anneme kırgınım

Valla haklisin, esitlik olarak dusununce. Ama bosanmis, ve okula giden bir cocugun sorumluluklariyla basbasa kalmis, yurt disindan Turkiye'ye yeni donmus birinden bahsediyoruz burda. Keske her an, her seyde esitlik olsa, ama oyle bir sey yok. Bazi anlar bazi insanlarin daha cok destege ve ilgiye ihtiyaci olur. Ablasi bence su an oyle bir zamani yasiyor.

Konu sahibinin de kendine gore buyuk dertleri, yada hayatinda yaptigi buyuk deyisiklikleri olsaydi, annesine cok ihtiyaci oldugu bir sey evet dogru. Ama bu durumda biraz da sabirli olmasi gerekiyor. Hepimiz bir gun ablasinin durumunda olabiliriz, konu sahibi de dahil.

Ama diyelim bu durum cok uzun zaman suruyor o zaman derim sen haklisin konu sahibine. Cunku herkes te hayatinin sorumluluklarini zamani gelince ustune almak zorunda.

Son düzenleme:
Yurtdışında değil,baska şehirdeydi ablam.zaten eski eşinin işi dolayısıyla evde durmazdı annem sürekli ablama gider aylarca kalırdı.yada ablam gelirdi.benim eşim olduğu için annem kocan var deyip derdimi bile dinlemiyor zaten

esinden yeni ayrilan biri olarak bu duygulari yasadigim icin ablani cok iyi anliyorum ve annenide ablan ayrilali cok az bi sure olmus annene daha cok ihtiyaci var onun sen kucuksun yarin kalk bi cicek al git annenden ozur dile annen simdi ablanla ilgilenmesi gerek seni ihmal ediyormus gibine gelebilir ama annen asla oyle dusunmuyor su an ablani dusunuyor yeni ayrilmis cocugu var ve ona uzuluyor senin hayatin masallah iyi esin yaninda destekci onlara kirilmaman lazim cnm bu benim fikrim

O zaman kendinizi biraz cekin derim. Anneniz su an ablaniza aciyor buyuk ihtimalle, ve cocugu dusunuyor.
Annenizin siz de kizisiniz sonucta eminim ozleyip gelicektir.

Ve bence tepki vermeyin, tepki verdikce kaprisli olan siz olursunuz cunku.
Ve bana kalirsa, ozur de dilemeyin, hic birsey olmamis gibi davranin gidip gelin ablaniza ve annenize.
kendi durumunuzu en iyi kendiniz bilirsiniz, biz sadece yazdiginiz kadariyla yorum yapabiliyoruz.
Eyer gercekten hakli oldugunuzu dusunuyorsaniz, ozur dilemenizi kesinlikle tavsiye etmem.
Cunku o zaman karsi taraf sizi hic bir zaman anlamaz.

Ama sakin kapris, yada uzuldugunuzu belli eden bir sey de yapmayin.

Sabredin.

Eşim çok sabırlıdır canım.ablamdan küçük oldu için Saygısızlık etmemek için susuyor yaptığı yanlışlara ama sonradan diyor bana ablan söyle dedi bozuluyorum ama neyse diyor.bazı arkadaşlar bi günde tv izleme nolcak demiş ama dorun bu değil.ablamın düşüncesizliklerine bozuluyorum,annemin bu düşüncesizliklerine savunmasına kızıyorum.eşimede dedim nasıl bi tavır sergilemeliyim sence diye oda aynı senin dediklerini dedi.küsme kavga etme onları pınar bize Kırıldı demelerini sağla yoksa gene ciddiye alınmazsın dedi.çok sık gitme özlettir kendini dedi.uygulayacagım bunları :) normalde olsa şuan arar sen neden beni düşünmüyorsun diye ağlardım anneme.yapmadım ilerleme kaybediyorum :)

Tamam canım.eşimde sen tepki verdikçe ailenin asabi kaprisli kızı ilan edildin bi Çek kendini dedi.özür dilemeyeceğim.normalde hep özür dilerim ama bu sefer asla!cünkü HAKLI olduğumu biliyorum.haklıyken özür dilersem ciddiye alınmam.haklısınız..annem aramadı bende aramadım.aradığında senin derdin ne diyecek kesin.oyle seyler söylerse ne demeliyim sence

aklın yolu birdir canım :)
küsemezsin bu defa daha kötü olur ama aradan iki üç gün geçsin ne yapıyorsun anne diye ara hiç niye tartıştık niye böyle oldu konularına girme bence
o girerse oldu artık deyip kapat konuyu
arada gitmede biraz anlasınlar seninde kırılabildiğini her şeye açık olmdığını
bu arada merak etim çalışıyor musun

Anne ne derdim olabilir ki de, rahatsizlandim yatiyodum, kendi derdimdeydim de. Bul bir mazeret. Annecim bence olayi buyutmeyelim de kapat konuyu. Ve cok sIk gidip gelme, gel diye israr etme. Buyrun kapim acik de mesela. Eyer ablan gene cocugun odevini sizin oturma odasinda yaptirirsa esinle gec mutfaga internetten biseyler izle. Anlayissizlarsa onlarda anlarlar ve dikkat ederler bence. Cool takil yani. Panikleyip duygularini belli etme. Cocuk bilgisayari isterse, tabiki ama su an su isimi yapiyorum 10 dakika sonra verebilirim yarim saat hakkin var diyin.

Ben kendi cocuguma da oyle yapiyorum. O zaman hem alinmazlar hem de herkes cizgisini onceden bilir.

Yok canım şuan çalışmıyorum.2-3 gün geçsin aramazsa ben arayıp Dediğin gibi yapcam.bize sormadan toplu plan yapıp hadi şuraya gidiyoruz diyorlar mesela.bu tavrımı koruduktan sonra onuda yapamazlar.müsait olmuyorum bazen planlara uymadım diye adım uyumsuza çıkıyor

Tamam canım çok teşekkür ederim.

Kocasından ayrılmış çocuklu bır kadın...
Verdıgı tepkıler cok normal, hem de zamanında gurbete evlenmıs bır kadın anne evıne gerı gelınce cıddı psıkolojık bunalımlar yasar.
Nıye ablanızı anlamak ıstemıyorsunuz?
Yegenıme canım feda dıyıp, annenızın ona gosterdıgı ılgıye de gıcık olmanız, celıskılı ıfadeler kullandığınızı gosterıyor.
Ablanız yıllarca gurbette yasamıs, bırakın bıraz ozlem gıdersınler, sızın su an tuzunuz kuru zaten.
Hak tanıyın ablanıza ve yegenınıze.
Annenızden de ozur dılemelısınız bence, yaptıgınız kıskançlık cok gereksız geldı bana.

1. Anneniz eşinize ''sana mı soracağım'' diyor. ( Aslında sana mı sorcam diyor tabi ama ben böyle yazdım)

2. Ablanız eşinize ''ne biçim konuşuyorsun'' diyor, daha sonra uyardığı kelimeden daha kötü sözler sarfediyor. Siz uyarınca ''sus be'' diyor.

3. Misafirliğe ailece beraber vakit geçirmek için gidilir. Tv, muhabbet, yemek hepsi olabilir. Bir çocuğun etrafında sus pus oturan 4 yetişkin aile ziyareti değildir.

Size gelmelerinin ne mantığı var bu durumda, eşinizin ve sizin haftasonunuzda bütün akşam susup oturmanızı sağlamak dışında?

Ne demek bir gün dizi izlemeseniz ne olur? 1 gün yemek yemesem de olur, ama niye yemeyeyim başkalarının kaprisi için?

Anneniz de ablanız da eşinize ve size karşı çekinmeden ve bana göre terbiyesizce konuşuyor. Anneniz gözdağı vermiş size.

Fakir çocukla zengin çocuk arasında olduğu gibi, mutlu çocukla mutsuz çocuk arasında da durumu eşitlemeye çalışırken fazla haksızlık yapılıyor.

Zor durumda olan çocuğunun/ablasının yanında olur insan evet.

Ama zor durumda olmayan çocuğunu/kardeşini(bir de kardeşinin eşini) ezemez kimse.

Bence kiskanclik yapiyosunuz o ablaniz birakin onlara sahip ciksin 1 gunde keyif yapmayiverin yada kimseyi kabul etmeyin bu kadar onemliyse. Komsunun cocuguda degilki taktiginiz seye bakin.

Annen çok Lisa mesafede oturuyormus kalmasi için neden bu kadar idrar edip kiriliyorsun ki
Anlam da yeni ogrenci velisi olduğu için henüz programla ya namus kendini çocuk dersi ne kadar sürer
Ama annende ablanin durumunu fazla abartmis olabilir
Sen bir sure uzak kal onlardan bence alisssin herkes durumuna

tam kendi annemle alakalı bir konu açmak üzereyken senin konunu gördüm canım ve derdini dinledim kendi derdime derman buldum gibi oldu bizim annnemle yasadıklarımızda 3. sahıslar daha az aktif ama annelerimiz benziyor 3 teyzem var huyları da benziyor iyi kötü anneme kuzenim cıkma ihtimalini hesaplıyorum su an anneler ki ben de 5 yasında bir kız annesiyim bazen cocukların birey oldugunun farkında olamayabiliyor maalesef daha cocukken baslayıp büyüse de evlenip yuva kursa da değişmeyen bir durum bu. planlara uymadınız diye adınızın uyumsuza cıkmasına sebep bu. halbuki artık evlisiniz eşinizle plan yapmış olabilirsiniz ya da arkadaslarınızla... hatta o günü tamamen kendinize ayırmıs olabilirsiniz ama anlayamayabiliyorlar bu durumu. asla haksız oldugunuzu düşünmüyorum sadece annenizin ilgisinin ablanızın yasadıgı can sıkıcı olaylardan ona kaymasını mazur görebilirsiniz belki ama eşinize ve size söyledikleri kırıcı cidden hatta eşinizin cok sabırlı oldugunu düşünüyorum benim eşim olsa tavrını koyardı mesela. eger haklı oldugunuz kanaatindeyseniz özür dilemeyin ama annenizin değişmesini de beklemeyin ben 30 yasındayım ve 7 yıllık evliyim özellikle evliliğim süresince cok acmazlar yasadık annemle evli oldugum ve ayrı bir hayatım oldugunu kabullenemedi mesela ama nasıl tavır takındıysam takınayım değişmedi en ufak kusurumda küsmeler hayatımıza müdahaleler devam etti hep... sadece artık dik durdugunuzu ona bagımlı olmadıgınızı hissettirin ya da anlatın ablanızla olan mevzularda da kırgınlıklarınızı dile getirin ama şimdi değil ablanız da hayatını rutine döndürüp boşanmayı hazmettiğinde naçizane fikrim bu.
su an cok kırgın olabilirsiniz ama unutmayın anneler başımızın tacı kırgınlıklarınız hafiflediginde pişman olacagınız seylere sebebiyet vermeden tavrınızı koyun ortaya unutmamalıyız ki bizi büyütüp bu yaslara getiren annelere cok şey borçluyuz ama bu köleleri ya da yönetebilecekleri çalışanları oldugumuz anlamına gelmez. umarım en kısa sürede tatlıya baglarsınız

canım ellerin dert görmesin 2 gündür konuşmuyoruz annemle.ablamla konuşuyorum.annemin beni çocuk gibi görmesin daraldım canım.mesela bi yere gideceğiz bi gün öncesinden konuşup plan yapıyoruz,o gün geldiğinde ben işlerimi ayarlıyorum hazırlanıyorum giyiniyorum annemi yada ablamı arıyorum ben çıkıyorum diyorum aaaa dur dur biz oraya gitmekten vazgeçtik diyorlar!bu 3 kez oldu.beni umursayan yok sanki.en sonunda patladım tartıştık bu konudan ama böyle yapmalarına rağmen annem kendini haklı gördü.annemde maalesef laf yetiştirme huyuda varmış dün gördüm.ablam hakkında ufacık olumsuz bi yorum yapsam ablamdan duyuyorum.sinirle demiştir belki hiç yakıştıramadım anneme ama demiş sonuçta.ablamın hakkında yaptığım olumsuz yorumu zaten ablamın yüzünede yapmıştım o yüzden utanmadım.eşimde herşeyi herkesin yüzüne açıkca söylemeye devam edersen daha başın çok ağrır açık sözlü olma diyor haksızlığa uğradığımda car car açılıyor çenem.tavrımı koydum böylede ciddi devam edeceğim canım bakalım annem beni ve eşimi adam yerine koymayı öğrenecek mi.seninki öğrenememiş umarım benimki öğrenir :)

bence anneniz evlat ayrımcılığı yapıyor..ne öyle siz evlisiniz ve kocanız var diye ilgiye hakkınız yok mu..?birde çocukla gelipte ödev için kimseyi susturmayada hakları yok..ablanız gelmek istese de ödevini bitirip öyle gelseydi..inan okuyunca sinirlendim..annenizden ne özürü dileyeceksiniz..ben onları suçlu olarak görüyorum..bu şekilde geleceklerse hiç gelmesinler..çünkü benimde başıma gelmişti..

biz de pazar gününden beri limoniyiz annemle ama ben küslük yapmıyorum arıyorum hal hatır sorup kapatıyorum evlerimiz arasında bir cadde geciyor sadece. tartısmadan önce en kötü 2 günde bir kahveye gider gelirdik pazar yasandı olay pazartesi giitim derdimi anlattım haksız oldugumu düşünmüyorum bu yüzden özür dilemicem dedim. cok sinirlendi tabi cünkü alısık haksız da olsam annemdir deyip özür diler gönlünü alırdım bu defa yapmayınca cok kızdı oysa sasırmasını bekliyordum bu kadar sinir değil sen de buna hazırlıklı ol bence. bugun de aradım hal hatır sorup kapattım ne gel dedim ne evdeysen geleyim kahve içelim dedim buz gibi konuşup kapattı bakalım ne olacak diye beklemedeyim ben de.
sabırdan helva olurmus der eşimin anneannesi bakalım bekleyip görücez helva olacak mı ama asla gemileri yakmayın bence insanı en cok yaralayan tartısmalar hep annesiyle olanlar cünkü. en degerlilerimiz böyle yapınca kaldıramıyoruz o yuzden bunlar işte

çok doğru diyorsun canım gerçekten.bende herzaman haklıda olsam özür dilerdim.ama bu sefer dilemicem.çünkü en son özür dilediğimde bide saçma sapan özür diliyorsun demişti.anneme göre özür dilemek pof poflamaktır.geçenlerde eşimin yanlışlıkla ayağına bastım.ayy askım özür dilerim acıdı mı dedim.annemde sende ne seversin özür dilemeyi dedi.ne yapsak mı yaranılmaz valla yaranılmıyor!özür dilesen bi türlü dilemesen bi türlü.haksız olsam gene dilerdim kesin yapım böyle ama haklıyım dilemicem..bazı arkadaşlar bana anlayışsız dedi burada ama anlayışsızlığı annem ve ablamda yapıyor.eşime bana karşı ufacık bi anlayış yok.dediğin gibi gemileri yakmam asla canım ama eskisi gibide her doğru bildiğimi söyleyip,anne gel gel gel diye yalvarmıcam.misafir gibi gidip gelcem.gelmeyene neden gelmedin demicem.gelene kapım açık buyrun gelin dicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…