Anneme dayanamıyorum

bence de
çalışmasın kocasından harçlık alsın sonra kocam benim cebimden 1.5 lira aldı hırsız desin
kocası evi temizleyip kendi yaylanırken onu bunu attı diye kıyamet koparsın
sonra kocası ona puding yapıp sarılıp öpüyor mu yoksa başka bir şey mi yapacak görsün
hep evlilikle kayınvalideyle karşılaştırılıyor ya bir de böyle bakılsın olaya

Anneye üzüldüğüm içindi bu espri ama ben o ağalığın babaevinden çıktıktan sonra süreceğini sanmıyorum anne gibi kim kahır çeker ki....

Annem çok düşüncesiz, sorumsuz, laftan anlamayan bir insan. Yıllardır aynı şeylerden kavga ediyoruz, güzellikle söylüyorum, baktım anlamıyor kavga ediyorum ama yine anlamıyor yine anlamıyor. İzin almadan odama giriyor, eşyalarımı kurcalıyor, hatta izin almadan kullandığı oluyor. Kafasına göre eşya atıyor evden. Sürekli yalan söylüyor. Bir saatliğine diye evden çıkıyor saatler sonra geliyor. Cüzdanımdan para alıyor bana sormadan. Az önce bu yüzden kavga ettik. Markete gidecekti 1.5 lira almış. Ne var 1.5 lira için neden böyle yapıyorsun diyor. Ama mesele 1.5 lira değil ki. Bu hırsızlık bana göre. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir insanın cüzdanından izni dışında parasını almak hırsızlık değil midir?
Annem kapı çalmadan odama girer, cüzdanimi karıştırır param yoksa koyar koydum demez ihtiyacı varsa alır, parfümlerimi kullanır, dikiş delisi biriyim normalde kumaşıma, makineme ve iplerime kimse dokunamaz ama annem kullanır ve bu benim hoşuma gidiyor, siz niye bu kadar kızdınız anlayamadım bende mi gariplik var? Bazen annemde bana kızım git iki ekmek alda gel der çoğu zaman annemin çantasından alırım çünkü kendimden harcayınca niye kendine masraf ettin der şimdi bende mi hırsızlık yaptım ? Anneniz o sizin ne olursa olsun böyle yapmayın, ben annemin ayaklarını öpmek istiyorum dizlerinin dibinde oturuyorum yıllar geçse yine aynı olurum eminim çünkü o benim annem hepsinden önce beni karnında taşıdı besledi büyüttü geceleri benim için uykusuz kaldı yıllarca benim için fedakarlık yaptı ben nankör olamam ama siz oluyorsunuz çok garip değil mi?

Back