Annemi bilmem ama benim icime dokundu

--bizim kültürümüzde bir erkegin bir kadina sevgisi "ya benimsin ya topragin" cümlesiyle özetlendiginden olsa gerek size biraz tuhaf gelmis olabilir.
-- bu arada babaniza sonsuz saygilar bir kadini bu kadar sevmek ve sevdiginden onun mutlulugu icin vazgecebilmek bana göre büyük bir erdem.

sesli güldüm yeminle...benim de aklimdan geçti, ne kadar postmodern bir ilişki konu sahibinin ebeveynlerinin ilişkisi farkında değil, gayet de romantikler yani klasik Türk ailesine göre zira 20 yılın üstünde evliliklerde daha çok telepati veya cinnet tercih edilir, ortası olmaz pek, bu tür diyaloglar çok ütopik ve sevimli

Şöyle olmuş bu; annemle babamın cilvesine dertlendim

Sizin sevgi anlayışınız "ya benimsin ya kara toprağın" anlayışının özü. Pür bencillik...
Babanız ise sevginin özünü anlamış bir adam. Bence ondan öğreneceğiniz çok şey var bu açıdan.

Bunda bir şey yok ki. Gerçekten böyle bir durum yaşansa babanın tepkisinin de böyle olacağını sanmıyorum. Gereksiz yere takmışsınız kafanıza

Ben sevgide/askta/iliskide/evlilikte kendimi mahkum gibi hissetsem mutlu olamam.
Olmuyorsa olmuyordur. Esimi seviyorum ama mutsuzsak hayatımızı birbirimize zindan etmek yerine baska mutluluk şansımız varsa onun peşinden gitmeyi tercih ederim.
O da boyle dusunur.

Behzat c de vardi böyle bir sahne savci ile :)
Adam, mutsuz oluruz biz seninle diyordu,
Kadın da,
....
mutsuz olalim ne var? Biz de mutsuz olalim. Mutsuzluga da varim gibi bir seydi.

Dizi guzel, sahne bakinca romantik ama gercek hayatta işlevsel degil
Bir seylere katlanarak yasadigin iliskide bir gun sabir biter. Her seyi tuketmis biri olarak da yeniden baslamak cok daha zorlasir.

Ortada kafaya takacak birşey göremedim ben hani anneniz evet başkasıyla daha mutlu olurdum falan dese anlarım da ne güzel işte babanız çok seviyorum o yüzden de başkasıyla mutlu olacaksan mutluluğun önemli benim için demiş ne alaka umursamaz falan tabii ki üzülür anlamadım işiniz gücünüz yok buna mı takıldınız seviyorlar birbirlerini aralarında halletmişler sevinmeniz gerek yani

bana gore bu yazdıklarınızda gecen sozler gayet normal ben okuyunca sorun goremedım ne var kı bunda sorun cıkarma degıl cozme odaklı karsılıklı memnunıyet sorup gonul alma odaklı konusma ne guzel ıste konusa konusa anlasıyorlar

Annen baban hep ergen dizi replikleri ilemu konuşuyorlar? Baban bunlari söylerken yavas yavas, gözleri uzaklara dalarakmi söyledi?

Aynı şeyi taaa lisedeyken hoşlandığım çocuk için düşünürdüm. Benimle olmayacağını biliyordum ve onun sevdiği insanla olması garip şekilde mutlu ediyordu beni. Bunu arkadaşlarıma anlatinca bana öyle garip bir yaratıkmışım gibi bakmışlardı ki ben sevgimden şüphe etmiştim.
Şimdi geriye dönüp bakıyorum da ne güzel sevmişim be o ergen halimle:))
Içine bencillik karışmamış salt sevgi bu bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…