Annemi ikna edemiyorum...

Çünkü anneler yokken olsun biri der olunca da niye baştan demedin der. Baştan desen her olaya karışır zart zurt..
Ben kaç senelik sevgilimle nişanlandım annem kendi istediği bana teklif eden bi çocuk vardı sürekli onunla kıyaslayıp durdu taki evlenene kadar. Daha doğrusu ablam boşanana kadar benim şimdiki eşimle ilgili sürekli laf ettiler.
Sözlerinizle ikna edemezsiniz. Davranışlarınızla belli edeceksiniz. Erkek arkadaşınız babanız ne istiyorsa onu yapacak bir süre göstermesi lazım kendini. Tanışsın anlatsın kendini babası anlatsın. Ortam bir tanıdığınız varsa onu vesile kılsın. Annesi de annenize gelsin. Bir şekilde olur merak etmeyin eğer ki gerçekten seviyor ve düzgün bir insansa. Mutluluklar dilerim. En kolay şekilde atlatmanızı dilerim.

2 seneye yakın süren bir ilişkim var. Annesiyle yakın zamanda tanıştım. Artık ciddi bir şeyler istediğimize karar verdik. Bende bu konuyu anneme açtım ama açmaz olaydım. İş ciddiye binene kadar bana söylemedin vs. bir sürü laf etti. Ertesi günde ya ayrılırsın ya da babana söylerim dedi.:KK61: Ben de babama kendim söylemeye karar verdim. Tabi babama 2 sene diyemedim birkaç aydır isteyen birisi var dedim. Ama annem o sırada tabi lafa girip duruyor aylardır bizi uyutuyor bu kim bilir daha ne haltlar yedi bilmem ne. Babamda o iş öyle olmaz önce aracı göndericekler bakıcaz araştırıcaz anca öyle olur dedi annem ise inatla tanışmak bile istemediğini. Evlenirsem evime bile gelmeyeceğini, sadece annelik görevi olarak yanımda olacağını söyledi. Arkadaşlar bir yardım edin ben şimdi napıcam? Tanımadan bunları söylüyor birde, tanısa ve beğenmese anlayabilirim söylediklerini ama tanımadan etmeden sen beni enayi yerine koydun istemiyorum diyor.:KK43::KK43: Not: annemin benim için istediği başka birisi vardı onu da ben istemedim bu yüzden de böyle yapıyor. O çocuğa hiç şans vermedin diyor.
Babanızla muhatap olun. Gerekirse annem beni başkasına düşündüğü için böyle yapıyor, kendi istediğimle evlenecem. Sizin rızanız olursa mutlu olurum yoksa siz bilirsiniz diyin. Babanızla aranızı iyi tutun

Annen sana baya baya kırılmış anlaşılan önceden söylemediğin için

Daha önce söylemiş olsaydım kesinlikle buluşmama izin vermezdi. Hatta birkaç gündür dediği şey şu bir yere giderken abin ya da kardeşinde gelicek bundan sonra yediğin haltlar yetti.

Bakın siz köle değilsiniz, zorla evlilik yaptırmak için annenizin yaptıkları çok çirkin.

Açıkçası bu noktadan sonra sadece babanızı dikkate alın. Onun yanında anneniz hakkında ağır konuşmayın.
“Aslında annem tanısa çok sever de aklında başka biri kalmış ondan böyle yapıyor herhalde, bir tanıştıralım sizlerle sizler de bir görün bakarsınız o da sever vs vs”

Yani aslında anneniz delirmiş de sempatik biraz da acıyormuş gibi yaklaşım gösterin, ciddiye almayın.
Bir an önce tanıştırın da iş soğumasın.

Anneniz yine yok düğününe gelmem derse “sen bilirsin” diyip yolunuza bakın.
Sizi vazgeçiremeyeceğini anlayınca yaklaşmaya çalışacaktır, bu noktada onu kabul edip etmemek size kalmış.

Şuan yaşadıklarınızın aynısını hatta daha şiddetlisini yaşıyorum... annem erkek arkadaşımı faceden bulup hakaret etmiş, beni defalarca dövdü vs... şuan ki durumumuz nedir nasıl aştınız bu olayı ya da aşabildiniz mi ???
Çok zor oldu ama aştık şu an nişanlıyız 5 6 aydır ve annemde tanıdıkça anladı nasıl birisi olduğunu hem ailesinin hemde nişanlımın.

E
Tahmin ediyorum: Anne ikna oldu ama corona nedeniyle evlenemiyorlar:uykucu:
Evet tam olarak dediğiniz gibi oldu annemi ikna ettim koronadan dolayı düğün tarihi beklemede, tabi bu süreçte babam vefat etti onunda etkisi olmuş olabilir annemim değişiminde. Tek üzüldüğüm şey babamın görmemiş olması sözümü vs.hiçbir şeyimi.

E

Evet tam olarak dediğiniz gibi oldu annemi ikna ettim koronadan dolayı düğün tarihi beklemede, tabi bu süreçte babam vefat etti onunda etkisi olmuş olabilir annemim değişiminde. Tek üzüldüğüm şey babamın görmemiş olması sözümü vs.hiçbir şeyimi.

Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.
En azından şimdi anneniz yanınızda.

E

O kadar üzüldüm ki başınız sağ olsun😭😭😭

umarım bizde sizin gibi aşarız daha fazla kırıp dökmeden..
Eğer yeterince istekli olduğunuzu görürse önünde duramayacaktır. Ben hep söyledim eğer ki senin istediğin birisiyle evlenirsem en ufak sorunda sana gelicem ama kendi istediğim kişiyle evlendiğimde asla sana bir şey diyemem kendi tercihimdi derim dedim.

Benım aılem de böyle davranırlardı.kendı sevdıgım olamaz empoze ettıler .begerse o fıkır de degılmişler.sonuc gorucu usulü ile evlendim.pişman mıyım bılmıyorum aradakı farkı bilmiyorum.
Sen sakın ol annen senı deniyordur.belkı vazgecersin diye.evlat sahıbı olmayı kaba tabir ama sahibinden izinsiz birsey yapmayan bırı gıbı davranmasını beklıyorlar.
İşin sonunda bu kadar inat ederse ne olacağı bellı

2 seneye yakın süren bir ilişkim var. Annesiyle yakın zamanda tanıştım. Artık ciddi bir şeyler istediğimize karar verdik. Bende bu konuyu anneme açtım ama açmaz olaydım. İş ciddiye binene kadar bana söylemedin vs. bir sürü laf etti. Ertesi günde ya ayrılırsın ya da babana söylerim dedi.:KK61: Ben de babama kendim söylemeye karar verdim. Tabi babama 2 sene diyemedim birkaç aydır isteyen birisi var dedim. Ama annem o sırada tabi lafa girip duruyor aylardır bizi uyutuyor bu kim bilir daha ne haltlar yedi bilmem ne. Babamda o iş öyle olmaz önce aracı göndericekler bakıcaz araştırıcaz anca öyle olur dedi annem ise inatla tanışmak bile istemediğini. Evlenirsem evime bile gelmeyeceğini, sadece annelik görevi olarak yanımda olacağını söyledi. Arkadaşlar bir yardım edin ben şimdi napıcam? Tanımadan bunları söylüyor birde, tanısa ve beğenmese anlayabilirim söylediklerini ama tanımadan etmeden sen beni enayi yerine koydun istemiyorum diyor.:KK43::KK43: Not: annemin benim için istediği başka birisi vardı onu da ben istemedim bu yüzden de böyle yapıyor. O çocuğa hiç şans vermedin diyor.
Anneni duyma babanı arkana almaya bak gönlünü hoş tut ,,bu anneleride anlamam ya sevmiş bı tanı araştır sonra konus,pişman olsan bile annenin seçtiği yüzünden değil kendi sectigin yüzünden pişman ol benim fikrim,Allah mutlu etsin seviyorsanız devam arkasında durun sevginizin

Back
X