• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemi kaybettim..

ben mi çok hassasım bilmiyorum belki annemle yaşayamadığım çocukluğumdan dolayı çünkü ben hep onun sevgisini daha çok görmeyi bekledim daha çok yüzüme söylemesini sarılmasını benimle yemek yemesini benimle oturmasını. bizim onunla bir düzenimiz yoktu birlikte yemek yemedik birlikte oturmadık birlikte sohbet edemedik çünkü annem akşam yemeklerini gece 12'de yapardı ben gece 12'de sofraya oturmazdım derdim zaten bir saat sonra uyuyacağız ne gerek var yemek yemeye o da abim çalışırdı ve gece 12'de eve gelirdi abime taze yemek vermek için gece 12'de yemek yapardı o saate kadar hepimiz aç bir şekilde beklerdik anlatabiliyor muyum bilmiyorum paylaştığımız çok anne kız anısı olmadı ama ben onu ve hep severek büyüdün bir şekilde hep ilgi bekledim hep beni görmesini istedim

şimdi ki gebeliğim plansız oldu. kanamam uzun sürüyor ve çok yoğun diye doktor doğum kontrol hapı başlamıştı doğumdan sonra. doğum kontrol hapı kullanırken antibiyotik kullanmamak gerekiyormuş. ciğerlerim enfeksiyon oldu antibiyotik kullandım o sıra hamile kaldım..
biliyorum çok dağınık anlattım özür dilerim arkadaşlar. kafam gibi oldu burası

Çok zor bir süreçten geçiyorsunuz. Eşiniz ve ailesini Allah'a havale edin. Hayatlarında hiç acı görmemişler muhtemelen.
Şu an iyi olmaya çalışmayın, acınızı yaşayın, ağlayın, bağırın. Bir insan acısını yaşayamazsa mutluluğu da yaşayamıyor. Dünyada her şey insanlar için. Başınız sağolsun.

Başınız sağ olsun, sizi anlıyorum anne kaybı hiçbişeye benzemiyor ancak sizde bir annesiniz ve çocuklarınız acınızı anlamayacak kadar küçük.Bu nedenle dik durun, güçlü olmasanız bile güçlüymüş gibi yapın tabiki acınızı da yaşayın, ağlayın ama çocuklarınıza yansıtmayın.Eşinizde inş en büyük destekçiniz olur bu süreçte.Yalnız kalmayın yanınızda hep birileri olsun bu süreçte.Günlük işlerle meşgul olun, dışarı çıkın kafanızı dağıtın.Çok aci biliyorum kolay değil ama hayat malesef devam ediyor.

15 gün önce kaybettim annemi .. ben tekne kazintisiyim 27 yaşında. annem 66 yaşındaydı ve çocukluğumuzdan beri aramızda hep mesafe hep gerginlik vardı.. mesela aramazdi beni , sarılmazdi ama öldüğünde mektuplarini açtım meğerse bana şiirler yazmış. 27 sene boyunca keşke seninle bir yolumuz olsa benim kimseye ihtiyacım olmaz dedim anneme .annemin önceliği abim idi. bilmiyorum belki onunla ebeveyn çocuk ilişkisi kurmuştu benimle kuramamisti. çünkü abimle aramda 20 yaş var. annem onu gençliği ile büyüttü, beni yaşlılığı ile itti kenara. neyse o gece haber geldi kalp krizi geçirdi kaybettik. kursağımda kaldı herşey. yaşanmışlıklarımız , yaşayamadıklarimiz. ben sağken öpemediğim , duvarlarından gecemedigim annemi, ölüyken koklaya koklaya öptüm son defa.. o tabutun kapağı açıldı ya gömmek için gitti benden bir şeyler arkadaşlar anladınız mı, dedim sırtıma atıp seni kaçsam..7 yaşında da 27 yaşında da sen görmesende beni ben sana aşığım anne seni atsam sırtıma kaçsam buralardan .. verdik toprağa döndük eve.. evde 2 çocuğum var biri 8 aylık..biri 5 yaşında. kimse yok yanımda. yemek yapmak ,temizlik yapmak , işine bakmak ne zormuş. yalnız kalamamak , acını yasayamamak ne zor. herşeyi içime akıttım. kurdeşen döküyorum ben konuşamasam da bedenim konuşuyor artık. siz nasıl atlattiniz? özellikle çocuklu annelere sormak istiyorum. özellikle 5 yaşındaki çocuğum çok sorguladığı için sürekli boğuluyorum.biri söylemiş annemin öldüğünü ve annen öldü mü,neden öldü, insanlar neden ölür, ölünce acıdı mı sorularından boğuldum da boğuldum. ağlamak için tuvalete kaçmaktan boğuldum.. çok yoruldum
Başınız sağ olsun.Yazdıklarınızı gözyaşları içinde okudum.Ben de geçen sene Temmuz ayında ani bir kalp krizi sonucu kaybettim annemi.Hala atlatabilmiş değilim.Resmine bile bakamıyorum ve çok özlüyorum.Evladınızın olması büyük nimet ben oğluma sarıldım.Anneciğimin mezarına gidip (yalnız) dakikalarca ağlarım ,sohbet ederim bir tek o iyi geliyor bana .Allah yardımcınız olsun

Başınız sağolsun benimle kızım arasında da 44 yaş var. Yasınızı ağlayarak okudum . Allah size ve çocuklarına gani gani ömürler versin . Onlara sarılın sarmalayın sevginizi gösterin. O kadar şiirler yazacağına iyi ki varsın canım kızım deseydi bir kere rahmetli keşke

bu arada 2,5 aylık hamileyim. hem yas süreci, desteksiz iki çocuk büyütme, kendi doğduğum büyüdüğüm şehirden uzak farklı bir şehirde yaşıyorum teyzelerim günde 50 defa arayıp bir sorun var mı bir ihtiyacın var mı diye sorarken. nasıl anlatsam bilmiyorum sanki içime doğdu bir şekilde hissettim. annem vefat etmeden bir gün önce kalbimi ağrımaya başladı ama üzerine kondurmadım dedim yoruldum galiba ya da hamilelikten annem vefat ettiği saatlerde burnuma bir çiçek kokusu geldi o çiçek kokusu bana annemle çocukluğumu hatırlattı dedim burada o çiçek Yok kokusu nereden geliyor o koku geldikten sonra kalbimin ağrısı geçti tam annemi anımsadım çiçek kokusunu aldığım kalbimin ağrısı geçti 10 saniye sonra telefon çaldı telefonda bir ses annemi kaybettik..
ne ağlayacak y yerim ne de içimi dökecek o cümleler paylaşamıyorum tam olarak bu kadar anlatabiliyorum. bugün mesela karnim Ağrıdi ilk defa hamileliğimde ve hala devam ediyor sanki regl ağrısının 3 katı gibi bir ağrı sabah eşime mesaj attım karnım ağrıyor diye bana verdiği cevap tam olarak neresi ağrıyor. yani bu soruya cevap vermek istemedim. sonrasında eve geldi sormadı bununla ilgili bir şey. şu an arkadaşlarıyla dışarıda eve geldikten10 dakika sonra çıktı bu arada ben de çıkmasını istedim çünkü yalnız kalmaya ihtiyacım var yani biraz evet çık arkadaşlarınla takıl dedim. bu saate kadar sormadı ağrın geçti mi geçmedi mi ne oldu ne bitti ve şu an kucağımda küçük bebeğim ses kaydıyla yazıyorum o yüzden noktalama işaretleri yok
başınız sağolsun Allah rahmet eylesin
en büyük üzüntüleriniz annenizle yaşayamadıklarınız kuzum
anacığımı 15 yaşımın içinde babamı da 1,5 sene önce kaybettim
gözlerim doldu konunuza ölüm üzüntüsü ayrı
eşinize apayrı kızdım

babanız hayatta mı aranız nasıl

Aslında annenizle yaşarken iletişim kurup ölümün normal bir şey olduğuna ikna olsaydınız Kendinizi salmazdiniz. Neden öldukten sonra insan kıymetli oluyor? Ayrıca bu kopukluk sizle evlatlariniz arasinda da başlamış. Size ölümü sordugunda mantıklı cevaplar verebilmelisiniz.

başınız sağolsun Allah rahmet eylesin
en büyük üzüntüleriniz annenizle yaşayamadıklarınız kuzum
anacığımı 15 yaşımın içinde babamı da 1,5 sene önce kaybettim
gözlerim doldu konunuza ölüm üzüntüsü ayrı
eşinize apayrı kızdım

babanız hayatta mı aranız nasıl
babam hayatta ama akıl hastası, annemi yıkamak için morgtan almaya giderken ben burada 8 gün yattım korkma çıkar yakında dedi.

Aslında annenizle yaşarken iletişim kurup ölümün normal bir şey olduğuna ikna olsaydınız Kendinizi salmazdiniz. Neden öldukten sonra insan kıymetli oluyor? Ayrıca bu kopukluk sizle evlatlariniz arasinda da başlamış. Size ölümü sordugunda mantıklı cevaplar verebilmelisiniz.
annemle yaşarken iletişim kurdum. hayatım boyunca onun peşinde koştum zaten o çocukluktan kalma sevgi boşluğunu doldurmak için. bunun için her evlattan emin olun daha fazla çaba gösterdim. çünkü bana göre annenin açtığı boşluğu anne harici hiç kimse kapatamaz. annemin ölümünün ardından kurban bayramı olmasından dolayı ve çocuğumun 5 yaşında olup ölüm kavramıyla ilk kez karşılaşıyor olması.. ben cenazedeyken kayınbabamin hayvanların boğazlarını keserek öldürdüklerini anlatmasından dolayı çocuğum şuan travma yüklü. ve annemi de o şekilde öldü diye düşünüyor.. tahmin edersiniz ki 5 yaşındaki bir çocuk bu denli korku yüklendiğinde bunu atlatması belki haftalar sürüyor.

Kurban bayramini geçiren her çocuk travma mi yükleniyor? İşte konuşun çocuğunuzla. İki ölüm arasindaki ayrımı kim anlatacak sizden başka ?

Back
X