Yaptığın hataların farkında olman güzel bir şey. Annemle doğru düzgün tartışmamız bile olmamıştır bizim. Çünkü annemin kalbini asla kırmam. Annem kızsa da ben gayet sakin ve yapıcı cevaplar veririm. Yalnız ben bişeyi merak ettim. Benim annemde bana karşı hep olumludur, hakaret etmez. Peki annen sana karşı nasıl ? Bunu seni haklı çıkarmak için sormuyorum. Yaptığın tabi ki doğru değil. Mesela benim teyzem kuzenlerime çok hakaretler etmiştir zamanında. Şimdi benzer hakaretleri duyuyor. Çocuklar o şekilde büyüdüler çünkü
Çok sinirli olmanızdan şikayetçi iseniz öfke kontrolü terapistine gidebilirsiniz. Ama laflarına da kulaklarını tıkayabilirsiniz kaç günlük dünya boşverin.
Ben hakaret etmem ama çok bağırırım çabuk sinirlenirim.Yani en fazla saçmala bıktım senden tarzında laflar ederim.
annem ise hakaret de eder aşağılar da çok kızmışsa bunu yapmdıysa da gece gündüz konuşur konuşur...
Bizim aile ortamı da böyleydi zaten geçmişte.
Anlıyorum. Kişi her zaman karşısındakinin aynası oluyor. O senin annen herşeye rağmen bu yaşa getirmiş. Sen zaten hatanı farkındasın kırmamaya çalış cnm
.....................Bu yazınızı okuuyunca onu olduğu gibi kabullenme açısından hiç bakmadığmı farkettim teşekkür ederim.
Doğru onu dağınıklığı cimriliği çok konuşması kıskançlıkları onu bunlarla kabul etmek zorundayım bu yastan sonra değiştirmek çok zor.
Bu arada ergen olmadığmı 2. kez belirtiyorum ergen olmak kötü değil ama tuhaf oluyorum ya :)
Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da belirttim annemi çok seviyorum ama ona karşı saygıda büyük kusurlarım var.
Nereden başlasam bilmiyorum,en buyuk sorunlarımızdan biri ona karşı ağır sözler söylemekten çekinmiyorum bir şey söylese hemen saçmalama diyorum ya da geçmişte çektiklerini 9999 kez anlattığı için bir kez daha duyunca sinirlenyiorum kendime hakim olamıyorum bağırıp çağırıyorum. Kalbini kırıyorum sonra çok üzülüyorum.Arkadaşlarımın evime gelmesinden kuzenlerime gitmemden rahatsız oluyor, hiç misafirperver değil kendi akrabalarına karşı bile hürmeti yok çok dağınık çok inatçı bu yastan sonra düşüncelerini değştiremiyorum.Anneme karşı çıkmazdayım.
MErak ettiğim sizlerin annelerinizle ilişkileriniz anneleriniz size karşı tutmları ve sorunlarınızı çözme şekilleriniz ve son olarak tavsiyeleriniz?
Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da belirttim annemi çok seviyorum ama ona karşı saygıda büyük kusurlarım var.
Nereden başlasam bilmiyorum,en buyuk sorunlarımızdan biri ona karşı ağır sözler söylemekten çekinmiyorum bir şey söylese hemen saçmalama diyorum ya da geçmişte çektiklerini 9999 kez anlattığı için bir kez daha duyunca sinirlenyiorum kendime hakim olamıyorum bağırıp çağırıyorum. Kalbini kırıyorum sonra çok üzülüyorum.Arkadaşlarımın evime gelmesinden kuzenlerime gitmemden rahatsız oluyor, hiç misafirperver değil kendi akrabalarına karşı bile hürmeti yok çok dağınık çok inatçı bu yastan sonra düşüncelerini değştiremiyorum.Anneme karşı çıkmazdayım.
MErak ettiğim sizlerin annelerinizle ilişkileriniz anneleriniz size karşı tutmları ve sorunlarınızı çözme şekilleriniz ve son olarak tavsiyeleriniz?
Merhaba arkadaşlar,
Merhaba arkadaşlar,
Ben 11 yildir anne demeyi ozledim kayinvelideme bile anne demekde zorluk cekiyoeum anne ozlemimden annemin yokligundan yanindayken kiymerini bil bak.benim burnumda tutuyo ama yok gelmiyo ruyamda gorunce deli gibi oluyorrum annem diye annem varmis diyorum cok zor Allah eksikliklerini gostermesincanim biraz daha kendine hakim olmaya calis kirma anneni anne baba bulunmuyoMerhaba arkadaşlar,
Aslında bana "anne olunca anlarsın" sözleri pek samimi gelmiyor. Neden? Çünkü kırdın kırdın anneni, sonra da bi baktın ki sen de annesin ve çocuklarının da sana öyle davranma ihtimali var. "Çocukların sana öyle davranmasın diye sen de annene öyle davranma" sözleri kimse kusura bakmasın ama bana bencilce geliyor. İlerde çocuklarınız sizi %100 kıracak olsalar dahi sizin annenizi kırmamanız gerek. O yüzden olaya o şekilde bakın tarzı bir yorum yapmayacağım.
Burada annesi sizinkisi gibi olup da sabır gösterecek kim var acaba çok merak ediyorum. Sizin durumunuzda olmadan kimse ben yapmazdım dememeli. Çünkü herkesin annesiyle fikirleri uymayabilir, bazı insanlar gerçekten zordur. Burada size hak verdiğim de anlaşılmasın ama, sadece işinizin bazılarına göre zor olduğunu kabul etmek gerek bence. Ben sadece her anne birmiş gibi davranılmasını doğru bulmuyorum. O da bir insan sonuçta, cidden çekilmez biri olabilir. Biraz bu olaylardan sıyrılıp bakarsanız olaya, sizin halletmeniz gereken sıkıntınız "asabiyetiniz" bence. Annenize karşı böyleyseniz herkese karşı böylesiniz demektir. Annenize bağırabiliyorsunuz demek ki herkese de bağırıyorsunuz gibi değil de, ona karşı tahammülsüzseniz başkalarına karşı da tahammülsüzsünüz demektir. İnsanları oldukları gibi kabul etme fikrini benimserseniz biraz sorununuz çözülmüş olur gibi geliyor bana. Ayrıca insanlar bir şey yapıyorlarsa bunun altında muhakkak ki bir neden vardır. Anneniz çok mu konuşuyor? Acaba neden bu kadar çok konuşuyor diye bir düşünün. Etrafındaki insanlardan onu saymalarını, fikirlerine önem vermelerini mi bekliyor? Para konularını çok açıyorsa acaba maddi yönden sıkıntı mı çekiyor/çekti? Ya da yaşı kaç bilemiyorum ama insanlar bazen ölecekleri düşüncesiyle de paraya fazlaca değer verebiliyorlar. Misafirperver değil demişsiniz. Acaba gelen misafirlere yetemeyeceğini mi düşünüyor? Ya da gelecek olan misafirlerin de onu sizin gibi yargılayacağından mı korkuyor?
Anne o. ne kadar kötü olursa olsun yumurta çıktığı kabuğu beğenmemesi kötü bir durum.
anneni ifade ederken kullandığın dağınık hürmetsiz...vb isnatlar beni gerçekten düşündürdü
aslına bakarsan öncelikle babn la olan iletişimini de merak ettim
bunlar sanki gözlemsel değilde sana işlenmiş yorumlar
içimden bir ses babana karşı daha yakın olduğunu
ve babanın anneni eleştirdiği bu konuların sende yer ettiği oldu
çünki annene bağırma cesaretini aldığın birisi olmalı evde
diyelim ki yanıldım
annen gerçekten senin söylediğin özellikte bir insan
bu yinede bağırmana hak değil elbette
ancak sende artık işlerin ucundan tutacak yaştasın
dağınıklık varsa sende el at yardımcı ol
hürmet misafirperlik konusunda
evine gelene çay servisini yapamayacak olduğuna inanmam
bir anne bu bahaneler ile kırılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?