- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Ben kafama takmak ıstemıyorum sadece. Kv ıstedıgı kadar cagırsın, eşim gıdelım yatalım orda desin ben hayır deyıp gecıyorum. Ama kafama takıyorum sonra. Acaba ben kotu bırı mıyım falan diye. Acaba ne dusunecekler dıye. Kendimi hep zorunda hissediyorum onlara karsıCok tesekkur ederim. Demek istediginizi anladim, ben de zaten birkac defa anlatmaya ugrasir sonra sessizligi tercih ederim :) Bizim dernekteki kadinlarimizda en cok gordugum sey kurtarilmak istemeyen insanlarin kurtarilamayacagi. Ilk baslarda senelerce siddet gorup bize siginan kadinlara psikolojik ve adli destek verip, is bulma kursuna kayit ettirip cocuklarini ve kendisini guvenli alana aldigimizda dahi neden kocalarina geri donduklerini anlayamiyordum, cok uzuluyordum. Zamanla onlarin aslinda hicbir zaman kurtarilmak istemediklerini, farkindalik yaratma gucumun sinirini fark ettim.
Umarim belki okuyan baska birine yardimci olur. Dunya uzerindeki hicbir eylem bosuna gerceklesmiyor, buna inaniyorum.
Tamam canim sen sonuna kadar haklisin ne yapmak istersin peki verdigimiz akillarida kabul etmiyorsun!!Yok hıc bagırmıyorum. Acıklama yapıyorum. Mesela basım agrıyor, aksama ben yemek yapmıstım, yarın ıs var falan gıbı. Ama eşime nereye kadar böyle söyliyecegım. Kv hep cagırıyor. Kv ile konusmam gerek sanırım. Yılbasını orda gecırelım dedı. Yenı evlıyız ilk yılbası basbasa olalım dedım. Tamam dedı. Gecen cuma anneannesıne gıdelım dedı köye. 3 gun orda olmak ıstemedıgımı gene evde olacagımı sıkılacagımo söyledım. Herseye hayır dedıgımi söyluyor
Evde 2 kuşu varmışBakin siz kimseyi dinlemiyorsunuz @etacarinea baska bir sey demis sen baska bir sey ne alaka verdigin cevap.!!! Sen istedigini soyluyorsun alakali alakasiz!!! Eger esine de boylr yapiyorsan yazik valla adamin beyni yanar!!
Ay cok zor simdi ustumu basimi yirticam gercekten.Evde 2 kuşu varmış
Sadece onlarla sosyalleşiyor
Ondan böyle olmuş sanırım
Ben artık zevk alma kısmına geçtimAy cok zor simdi ustumu basimi yirticam gercekten.
Tatlı dille eşime emrivakı yapmamasını baskı yapmamasını söylıycemTamam canim sen sonuna kadar haklisin ne yapmak istersin peki verdigimiz akillarida kabul etmiyorsun!!
Ara kayinvalideni bagir cagir ne hakla cagirirsin surekli darlama be kadin deyin!!! Olur mu???
Ben dün çok dil döktüm pes ettimAy cok zor simdi ustumu basimi yirticam gercekten.
Sizin için sosyalleşmek sadece kv ile oturup çay ıcıp dedıkodu yapmaksa evet daha sosyalimEvde 2 kuşu varmış
Sadece onlarla sosyalleşiyor
Ondan böyle olmuş sanırım
Kesinlikle katılıyorum hatta konu sahibi bence kvden daha tehlikeli. Hem takıntılı hem de plancı. Üzgünüm P Portakalli ordek ama malesef buradan yazdıklarından bu görünüyor.Kesinlikle size katılıyorum. Burada gaza gelip gelip gerçekte ya pasif halde ya da her şeyi uslupsuz şekilde dile getiriyor.
Kendi kendini yiyor ben ailesiyle olan konularından beri cok üzülüyorum konu sahibine. Burada konu açtıkça olayi bu kadar detayli bilmeyenler de körüklüyor onu. Kv pis cıs diye. Halbuki biraz tatlılıkla yaklaşsa diyeceğim ama maalesef takıntıları ona engel oluyor. Eve gelen kardeşi eşten gizlemek nedir ya hiç masum şeyler değil bence eşler arasında böyle hesaplar planlar. Şu takıntılar için destek alsa belki ailesinden görmediği sıcak ortamı yaşayacak.
Bende vazgectim artik yoksa kendimi tutamayacagim ve banlanacagimBen dün çok dil döktüm pes ettim
Siz bir olaya sadece en işinize gelen tek pencereden bakabiliyorsunuzSizin için sosyalleşmek sadece kv ile oturup çay ıcıp dedıkodu yapmaksa evet daha sosyalim
Sosyalleşmek insanlarla iletişime geçmektir. Bu arkadaş, komşu yada kayınvalide olabilir farketmez. Bence biraz onlara zaman verin mesafeyi yanlış anlamışsınız ve yanlış bildiğiniz şeyin doğrusunu da kabullenmeyip aynı şekilde gidiyorsunuz. Bakın kaç kadın yazdı burada yanlışınız olan noktaları ama siz hiç kabul etmiyorsunuz. Eşinize karşı da böyleyseniz üzülürsünüz. Önerileri dikkate alın bence.Sizin için sosyalleşmek sadece kv ile oturup çay ıcıp dedıkodu yapmaksa evet daha sosyalim
Kayinvalide cok tehlikelidir ha sakin ama sakin oturup onunla konusmayin hatta dialog kurunca gozlerinden ve dilinden sizi zehirleyen tukurukler saciliyor. Bu kadar evli insaniz burada mesela biz kayinvalidemizle dialoga girmiyoruz zehirlenmeyelim diyeSizin için sosyalleşmek sadece kv ile oturup çay ıcıp dedıkodu yapmaksa evet daha sosyalim
Sosyalleşmek bana göre ınsanın karşısındakı kısıyle zaman gecirince bu zamandan keyif alması rahatlamasıdır.Sosyalleşmek insanlarla iletişime geçmektir. Bu arkadaş, komşu yada kayınvalide olabilir farketmez. Bence biraz onlara zaman verin mesafeyi yanlış anlamışsınız ve yanlış bildiğiniz şeyin doğrusunu da kabullenmeyip aynı şekilde gidiyorsunuz. Bakın kaç kadın yazdı burada yanlışınız olan noktaları ama siz hiç kabul etmiyorsunuz. Eşinize karşı da böyleyseniz üzülürsünüz. Önerileri dikkate alın bence.
Sosyalleşmenin size göresi ona göresi yok bu nesnel bi kavram öznel değil. Tanımıda bellidir.Sosyalleşmek bana göre ınsanın karşısındakı kısıyle zaman gecirince bu zamandan keyif alması rahatlamasıdır.
Kesinlikle katılıyorum hatta konu sahibi bence kvden daha tehlikeli. Hem takıntılı hem de plancı. Üzgünüm P Portakalli ordek ama malesef buradan yazdıklarından bu görünüyor.
İstiyor ki eşi ailesiyle görüşmesin dizinin dibinde otursun onun lafını dinlesin ama öyle bi evlilik yok var diyen yalan söyler yani. Tamam eşinde sorun büyük kvdeye bişey demiyorum bence aşırı kötü bi insan değil standart kayınvalide modeli ama asıl sorun konu sahibinde. Destek almadan da çözülecek gibi değil. Konuşup derdini anlatmakta bile güçlük çekiyor biz başka şey yazıyoruz o başka şey konuşuyor bazı yorumlarda. Evde kaldığı için psikolojik olarak çöküntüde sanırım. Allah kolaylık versin.
Ya iyi de guzel arkadasim sen HIC gorusmek istemiyorsun ki!!
Kadinin soru sormasi bile sana batiyor. Daha dur ya dun bir bugun iki. Ne ara kanli bicakli gorusmeyecek kadar nefret ettin.!! Zaten iki yil evlilige alisma suresi vardir ciftlerin. O dinledigin psikologlar soylemiyor mu bunu. Her sey yavas yavas olur!
Esini al karsina konus diyoruz tamam diyorsun, bir hafta sonra ayni konuyu aciyorsun. Ya sen iletisim kurup esinle isleri halledemiyorsun detayli bir sekilde kendini anlatamiyorsun ya da esin problemli laftan anlamiyor o
Eski konularına bak.. çok önceki konusu akrabasında şımarık çocuk varmış benim çocuğum da böyle olurmu diye konusu var.. olmayan şeyleri kendine dert edinmeyi seviyorBende vazgectim artik yoksa kendimi tutamayacagim ve banlanacagim
İşte benim kafa haftasonunu dört gözle bekliyorum kızım apartmanda sıkılıyor kayınvalidem bahçeli evde oturuyor ellezzetide çok güzelBen yaptim oyle bir evlilik ama isteyerek olmadi :), es ailesini yuzyuze sadece dugunde gordum, biz baska bir kitada yasiyoruz araya pandemi girince hic gidemedik. Kayinailemin evini bile bilmiyorum hic gormedim oyle diyeyim. Ama yaza avrupa kitasina geri donus planliyoruz, ben esimin ulkesine gidelim istiyorum esim istemiyor. Bende bir tuhaflik var sanirim ama keske ailelere yakin otursak da en azindan haftada bir yemek var mi diye gidebilecegim bir kapim olsa (yemek yapmayi hic sevmiyorum:))).
Dedigini yapma ne kaybedersin? Bırak surat assin umursama. Esimin ailesine gittiğimiz her hafta kendi aileme de giderdik mutlaka. Esin seni sindirmis. Bastan ipleri eline almazsan isin cok zor olur. Ben her zaman esitlikten yanayım. Kendi ailesini üstün görüp benim ailemi umursamazsa ben onu hic takmam bunu da cok iyi bilir. Kendi gidiyorsa gitsin sen istemiyorsan gitme . Haftafa bit gitmek yeterli. Kalma işi cok sacma bu konuda sana hak verdim.Ben aynını yapsam sıkılır surat asar ki. Ben dedım her hafta kv ye gidersek anneme gıdelım her hafta da. Ama bunu kabul etmiyor. Yanı onun annesı Sureklı olacak benim annem arada olacak. Benim annemde yatılı hayatta kalmaz. Ama benim annesinde kalmamı bekler. Benim arkadaşım yemege cagırdı. Gıtmedı. Ama onun arkadası cagırsa gıtmem gerek.
Bugun gıttı yarında gıdecek annesıne. Kv ile telde konustum. Vakalar azalana kadar bır yere gitmeyecegımı söyledim. Benim ailem dedıgım annem ve kız kardeşim var bi. Ama aramıyor kesinlikle. Bende eşitlikten yanayım. Herkes tek ıstedıgı kadar ailelere gıtsın dıyorum, ama bir hafta benım aılem bır hafta onun Aılesıne gıdelım dıyorum. Sımdı 1hafta ıcınde bı benim annem bir onun annesıne gıttık mı zaman kalmıyor. Bende böyle dusundum. Benim tavrım net ve çizgimi bozmaya niyetim yok.Dedigini yapma ne kaybedersin? Bırak surat assin umursama. Esimin ailesine gittiğimiz her hafta kendi aileme de giderdik mutlaka. Esin seni sindirmis. Bastan ipleri eline almazsan isin cok zor olur. Ben her zaman esitlikten yanayım. Kendi ailesini üstün görüp benim ailemi umursamazsa ben onu hic takmam bunu da cok iyi bilir. Kendi gidiyorsa gitsin sen istemiyorsan gitme . Haftafa bit gitmek yeterli. Kalma işi cok sacma bu konuda sana hak verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?