Annemi anlamama yardim edermisiniz?

Evlat deniz suyu gibidir, ne icilir ne de vazgecilir.. Allah hayirsiz evlat vermeye gorsun..

Kadin ne yapsin bu durumda? Anne babasi hayirsiz el kadar masum cocuga bakmasin mi yaniabine kizginsin anliyorum ama annen farkli davranmaz ayrica emin ol abinin yaptiklarina goz yummuyordur ama ne yapsin mesela?

2 gündür bir dünya şey yazılmış, aslında söylenmiştir ama ben de söyleyeyim. Herkes kendi hayatından sorumludur, anneniz de öyle. O bu durumdan gerçekten rahatsız olsa isyan etse kurtulmanın yolunu arar. O sadece size şikayet ederek ilgiyi üzerine çekiyor. Siz onun için üzüleceksiniz o da bundan sizin onu sevdiğinizi anlayacak. Bazı insanlar çileden zevk alır ama bunu kimseye belli etmez. 66 yaşında bir kadın normalde kendi kabuğunda yaşar kimseye faydası olmaz ve bundan mutsuz da olur kimi zaman. Anneniz bu hengame içinde kendine yaşama amacı buluyor, onu çok zorlasa da bu şekilde hayata bağlanıyor, aynı zamanda bu fedakarlığı için konukomşu da onu takdir ediyordur. Bu yazdıklarım size saçma gelebilir ama insan ruhu gariptir. İş sizin gördüğünüz gibi olmayabilir aslında, annenizi kendi haline bırakın

Yine mi geldin

Sen bu kızı(!) (daha önce kendin yeğenin için böyle demiştin) kıskanıyorsun ama neden ben hala çözemedim
aa bu o üye mi?bu garip kızcağız hakkında da neler yazmıştı o konusunda.bu konu sahibine kimse hak vermesin eski konusunu okumadan diyorum.koca kadın küçücük bir kızı kıskanıyor resmen annesinden

Çok az kişinin yazdıklarından faydalandım, 2 gündür çoğu kişi bana kıskanç aşağılık , vicdansız hala , şımarık vs…demediklerini bırakmadılar , resmen kavga etmenin peşindeler , haklısınız buradaki insanları da anlayamıyorum , insan ruhu çok garip Benim göremediğim birşey var bende onu anlamaya çalışıyorum, Farklı bir bakış açısı yazmışsınız, annemin bu tarafını kabul etmek istemiyorum belkide onu çok seviyorum ve mükemmel görmek istiyorum , gerçekten anne baba çocuğa hiç bakamayacak ölüme terk edecek durumda olsalar kendilerine bu kadar iyi bakmazlar , anneme bak büyüt alacağım sana demezler , yeğenim annesinde çok kaldığında alışıyor oraya ve ayrılmak istemiyor , çok kötü olsa böyle olmaz , annem şikayet ediyor , ortada dengesiz çok şey var gerçekten anlayamıyorum, abimi ben uyarıyorum, abim bana hakaret ediyor , annem canım cicim diyor ona hala .. kendi hayatıma bakmam gerekli belkide yapamıyorum hayırlı evlat olmaya çalışırken, şımarık kıskanç kötü ben oluyorum

Hangi dilde yaziyorsunuz?
Annenizi anlamamız için önce sizi anlasak iyi di.
Birine cevap olarak yazmıştım . Anlatayayım tekrar anlamazsanız yine sorun , anlamak gerçekten istiyorsanız,
Ben asla çocuğumun bütün sorumluluğunu hasta yaşlı anneme bırakıp , boşanmadan barlarda sabahlara kadar onunla bununla gezmem, kendime herşeyin en iyisini alıp kuaförlere gidip annemin emekli maaşıyla kızıma kıyafet almasına göz yummam, paramı içkiye sigaraya yatırıp öğlene kadar uyuyup annemin sabahın köründe kızımı okula göndermesini beklemem ,daha birsürü şey var buna benzer..
Böyle bir hayat yaşayacağıma ölürüm daha iyi

Tabiki çıkardım, elimden geleni de yapıyorum, benim gördüğüm annem olmasa , bu anne baba , çocuğu zaten sahiplenir , hatta benimle görüşmesini bile engeller, biz baktık diye gezip birde çocuğu kullanırlar

Annemi kendi haline bırakıp kendi hayatıma bakamıyorum üzülüyorum , yardım etmek istiyorum
Ona en büyük yardımınız, kendi sağlığınıza kavuşmanız olur. Bu yersiz kaygılarınızın aslında sebebinin ne olduğunu siz bizden daha iyi biliyorsunuz.

Haklı olduğunuz çok yer var aslında ama ortada anneniz ve torunu arasında gelişmiş alışılmışın dışında bir ilişki var. Anneniz siz onu korumaya çalıştığınızda sizi destekler şekilde davranmıyorsa sizin yapacağınız bir şey yok demektir. Yormayın kendinizi.

Uyarsın…anne kartını kullansın.. doğruları hatırlatsın..o bu yaşta kücücük kızının başında beklerken, abimin onla bunla gezip tozup sabah karşı sarhoş eve gelince , birde abimin kıyafetlerini ütüleyip, ona ayrı kahvaltı hazırlayıp canım oğlum demesin..abim boşanmadan sosyal medyada gezip tozduğu kızlarla fotoğraf paylaşınca beğenmesin bunları.. geceden kalma olduğu için öğlene doğru kalktığı için , işi yürüsün diye sabah kadar uykusuz kalmışken birde abimin işine gücüne sahip çıkmasın, abim parasını içkiye sigaraya karı Kıza yatırırken, o kendine hiçbirşey almayıp emekli parasıyla abimin kızının özel okul parasını ödemesin..elalem , abin niye böyle dediklerinde ben cevap bulamıyorum..yapmasın bunları neden yapıyor anlamıyorum ..

Son düzenleme:
o kiz diye bahsettiginiz cocugun yerinde sizin cocugunuz da olabilirdi.
anneniz icin üzüluyor olabilirsiniz ama torununa bakmak kendi tercihi.
ne yapsin kadin ana yok baba yok cocugun basinda e o kız diye bahsettiginize gore halada yok ortadamı biraksın cocugu?

annenizin sizinle birlikte calismayip kazanmadığı parasini kime harcayacagı sizi niye bu kadar ilgilendiriyor?
torunu degilmi bakmak zorunda degil evet ama gonul rizasiyla bakiyor torunuyla en iyi sekilde ilgileniyor bu sizi ilgilendirmez.
o kiza sunu yapti bunu yapti bazi insanlarin icinin pisligi kelimelerine bile yansiyor ya.

o kız diye dışlamak için söylemiyorum, ben 20 yıldır yurtdışında yaşıyorum ifadelerimde bu şekilde bozulmalar olabilir dedim defalarca, ayrıca yeğenim için elimden geleni yapıyorum yapacağım diye defalarca yazdım, onun bir suçu olmadığını ve onun içinde gözyaşı döktüğünü yazdım size .. bir daha bu şekilde anlamak istemeyip, yanlış anlayıp, çocuğu ortada mı bıraksın tarzda polemik amaçlı yazılan hiçbirsoruya ve mesaja cevap vermeyeceğim , enerjimi çalıyorsunuz , üzüyorsunuz ve vakit kaybısnız siz yazmaya devam edebilirsiniz iyi günler..

Oo isin icinden cok seyler cikti simdi ama.. ben onceki konularini filan bilmiyorum.. genel olarak huyum degildir bakmak.. konuya gore yorum yapmayi tercih ederim..

Bu postunda tek haksiz yerin yok…o zaman sen birak anneni arana mesafe koy olmaz mi? Uyarmissin sonucta. Koskoca kadin senin aklinla hareket etmez.. ki dedigim gibi uyarmissin zaten..

eski konuyu oku.bambaşka düşüneceksin

butun yorumlari okumak zorunda degilim, yardim ettiginizi de hic sanmiyorum eger oyle olsaydi adim gibi eminim annem ve ben cocuga bakiyoruz, ama anne baba hic bir sekilde ilgilenmiyor vs tarzi bir sey yazardiniz.
yorumlar patlayinca ay yardim ediyorum ilgileniyorum.
annenizin maasini nereye harcadigini bile biliyorsunuz farkindamisiniz?
benim de annemin maaşi var ustelik ayni ulkedeyiz ustune birde butun banka sifreleri elimde mevcut, hesabimdan suraya havalae yaparmisin demedigi surece acipda hesabina bile bakmiyorum.
siz maasallah km lerce oteden herseye hakimsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…