• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme Nasıl Söyleyeceğim

Annen seni çok seviyor ve iyiliğini istiyor evet ama emin ol senden daha çok stres yaşıyordur. Evet bir kere daha deneyebilirsin. Ama hayatından giden koca 3 senen ne olacak? Ve neden illa hukuk? Ben yerinde olsaydım kesinlikle tercih yapardım hayatımı bir an önce kurmak adına.

Arkadaşlar neden böyle diyorsunuz ya ? hayatımız boyunca mutsuz olacağımıza 1 veya 2 hatta 3 yıl nedir ki yani ? o 3 yıl bizim hayatımızı nasıl umutlu mutlu çalışkan işinde başarılı ailesine sevdiklerine bile güler yüzlü olmamamızı sağlıyor. Bende tardis gibi hukuk aşığıyım :34: bende girdim bu yıl ve kazanamadım. :( ama napalım hayallerimizin ideallerimizin peşinden koşmazsak bir şeyler yapmaya kazanmaya çalışmazsak olmuyor işte. istemediğimiz bölümde okumak o lysye bir yıl daha çalışmaktan o stresten daha mı kolay hayır. o vizeler finaller bi lys kadar zormuş anlatanlara göre. neden istemediğimiz halde o sıkıntıları çekelim ki ? 1 yıl daha fedakarlık yaparak hayatımız boyunca mutlu olacağımız mesleğimize kavuşacaz inşallahh :)

Bende böyle konuşuyorum ama benim durumum daha kötü. o kadar çalışmam lazım ki hukuk çok uzak bana ama ben yılmadım mücadele edip kazanmayı deneyecem pes edersek 1 yıl daha uğraşmak mantıksız dersek ilerde çok daha fazla üzülüceğiz.

tardis yanındayım canım pes etme sakın :) annenede güzel ve tatlı bir dille anlat.. ilerde mutsuz olmamak için bir yıl istiyorum senden de. eminim anlayışla karşılayacaktır :) şimdi bi iktisat işletme okusan 2 yıl sonra falan bıraksan olmuyor yapamıyorum diye o zaman daha da kötü olur. o zaman lysye falan hazırlanmak daha zor olur her şeyi unutursun baştan almak çalışmak hiçte kolay olmaz ama şimdi daha kolay. sakın pes etme. hukuk bu ya hukuk öyle bırakılacak pes edilecek bir bölüm mü ya Allah aşkına :34:

Neden hukuk ? diye sormayın lütfen :) sormuşsunuz zaten :) anlatamam ki onu ben :) insanın bi hayalleri olur bizimkinide hukuk avukatlık süslüyor ya :) o üniformayı adliyede giymek ne kadar gurur verici ya :) Allah'ım inşallah hayallerimizi gerçekleştirir :) o mutluluk yaşanmaya değer. sıradan bir bölüm değil ki bırakıp başka bölümlere yönelelim.

tardis konuş annenle bir an önce tercihler başlayacak ve annen soracak napacaksın diye. bir an önce konuş bence.

sen sanırım turizm otelcilik okudun demi bi konuda görmüştüm sanırım. meslek lisesi olduğun için direk üniversiteye de yerleştirdiler zaten. yarım mı bıraktın onu ?

calısınca oluyor hıc sıkıntı yapma bende cok tembeldım lısede karnemden 1 eksık olmazdı ama ınat ettım muhendıslık okuycam dıye ve ucuncu senemde ıyı bır muhendıslık tutturdum:34::34::34:

Bu yorumları okuyunca çoook rahatladım kızlar vallaha :)) yüzüm güldü :) evet turizm okuyordum onu yarım bıraktım ancak ona direk yerleşmemiştim sınavla kazanmıştım. Mutsuz olmaktansa bence değil bir sene beş sene bile feda edilebilmeli sonuçta o meslek 40 sene icra edilecek. Benim büyümek için bir acelem yok :D
Önce arkamda rabbimle, sonra da bileğimin gücüyle çalışıp kazanacağıma (inşallah) inanıyorum artık. Anneme de söyledim bunu. Düşündüğümden daha iyi karşıladı. Son iki gündür ders çalışma aşkımı o da gördü sanırım :) Ah avukatlık, ah o cübbeyi giyebilmek aah ahhh :) annem öyle bir gurur duyar ki benle eğer kazanırsamm :)

Son düzenleme:
Bu yorumları okuyunca çoook rahatladım kızlar vallaha :)) yüzüm güldü :) evet turizm okuyordum onu yarım bıraktım ancak ona direk yerleşmemiştim sınavla kazanmıştım. Mutsuz olmaktansa bence değil bir sene beş sene bile feda edilebilmeli sonuçta o meslek 40 sene icra edilecek. Benim büyümek için bir acelem yok :D
Önce arkamda rabbimle, sonra da bileğimin gücüyle çalışıp kazanacağıma (inşallah) inanıyorum artık. Anneme de söyledim bunu. Düşündüğümden daha iyi karşıladı. Son iki gündür ders çalışma aşkımı o da gördü sanırım :) Ah avukatlık, ah o cübbeyi giyebilmek aah ahhh :) annem öyle bir gurur duyar ki benle eğer kazanırsamm :)

Aynı kaderi paylaşıyoruzz :34: bende o cübbe için çabalıyorum olur inşallah :) annenle konuşmana sevindim dediğim gibi anlayışla karşılamış bak :) artık sorunun kalmadı :) başarılar dilerim canım :)

Teşekkür ederim tatlım darısı başına inşallah :)

Eger cok istiyorsan kesinlikle basaracagindan eminim.O yüzden sıkı bir şekilde çalışırsan hukuk fakültesini kazanabilirsin.

Kendimden örnek vermek istiyorum,ilk yıl dūşük bir puanla istemediğim bir bölümü kazandım ve o bölümde okumaya başladım.

Bir taraftan da her yıl sınava giriyordum, ilk iki yıl çok fazla çalışmadan sınava girdim.
Tam 3. Yıla geçmiştim ki daha fazla yapamayacağımı anladım , kazanmayı çok istiyordum, kimse kazanacağıma inanamadığı için , kimseye sınava gireceğimi söylemedim.

Hatta eski yıllarda asistan hocalar bile bizde senin gibi sınava girerdik ama olmadı, sende kazanamazsın dediler.
Bir de akraba , eş dost arasında çocuk yarıştırma var ki, benim kızım oğlum şurda okuyor , senin bölün hiç iyi değil deyip yüzüme iş bulamazsın dediler hep. Hemde sürekli .

Sonra 1 yıl ölesiye çalıştım, hem üniversitede ayrı sınavlarımı veriyordum, hem de üniversite sınavına hazırlanıyordum.Çok zorlandım.
Ama İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Müh. kazandım.Şu an çok iyi bir yerde çalışıyorum.
İstersen sende yapabilirsin. İnşallah istediğin bölümü kazanırsın.

merhaba.. Zor bır durumdaysan eger hukuka gecıs yapabılecegım bölümlerı tercıh edıp gecıs ıcın calısman daha mantıklı geliyor bana.. Hem aılenı uzmemıs olursun, hemde kendıne bı hedef koyduğun ıcın derslerine daha sıkı çalışmana sebep olur.. Ayrıca bı abımden bılıyorum oda hukuk okumak ıstıyordu.. Bi universite bitirdi , memur oldu , acıkogretımden bı universite daha bıtırdı memurıyetı yukseldı, sımdı ayrıca hukuk okuyor.. Alttan bazı derslerı aldığı ıcın muaf oldu sadece.. zor degıl ıstemek başarmanın yarısıdır..Başarılar dılerım.

hukuk kolay kazanılan bir bölüm değil ama en kötü ihtimalle yerinizde olsam sene kaybetmemek adına adalet myo yazarım hatta o bile yetmezse açık öğretim adalet yazarım 2 yıl adam gibi çalışır okulu yüksek dereceyle bitiririm dgs ye çalışırım. unutmayın ki dgsyi kazanmak lys kazanmaktan çok daha rahat. hukuk için dgs puanlarına netlerine ve kontenjanlarına bi bakın.

Teşekkür ederim tatlım darısı başına inşallah :)

İnşallah canım sağol :)

hukuk kolay kazanılan bir bölüm değil ama en kötü ihtimalle yerinizde olsam sene kaybetmemek adına adalet myo yazarım hatta o bile yetmezse açık öğretim adalet yazarım 2 yıl adam gibi çalışır okulu yüksek dereceyle bitiririm dgs ye çalışırım. unutmayın ki dgsyi kazanmak lys kazanmaktan çok daha rahat. hukuk için dgs puanlarına netlerine ve kontenjanlarına bi bakın.

Zehrina bir şey sorcam ? Eğer adaleti açıköğretim okursak dgs ile hukuk fakültesi kazanılırsa örgün öğretime geçiş yapılır demi ? yani açıktan 2 yıl adalet sonra hukuk fakültesini okula giderek yani örgün eğitime geçiş yapılabilir demi ? off anlatamadım galiba ama anladın sen sanırım :34: lütfen cevaplaa :)

Zehrina bir şey sorcam ? Eğer adaleti açıköğretim okursak dgs ile hukuk fakültesi kazanılırsa örgün öğretime geçiş yapılır demi ? yani açıktan 2 yıl adalet sonra hukuk fakültesini okula giderek yani örgün eğitime geçiş yapılabilir demi ? off anlatamadım galiba ama anladın sen sanırım :34: lütfen cevaplaa :)

anladım canım:) tabi yapılıyor. öncelikle örgün 2 yıllık adalet yazıp en son tercihine de açık öğretim adalet yazarsın. artık hangisi gelirse. örgünler gelmezse en kötü ihtimal açıktan yerleşirsin. ama açıktan okumak zordur düzenli çalışmak lazım. açıktan okursan dersleri veren kurslar var oradan dersleri alabilirsin. dgs de ise örgün okumuş 2 yıllık adaletçilerden hiçbir farkın olmaz eşit haklara sahip olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
anladım canım:) tabi yapılıyor. öncelikle örgün 2 yıllık adalet yazıp en son tercihine de açık öğretim adalet yazarsın. artık hangisi gelirse. örgünler gelmezse en kötü ihtimal açıktan yerleşirsin. ama açıktan okumak zordur düzenli çalışmak lazım. açıktan okursan dersleri veren kurslar var oradan dersleri alabilirsin. dgs de ise örgün okumuş 2 yıllık adaletçilerden hiçbir farkın olmaz eşit haklara sahip olursun.

Hmm anladım canım çok teşekkür ederim cevapladığın için :) bakıyım eğer hukuk olmazsa adaleti denerim. 2 yıllık sonrasında geçiş falan zor ama hayırlısı bakalım ne gelirse :)

Ben en son çare olarak düşünüyorum 2 yıllığı. Bu sene ölesiye çalışıp kazanacağım.

Back
X