ama o sizin kadar onunda evladı çocuğunuz ile ilgili bir kararı şu durumda siz ve babası verebilir.
Bu ortamda çocuğunuzun büyümesindense onu babasına vermeniz bencillik olarak düşünülemez.
Babasıyla barışma gibi bir ihtimaliniz ya da erkek arkadaşınız var sanırım onunla evlilik gibi bir düşünceniz var mı?
Üzülmeyin kimse seçemiyor
yok hayır..ne kavgalar ettim..benim annem babam sorunlu galiba.onla ilgili hiç bir karar alamıyorum.büyük kavgalar çıkıyor.tartaklamaya gittiğim oldu.e küfür duyunca insan kendini kaybediyo .çocuğumla ilgili en ufak bişey yapamıyorum ya.yedirmeyin dediğim şeyi ısrarla ve inatla yedirmekler.giydirmeyin dediklerimi ısrarla ve inatla giydirmeler. kıyafetlerini benden habersiz ona buna vermeler.daha ne sayayım.dinlememek için babamla annem bir oluyor saldırıyorlar.o yüzden kızımıda gözden çıkardım artık.aramda çok anne çocuk bağı kalmadı sayelerinde.onların huyunu aldı zaten.huysuzun teki.nasıl uğraşayım ki..zaten derdim başımdan aşkın.dedim alın büyütün sizin olsun.yapacak hiç bişey bırakmadılar bana.
evlilik düşünüyorum evet..nasip bakalım..bari burdan yüzüm gülse..
Kızımı gözden çıkardım artık demenizi çok doğru bir düşünce olduğunu sanmıyorum.
Sizin aileniz sizi gözden çıkarmış sizde evladınızı mı çıkartacaksınız? Bunu çaresizlikten söylediğinizi düşünüyorum.
Babası ne düşünüyor peki o görmüyor mu çocuğun nasıl bir ortamda yetiştiğini?
Sizin için üzüldüm ama çocuğunuz için daha fazla üzüldüm. Allah sizinde o yavrunun da yardımcısı olsun.
Bir an önce birşeyler yapın.
çocuğum bir canavara dönüştü..siz olsanız sizde artık pes edersiniz.hayır ece bu böyle olmamalı dediğim anda ananeye dedeye bağırarak kaçan onlara beni şikayet eden,doğru olan hiçbirşeyimi kabul ettiremedim,sevmek için bile kucağıma alamadığım,böğüren bi kızım var.kreşe verdim orda bile istemediler.aşırı yüzlü huysuz..söz dinlemiyor diye..ortamı bozuyormuş.onlarında ondan yana olup nasıl yaparmış öle bişey deyip beni çiğnedikleri bir durumu ne kadar idare edebilirim ki..bendeki de can. ve bu çocuk şimdiden ortalık karıştırmayı biliyor.NOT:8 aylıktan beri konuşuyor.siz hayal edin kurduğu cümleleri.
Çocuğunuz içinde bulunduğu ortamdan ötürü öyle davranıyor.
Ona bu ortamı yarattığınız için bir nebze onun bu davranışlarında sizinde payınız var bu bir gerçek üzgünüm.
Siz bile dayanamıyorsunuz o çocuktan sağlıklı cümleler kurmasını nasıl bekliyorsunuz?
Bir şeye karar vermelisiniz.
ya kendinizi kurtaracaksınız
ya hem kendinizi hem kızınızı
yoksa bu şartlarda hayat size zindan cocuğa ezziyet olacak.
şartları ben yaratmadım arkadaşım.
kimse böyle bir şartı bilerek yaratmaz.
ha dünyaya getirmekse haklısınız.
ben çocukta suç aramıyorum.neticede akıl baliğ değil
fakat katlanmak zor.sabah 5 e kadar bağıran tepinen bi çocuğu yüzleyenler varsa,alın siz katlanın diyosunuz bi müddet sonra.bu bir gerçek..benim eski yazılarımdaki yakınmalarımı okursanız..şimdi gelinen noktada benim bir zamanlar nasıl çırpındığımı anlarsınız..3 yıl önce ben çok konuştum direndim.ileride hakkından gelemicez diye..[/QUOT
Ama şu an bile eğer isterseniz çocuğunuz için huzurlu bir ortam yaratmak sizin elinizde.
Zamanında çok uğraşmış, çabalamış emek vermiş ve çabalarınız karşılıksız kalmış başarısız olmuş olabilir hiç biri önemli değil emin olun.
Siz hayattan vazgeçtiğiniz noktada o da sizden vazgeçicek unutmayın. Şimdi saarılın yavrunuza yeniden deneyin :) eğer kendinize inanırsanız yapabilirsiniz.
Durumuna üzüldüm ama çaresiz olduğunu düşünmüyorum.Ailen seni baskıyla yıldırmış,o yüzden çıkış yolunu bulamıyorsun.
Öncelikle kızını asla boşverme.Haftasonları kızına zaman ayır,onu alıp başbaşa biryerlere götür.
Sevdiği ufak tefek oyuncak,toka gibi birşeyler alırsın,gönlünü yaparsın.Evde de mutlaka kızınla oyun zamanın olsun.
Aslında tabiri caizse parayı veren düdüğü çalar.Sırf eve para getirdiği için her yaptığına müsamaha gösterilen kızlar biliyorum.
Sen biraz fazla alttan almışsın.Sizin ailenin iletişim şekli buysa,sen de belki aynı yoldan gitmelisin.
Yani sen de güzellikle söylemekten vazgeçip olay çıkarsan belki olay çıkmasın diye dediğini yaparlar.
Mesela en azından temizlik ve kızın konusunda geri adım atmadan olay çıkarabilirsin.
Arkadaşların dediği gibi kendine mutlaka para ayır.Benden tavsiye,maaşına zam gelirse asla evdekilere söyleme.
Artık kendine mi harcarsın,birikim mi yaparsın,ne yaparsan yaparsın.
Haftasonları evden kaçmayı düşünürsen ek iş yapabilirsin.Bunun da tam ücretini söylemezsin.
başta haline üzüldüm ama kızını elden çıkarmak için attığın taklaları okuyunca anladım ki, sen de annen gibi bir annesin.evlattan soğumak nedir ya, 3 yaşındaki, zaten babasız kalmış bir bebeği bu cahil insanların kucağına atıp sonra da soğumak nedir? yok çirkefmiş, yok ağlıyormuş, yok çeneliymiş.. 34 yaşında koca kadınsın, anladığım kadarıyla iyi bir maaşın da var. o evde ne işin var? çocuğunun sakın suçlama, onun bu halde olmasının sebebi sensin.
yavrunu biraz sevseydin bu insanların eline bırakmazdın. böyle sevgisiz, çirkin bir ortamda yetişeceğine bari babasına ver. nasıl olsa bundan kötüsünü yaşayamaz.[/Q
Bana sen diye hitap etmeyiniz.Size böyle bir hak vermedim.Bu üslupla sayfama yazmayınız.Sizi kaale almayacağım zira.Size yazacak çok şeyim olurdu ama okuduklarınızı bile anlama kapsiteniz mevcut diil.
şartları ben yaratmadım arkadaşım.
kimse böyle bir şartı bilerek yaratmaz.
ha dünyaya getirmekse haklısınız.
ben çocukta suç aramıyorum.neticede akıl baliğ değil
fakat katlanmak zor.sabah 5 e kadar bağıran tepinen bi çocuğu yüzleyenler varsa,alın siz katlanın diyosunuz bi müddet sonra.bu bir gerçek..benim eski yazılarımdaki yakınmalarımı okursanız..şimdi gelinen noktada benim bir zamanlar nasıl çırpındığımı anlarsınız..3 yıl önce ben çok konuştum direndim.ileride hakkından gelemicez diye..[/QUOT
Ama şu an bile eğer isterseniz çocuğunuz için huzurlu bir ortam yaratmak sizin elinizde.
Zamanında çok uğraşmış, çabalamış emek vermiş ve çabalarınız karşılıksız kalmış başarısız olmuş olabilir hiç biri önemli değil emin olun.
Siz hayattan vazgeçtiğiniz noktada o da sizden vazgeçicek unutmayın. Şimdi saarılın yavrunuza yeniden deneyin :) eğer kendinize inanırsanız yapabilirsiniz.
Haklısınız..biraz daha güç figan..bazen tökezliyor insan..tıkanıosunuz..biraz daha güç..kızım için kendim için
Haklısınız..biraz daha güç figan..bazen tökezliyor insan..tıkanıosunuz..biraz daha güç..kızım için kendim için
:) bazen olur öyle önemli olan eğilip bükülsek de kırılmadan durabilmek.
Ben bir insanın isterse herşeyi yapabileceğine inanıyorum sizde isterseniz yapabilirsiniz.
Kararlı olun, cessur olun ve yüreğinizi karartmayın.
ben sordum ama yanıtsız kaldı tekrar sorayım
kendi başınıza bir eve çıkıp kızınızı da kreşe verme imkanınız yok mu
yok arkadaşım hayır..Yukarıda bir kendini bilmez hanıfendinin kendince zannettiği gibi fazla bir paraya çalışmıyorum..olsa yapmazmıyım dediğinizi ..rutubetsiz,karanlık odası olmayan,sigarasız güzel bir evde kızımıda kendimide rahat ettirmeyi ben de çok isterim.ama ama işte..
babası 300 tl veriyor..o da abur cuburuna yetse..ben almayın diyorum alıyolar..işte yine o konu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?