Anneme kızıyorum yine

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Annemle ilgili defalarca konu açtım daha önce ve yine bir tane daha ekliyorum
Dün beni çok kızdırdı. Tatilden döndük hadi bir uğrayayım dedik çocuğu görsün özlemiştir diye, biraz oturduk,başladı yine anlatmaya babamdan boşandı ya, babamın kardeşi annemi başkalarına anlatıyormuş, bana anlatıyor işte canımı sıkmasın birgün çok fena olur vs anlatıyor, sen kendini bilmiyor musun ağzı olan konuluyor niye bu kadar kafana takıyorsun boşver konuşursa konuşsun dedim, hala anlatıyor ama çok sinir olmuş anne bak zaten yoldan geldik çok yorgunuz oturup babamın kardeşini konuşmak istemiyorum beni ne dediği ilgilendirmiyor diye biraz sert çıktım, sonra sustu ama surat asıyor, ya yıllarca dinledim küçüklüğümden beri sıkıldım artık dinlemek istemiyorum, önceden babamı anlatırdı bana şöyle yaptı böyle yaptı diye şimdide babamın kardeşini anlatıyor, sinir olucak birşey illa buluyor, zaten çok etkilendim boşanmalarından kafamızı dağıtalım diye tatile gittik daha gelir gelmez strese sokuyor beni
Surat asıyor dinlemedim diye, haksız mıyım haklı mıyım, siz olsanız ne yapardınız

Sizi çok iyi anlıyorum ama o da bu şekilde deşarj oluyo belli ki . Bence böyle durumlarda hobi edindirmek , kurslara yazdırmak çok iyi gelir

belli ki zor şeyler yaşamış. gençken de zordur eminim ama nolursa olsun belli bi yaştan sonra boşanmak eminim daha zordur. haklısınız sizin de psikolojiniz bozulmuştur, yine de anlayışlı olmak he deyip geçmek lazım bnce.

Kime anlatsın kadın derdini peki? Üzülmüş, kırılmış kız evlat dert ortağıdır derler tabi ki size anlatacak. Ben neredeyse 1.5 yıldır aynı şeyleri dinliyorum annemden gıkım çıkmadan, destek olarak. Susturayım da depresyona mı iteyim kadını? Siz hiç depresyona giren anne gördünüz mü? Ben gördüm ve hiç hoş bir durum değil. Siz boşanmalarından etkilendiniz de o kadıncağız 25-30 yıllık yuvası yıkılınca hiç etkilenmedi mi?

Anlatacak kimsesi yoktur sizinle paylaşıyordur. Sizde sıkılıp üzülüyorsunuzdur mutlaka ama birde kendinizi annenizin yerine koyun. Kafasini dagitacak hobiler geziler birsey ayarlasaniz? Birde bir uzmandan destek almak da iyi olabilir

Kesinlikle haklısın, insan bazen o kadar yoruluyor ki günlük hayatın dertlerinden üzerine bir kelime daha taşıyacak gücü bulamıyor. Ama maalesef belli bir yaşın üzerindekilere de bunu anlatmak imkansız, onlar da derdi paylaşıp hafiflemek istiyor. Orta yolu biz de bulamıyoruz çoğu zaman, inşallah siz bulursunuz

Siz 1 buçuk yıldır dinlitormuşsunuz yine iyi ben kendimi bildim bileli dinliyorum
Hem babamı hem babamın ailesini bu şekilde büyüdüm ben
Anneme gerekli desteği zaten verdik veriyoruz ama yok beni anlattı yok şöyle yaptı diye anlatmasın ve takmasın
Babamı yıllarca anlattı, ailesini de şimdi onlar olmasa komşuyu takıyor o olmasa başkasını
Yoldan geldik yorgun yorgun anlatıyor
Babamı ziyarete gidiyorum o annemi anlatıyor
Ben de insanım sonuçta

Bana göre haksızsın...

Annen belli ki kocasından çok çekmiş, şimdide kocasının kardeşinden çekiyor.

Bana ne onun konuşmasından ne demek. Benim annem rahmetli oldu. Bilsem böyle birşey yaşadığını, arardım o kişiyi hesabını sorardım. Sen kimsin ki böyle konuşuyorsun, ne hakla annemi üzüyorsun derdim. Ağzını kapattırırdım. Sahipsiz mi sandın bu kadını derdim.

Sizden bir dayanak beklemiş, siz de bana ne demişsiniz. Siz onun kızısınız, zor günlerinde yanında olmayacaksan evlat olarak ne zaman yanında olacaksınız!

Arkadaşı olmadığı için içini size döküyor işte.hep olumsuzluklardan beslenen bir kadın, sizi ve kardeşinizi düşünmeden sizi derdine ortak ediyor.oysaki büyük bir mesele değil,komşuyla da dertleşebilirdi.siz de tatilinizi anlatırken bir yandan ,çocuğunuzu sevebilirdi.

Ayrıca keşke bir önceki konunuzu ekleseydiniz

1.5 yıldır aynı olayı dinliyorum dedim, sadece 1.5 yıldır dinliyorum demedim. Siz takmasın deyince aniden bir rahatlık gelmiyor bu insanların üzerine. Takıyor işte, üzülüyor, kırılıyor. Size anlatmazsa kime anlatacak?
Evet siz de insansınız, eminim sıkılıyor üzülüyorsunuz ama sizin düzenli bir hayatınız size destek olan eşiniz, güç bulduğunuz bir bebeğiniz var. O kadıncağızın kimi var sizden başka?
Bundan 20-30 yıl sonrayı düşünün. Derdinizi anlattığınızda çocuğunuz "aman anne ya takma kafana, bana da anlatma böyle şeyleri bunalıyorum ben hem tatilden döndüm keyfin yerinde keyfimi kaçırma kadın" dese ne hissedersiniz? Şimdi büyük bir özveriyle baktığınız, canınızı vereceğiniz evladınız size sizin gibi tepki verse nasıl olur?

Bakın sizin anlattıklarınız benim anlattıklarımdan çok farklı
Ben çocuğuma herşeyimi anlatmam, ona küçüklüğünden beri bütün üzüldüğüm olayları anlatıp önünde sürekli ağlatıp onu özgüvensiz mutsuz bir insan olarak büyümeye hakkım yok
Elbette anneme üzüldüğünü anlatır dinlerim dinledim de, kaç kez yemek yemekten kesildim, uykusuz kaldım anneme üzüntümden, sürekli ararım sorarım ama bir evlada da herşey anlatılmaz, yok o böyle demiş yok şöyle yapmış bunları bana anlatmasına gerek yok artık ki ne kadar hassas ve duygusal bir insan olduğumu biliyor, onlara üzüntüme bir ara sok kolum uyuşmaya başladı ve vücudumda kırmızılıklar çıktı
Siz sanki annemi hiç dinlemiyorum onu kendi haline bırakıyorum gibi yazmışsınız ama yıllarca dinledim, şu anda da en ufak birşey de hem kardeşime hem bana anlatıyor
Bu tarz konuları da dinlemek istememek hakkım diye düşünüyorum, ben de eşimle olan bütün sıkıntılarımı anneme anlatmıyorum üzülmesin diye, ben bir evlat olarak bunu düşünebiliyorsam o da bir anne olarak bunu düşünebilmeli

Daha önce neler yasadıgınızı bilmiyorum ama çok ayıp etmişsiniz. Kadın kaç yıllık evliligini bitirmiş. Evliliginde mutsuz olmus olsada boşanmak hiç kolay olmamalı. Yanında olması gerek kişi kızı ise onu dinlemiyor yanlız bırakıyor üstüne burada konu acıyor. Baba tarafınada uzaksınız sanırım amca/hala diyemiyot babamın kardeşi diyorsunuz ondan böyle düşündürdü.

Hanım efendi yanlız bıraktığım yok, yıllarca destek oldun ama artık yok şöyle demiş yok böyle demiş beni ilgilendirmiyor boşanmış, babamın kardeşiyle bir bağı kalmamış niye hala kafasına takıyor, konuşursa konuşsun annemin arkasından annem kendini biliyor sonuçta
Yoldan gelmişiz eşyaları bile eve bırakmadan anneme gitmişiz insan gelir gelmez yok şöyle dedi yok böyle dedi anlatmaya başlar mı
Önemli birşey olsa ağlasa tabiki dinlerim destek olurum ama oturupta a niye öyle demiş bilmem ne diye annemi daha fazla gaza getirmenin ne anlamı var
Ben artık o ne demiş bu ne demiş diye kafama takmak istemiyorum

Pasif olarak dinlemeyin sizde aktif olun, arayın ne hakla annemin hakkında konusuyorsunuz diyin birkerede.
Banane anne yoldan geldim yorgunum değil. Kadının tek dayanağı sizsiniz demekki, yaptıgınız kapıyı surata kapatmak oluyor.

Ben o şekilde düşündüm, yani tatilden geldik güzel güzel muhabbet edelim istedim ama daha gelir gelmez başladı
Çok büyük mesele olmadığı için ben de inlemek istemedim konuşmuş, ya konuşsun herkes konuşuyor,neden yani bu kadar geriliyor anlamıyorum annemin yüzünden sürekli mutsuzum hayat enerjim kardeşim de öyle mutsuz
Sürekli dertli çünkü sürekli anlatıyor babam olmasa kardeşi, o olmasa akrabası, anneannem dedem sürekli kızıyor
Ben de insanım sonuçta sıkıldım artık gerçekten ya.
Annem bana anlattıkça ben de mutsuz oluyorum çocuğum etkileniyor o da bana sürekli anne ne oldu diye soruyor
Daha kaç yaşındayım ama hayattan soğudum ailem yüzünden
Bir annem değil ki babam da öyle, onu mutlu etmeye çalış bunu mutlu etmeye çalış
E ben ne olucam kardeşim ne olucak

İnsan ailesini değiştiremiyor , yaşı biraz geçkin olunca yapı olarakta değişmezler . Yani ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen , bence .

Sana hak veriyorum,buraya dertleşmeye geliyorsun ama dert sahibi olarak yine gidiyorsun.hata ediyorsun, olayın başını değil de genel olarak annenin tutumunu ve davranışlarını ele alıp yazsan sonra olaya gelsen tepki almazsın.burdaki arkadaşlar öncesini bilmediği için , sende sorunu buluyor, tavsiyem yeni konu açmadan önce birkaç eski konunu ekle, daha gerçekçi ve çözüme odaklı yorum alırsın.

Annenin ne yazık ki çevresi yok, varı da yoku da siz ve kardeşiniz oluyor.kardeşinizin ve sizin öncelikleriniz başka ama anneniz bunu görmek istemiyor,bencilce davranıyor.
Daha öncesi de dedim/dedik eli ayağa tutuyor çalışsın,olmadı kursa gitsin,bir beceri geliştirsin çevresi olsun,özgüveni gelsin, enerjisi değişsin ama beyhude annenize.evde oturup evlatlarını anca darlasın,sanki onların hiç gailesi yok.çözüm belli ,yukarıda yazılanlar hayata geçse,siz de o da rahatlamış olur.

Siz önceki konularımı biliyorsunuz sanırım
Konu yanlış anlaşıldı, bunlar ilk yaşanan şeyler değil ki annemin yapısı bu kendimi bildim bileli bütün dertlerini anlatır ben de dinlerim, kardeşim maddi olarak evin yükünü üstüne aldı, ben de annem birşey anlattığı zaman dinlemeye çalışıyorum ancak milletin ne dediği beni ilgilendirmiyor, ben annemi biliyorum babamı da biliyorum kim haklı kim haksız biliyorum neden yani başkası annemi anlattı diye ah vah yapıp günümü ziyan edeyim, artık insanların ne dediğini takmak istemiyorum
Olur babam anneme hakaret eder kızar yada başka birisi, kavga olur tabiki annemi korurum ama babamın kardeşi dengesiz konuştu diye neden kendimi strese sokayım
Ki bu ilk değil ki annem hep böyle, boşanma süresinde psikolojisi bozuldu hep ağladı destek olduk hep gezdirdik, Allah var eşim bile destek oldu
ama artık eşim de annemin ve babamın bencillik yaptığını düşünüyor özellikle kardeşime karşı, hiç bizi düşünmüyorlar, annemin babamı anlatıyor babam annemi, biz de insanız sonuçta

Konunuz yani anne ve babanızın tutumu çok çarpıcı olduğu için unutmadım, unutamadım ki çok ciddi unutkanlık sorunum var.size hak veriyorum, aile hayatınızı bile geri plana aldınız, çocuğunuz yeterince ilgi göremiyor ama üzücü olan yine de yetemiyorsunuz anne babaya.

Anneniz bağımlı bir karaktere sahip ne yazık ki yani mutluluğu hep dışarıdan bekliyor. Kendisi bir şey elde etmek için girişimde bulunmuyor ,emek vermiyor ama hep istiyor ki günün sonunda iyi şeyler onu bulsun.herkes onun etrafında pervane olsun. Boşanırken bile evlenme umuduyla boşandı,ki ortada fol yoktu yumurta yoktu,iyi hayat evlilik sayesinde beyaz atlı prensle gelsin istiyor.peki ya kendisi bunları hak etmek için ne yapıyor , olumsuz enerji yaymaktan ve söylenmekten başka.eli ayağı sağlam ama geçimini sizden ve kardeşinizden bekliyor ,erkek kardeşin daha bekar üstelik.

Şimdiki mevzu ne amcanızın konuşması,ya bu kadar seni darlıyorsa amcanın dedikleri hiç olmadı ara içindekileri say dök,canını sıkmasına fırsat vermeden de yüzüne kapat.en azından rahatlamış olursun,evladını üzmeden işini halledersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…