.
Tamamen mağdur psikolojisi.
Neyse uzatmayayım, bu tamamen annenin düşünce yapısıyla alakalı.
Her durumdan şikayet eder ve baltalamayı sever. Kendi haline bırakın. Annenizin mutsuzluğunun kaynağı siz değilseniz, konu kapansın. Hatta onu bu kadar düşündüğünüz için, şanslı bir anneniz var.
Ama size tavsiyem kendi hayatınıza bakın. Bunu yaparken de çok açık etmeyin. Bırakın bilmesinler. Mutluluğunuz bile sizde kalsın.

Hayattaki amacımız faydalı ve mutlu bireyler olmak. Anne babamızın isteklerini yerine getirmek değil.

Back
X