- 3 Nisan 2013
- 595
- 444
- 103
- 43
- Konu Sahibi Akanseneler
-
Sen deli misin ya? Herkes yaptığını çeker .Böyle anne için yapacağın en iyi şey kendini ondan soyutlamak. Kardeşini de çağır yanına tatillerde gelsin birkaç hafta kalsın. Şimdi küçük ama birkaç seneye kendi başına gelip gidecek seviyeye ulaşır.
Boşver,bunca seneni mahvetmiş. Daha da hayatını mahvetmesine izin verme.
Annelik kutsal vs diyenlere peşinen not: hiç de kutsal falan değil. İnsanlık tarihinden beri neredeyse bütün kadınlar doğum yapmıştır. Hepsi mi kutsal, hepsi mi Melaike??
Yumurtlama döneminde korunmasız ilişkiye giren her sağlıklı kadın anne olur, bir müdahalede bulunmazsa da o çocuğu dogurur. Bu doğanın bir döngüsüdür. Eğer annelik kutsal birseyse inekleri kesip yemememiz lazım,çünkü onlar da anne . Tüm kadınlara da kutsal kutsal davranmamız lazim. Çünkü hepimiz anne ve anne adayıyız.
Çok teşekkpr ederim.Evet kitap okumasini severim çokta okuyorum ,psikolojik kendini sevme yöntemlerini çok okudum ama sanki bana işlemiyor .Sevgi ve emek olmadan, sadece doğurmak, kimseyi 'kutsal anne' yapmaz.
Ruh sağlığımızı korumak için;
Hayatımızı mahveden,çocukluk masumiyetimizi katleden kişiler ebeveynlerimiz bile olsa, onlarla ilişkimizi kısıtlamalı, gerekirse kesmeliyiz.
Konu sahibi kitap okumayı sever misiniz?
Size bu tip durumlardan bahseden güzel iki kitap tavsiye edebilirim.
Çok teşekkür ederim ,güzel izah etmişsinizEvet bence de anneliğin ya da babalığın kutsallığı yok.
Sırf anne baba diye saygı görmeyi haketmiyorlar.
Davranışlarla kazanılır sevgi, dünyaya getirmekle değil.
Anlatması kolay yaşaması eminim zordur.
Belki annenizden göremediğiniz ilgi ve sevgi bütün hayatınızı etkiliyor.
Evliliğinizde de bu yüzden mutsuzsunuz.
O sevgisizlik korkusu yüzünden kuyuya düşmüş olduğunuz halde çıkamıyorsunuz bile.
Haklısınız yani..
Peki annenizi tamamen terk etseniz mutlu olabilir misiniz?
Yoksa ilişkinizi bu yaşta bile düzeltseniz, ölürken onu daha güzel hislerle yolcu etseniz
daha mı mutlu olursunuz?
Bunu iyi düşünün ve sizi gerçekten rahatlatacak şekilde davranın..
Duygularımı olumlu yönde değiştirmek istiyorum derseniz.
İnanın zor değil.
Çünkü hiç kimse tamamen kötü ya da tamamen iyi değildir.
Çok teşekkür ederim ,güzel izah etmişsiniz
Artik olan oldu ben artik kendim için sorumluyum diyorum.
Evet ,bennonuda afetmeknistiyorum ,duygularimi daha olumlu sicak olmasini istiyorum çünkü biliyorum ki oda benim gibi sevgisiz büyüdü .
Köyde en kücükleri erkemiş ve babalari anneleri bunlari zadece çaliştirmişlar .
Kiz gibi davranmaya lüksleri yokmuş .
Işte bu böyle devam ediyor ...
Bence sen daha gencsin başara bilirsiniz .İnan bende son zamanlarda bunu düşünüyorum . Benim de annem beni ilgisiz ve nefretle büyüttü sanki kızı değilmişim gibi, bana adımla bile seslenmezdi. Bana hiç bir şey öğretmedi düşe kalka arkadaşlarımdan kendim bişeyler öğrendim. Daha bi kaç yıla kadar hep kendimi daha aşağıda gördüm onun yüzünden insanlar beni sevsin diye taklalar attım ( psikolojide annem beni sevmesini istedim diye böyle davranıyormuşum) ben tam yeni yeni kendimi topladım annemden uzaklaştım ama o zaman da o başladı bi ilgi göstermeye!
Yok kızım demeler bana sarılmaya çalışmalar , 23 yaşındayım şu zamana kadar küçükken bile başımı okşamışlığı yoktur. Eee şimdi noluyoruz yani? Başka anne kızlar gibi olalım istiyormuş , bunu keşke 20 yıl boyunca düşünseydi! !!
Ama herşeye rağmen şimdi ben dayanamayıp kızınca ( yılların öfkesi, sesini duymak bile beni sinirlendiriyor ) ağlıyor , vicdanım sızlıyor. Allah korusun başıma bi musibet gelir, anne hakkına girerim diye sakin olmaya çalışıyorum ama mümkün değil olmuyor .
Aynı durumdayız , vallahi çok korkuyorum ileride çocuğum da bana ben anneme böyle davrandım diye bana böyle davranırsa diye. Ama benim yaptığım sebepsiz değil ki
Çok korkunç bi durum insan vicdanıyla sınanıyor resmen, ne vardı beni sevseydi ben onu da pamuklara sorardım
Bu kitapların sizde farklı pencereler açabileceğini düşünüyorum.Çok teşekkpr ederim.Evet kitap okumasini severim çokta okuyorum ,psikolojik kendini sevme yöntemlerini çok okudum ama sanki bana işlemiyor .
Bir türlü inanmiyorum .Artik eskisi kadar değil beni kimsede sevmese olur diyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?