• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi Doğuma Çağırmasammı

diyebilir
geçen gün diyoki doğru düzgün yemek ye zayıf bi çocuk doğurup rezil olma millete

:KK57::KK57::KK57:

Bir de çocuk size değil de babaya benzerse yandınız valla.

Sakın çağırmayın sakınnn... Bakın ilk yazdığıma da ekleme yaptım, yine yazayım. Benim yengem de aynı, hatta o da damadını beğenmiyordu. Sürekli laf söylediği için sütü kesildi. Zorlansanız da ne olur ki, bebeğin karnı doyup altı temizlendikten sonra gerisini boşver.

Sıkıntı yaşayacağın gün gibi ortada ama bu konu konuşulmuş ki doğuma geleceğim demiş,şimdi gelme desen iki kere ayıp olur gibi.Ya 10 gün sık dişini ya da hiç bulaşma annene,yeni doğum,acısı vardır,osu busu,psikoljisi vardır mutlaka-ben doğum yapmadım - ama ben normalde de huzurumun kaçmasından yana olmam.

şu kadarını söyleyim kayın ailemin gelmesiyle sütümü makina bilie çekmez oldu oğlum beş aylık 3. ay itibariyle full mama alıyor çünkü memeyi almıyor ..şu an evladın daha önemli ona vereceğin her bir damla sütün çok kıymetli sen mutsuz olursan bebeğine de sirayet eder bu durum..
senin adına çok üzüldüm canım bende aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum
birde şu var annemle o kadar çok şey yaşadıkki çok uzaklaştım ondan istemeden
şimdide sütümün kesilmesine neden olursa tamamen soğurum ondan

:KK57::KK57::KK57:

Bir de çocuk size değil de babaya benzerse yandınız valla.

Sakın çağırmayın sakınnn... Bakın ilk yazdığıma da ekleme yaptım, yine yazayım. Benim yengem de aynı, hatta o da damadını beğenmiyordu. Sürekli laf söylediği için sütü kesildi. Zorlansanız da ne olur ki, bebeğin karnı doyup altı temizlendikten sonra gerisini boşver.
haklısın canım
tecrübesizlik yüzünden hata yapmam değilmi hiç bilmiyorum çocuk bakmayı

gelmeden önce konuş derim sonra ona göre t
kararı verirsin gelip gelmeme konusunu
anneni torun yumuşatabilir
gelirse anne bu konuda ne yapmam gerekiyor diye yardım istersin

haklısın canım
tecrübesizlik yüzünden hata yapmam değilmi hiç bilmiyorum çocuk bakmayı

Emin ol ilk çocuk bile olsa bütün anneler çocuk bakmayı bilerek doğurur. Bu içgüdüsel birşeydir. Beyniniz sürekli evladınız için en iyi olana yönlendirir sizi. Bu dönemde bebeğiniz için en gerekli şey anne sütüdür. Anne sütü de tamamen moralle ilgili birşeydir. Siz evladınızı öpüp kokladıkça, onunla mutlu oldukça sütünüz salgılanır. Ama annenizin gelmesiyle stres olursanız stres hormonları süt hormonlarına baskın gelip sütünüzün kesilmesine sebep olacak. Yani asıl yanlışı annenizi çağırmakla yaparsınız.

Ayrıca aklına takılan ne varsa burada konu aç sor, doktoruna sor. Sora sora bağdat bulunur demişler ;)

torun yumuşatsa hamileliğimde de yumuşatmazmıydı ama
üç hafta sonra bbeğimiz olacak annem hala evliliğimi sorguluyo
daha dün tartıştık telefonda oturup ağladım

Emin ol ilk çocuk bile olsa bütün anneler çocuk bakmayı bilerek doğurur. Bu içgüdüsel birşeydir. Beyniniz sürekli evladınız için en iyi olana yönlendirir sizi. Bu dönemde bebeğiniz için en gerekli şey anne sütüdür. Anne sütü de tamamen moralle ilgili birşeydir. Siz evladınızı öpüp kokladıkça, onunla mutlu oldukça sütünüz salgılanır. Ama annenizin gelmesiyle stres olursanız stres hormonları süt hormonlarına baskın gelip sütünüzün kesilmesine sebep olacak. Yani asıl yanlışı annenizi çağırmakla yaparsınız.

Ayrıca aklına takılan ne varsa burada konu aç sor, doktoruna sor. Sora sora bağdat bulunur demişler :KK66:
çok sağol canım mesajın beni çok rahatlattı gerçekten sanırım bebek bakımında kendime güvenim yok fazla
kendime güvenebiliraem bebeğimede bakabilirim tek başıma

torun yumuşatsa hamileliğimde de yumuşatmazmıydı ama
üç hafta sonra bbeğimiz olacak annem hala evliliğimi sorguluyo
daha dün tartıştık telefonda oturup ağladım

canım benim ilk torunsa öyle bir sever ki gördüm ben çünkü
sonradan gelsin şimdi çağırma acemelikte tecrübe edinmiş olursunuz
doğumun özelde mi devlette mi olucak
ne diye tartıştınız

ne diye tartıştınız

Benim yengem ilk torunu olduğu halde yumuşamadı. Kızının bebeğini emzirirken ağladığını göre göre kızın kocasını çekiştirmeye devam etti. Yapan yapıyor yani.

Belki torun sevgisi değiştirir anneni bu kadar dusunme akısına bırak anneni de olduğu gibi kabul et.olumlu dünya da anne kadar değerli bir şey var mi?

Merhaba hanımlar
26 yaşındayım evleneli iki yıl oldu. Bir aya kadar doğum yapacağım inşallah.
Eşimi çok seviyorum. Çok güzel bi evliliğim var. Ama annemle sorunlarım var malesef.
Annem herşey kendi istediği gibi olsun isteyen bir kadın. Onun dediği gibi olmayan bir şey annemi hırçınlaştırıyo.
Hayatı kendinede başkalarınada zehir ediyo.
Bir örnek vereyim :
Orta sonra lise sınavına girdim. Oturduğumuz yerde üç tane anadolu lisesi vardı. Bu üçü dışında bi yer yazmadım ve ikinci tercihime yerleştim. Ben sevindim çok mutlu oldum ama annem olmadı. Tam dört yıl boyunca bi kaç puan daha alsan ilkine yerleşecektin niye alamadın dedi durdu. Lise yıllarım bu saçma konuyu tartışarak geçti. Üniversitede istediğim bölümü kazandım yine aynı şeyler...Annemin gönlünden farkli bi bölüm geçiyomuş diye oda burnumdan geldi.
Okul bitince eşimle tanıştım aşık oldum. Evlenmeye karar verdik. Annem beğenmedi eşimi. Huyunu karakterini filan değil tipini beğenmedi. Eşim kumral annemse damadının esmer olmasını istiyomuş.Şaka gibi dimi...
Nişan düğün herşey kavgayla tartışmayla geçti. Son ana kadar beni vazgeçirmeye çalıştı. Nişanlılık dönemim boyunca gözyaşı döktüm.
Sonuçta evlendik
Evliliğimin en güzel geçmesi gereken ilk ayları annem sayesinde çok zor geçti. Eşimi gıyabında sürekli aşağıladı. İsmini bile kullanmaz hatta kendi taktığı saçma sapan lakaplar var benim zoruma gittiğini bile bile eşimden bahsederken onları kullanır. Kaç kez tartıştım kavga ettim ama değişen bişey yok. Kendini hep haklı görür asla sorgulamaz.
Neyse gelelim asıl meseleye. Annem doğuma geleceğini söyledi. 10 gün kadar kalacak. Ben yaşadığım ilde tek başımayım gelmesi iyi olur ama bi taraftanda çekiniyorum . Buraya gelip her mutluluğumu zehir ettiği gibi bebeğimi kucağıma alacağım zamanlarıda zehir ederse diye çok korkuyorum.
Şu ara bu mesele kafamı çok meşgul ediyo. Siz ne dersiniz ? Annemi çağırsammı? Annem gelmezse ilk günler tek başıma çok zorlanırmıyım? Eşim yanımda olacak gerçi ama ikimizde çok acemiyiz. Fikirlerinizi almak istiyorum şimdiden teşekkürler

annemi de kayınvalidemi de çok ama çok ama çok severim
öyle benim dediğim doğru diye tutturan tipler de değildir ikisi de
hatta benim isteklerime göre yardımcı olmaya çalışırlar

buna rağmen, ilk doğumumdan sonra beni bile gerdiler ki onlar yanımda olmasına rağmen ilk andan itibaren herşeyiyle ben ilgilendim bebeğimin
çocuk ağlıyor, ikisi birden yok üşüyor mu yok aç mı yok şöyle mi yok böyle mi
daha arkamı döner dönemz bi bakıyorum bebeği sallamaya çalışıyorlar falan
o psikoloji bambaşka
bence hiç o riski göze alma, anneni uygun bir dille reddet
eşimle bakacağız de, kimseyi istemiyoruz de, bunu tecrübe etmek istiyoruz de vs

bebek anneni yumuşatmaz, huyunu da değiştirmez
aksine dayatmalarla karşılaşabilirsin çünkü annen gibi insanların bir bebekle değişmesi mümkün değil

bebeği yıkamakta hiç sorun yok
biriniz küvete girin kucağınıza alın, diğeri de yıkasın
3 dk sürüyo zaten

bence senin ruh sağlığın herşeyden önemli
süt bir yana, bebek de hissediyor gerginliği ve huzuru kaçıyor
normalden daha çok ağlıyor
biraz daha fazla yorgunluk, uykusuzluk evde sürekli gerginlikten iyidir bence

ne diye tartıştınız
doğum özelde olacak canm
dün aradı kaç yıl üniversite okudun ee noldu şimdi ne iş yapaaksın niye okudun madem dedi bende anne çocuk biraz büyüsün çalışacağım dedim evde oturur çocuk bakarsın artık dedi bişey demedim
sonra yine başladı acele ettin ben sana evlenme demiştim diye

dogurdugun çocuk aynı ( taktıgı lakapla kocandan bahsederek ) kocana benziyor çok çirkin derse şaşırma ,

bana kalırsa çağırma , derim

torunun yumuşatması mümkün değil
aksine, herşeyin en iyisini bildiğini zanneden biri, büyük ihtimalle bebek konusunda da aynı şeyi yapacak
konu sahibine saygı göstermeyecek

Belki torun sevgisi değiştirir anneni bu kadar dusunme akısına bırak anneni de olduğu gibi kabul et.olumlu dünya da anne kadar değerli bir şey var mi?
yok tabiki ama isterdimki idare etmem gereken değil benim mutluluğumu istryen bi anne olsun
belki ben çok fazla düşünüyorum bu konuyu haklısın canım ama bebeğimi kucağıma aldığım ilk günler trtışmayla geçsin istemiyoruum

yok tabiki ama isterdimki idare etmem gereken değil benim mutluluğumu istryen bi anne olsun
belki ben çok fazla düşünüyorum bu konuyu haklısın canım ama bebeğimi kucağıma aldığım ilk günler trtışmayla geçsin istemiyoruum

Lohusayken de annen seni mi idare edecek sen mi anneni?

doğum özelde olacak canm
dün aradı kaç yıl üniversite okudun ee noldu şimdi ne iş yapaaksın niye okudun madem dedi bende anne çocuk biraz büyüsün çalışacağım dedim evde oturur çocuk bakarsın artık dedi bişey demedim
sonra yine başladı acele ettin ben sana evlenme demiştim diye

özelde olucaksın canım yardımcı olurlar zaten sorarsınız yada netten bakabilirsiniz
annene sordun mu benim evliliğim hakkında başka birimi vardı diye
benim hakkımda kararları vermenden rahatsız oluyorum
birde aklıma ailesi geliyor demekki hep böyle yapmışlar

Back
X