- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Tabıkı gitmemek ısıme gelıyorSensizasla,itiraf et artık pandemi olmasa da sen kayınvalidene gitmek istemeyeceksin. Hadi söyle de rahatla yaa valla.
Bak ben söylüyorum,korona işime geldi zaten pek hoşlanarak gitmezdim, şimdi gitmemek işime geliyor mesela.
Burda bizbizeyiz ayol itiraf et de kafan rahatlasın
Peki şuna da analız yapın. Ben unıversıte hayatım boyunca her hafta arkadaşımla bulusur gezerdim. Bu yasa kadar arabayla ne gezmeye ne bır yere gıttım. Ev oturmasına bın bir baskıyla o da nadir gıttım. Kı ne memlekete gitmeyi severim ne köye gitmeyi. Yıllardır gıtmıyorum. Böyle alısmısım ben. Yanı meslekte olsalar seytanda ben evimde rahatım. Gıdıp rahat edemiyorum, sıkılıyorum. Ben ki ev kızı olup gunlere falan gıtseydım suan farklı olurdu.
Cok guzel yazmıs sınız. Ama mesela pazara gıdecegız kalkalım dıyorum. Oturun marketten alın dıyorlar. Gezmeye gıdecegız dıyorum. E gezdıklerıne say. Ben nısanlıyken daha yakındım. Ama o zaman karısma falan yoktu. Şimdi aynı eve gırınce baktım hep cagırma lar var sunu böyle yapın herseyı didik didik sorma var bende mesafe koydumÖncelikle işin uzmanı değilim, bu yazdıklarımın kesin olduğuna dair bir iddiam da yok hiçbir zaman. Ama travma geçmişi olan bir insanım ve o yüzden şu an hayata bakışınızın 'siyah' ve 'beyaz' olduğunu biliyorum. Yalnız fark etmeniz gereken şey şu ki hayat aslında tamamen grilerden ibaret. Evlilik öncesi akrabalarınız ile ilişkiniz çok iyi değildiyse o yüzden akraba gezmesi yapmıyorsunuzdur, kim ister öyle bir durumda kalmayı. Mesela benim çok sevdiğim bir çocukluk anım var, her yaz halamın beni çiftlik evine götürdüğü, bir sürü hayvanla içiçe olma fırsatımın olduğu, halamın her sabah en sevdiğim ekmeği alıp kızartarak 'güzel kızım benim' diyerek uyandırdığı... Şimdi bu halam 55 yaşında ama bana bu kadar güzel hisler yaşatan bir insanı sadece akrabam ve yaşlı diye ziyarete sınırlı sayıda mı gitmeliyim? Sizin de akrabalarınızla çok güzel anılarınız olsaydı emin olun böyle hissetmeyecek, her fırsatta gidip onları mutlu görmek isteyecektiniz.
Ama anlamak istemediğiniz şey şu ki eşinizin ailesi bambaşka insanlar. Onlara hiç fırsat vermediniz ki, evlendiğiniz ilk haftadan beri mesafe koymaya çalışıyorsunuz. Mesafe koymak demek fiziksel olarak görüşmeyi kısıtlamak demek değil, sınırlarınızı korumayı bilmek. Diğer türlüsü kaçış mekanizması oluyor. Sizin hayatınıza mı karışmaya çalışıyorlar, güleryüzlü ve istikrarlı bir şekilde net ve kısa cevaplar verip onlara duracağı yeri bildirmek sınırlarınızı korumak demek. Bunu sizin adınıza eşiniz yapamaz, hepimiz kendi sınırlarımızı kendimiz koruruz. Ya da kaçmak bir çözüm değil, hayatınız boyunca hoşlanmadığınız birçok durumda kalacak ve birçok insan tanıyacaksınız. Dedim ya hayat grilerden ibaret ve biraz da insan idare etme sanatı... Eşinize tatlı dille her gittiğinizde yarım saat erken kaldıracak bahaneler bulsaydınız direkt çok oturuyoruz demek yerine, zamanla eşiniz de buna alışırdı. Ya da sürekli hayır demek yerine arada bir siz gitmeyi teklif edip, 'Anne biz gelelim mi akşama?' diye arasaydınız zamanla hayır dedikleriniz o kadar göze batmayacaktı. Siz en başından beri can havliyle süreci kötü yönettiğiniz için şu an eşiniz de size tepkili. Bu noktadan sonra nasıl durumu lehinize çevirirsiniz bilmiyorum gerçekten.
Öyle güzel yazıp anlatıyorsunuz ki gerçekten hayranımÖncelikle işin uzmanı değilim, bu yazdıklarımın kesin olduğuna dair bir iddiam da yok hiçbir zaman. Ama travma geçmişi olan bir insanım ve o yüzden şu an hayata bakışınızın 'siyah' ve 'beyaz' olduğunu biliyorum. Yalnız fark etmeniz gereken şey şu ki hayat aslında tamamen grilerden ibaret. Evlilik öncesi akrabalarınız ile ilişkiniz çok iyi değildiyse o yüzden akraba gezmesi yapmıyorsunuzdur, kim ister öyle bir durumda kalmayı. Mesela benim çok sevdiğim bir çocukluk anım var, her yaz halamın beni çiftlik evine götürdüğü, bir sürü hayvanla içiçe olma fırsatımın olduğu, halamın her sabah en sevdiğim ekmeği alıp kızartarak 'güzel kızım benim' diyerek uyandırdığı... Şimdi bu halam 55 yaşında ama bana bu kadar güzel hisler yaşatan bir insanı sadece akrabam ve yaşlı diye ziyarete sınırlı sayıda mı gitmeliyim? Sizin de akrabalarınızla çok güzel anılarınız olsaydı emin olun böyle hissetmeyecek, her fırsatta gidip onları mutlu görmek isteyecektiniz.
Ama anlamak istemediğiniz şey şu ki eşinizin ailesi bambaşka insanlar. Onlara hiç fırsat vermediniz ki, evlendiğiniz ilk haftadan beri mesafe koymaya çalışıyorsunuz. Mesafe koymak demek fiziksel olarak görüşmeyi kısıtlamak demek değil, sınırlarınızı korumayı bilmek. Diğer türlüsü kaçış mekanizması oluyor. Sizin hayatınıza mı karışmaya çalışıyorlar, güleryüzlü ve istikrarlı bir şekilde net ve kısa cevaplar verip onlara duracağı yeri bildirmek sınırlarınızı korumak demek. Bunu sizin adınıza eşiniz yapamaz, hepimiz kendi sınırlarımızı kendimiz koruruz. Ya da kaçmak bir çözüm değil, hayatınız boyunca hoşlanmadığınız birçok durumda kalacak ve birçok insan tanıyacaksınız. Dedim ya hayat grilerden ibaret ve biraz da insan idare etme sanatı... Eşinize tatlı dille her gittiğinizde yarım saat erken kaldıracak bahaneler bulsaydınız direkt çok oturuyoruz demek yerine, zamanla eşiniz de buna alışırdı. Ya da sürekli hayır demek yerine arada bir siz gitmeyi teklif edip, 'Anne biz gelelim mi akşama?' diye arasaydınız zamanla hayır dedikleriniz o kadar göze batmayacaktı. Siz en başından beri can havliyle süreci kötü yönettiğiniz için şu an eşiniz de size tepkili. Bu noktadan sonra nasıl durumu lehinize çevirirsiniz bilmiyorum gerçekten.
Ben nişanlıyım valla bende istemiyorum o yüzden de gitmiyorum hastalığı bahane ediyorum gerçekçi tarafıda var tabiki, bu seferde aramıyo az arıyo tribine girdi başlarda çok severdim ama kendi değerlerini kendileri düşürdü gözümde işim var çok yoğunum o yüzden arayamıyorum diyorum görüntülü aramaya kalkıyor açmıyorum normal arıyorum müsait değilim diye ki öyle yani ev halindeyim duştan çıkmış oluyorum temizlik yapıyo oluyorum ,mesafe mesafe mesafe gözünü sevdiğimin mesafesiSensizasla,itiraf et artık pandemi olmasa da sen kayınvalidene gitmek istemeyeceksin. Hadi söyle de rahatla yaa valla.
Bak ben söylüyorum,korona işime geldi zaten pek hoşlanarak gitmezdim, şimdi gitmemek işime geliyor mesela.
Burda bizbizeyiz ayol itiraf et de kafan rahatlasın
Kv cagırdı gıttık dıyelım 2gun sonra kadın gene cagırır. O da evde canı sıkılıyor onunda. Normalde hep gün falan yapardı. Eşim hesap kitap tabıkı yapıyor yapmaz mı. İnanın annemle kardeşim suprız yaptı geldı. Ben acaba ne dıycek dıye gerildim. Benim uzerımde gelmese, kalk deyınce kalksa böyle olmaz. İnanın ızın gunu var 1gun ya gezelim dıyorum. 2 saat gezdık ya kısarak hadı gıdelım dıyor. Ve kv ile arasında önce konusuyor ızın gununde geleceğini benim haberim yok. Sonra bana söyluyor. Bana sormuyor. Hadı gıdelım dıyor.Bu arada eşin gerçekten çok sinir bozucu kusura bakma afedersin ama.
Bu kadar hesap detay, senin annende şu kadar saat oturduk benimkinde bu kadar, seninkini bugun aradın benimkini aramadın, seninki çok geldi benimki gelmedi....
Cidden ömür törpüsü.
Eşin adam gibi davranmıyor, tıpkı bir çocuk gibi. Saçma sapan..
Kaç yaşında? Ne bileyim eğitimi ne? Nasıl biri bu yahu, şimdi de sabahtan gitmiş, sen evdesin, ne bileyim nedir bu haller.
İnşallah çocuk yapmazsınız, önce bir eşin büyüsün bari.
İkiniz de evliliği beceremiyorsunuz henüz.
Sen ders de çalışamıyorsun ayrıca,
her gün kk da konu açman yorum takip edip buraya da sorumluluk ayırman, kafanın ne kadar çok onlarla meşgul olduğunu gösteriyor zaten.
Benim kv bizi yemeğe çağırsa eşim de bana sorar ama ben reddetmem yani, önemli bir işimiz yoksa. Ama benim kv bizi çağırmaz, o yüzden belki de sizi anlayamam
İkiniz de çok yanlış yapmaktasınız. Sonunuz hayrolsun.
İşte burdakı ler sans ver dıyoda. Yahu ben kımseyle o kadar sık gorusmeyi sevmiyorum daralıyorum. İyiler kotu degıller ama böyle kafam rahatBen nişanlıyım valla bende istemiyorum o yüzden de gitmiyorum hastalığı bahane ediyorum gerçekçi tarafıda var tabiki, bu seferde aramıyo az arıyo tribine girdi başlarda çok severdim ama kendi değerlerini kendileri düşürdü gözümde işim var çok yoğunum o yüzden arayamıyorum diyorum görüntülü aramaya kalkıyor açmıyorum normal arıyorum müsait değilim diye ki öyle yani ev halindeyim duştan çıkmış oluyorum temizlik yapıyo oluyorum ,mesafe mesafe mesafe gözünü sevdiğimin mesafesi
Eşim 35 yasında. Tek basına asla karar almaz. Sülalecek alırız. Nefes aldıgım izi dahi anlatır Aılesıne. Lise mezunu. En ince detaya kadar anlatır. Kv de sorar pazardan ne aldınız marketten ne aldınız. E bende darlanıyorumBu arada eşin gerçekten çok sinir bozucu kusura bakma afedersin ama.
Bu kadar hesap detay, senin annende şu kadar saat oturduk benimkinde bu kadar, seninkini bugun aradın benimkini aramadın, seninki çok geldi benimki gelmedi....
Cidden ömür törpüsü.
Eşin adam gibi davranmıyor, tıpkı bir çocuk gibi. Saçma sapan..
Kaç yaşında? Ne bileyim eğitimi ne? Nasıl biri bu yahu, şimdi de sabahtan gitmiş, sen evdesin, ne bileyim nedir bu haller.
İnşallah çocuk yapmazsınız, önce bir eşin büyüsün bari.
İkiniz de evliliği beceremiyorsunuz henüz.
Sen ders de çalışamıyorsun ayrıca,
her gün kk da konu açman yorum takip edip buraya da sorumluluk ayırman, kafanın ne kadar çok onlarla meşgul olduğunu gösteriyor zaten.
Benim kv bizi yemeğe çağırsa eşim de bana sorar ama ben reddetmem yani, önemli bir işimiz yoksa. Ama benim kv bizi çağırmaz, o yüzden belki de sizi anlayamam
İkiniz de çok yanlış yapmaktasınız. Sonunuz hayrolsun.
Son cümle, net. Kesinlikle mesafe en iyi çözümdür.Ben nişanlıyım valla bende istemiyorum o yüzden de gitmiyorum hastalığı bahane ediyorum gerçekçi tarafıda var tabiki, bu seferde aramıyo az arıyo tribine girdi başlarda çok severdim ama kendi değerlerini kendileri düşürdü gözümde işim var çok yoğunum o yüzden arayamıyorum diyorum görüntülü aramaya kalkıyor açmıyorum normal arıyorum müsait değilim diye ki öyle yani ev halindeyim duştan çıkmış oluyorum temizlik yapıyo oluyorum ,mesafe mesafe mesafe gözünü sevdiğimin mesafesi
Kesinlikle dogru. Hayır normalde kv dusmanı herkes sımdı kv yi tutuyor. Sans ver falan. Ben kac yıldır tanıyorum. Demekkı böyle mutluyumSon cümle, net. Kesinlikle mesafe en iyi çözümdür.
Ah şu korona yüzünden görüntülü arama olayı bizde de çıktı. Ben önden haber vermeden görüntülü aramayı uygun bulmam, beni arayanı da açmam zaten, kıyafetim uygun olmaz hiçbir zaman.
Gitmek istemiyorsak istetselerdi derim ne diyeyim. Bazı insanlar böylesini hak ediyor.
Allahtan bızde öyle bırsey yok ama bende acmazdımSon cümle, net. Kesinlikle mesafe en iyi çözümdür.
Ah şu korona yüzünden görüntülü arama olayı bizde de çıktı. Ben önden haber vermeden görüntülü aramayı uygun bulmam, beni arayanı da açmam zaten, kıyafetim uygun olmaz hiçbir zaman.
Gitmek istemiyorsak istetselerdi derim ne diyeyim. Bazı insanlar böylesini hak ediyor.
Tamamen sizin aile ilişkilerinizle farklı bir aileymiş. Ama bu kötü oldukları anlamına gelmez.Eşim 35 yasında. Tek basına asla karar almaz. Sülalecek alırız. Nefes aldıgım izi dahi anlatır Aılesıne. Lise mezunu. En ince detaya kadar anlatır. Kv de sorar pazardan ne aldınız marketten ne aldınız. E bende darlanıyorum
Benim annem bir kez sormadı ne alcan pazardan dıye.
Ama hep gıdınce sıkılıyorum mutlu olmuyorum. Eşime kalkalım diyorum kalkmıyor. Sonra tartısıyoruzTamamen sizin aile ilişkilerinizle farklı bir aileymiş. Ama bu kötü oldukları anlamına gelmez.
Hem sen aslında iyi insanlar diyordun. Bence şans vermelisin. Belki böyle ortamlara girmek de iyi gelir belki seversin kötü değiller madem.
Yolluk meselesi gibi "karışma" söz konusu olduğunda sınırını koyarsın. Mesafe dediğin budur zaten. Her defasında reddetmek değil, seni yönetmelerini engellemek, sınır çizmek ama yine de iyi olmak. Bunlar mümkün.
Güzel tavsiyeler veriyor arkadaşlar.
Eşimde gidince ayrı odaya gıdıyor kardeşiyle.Kv de benle otur diyor. Ben annemı sevıyorum ama annemle o kadar oturmam sıkılıyorum bır sure sonraTamamen sizin aile ilişkilerinizle farklı bir aileymiş. Ama bu kötü oldukları anlamına gelmez.
Hem sen aslında iyi insanlar diyordun. Bence şans vermelisin. Belki böyle ortamlara girmek de iyi gelir belki seversin kötü değiller madem.
Yolluk meselesi gibi "karışma" söz konusu olduğunda sınırını koyarsın. Mesafe dediğin budur zaten. Her defasında reddetmek değil, seni yönetmelerini engellemek, sınır çizmek ama yine de iyi olmak. Bunlar mümkün.
Güzel tavsiyeler veriyor arkadaşlar.
Arkadaşım bak herkes her yerde sıkılabilir. Ama bazen eş için bazen iş için bazen bir arkadaş için fedakarlık yapmaz mıyız?Ama hep gıdınce sıkılıyorum mutlu olmuyorum. Eşime kalkalım diyorum kalkmıyor. Sonra tartısıyoruz
O ayrı konu.. Annenle mesafeli olmandan ötürü zaten bu aileye karşı önyargılısın ya.Eşimde gidince ayrı odaya gıdıyor kardeşiyle.Kv de benle otur diyor. Ben annemı sevıyorum ama annemle o kadar oturmam sıkılıyorum bır sure sonra
Maalesef öyle ,başlarda herkesi kendin gibi sanıp mesafedir soğukluktur böyle şeyler bilmediğim için kendi akrabalarım eşim dostum komşumla nasılsam öyle olmaya çalıştım içten ve samimi ailemde sadece eltine dikkat et kv den herşeye hakim olmak istiyor herşeyi bilmek istiyor bak dikkat et dediler ama dinlemedim siz yanlış anlamışsınızdır yanlış hissetmişsinizdir dedim kendim gördüm geri çektim kendimi iyi ki de kendim görmüşümSon cümle, net. Kesinlikle mesafe en iyi çözümdür.
Hiç insan görüp hiç gerçek anlamda iletişim kurmadığından korktum ben de o cümleden sonraLutfen tedavi olun. Bu fobiniz fazla!!
“Ama pazardan ne aldin diye soruyor daraliyorum” falan demissiniz ya artik saka misiniz??
Ne var sorsa cevap ver gec. Kadin belki muhabbet acmaya calisiyor. Oturup surat asiyorsaniz...tatli dil yilani deliginden cikarir diye bir soz var bilir misiniz?? Denediniz mi hic??
Zaten Kadin pirlanta olsa istemiyeceksiniz. O kadin sevdiginiz adamin annesi! Keske ailesi olmayan biriyle evlenseydiniz cunku kabullenemiyorsunuz annesini.
Ayrica Bu kadar insanlarin soylediklerini sorgulayip dert edinip yasamak cok zor degil mi yahu!!
Not: Bu evliligin sonu kotu!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?