anneme kırgınım

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
merhaba kızlar..anneme çok kırgınım.olaysa şu;ablam evliyken gurbette yaşıyordu,11 yıllık evliliğini bitirdi ve yanımıza geldi.eşinden ayrılalı 4 ay oldu.annemin yaşadığı apartmanda ablamında evi var.ablamın evi tadilat yapılana kadar annemin yanında yaşadı.annem ablam ve yeğenim yanında yaşadığı için eskisi gibi bana gelemez oldu.evlerimizin arası 15 dakikalık yürüme mesafesinde.annem önceden bana gelir 2-3 gün kalırdı.babamda olmadığı için rahatca kalıyordu.annem "ablanlar evlerine yerleşsin eskisi gibi gelirim" diyordu ama öyle olmadı.cumartesi günü annem ablam yeğenim bana geldiler.yeğenim 1inci sınıfa yeni başladı bu sene.ödevleri oluyor.akşam diken üstünde oturduk hepimiz.televizyonu kapattık ablam yeğenime ders çalıştırdı.birbirimizle muhabbet etsek "susun dikkatim dağılıyor" dedi yeğenim.eşimde bende sıkıldık.abla mutfakta çalışın dedim diye surat astılar.annem izlemeyiver çok mu lazım televizyon dedi.eşiminde bi tek hafta sonu var haliyle keyif yapmak istedi.eşim bilgisayarını aldı oturdu oyun oynuyordu yeğenim istedi bilgisayarı ona verdi.televizyonu açmayın diye bağırıyor çocuk açmadık.öylece oturduk kaldık.sevdiğim bi dizi vardı onu izliyorum diye annem bana sende sıkılmıyorsun şu televizyondan dedi.canım feda yeğenime asla kızmam.o kadar ödevi varken ablamın gelmesi tuhafıma gitti.kendi evimizde diken üstü olduk.gece bende kaldılar.sabah ablamla yeğenim gitti.annem bende kalacaktı.annem konuyu açtı.sen resmen istememişsin bizi dedi.zaten her zaman bana gelirler başları üzerinde yerim var ama çocuğun ödevi varken hafta sonu bana gelip bizide kısıtlamalarına kızdım dedim.bana hiç hakvermedi.yarın giderim bende bugün kalıyımda dedi.salı gününe kadar kalacaktın noldu dedim.baskı yapma istediğim kadar kalırım dedi.nolduki diye ısrar ettim salıya kadar kalcam dediği için.aklım ablanlarda kalıyor dedi.ablam 11 yıl gurbette yaşamışta şimdi mi aklın kalıyor dedim.demez olaydım tartışma çıktı.eşinden boşandığından beri morali bozuk kendine bi zarar vermesinden korkuyormuş başında durması lazımmış.böyle bi korkun varsa haklısın ama ablam böyle bişey yapmaz sen abartıyorsun dedim.fesat dedi bana bende ne fesatlığımı gördün diye kızdım.eşimde "zaten hergün onlarla birliktesin burada kalırkende aklın orada kalmasın zaten 15 dakika aramız" dedi.eşimede patladı "tabi hergün onlarla olcam aynı apartmanda yaşıyoruz dedi.eşimin dediği şeyden bunu çıkardı..tartıştık küstük ve gitti.giderkende hatanı anlayıp benden özür dileyinceye kadar beni arama dedi.düşünüyorum bende ne hata var bulamıyorum.çok ağladım moralim çok bozuldu.bundan sonra kendimi ağırdan almayı deneyeyim diyorum.1 gün görmesem koşup giderdim anneme.gitmicem.artık kal diye ısrar etmicem.hatalarım var mı sizce?aynı apartmanda benimde evim var 10 ay sonra bizde oraya taşınacağız.o zamanda böyle sorunlar olmaması için nasıl davranmalıyım? okuyan herkese teşekkür ederim

Son düzenleme:
Pınar, çocuğun yok sanırım. Çocuk olsaydı anneni de ablanı da daha iyi anlardın. Bir anneyi en çok üzen şeylerden biridir çocuğu yüzünden girdiği ortamlarda sorun çıkması. Hem annen için hem de ablan için zor bir dönem. Her ikisi de anne ve çocukları yüzünden şu an zaten sıkıntıdalar. Sen biraz daha anlayışlı olup, alttan almasın bence :)

1.zaten o kadar kisa mesafede kalmasina gerek yok..

2.annen hakli bence yani insanlar cok guclu olabilir ama bosanmak hele ki cocuk varken tam bir travma olabilir..ablan icin hic kolay drgil yeni hayatina alismak ve anne de bir seylerden tedirgin demek ki telas etmis...

3.yegeninin yaptigi da yasadiklarina gore normal yani o daha cok kucuk ve babayi ardinda birakarak yep yeni bir hayata gecmis hem de istemeden..bunun gibi ilgiyi ustune toplama cabalari, simarikliklari vs. olacaktir muhakkak..

4.siz biraz daha hosgorulu ve sabirli olmalisiniz ki ablaniza ve yegeninize destek cikabilesiniz..onlar icin su anda cokta sağlıklı dusunup hareket etmelerini beklemeyin eminim corba gibi karisiktirlar su anda..zamana ihtiyac var..

çok teşekkür ederim cevabın için canım.çocuğum yok.anlayışlıda davranıyorum canım ama ben gitmesem annem bana gelmiyor hep bahaneler üretiyor.ablamda anneme beni bahane etme pınarı ihmal ediyorsun diyor.annemde haklı evladını düşünüyor ama neden benide düşünmüyor

yalnız olduğu için bizde kalmayı seviyordu canım.kendi isteyerek geliyordu ama işler değişti şuan.yeğenime canım feda asla kızmam ona.yeğenim sürekli bende kalır birlikte eğleniriz.yaramazlık yaptığında ablama derim ona kızma içinde neler düşünüyor kim bilir diye.benim kızdığım nokta çocuğun bi sürü ödevi varken gelip her attığım adımı eleştirmeleri.yan odaya git rahat çalıştır dedim diye bile yanlış anlaşıldım.

Çünkü şu anda en çok ona muhtaç olarak ablanı görüyor. Düşün ki biri 10 biri 2 yaşında iki çocuğun olsa en çok hangisiyle ilgilenirsin, hangisiyle daha fazla vakit geçirirsin? Onun gibi.

Ya kadin zaten hep senin yanindaymis. O kizi gurbetteymis. Niye hep ben diyosun? Birak biraz da onlar icli disli olsun 11 sene gurbet ne demek.

Ayrica bi'gun tv izlemeseniz nolurdu? Zaten zor bi'donemden geciyolar sen de surekli evin kucuk kiz cocugu gibi mizmizlaniyosun. Empati yap lutfen. Ayrica okadar mesafede ne kalmasi o da ayri bi'garip durum.

yapacak tek sey idare edeceksin canim..onun su anda degisken bir ruh hali vardir..gel gitleri vardir..bence sen yarin git bi yanina..sen bu kadar uzulduysen o kimbilir ne sacma şeyler dusunup uzulmustur..iyilesene kadar sabret tatlım. .yaralarini sarmak uzun surebilir kii cocuk oldugu icin duygularini ozgurce yasayamiyordur ve bu yuzden normalden fazla alinganlik yapmasi normal. .

Çünkü şu anda en çok ona muhtaç olarak ablanı görüyor. Düşün ki biri 10 biri 2 yaşında iki çocuğun olsa en çok hangisiyle ilgilenirsin, hangisiyle daha fazla vakit geçirirsin? Onun gibi.
hep böyle mi olacak peki annemin ilgisine çok alışkındım.11 yıldır tek çocuk gibiydim.şimdi yalnız kalmış gibi hissediyorum.bana sürekli senin evliliğin iyi kocan var deyip duruyor ablamında anneminde 4 aydır hergün yanlarında oldum.alınmayacak seylere alınganlık yaptılar ses çıkarmadım.alttan çok aldım.ama demek istediğin şeyi ters çevirip tartışma çıkarması bugün cok kırdı

canım çok idare ettim neden hep idare eden ben oluyorum bu kaçıncı bi bilsen.annemin doğum günüydü 2 ay önce.hatırlattım ablama.sırf neden hatırlatmadın demesin diye.tamam birlikte hediye alalım dedi.sen al ortak olurum dedi.aldığım hediyeyi beğenmedi burnumdan geldi alttan aldım.annem ses etme psikolojisi bozuk dedi tamam dedim.bende kırılıyorum artık

sorun bu değilki..aynı şekilde ablama ben gidecek olsam çocuğun bugün dersi var gelme dese asla alınmam.tam 3 saat sus pus oturduk.ses çıkarmadan.hafta sonu sonuçta geç uyuruz normalde 11de uyuduk sabah 8de uyandık.tv izlemek değil mesele.çocuğun dersi varken ben olsam gitmem evde çalıştırırım.bi gün önce biz ablamlardaydık gene aynı durum oldu.çocuğun dersi var ama ses çıkarmadan oturulsun isteniyor o zaman neden çağırıyor.tabiki içli dışlı olsunlar.hatta aynı apartmanda olmaları benim içimi rahatlatıyor destek olsunlar birbirlerine ama ben neden dışlanır gibi oluyorum.

Hep böyle olmayacak tabiki ama biraz daha zaman ver. Onlar yeni bir düzene alışmaya çalışıyorlar, gerginler, alınganlık yapmaları doğal. Verdiğin destek ters tepiyorsa, sen de biraz daha az görüş ama sık sık arayıp, onların yanında olduğunu hissettir.

eşimde böyle diyor canım.az görüş ama ara konuş özleyince gelir giderler diyor.bende böyle yapmayı düşünüyorum.kırıldığım çok şey var mesela bugün pencereye kuş pislemiş.eşimin ağzından kaçtı pınar kuş pencereye sı...mış dedi.ablam ne biçim konuşuyorsun sen diye kızdı eşime ama 5 dakika sonra eski eşi aklına gelip ağzına gelen küfürü etti çocuğun yanında.uyarıncada sus be deyip azarladı.iki arada bir derede kaldım

bence küçük şeyler bunlar canım böyle davranması
normal.sen galiba annenin ablana ilgi gösterdiği
için seni unuttuğunu düşündün.keşke yerinde olsam

Ayrılık gibi durumlarda, alınganlıkların olması çok normal.
Annen anladığım kadarıyla şuan, ablası korumaya almış durumda ve senin ne anlatmak istediğini anlayacak durumda değil. Belli ki onun için çok üzülüyor.
Evini taşıyıp, ablanın kendi ayakları üzerinde durduğunu görene kadar da böyle devam eder.
Onlara bir şey anlatmak için kendini daha fazla yıpratma bence. .
Allah korusun, senin başına da böyle bir şey gelseydi aynı tepkiyi de alana verecekti. O yüzden kırılma da.

Ha kişisel fikrimdir. Ne yaşarlarsa yaşasınlar,
Ortamda yanlış tutum içinde olan çocuklarına doğru bir öneri getirildiğinde dahi alınan anneler, sahiden çok itici görünüyorsunuz.
Kimse allamei cihan doğurmuyor, bilgilerine....

bence küçük şeyler bunlar canım böyle davranması
normal.sen galiba annenin ablana ilgi gösterdiği
için seni unuttuğunu düşündün.keşke yerinde olsam
evet aynen böyle düşündüm canım.benimlede ilgilen deyince fesat demesi zoruma gitti.ilgi istediğimde senin kocan var diyor.koca başka anne başka ablamla aramızda bi tartışma olsa ben haklı olsamda bana hep alttan al diyor annem.tamam alttan alıyorum ama 1 değil 2 değil artık bende yoruldum

Sen suan esinle mutlusun oyuzden kendi evinde en ufak bisey dediginde ablan bozulabilir. Annen suan idrak edemez durumu onun icin suan ablan yardima muhtac, uzgun, sevgiye daha cok ihtiyaci var. Emin ol bisure sonra her sey normale donecek. Ama ben olsam annemden ozur diler yanlis anladigini onu ve ablami cok sevdigimi vs soylerdim.

haklısın ama ablanın boşanma durumu anneni çok
etkilemiş.bence üzüldüğü için öyle söylemiştir
biraz zaman ver alışmalarına kendini de üzme
yakında düzelir

artık bu alınganlıklar beni yoruyor canım.çok alttan aldım inan.ablam sürekli kafasında eski eşine kin besliyor.intikam almak için planlar yapıyor.yapma etme Allaha havale et deyincede halden anlamaz anlayış oluyorum ne yapacağımı şaşırdım.evine yerleşti canım şuan.ama daha işe girmedi.dediğin gibi kendimi anlatmak için yıpratmıcam artık kendimi.anlatamıyorumda zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…