seven insan sevdiğini kırmız kötü söz söylemez nasıl oluyorda sizi 9 ay karnında taşımış olan insana ağır sözler kullanıyorsunuz bence psikoloğa gidin annenize karşı tahammülsüzlüğünüzü anlatın...
sevip sevmediğinizi onu kaybedince anlayacaksınız nasılsa bakalım oh mu çekeceksiniz yoksa arkasından yana yakıla ağlayacak mısınız?
önce evlenince,sonra cocugun olunca anlarsın annenın kıymetını..
ve sırf senı düşünerek davrandığını hayatı boyunca..
Şöyle söyliyim ben 2. sınıftayken eve gelir önlüğümü çıkarmadan temizlik yapardım.
Evet o cesareti babam ve babannem verdi küçük yaştan beri anneme saygıyı biraz da bu yüzden öğrenemedim.
Doğru tespit babama çok daha yakınımdır.
baba ve babanne dediğin anda ben zaten çözdüm olayı
anneni yadırgadığın bir çok konu küçüklüğünden beri sana işlenen şeyler
büyük ihtimalle annenin beceriksiz dağınık hürmetsiz olması babannenin yaftaları
babanda annesine destek vermiş ve aranızdaki iletişim de düşünüldüğünde küçük yaşlardan beri senin beynin iyice işlenmiş annenin olumsuz hareketleri ile
şuan annene söylediğin her kötü ve kırıcı söz
babanın ve babannenin sözleri
içinde sonradan oluşan pişmanlık ve üzüntü ise
işte onlar evlat olarak senin kendi fikirlerin
birdahakine böyle düşün lütfen
baban eş olarak babannen kv olarak anneni eleştirip söylenebilirler
ama sen evlatsın
anne yardımcısı olan bir kız evladısın
evet ne güzel okuldan sonra anneciğine yardımcı ol
belki de söylenen gibi pek ev işlerine yatkın bir yapısı yoktur
ama bir anne bu nedenlerle kırılmamalı
hata sende değil
hata annendede değil
malesef ki kusurlu olan
çocuklarını destekçi ve taraftar yapan baban ve babannen
artık büyümüşsün
ne dersin ?
sencede anneni asıl eleştiren dil seninki mi ?
biraz düşün
bana hak verirsen
bir sonraki sefer de annenle
başkalarının değil
kendinin diliyle konuş lütfen
o kadına da yazık
eşi kv eleştirmiş durmuş senelerce şimdide yavrusundan azar işitmesin artık
bu bir anne için gerçekten çok zordur
bir evlat olarak sen anne yada baba nın tarafını tutmak zornda kalan
haklıyı haksızı belirleyip ona göre yandaş olmak zorunda kalan biri olmamalısın
Anneniz sizi cok simartmis, baska hicbirsey deyil. Malesef bir cok annenin yaptıgı gibi, yetiştirme hatası.
Kendinize gelin, o sizin cocugunuz değil, siz onun cocugusunuz
dırdırcı kayınvaliden olursa anlarsın annenin kıymetini
bende öyleyim anneme karşı malesef çok asiyim ama az bi hastalansa ödüm kopuyo onu kaybedicem diye tabiki çok çok seviyorum ama çokta kırıyorum sanırım ama hep ondan kaynaklanıyo evde sürekli birbirimize bakıyoruz haliyle sinir stersimizi birbirimizden çıkarıyoruz...çogu kez büyük kavgalar etmişizdir babama sinirlenir mesela bana çatar haliyle bende kaldıramıyorum... zaten sevmemek ne anne olsun ne kardeş mümkün değil... biz ne kadar da kavga etsek birbirimizi çok sevdiğimizi bildigimiz için bi kaç saat sonra hiçbişe olmamış gibi sarılıp koklaşıyoruz eminim sizde öylesinizdir çogu herkeste olan seyler.... bende asilik yapıyorum malasef Allah affetsin
En iyi bakış açılarından biri bu.
Yani olayı sadece anneye saygısızlık değil de her iki tarafı da anlama açısından ele almışsınz.
Gözlemlerinizin çoğu da doğru.
Özellikle annemin çok konuşma nedeni.Böyle bi konu açmak çok iyi geldi herkese teşekkür ediyorum çünkü ben farkında olmadan sadece annemin davranışlaarına tepki göstermişim neyi neden yaptığını pek umursamamışım.
En önemlisi de gerçekten herkesin annesi bir değil bütün anneler aynı gibi bakmayın burda anlatamayacığm konular var maalesef.
Bir kadın (anne olsun olmasın) çok konuşuyorsa;
istedikleri yapılmıyor,
kimse onu anlamıyor,
sorunlarını ,
ÇÖZMÜYORdur.
Nişanlıyım kv şimdlilk çok iyi görunuyor ama bilemicem gelecekte beni neler bekliyor
canım ben de senin gibiydim ama zaman ve şartlar onların kıymetini anlamamızı sağlıyor. ben babama da çok bağırdım anneme de. belki damarıma bassalar yine yaparım istemeden ama hem günah boyutunu düşünmek lazım hem de onların ne hissettiğini.
ayrıca senin annenle benim annem çok benziyorlar. muhabbeti yoktur, misafirperver değildir, dağınıktır,temizlik yapmaz ama annemdir işte annem yapacak bir şey yok. ben de isterdim annemi övmeyi, onu örnek almayı ama maalesef ...yine de onlar vazgeçilmezlerimiz.
13 Yaşında " Anne Ne Var ! "
16 Yaşında " Anne Beni Rahatsız Etme ! "
18 Yaşında " Bu Evden Gitmek İstiyorum ! "
25 Yaşında " Haklıydın Anne "
30 Yaşında " Annemin evine dönmek istiyorum "
50 Yaşında " Annemi kaybetmek istemiyorum "
70 Yaşında " Annem eğer burda olsaydı benim için herşeyi yapardı "
Sadece 1 Anneniz var.
Annenizi üzmeyin . . .
Annem de kendi içinde aynen bunları yaşıyor.
Ama tek fark annemin sorunları geçmişte kaldı ama onları bugun de yaşatıyor sözleriyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?