- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Haklısınız. Eşime tatlı dille annen emrivaki yapıp yemege cagırmasın diycem. Bız gıdecegım izde haber veririz sonra sorun cıkıyor dıycem. Evet yıllarca böyle gidecek yoksa. Annesıne de dıyeyım mı sızce emrivaki yapmasın, evden cıkaım gelmıyor bazen falan diye.Kavga etmiyorsunuz ama problem çözülmüş değil. Kv bıkmaz çağırmaya devam eder fakat bi gün eşiniz yada sizin sabrınız tükenir düşman olursunuz. Kavga etmemeniz ortada sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Zaten konuda yazanların çoğu ile aynı fikirdeyim. Kayınvalideden önce evdeki eşleriniz suçlu ona evinin sınırlarını söylemeyip içeriye karıştırdıkları ve kendi başlarına karar alamadıkları için.
Ben sadece ıstedıgım de gıdıp ıstedıgım de kalkmak ıstıyorum. Annemde o konuda rahatım. Kalkalım deyınce eşim kosar. Ama kv de kalkmaz kızar banaZannediyorsun ki herkes kv ile sorunlu, bunları yapmak aman cıs. Çoğu kişi isteyen haftada bir isteyen onbes günde bir isteyen ayda bir bunu yapıyor zaten.
Pandemi öncesi benim anneme de kayinvalideme de bu şekilde gider gelirdik sıkça. Bazen akşam yemeğine hele ki hazır yemeğe gitmek nasıl guzel bir şey, bazen kahvaltiya gidip beraber dışarı çıkmalar yapardık. Ben anneme de kayinvalideme de rahatsız olduğum şeyleri güzellikle söyleyip aman vıcık vıcık olmayayım diye plan kurmadım çok şükür karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde hayatımızı geçiriyoruz.
Önce eşinizle konuşun. Olmazsa kayınvalideye uygun bi dille söylersiniz. Tatlı dil herkesi yola getirir. Kapris veya trip uzaklaştırır.Haklısınız. Eşime tatlı dille annen emrivaki yapıp yemege cagırmasın diycem. Bız gıdecegım izde haber veririz sonra sorun cıkıyor dıycem. Evet yıllarca böyle gidecek yoksa. Annesıne de dıyeyım mı sızce emrivaki yapmasın, evden cıkaım gelmıyor bazen falan diye.
Aslında daha önce söyledim. Oraya gıtmıs tık. Kv dedıkı gelirsiniz dıye suları yaptım kaldı gelmediniz. Söyledım ama gene cagırma ya devam ediyor. Tatlı dille anlayana kadar söylıycem.Önce eşinizle konuşun. Olmazsa kayınvalideye uygun bi dille söylersiniz. Tatlı dil herkesi yola getirir. Kapris veya trip uzaklaştırır.
Ben zaten eşim arayıpta aksam gıdelım demesin diye telefonu kapatmayı dusunuyorum o derece. Emrivaki ıstemıyorumÖnce eşinizle konuşun. Olmazsa kayınvalideye uygun bi dille söylersiniz. Tatlı dil herkesi yola getirir. Kapris veya trip uzaklaştırır.
E sizde aynısını yapın. Kalkmayın bıktırana kadar oturun.Ben sadece ıstedıgım de gıdıp ıstedıgım de kalkmak ıstıyorum. Annemde o konuda rahatım. Kalkalım deyınce eşim kosar. Ama kv de kalkmaz kızar bana
Sessize alın duymamışım diyin geçin o zaman bilemedimBen zaten eşim arayıpta aksam gıdelım demesin diye telefonu kapatmayı dusunuyorum o derece. Emrivaki ıstemıyorum
İşte arayıp ne söyleyeceğinı bılemıyorum kiSessize alın duymamışım diyin geçin o zaman bilemedim
Ne desem bilemedim yani hatalarınız karşılıklı düzgünce konuşup çözüme ulaşmadan bence böyle yürümez. Çeki düzen vermelisiniz bu evliliğeİşte arayıp ne söyleyeceğinı bılemıyorum ki
Mesela anneme gec gıderız. Aksam 9 da gıdıp 11de galan kalkarız. Ama kendı annesıne 6da gıdıp gece 12 ye kadar. Şimdide kalmalı gıderım dıyor. O da iş cıkarıyor. Annesı gecen esımı cagirmis. Yemek yaptım gel al dıye. Öyle gıttı. Bugun de sabahtan gıttı. Allahtan yakın oturmuyoruzE sizde aynısını yapın. Kalkmayın bıktırana kadar oturun.
Siz gece oturmaktan şikayetçisiniz benim eski eşim ailesinin yanında beni unutuyordu üstelikte daha fazla gün kalmak için iş çıkarıyordu annemlere daha geç giderdik.
Kv ye bız gelmeden haber veririz dedım aslında. Duzelecegını hıc sanmıyorumNe desem bilemedim yani hatalarınız karşılıklı düzgünce konuşup çözüme ulaşmadan bence böyle yürümez. Çeki düzen vermelisiniz bu evliliğe
Kendi gidiyorsa gitsin boşverin sizi zorlamıyorsa salın ne hali varsa görsün.Mesela anneme gec gıderız. Aksam 9 da gıdıp 11de galan kalkarız. Ama kendı annesıne 6da gıdıp gece 12 ye kadar. Şimdide kalmalı gıderım dıyor. O da iş cıkarıyor. Annesı gecen esımı cagirmis. Yemek yaptım gel al dıye. Öyle gıttı. Bugun de sabahtan gıttı. Allahtan yakın oturmuyoruz
Eşime kac kez dıyorum ki git kal orda gelme 2 3gun eve doy ailene. Öylede gıtmıyorNe desem bilemedim yani hatalarınız karşılıklı düzgünce konuşup çözüme ulaşmadan bence böyle yürümez. Çeki düzen vermelisiniz bu evliliğe
Zorluyor trıp atıyor ıste. Aılesı problem mı var nıye gelmedı dıyorKendi gidiyorsa gitsin boşverin sizi zorlamıyorsa salın ne hali varsa görsün.
Gitiginizin 1. Saati kalkalım diyorsan çocuk gibi. Sadece bahane üretiyorsun farkında mısın? Senin geçinmeye gönlün yok derler ya tam o hesap.Ben sadece ıstedıgım de gıdıp ıstedıgım de kalkmak ıstıyorum. Annemde o konuda rahatım. Kalkalım deyınce eşim kosar. Ama kv de kalkmaz kızar bana
1.cı saat degil 3 saat sonra diyorum. Birinci saat denırmıGitiginizin 1. Saati kalkalım diyorsan çocuk gibi. Sadece bahane üretiyorsun farkında mısın? Senin geçinmeye gönlün yok derler ya tam o hesap.
Kesinlikle size katılıyorum. Burada gaza gelip gelip gerçekte ya pasif halde ya da her şeyi uslupsuz şekilde dile getiriyor.Önce eşinizle konuşun. Olmazsa kayınvalideye uygun bi dille söylersiniz. Tatlı dil herkesi yola getirir. Kapris veya trip uzaklaştırır.
Haftada 1 2 mi ben kv aklıma geldikçe arıyorum yahu kendmi sorguladım şuanArıyorum aslında. Mesela haftada 1 2 ben ararım, annesı de 1 kez falan arar öyle
Hesabını tutmazsanız unutursunuz tabi de konu sahibinin telefonu kapattığında dakikaya baktığına ve biraz uzun olduysa içi içini yediğine eminim. Ben kv ile iyi anlaşan bir gelin olarak bilmiyorum haftada kac kez konuşuruz.Haftada 1 2 mi ben kv aklıma geldikçe arıyorum yahu kendmi sorguladım şuanbelki ayda 1 belki 2 haftada 1 hatta hangi zaman aralığında aradığımı da unuturum yani genel olarak unutkanım da ben ararsam arar o da ...
Yahu neden hesabını tutayım ki onu anlamadım aklıma geldikçe ararım yani bu konu sahibi de ararken bundan sonra eşinin yanında arasın .. Ne saçma yahu .Hesabını tutmazsanız unutursunuz tabi de konu sahibinin telefonu kapattığında dakikaya baktığına ve biraz uzun olduysa içi içini yediğine eminim. Ben kv ile iyi anlaşan bir gelin olarak bilmiyorum haftada kac kez konuşuruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?