"Annemi ara" baskısı

Bir süre sonra bu durum sizin psikolojinizi bozup sizi hasta edecek.Artık eşinizden o kadar çok böyle dikte edilmiş cümleler duyacaksınız ki bir süre sonra bunu kanıksayıp bir gün aramasanız kendinizi suçlayacaksınız.Eşiniz iyi bir evlat olamamış bunun açığını sizinle kapatmaya çalışıyor ve ilerde annesini babasını da size baktırır ayaklarını bile yıkatır kendi de bi köşeye oturup izler.
 
Zorla ana baba aratıyorlar ne sacma
Bu türden çok var
Benımkı arıyor aılemı benden de bekliyor
Sankı ben ara diyorum
Arama diyorum
Isteyen gönlünden geçen arasın
Zorla olan herseye karşıyım ben
Kesinlikle zorla yapmıyorum. Yapmayacağım da isterse kötü gelin olayım.
 
Görmezden duymazdan gelin. Git ihtiyaclarini sor mu diyo hı hı deyin, sonra yine kendi bildiğinizi yapın. Mesaj atiyosa görmezden gelin
 
Hesap yapmazsam hep ben kendimden ödün vermiş olurum. Bunu da yapmak istemiyorum. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için
 
Herhalde kv demi bütüne kadar toplamda 8 9 kez aramışımdır.
Aramam, özel gün bayram seyran olmadıkça, görüşmeyeceksek ancak ararım.
Bu huyumdur, kendi aileme de böyledir.
Siz de dik durup kabul ettirmek zorundasınız, ha hala baskı mı yapıyor, kimsenin gönlünü eylemeye evlenmiyorsunuz.
Daha bu sebepten böyle baskılara maruz kalıyorsanız, başka ciddi konuları düşünemiyorum bile.

Elin kızı ne diye zırt pırt arasın yahu, tek görevi kayın aileyi mutlu etmek mi, bulmuş da bunuyorlar.
 
Bir süre ilgilenme ailesiyle, özel günleri de bilinçli atla. Eşin sorunca da "ben kendi isteğimle zaten yapıyordum, ilişkilerimizde gayet güzeldi. Ama senin beni sürekli yönlendirmeye çalışman, baskılaman beni onlardan soğuttu. Senin yüzünden içimden gelmiyor artık" de.

Şimdi ki haline dönmen bile yetecektir ona sonrasında. Önce kaybettir sonra buldur, daha kıymetli olur.
 
Arkadaşın da dediği gibi duymazdan gel çok üstüne gelirse kaç yaşında insanım neyi ne zaman yapacağımı sana soracak değilim deyin zaten çok anacıysa hemen ayrılır sen sağ ben selamet
 
Aslında çok büyük bir dert.

Kendisi mesela sizin ailenizle ilgili her özel günü kutlar mı, her sıkıntılı durumda arayıp sorar mı?

Bazı aile yapıları çok önemser cuma, kandil, sıkıntılı durum, kutlamalar vs.. arama ritüel olabilir. Kendisi de o şekilde önemsiyorsa eyvallah derim. Zamanla ortası bulunuyor.

(Kendi ailem çok önemserdi, eşim nişanlıyken çok arayıp sormazdı baktım ki ailelerimiz farklı bakıyor arama konusunda, ben aramamaya o aramaya başladı.)

Ancaaak öyle bir şey yok ve size gereksiz yere baskı yapıyorsa gerekirse kavga çıksın en fazla ne olur?
 
Bu sizin de onun annesini aramamanız için en büyük koz. Annen beni 1 kez aradı mı ki diyebilirsiniz.. Ya da sen benim annemi aynı sıklıkta arıyor musun ki diyebilirsiniz..

Adam merkeze annesini koymuş.
Doğru , merkezde annesi ama benim merkezimde değil. Bunu anlayamıyor.
 
Hayır , annemin doğum günüydü pasta alacaktım bana diyor ben hediye alacak mıyım? Annemi çok nadir arar. Gerçekten ablamı , yengemi , annemi ara demeleri bitmedi.
 
Şuan değilim bunlardan sonra. Düşünüyorum
Bu kadar anne kuzusu birisi evlenince annesinin bütün işini de size yaptırır. KV evinden de çıkamazsınız. Belki balayına bile beraber gitmenizi teklif eder
 
Canım evliymişsin gibi yazmışsın, daha nişanlılıkta böyleyse ohooo daha çok işin var. Evlendikten sonra rest bile çektirmez diyim sana. her günün zehir olur. Benim eşim 3 yıldır bana zorla ; anneme git evini temizle, annemden bizim yemekleri öğren, annemi ara, hafta sonu iş çıkışı anneme gel diye diye beni yedi bitirdi. Hiç kıymetim bilinmedi. Bilinse gam da etmicektim. En sonunda kavga cıkardılar üstüme yürüdüler aklı basına geldi eşimin. Artık görüşmüyoruz tabiiki. İyilikten maraz doğuyor kesinllkle. Bugun ara diyen yarın evinede git der. Çözüm ; ayrılmakla tehdit edersin korkar söz verir ama evlendikten sonra yine aynısnı yapar. Pek iç açıcı konusamıcam maalesef
 
Hayır , annemin doğum günüydü pasta alacaktım bana diyor ben hediye alacak mıyım? Annemi çok nadir arar. Gerçekten ablamı , yengemi , annemi ara demeleri bitmedi.

İşte o zaman başınızı alıp düşünün. Zira bugün arama, yarın gelip gitme kalma misafir vs herşeyi üzerinize atmaya meyilli.
 
Konuyla biraz alakasız olacak ama sakıncası yoksa bir şey sormak istiyorum, aşık mısınız nişanlınıza?
Konu hakkında da umarım biran önce çözersiniz bu problemi..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…