• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme güvenimi kaybettim

Pheebs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
4.631
En iyi cevaplar
1
6.668
158
İki hafta kadar önce babam bana geldi elinde bir zarf bundan haberin var mı diye sordu. Açtım zarfı içinde iki ayrı WhatsApp yazışması var. Annem ve bir adam arasında. Mesajlaşmalar çok kısa birinde sadece adam yazmış annem yazmamış ama ilanı aşk vari bir mesaj. İkinci yazışmada ise selam müsait misin araşalım minvalinde kısa bir mesajlaşma ama canım bitanem sıfatları var birbirlerine karşı. Tabi ki haberim yok bu kim ne zaman oldu bu konuşma falan kısmını konuştuk. Babama ne yapmak istediğini sordum. Oda karımı seviyorum kazanmak istiyorum ama mutlu değilse benle boşanırız dedi. Tamam dedim nasıl istersen. Ama beni löyle bir duruma soktu. Aşırı pasif agresiftir babam. Ve olumlu olumsuz duygularını asla ifade edemez. Sen konuşur musun annenle ben ne diyeceğimi bilmiyorum dedi. Aslında hiç dahil olmak istemezdim ama 60 yaşında adamın karşında ağlayarak gözünün içine bakmasına dayanmıyor insan. Annemi aradım x kişisiyle aranda tam olarak ne var dedim. Asla bişey yok dedi bende o iki yazışmanın görüntüsünü attım. Yanlış anlaşılma sandığın gibi bişey yok falan dedi. Benle değil babamla konuş dedim kapattım. Sonrasında babam aradı bugün benim doğum günüm not et dedi gülerek anladım ki konuşup düzeltmişler. Onada okey herkesin ilişkisi başka onlar yapıcı olmayı affetmeyi seçmiş mutlu olsunlar.
Ama ben asla hazmedemiyorum bu durumu. Benim annem yıllarca nelere göğüs germiş babamla beraber olmak için (kaynana görümcr ve eklenti paketleri) neler yaşamışlar karakter olarak hep dik durmuş doğrudan onurdan ödün vermemiş hepte bu doğruluğu ile konuşulmuş yeri gelmiş kendi de bununla övünmüş bir insan olarak bunu nasıl yapabildi aklım almıyor. İnsan sonuçta diyorum ama yok yani annemin karakterinde biri için bu aşırı saçma ve iki yüzlü bir hareket. Hiç konusunu açmadı bana bende hiç sormadım bu mevzu olmamış gibi davranıyoruz ama ben anneme güvenimi kaybettim. Karar ve yargılarına düşüncelerine asla güvenmiyorum ve bu durumla başa çıkamıyorum da aynı zamanda. Eşim kardeşlerim veya başka kimse haberdar değil durumdan. Annem babam ve ben biliyoruz. Azıcık konuşmak istesem zaten ikisiylede konuşamam. Annemi kırmadan babamıda gazlamadan bir konuşma yapmam mümkün değil içim soğumadı. Belki buraya yazar rahatlarım dedim bilmiyorum. Abartıyo muyum acaba diyorum bi yandan da yada gözümde fazla mı büyüttüm annemi bu zamana kadar bilemedim.

Bende olsam aynı duygular içinde olurum.Bu aldatıp aldatma değilde anneye yakıştıramama durumu.Eğer daha ahlaki kurallarla yetiştiyseniz bildiğiniz tüm duvarlar yıkılmış gibi.....Ortada bariz aldatma varmı bilemeyiz ama artık annenize bakış açınız aynı olmayacak bunu kabullenip bu tuhaf yeni durumu kabullenmek artık ona göre mesafe koymak en doğrusu.Durumu deşmeyin çünkü işin sonunda siz üzülürsünüz....

İki hafta kadar önce babam bana geldi elinde bir zarf bundan haberin var mı diye sordu. Açtım zarfı içinde iki ayrı WhatsApp yazışması var. Annem ve bir adam arasında. Mesajlaşmalar çok kısa birinde sadece adam yazmış annem yazmamış ama ilanı aşk vari bir mesaj. İkinci yazışmada ise selam müsait misin araşalım minvalinde kısa bir mesajlaşma ama canım bitanem sıfatları var birbirlerine karşı. Tabi ki haberim yok bu kim ne zaman oldu bu konuşma falan kısmını konuştuk. Babama ne yapmak istediğini sordum. Oda karımı seviyorum kazanmak istiyorum ama mutlu değilse benle boşanırız dedi. Tamam dedim nasıl istersen. Ama beni löyle bir duruma soktu. Aşırı pasif agresiftir babam. Ve olumlu olumsuz duygularını asla ifade edemez. Sen konuşur musun annenle ben ne diyeceğimi bilmiyorum dedi. Aslında hiç dahil olmak istemezdim ama 60 yaşında adamın karşında ağlayarak gözünün içine bakmasına dayanmıyor insan. Annemi aradım x kişisiyle aranda tam olarak ne var dedim. Asla bişey yok dedi bende o iki yazışmanın görüntüsünü attım. Yanlış anlaşılma sandığın gibi bişey yok falan dedi. Benle değil babamla konuş dedim kapattım. Sonrasında babam aradı bugün benim doğum günüm not et dedi gülerek anladım ki konuşup düzeltmişler. Onada okey herkesin ilişkisi başka onlar yapıcı olmayı affetmeyi seçmiş mutlu olsunlar.
Ama ben asla hazmedemiyorum bu durumu. Benim annem yıllarca nelere göğüs germiş babamla beraber olmak için (kaynana görümcr ve eklenti paketleri) neler yaşamışlar karakter olarak hep dik durmuş doğrudan onurdan ödün vermemiş hepte bu doğruluğu ile konuşulmuş yeri gelmiş kendi de bununla övünmüş bir insan olarak bunu nasıl yapabildi aklım almıyor. İnsan sonuçta diyorum ama yok yani annemin karakterinde biri için bu aşırı saçma ve iki yüzlü bir hareket. Hiç konusunu açmadı bana bende hiç sormadım bu mevzu olmamış gibi davranıyoruz ama ben anneme güvenimi kaybettim. Karar ve yargılarına düşüncelerine asla güvenmiyorum ve bu durumla başa çıkamıyorum da aynı zamanda. Eşim kardeşlerim veya başka kimse haberdar değil durumdan. Annem babam ve ben biliyoruz. Azıcık konuşmak istesem zaten ikisiylede konuşamam. Annemi kırmadan babamıda gazlamadan bir konuşma yapmam mümkün değil içim soğumadı. Belki buraya yazar rahatlarım dedim bilmiyorum. Abartıyo muyum acaba diyorum bi yandan da yada gözümde fazla mı büyüttüm annemi bu zamana kadar bilemedim.
Baban bosanma ve yenı hayat konusunda gelırde yardım ısterse tabı kı de en ıyı avukatı bul ve babanı ömür boyu sahıplen lakin boyle bır talebı yoksa kendı hayatına cekırdek ailene dön ve arkana bakma💪

Zor bir durum. Anlattığınız kadarıyla, anneniz sizin için saygı duyduğunuz bir karakterken bu yaptığı hayal kırıklığı da yaşatmış gibi hissettim. Ondan beklemediğiniz ve yakıştıramadığınız bir şeymiş ve güven duygunuz da zedelenmiş. Sanıyorum süreç çok yeni, zamanla siz de şimdiki kadar yoğun hissetmeyeceksiniz bu duyguyu muhtemelen.
Babanız da hatalı, konunun muhattabı siz değilken gelip size sorması ve sonrasında da annenizle konuşmanızı istemesi ebeveynlikle örtüşmüyor. Sizin evlatlık rolünüz de bambaşka yerlere gitmiş ve bu çok ağır bir sorumluluk ve size de fazla gelmiş. Bence bir uzak durmaya çalışın, iletişiminizi sınırlayın. Konu bir daha size gelirse de dahil olmak istemediğinizi net bir şekilde ifade edin.

Olay olmamış gibi davranmanız olmadığı anlamına gelmez
Babanız içinde bu geçerli
En ufak bişeyde babanızın kafasında soru işareti olacak
Güven cam gibidir kırıldığında eslisi gibi asla olmaz
Ki göreceksiniz olmayacakta

Karışmak gibi bir niyetim zaten yok arkadaşlar. Karı koca hallettiyse bana pek bişey düşmez zaten daha fazla yüz göz olmak istemiyorum. Ama böyle kayıp hissiyatındayım sürekli bunalttı beni bu durum.
Hayal kırıklıgı ... Boşver be...Annen de olsa degmez yanı...Hıcbısey senden degerlı degıl...İçinden gelmıyorsa samımı olma ..

Ne kadar ayip babanizin yaptığı. Esiyle sorunlarini cocuklarina yansitmadan halletmeliydi. Zaten annene soylesene demis sizde annenize babama soyle demissiniz bunun icin size gelmesine gerek yoktu kendide gidip sorabilirdi

Hic kimseyi kınamak istemiyorum ama evli insanlara kadın olsun erkek olsun hele de o yaşlarda ne gereksiz cirkin şeyler.Haklısınız bir anneye hiç yakışmıyor ben de olsam soğurdum annemden

Annenizi gözünüzde fazla büyütmüşsünüz evet. Annem nelere göğüs gerdi çileler çekti demenizden belli. (Kocalar çok yapar bu anam garip anam muhabbetini) hani gerçekçi değil bunu bilin. Genç bir kadın olduğunuz hissine kapıldım, insan yaş aldıkça yıllar boyu tanrı gibi gördüğü ebeveynlerinin de sıradan hatta bazen yanlış olduğunu dehşetle fark ediyor.

Kendin için şöyle düşün annenle sen mi evlisin? -Hayır. Seni mi aldattı? -Hayır. Aldatılan affetti ve yollarına devam mı ediyorlar? -Evet.
Burda hatalı olan size karşı annenizden çok bence babanız. Sizi karıştırmaması gerekiyordu. Çünkü bunun sizi bağlayan bir yanı yok aslında. Şuan annenizi farklı görüyorsunuz haklısınız görürsünüzde kimse banane diyemez ama hepimiz için geçerli bişey söyleyeceğim yarın sizde anne olacaksınız belki öylesiniz bunu ayırt edin. Annelikle eş olmak farklı şeyler. Babalıkla eş olmakda farklı şeyler. İnsan iyi bir eş olur kötü bir anne-baba olur yada iyi bir anne-baba olur ama kötü bir eş olur. Size göstermesi gereken yönü anneliğiydi. Anne olarak sizi aldattı mı? Aç açıkta koydu mu? Anneye ihtiyacınız olduğunda hep yanınızda mıydı? Korudu kolladı sardı sarmaladı mı? Muhtemelen bunların çoğu evettir. Çünkü size karşı sorumluluğu bunlar. Babanıza karşı sorumluluğu ise sadakatti onu çiğnedi. Yine söylüyorum bu babanızı ilgilendirir ve kendisi affetmeyi seçmiş.

Çok haklısınız, demek istediğinizi anladım sizin için idol olan asla yanlış yapmaz dediğiniz kişinin hiç beklemediğiniz bir şey yaptığını öğretiyorsunuz. Tam bir hayal kırıklığı.
Anne babanızın ilişkisini bilmiyorsunuz belki ayrılmayı düşünüyordu, başka birinin ilgisi hoşuna gitti bilemiyorum. Belki de yanlış anlaşılmadır. Arkadaşı kullanmış olabilir. Aynısı değil ama ben evliyim bir arkadaşım eski erkek arkadaşına benim telefonumdan mesaj attı çocuk bunu engellemiş. Tabi ben eşime anlattım çünkü yarın bir gün duyar haberi olsun diye.

Aynı durumda kalsam ortada olmayı ve aracılığı kabul etmem. Ama kim haksızsa onu tek başına darlardım.

Eskiden beri annem haksızsa gıyabında babamı, babam haksızsada annemi savunurum. Özelliklede bu tarafsız kalmayı başarabileceğim bir konu değil. Konuyu abartıyor muyum diye soruyorsanız bence abartmıyorsunuz.
Herkes insan herkes hata yapabilir ama bir hayalkırıklığı süresi var şuan onun içinde olmanız da doğal.

Siz nasıl daha iyi hissedecekseniz öyle yapın. Anne babaların özel hayatına çocuklarını karıştırmasıda yanlış. Ama bir yerde etkileniyorlarda işte. Çok zor bir durum.

Eşim kardeşlerim veya başka kimse haberdar değil durumdan. Annem babam ve ben biliyoruz.
Tahin Helva Tahin Helva ’ya katılıyorum, babanız annenizi seviyormuş, o görüşmeleri okuduğunda aslında boşanmaya niyetli değilmiş belki şüpheleri vardı bunları doğrulamak için aldı görüşme kaydını ve baştan barışacağı da belliymiş o yüzden kardeşlerinize yük etmediği bu meseleyi keşke size de yük etmeseydi.
Abartıyo muyum acaba diyorum bi yandan da yada gözümde fazla mı büyüttüm annemi bu zamana kadar bilemedim.
Abartmıyorsunuz, insan herkesten gelecek darbeye, hayal kırıklığına iyi kötü hazır oluyor ama ailesini çok başka bir yere koyuyor, herkesin koşulsuz şartsız gözü kapalı güvendiği yegane kişiler anne babadır, onlar da hayal kırıklığına uğratınca yere göğe sığamıyormuşsunuz gibi hissetmeniz normal.

Belki zamanla bu histen sıyrılırsınız ama bundan sonra anneniz eski anneniz gibi olmayacak sizin için.

Abartıyorsun gibi geldi bu onların ikisinin arasında annen belki aldattı belki aldatmadı gerçekten doğruyu söylüyor yanlış anlaşılma bilemem ama anne babalar bu hataları size yapmıyor bu kadar içselleştirmenizi sağlıklı bulmuyorum diyelim ki aldattı aldatılan bile affetmiş yani sizlik bir durum yok , aldatan insan karaktersizdir yüzsüzdür vs bunları bir kenara koyuyorum size anne baba olarak yapılması gerekeni yaptıysa sizi ilgilendirmez ayrılsalar bile hala anne babalar hatalarını yine birbirlerine

Back
X