Annemi seviyorum ama ona saygı gösteremiyorum

meryemd

Kudüs Lenaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
4.526
2.099
178
Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da belirttim annemi çok seviyorum ama ona karşı saygıda büyük kusurlarım var.
Nereden başlasam bilmiyorum,en buyuk sorunlarımızdan biri ona karşı ağır sözler söylemekten çekinmiyorum bir şey söylese hemen saçmalama diyorum ya da geçmişte çektiklerini 9999 kez anlattığı için bir kez daha duyunca sinirlenyiorum kendime hakim olamıyorum bağırıp çağırıyorum. Kalbini kırıyorum sonra çok üzülüyorum.Arkadaşlarımın evime gelmesinden kuzenlerime gitmemden rahatsız oluyor, hiç misafirperver değil kendi akrabalarına karşı bile hürmeti yok çok dağınık çok inatçı bu yastan sonra düşüncelerini değştiremiyorum.Anneme karşı çıkmazdayım.
MErak ettiğim sizlerin annelerinizle ilişkileriniz anneleriniz size karşı tutmları ve sorunlarınızı çözme şekilleriniz ve son olarak tavsiyeleriniz?

Yasiniz kac merak ettim karsi gelmeniz gencligin verdigi asilik olsa gerek merak etmeyin evlendiginiz zaman elin anasi size bir laf soyler sonraanlarsiniz kiymetini.yanlis anlamayin yargilamiyorum bende karsi geldim yeri geldi bagirip cagirdim ta ki evlendigim gun onu goz goze geldigimizde bogazima dugumlendi hepsi simdi icim yansada olann oldu anne onlar affederler

33 yaşındayım ve bu yaşa kadar anneme tek bir kırıcı söz etmedim.
Kıramam ben annemi,kıyamam ona.
Dünya bir yana annem bir yana..
Ne yaparsa yapsın,ne söylerse söylesin başımın tacı olur kendisi.

Sorun bende veya yaşımda değil ev içinde kimse annemle anlaşamaz ben çok özetle anlattım çok büyük sorunlarımız var çok özele girmek istemedim sadece merak ettiğim diğerlerinin anneleriyle olan ilişkileri çünkü bilyiorum ki bi gün ben de pişman olucam

canım muhtemelen benim gibi anne olan arkadaşlar benzer şeyler söyleyecektir..

anneliğin zor anlarını yaşadığımda hep aklıma annem geliyor.. onu kırdığımda onun ne hissettiğini artık tahmin edebiliyorum artık biliyorum.. çok fena..

kızım büyüdüğünde bana kötü davransa ağır konuşsa çok üzülürüm.. hem de çok..

ben de özellikle genç kızlık zamanımda annemi çok kırdım.. bağırdım.. ağır konuştum zaman zaman.. annemi çok severdim hala da öyle.. ama gençlik işte etrafa gösterdiğin saygıyı anlayışı anne babaya gösteremediğin yıllar bunlar..

hayatta kimleri kimleri çekiyoruz.. nelerialttan alıyoruz.. patronumuza, arkadaşımıza, sevgilimize gösterdiğimiz anlayışı sabrı acaba anne babaya göstermek mümkün olmaz mı?

onu olduğu gibi kabul et.. tatlı dille et sitemini edeceksen..

ağlarsa anan ağlar senin için gerisi yalan ağlar.. klişe oldu ama nasıl doğru evlat sahibi olunca anlayacaksın..

PEki anneniz nasıl biri ya da kırıcı bir laf söylerse ne yapıyorsunuz veya çok uç bir davranışı olunca?

Yazdıkların birebir düşündüğüm şeyler ama işte icraata gelince olmuyor ne kadar tövbe ettiysem de yine de dilim durmuyor çünkü annem çok zor biri

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ben triplere giren ergen çocuk değilim aksine oldukça olgunum da yaşıma göre bu sorun benim için çok büyük olmasa böyle bi terbiyesizliğimi de paylaşmazdım ama artık çıkmazdayım her gün neredeyse her gün sorunumuz çıkıyor.

PEki anneniz nasıl biri ya da kırıcı bir laf söylerse ne yapıyorsunuz veya çok uç bir davranışı olunca?
Annem zamanın da çok çekmiş,görmüş,geçirmiş bir kadın..
Söylediği her söz kulağıma küpe olmuştur.
Asla benim kötülüğümü istemeyeceğini bildiğim için asla kırılmam,kulaklarımı dört açar dinlerim.
Sesini yükselttiği zamanlar da olmuştur zamanın da,gider mıncırırdım o kızdıkça..
Dediğim gibi annem NE YAPARSA YAPSIN asla kıracak birşey söylemem,kıyamam.

Yazdıkların birebir düşündüğüm şeyler ama işte icraata gelince olmuyor ne kadar tövbe ettiysem de yine de dilim durmuyor çünkü annem çok zor biri

şöyle düşün annene kızdığında ettiğin lafları ona başkası etse ne yapardın? izin verir miydin başkalarının onu kırmasına? kendine de izin verme.. anne baba üzmenin ilerde vicdan azabı çok olur canım.. aman diyim..

zorsa da zor.. kim kolay ki? annen seni seviyor mu sen onu seviyor musun? dağınık mı inatçı mı? "evet annem dağınıktır beğenmeyen gelmesin evimize" de.. bi de bu yönden bak..

benim annem alman.. anne kız zorluklarını geçtim bir de kültürel düşünsel çıkmazlarımız oluyordu.. ben çocukken annem müslüman değil diye uğraşanlar vardı benle (çocuk akılları ile işte).. utanıp üzülüp annemi eleştirmedim.. "size ne be kendi işinize bakın" dedim.. çocukkenki cesaretim, aklım fikrim, sadakatim genç kızlığımda da olsaydı keşke.. ama ergenlik hormonlar çok değişik bir durum.. doğruyu göremiyor kendi doğrunuzu "tek gerçek" sanıyorsunuz..

keşke diyorum şimdi onu daha fazla anlamaya çalışsaydım.. olduğu gibi kabul etseydim.. belki şimdi daha yakın olurduk.. daha güzel olurdu herşey..

anneler affeder.. siz bundan sonra azıcık daha farklı tarafından bakmaya çalışın olaylara.. daha az sinirleneceksiniz annenize emin olun :)

Bilmiyorum ben küçükken annem hep ezildi ve gözumun önunde oldu hepsi hep aşağılandı babannem de bizden böyle şeyler yapmamızı isterdi belki bende biraz da bunun etkisi vardır bu arada si z anneniz konusunda daha şanslıymışsınız.

Bu yazınızı okuuyunca onu olduğu gibi kabullenme açısından hiç bakmadığmı farkettim teşekkür ederim.
Doğru onu dağınıklığı cimriliği çok konuşması kıskançlıkları onu bunlarla kabul etmek zorundayım bu yastan sonra değiştirmek çok zor.

Son düzenleme:
True bu yorumu çok beğendi.

pişman olursun...

benim annem sara hastasiydi.günde ena az 2-3 kez nöbet gecirirdi
nerde olursa olsun düşer kalırdı.
birazda kiloluydu.haliyle her düştüğünde ciddi darbeler alirdi.

ve hergün 9999 kez şuram ağrıyor buram ağrıyor diye yakınıp dururdu.
keşke o yaşasaydı da.onun yerine ben bayilsaydım.ANA GİBİ YAR OLMAZ

Sadece annenize karşı mı böylesiniz yoksa annenizin karakterindeki insanlara mı ?

Ya mesela bugun ayağım çatladı acil olduğu için özele gittik muayene para orda açtı konuyu alçı para orda açtı konuyu yani ben orda derdimle uğraşıyorum o işin para kısmında ve hergün buna benzer olaylar yaşıyoruz ve ben çenemi tutamıyorum çünkü çabuk sinirlene biriyim.

Sadece annenize karşı mı böylesiniz yoksa annenizin karakterindeki insanlara mı ?

Annemin karakterinde olanlara karşı çok daha kötuyumdur çünkü normalde sinirli bi yapım var maalesef
Ama annem işte aynı evde yaşadığım insan ama huzur vermiyor özellikle o çok konuşması patavatsızlıkları beni hatta tüm aileyi rahatsız ediyor böyle olunca da ona kızmaya ailecek alışmış durumdayız.

Yaptığın hataların farkında olman güzel bir şey. Annemle doğru düzgün tartışmamız bile olmamıştır bizim. Çünkü annemin kalbini asla kırmam. Annem kızsa da ben gayet sakin ve yapıcı cevaplar veririm. Yalnız ben bişeyi merak ettim. Benim annemde bana karşı hep olumludur, hakaret etmez. Peki annen sana karşı nasıl ? Bunu seni haklı çıkarmak için sormuyorum. Yaptığın tabi ki doğru değil. Mesela benim teyzem kuzenlerime çok hakaretler etmiştir zamanında. Şimdi benzer hakaretleri duyuyor. Çocuklar o şekilde büyüdüler çünkü

Benim vicdanım rahat olmadığı için çıkış yolu arıyorum ama bazen yakından tanıyanlar bile bana hak verip susuyor. Bilmiyorum burdan yazınca nasıl görunuyorum ama inanın annemle işim çok zor ve ben vicdan azabı çekiyorum.
Bu arada allah rahmet eylesin.

Son düzenleme:

Çok sinirli olmanızdan şikayetçi iseniz öfke kontrolü terapistine gidebilirsiniz. Ama laflarına da kulaklarını tıkayabilirsiniz kaç günlük dünya boşverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…