Çok özür dilerim ama bu anlattıklarınız ışığında kızınızı gözden çıkartmayı düşüneceğinize ailenizi gözden çıkartmayı neden düşünmüyorsunuz. Evlat için dünya yakılır, anne baba ne ki... Maaşınız var, ex eşinizden aldığınız para da var, siz neyin hesabındasınız? Rahat bırakmazlarmış, deneyin görün bakalım cesaretiniz varsa, bırakıyorlar mı bırakmıyorlar mı?.. Ha tek kaldığınızda arkadaşlarınızla rahat rahat çıkamazsanız belki ama çıktığınızda burnunuzdan geliyormuş zaten..
Önce anne olduğunuzu ve çocuğunuza karşı sorumluluklarınızı hatırlayın ve sonra aksiyonlarınızı alın...
nobody , Bu bayan gibi insanlar cocukla yalnız kalsa cocugun boğazına sarılır
bence gitsin nereye gidiyorsa
çocugunu sevmeyen hiçbir allahın kulunu sevemez bu kadar net ve basit bir hesap
sen kendi canından olanı sevemeyeceksinde elin oğlunu kendine kcoa alacaksın ondan gelen sıkıntılarıda cefalarıda cekeceksin ha evlensidne görsün günü
çalışıyorsun 1 oda da olsa kirala ayrıl o ailenin yanından..nereden nasıl başlıcağımı bilmiyorum gerçekten..1 yıl önce eşimden ayrıldım 3 yaşında bir kızım var.ailem maddi durumu kötü olduğu halde o kadar savurgan ki.aldıım bütün maaşımı ellerine kuruş almadan sayıyorum.evin işlerini ben yaparım.yemeklerini ben yaparım.onlar kızıma bakar.ama nasıl bakmak.evi bugün temizlesem ertesi gün pislikten geçilmiyor.annem afedersiniz iç çamaşırlarını olduğu yerde çıkarıp kaldırmaz.tuvalet banyo asla temizlenmez.havlular pislikten kokar.bi süre ellemesem evimiz resmen pislikten kokuyor.kızımın tırnakları pislikten geçilmiyor.üstü başı deseniz rezalet.aldığım güzel kıyafetleri evde giydirip batıtıırır.rezil eder.saçlarını bile taramazlar.bağırıyo diye ayda bi yıkayabiliyorum anca yıkatmıyolar.Herşeye ama herşeye kaşı çıkıyolar.en ufak sözüm geçmiyor..her gün kavga etmekten bıktım.bende mi sorun var bilmiyorum.evimiz minnacık ve rurubetli zaten.birde karı koca oturup sigara içerler saatlerce.bütün eşyalarım sigara kokusundan geç,ilmiyor.cam bile yok nerdeyse içtikleri yerde.evin yarısı karanlık oda zaten.Bütün bunlar yetmiyormuş gibi h sonu erkek arkadaşımla belli saatlerde 3-4 saat görüşmeye giderim annem 10 dakkada bi arayıp sen nerdesin baban kanser olcak benim tansiyonum çıktı kolum uyuştu seni allah kahretmesinlerle taciz eder.beni oradan kaldırıncaya kadar arar.arkadaşımın yanında rezil kepaze olurum hesap verirken.Ki bunu alışverişe bile çıksam yapıyor.eve gelince surat..babamıda doldurmuş üstüme salar.34 yaşımda remsen babamdan küfür yiyorum.senin bilmem neni bilmem naparım..üstüme yürür..dövmek için.eve en geç 9 da girmişimdir.o da 5 te çıkarsam.istanbulda zaten yol en az 1 saat biliyosunuz ki.derdim anlatmakla bitmiyor.söz dinletemiyorum..kızımda onların huylarını aldı.şımarıklıktan gece 5 lerde uyuyor.sürekli dediğii yaptırmak için bağırıyor.artık ondanda soğudum.çünlü ben dediklerini yapmıyorum diye beni sevmiyor..e haklı neden sevsin..kim dediğini yaparsa onu seviyo.ben kötü anne.zaten 7 de işten çıkıyorum 8 i buluyor eve gitmek..benim elimden ne kadar ne gelirki..
bugün sabah gene kavga ettik.kavgada ben ses yükseltince suç onlar edince bişey yok..babam küfür etti..kızdım kapıya vurdum camı kırıldı.bedduaların bini bi para..bu kafayla işe geldim..
kaçıp gitmek istiyorum ama nereye..bıktım arkadaşlar bıktım..bendemi sorun anlamadım.
bu forumda en begendigim anne sizsiniz defalarca denk geldim ikinci evliligim diye yorumlariniza ve ovguyle baksettiginiz oglunuzdan hemde caninizi yakan adamdan oldugu halde o benim parcam benim canim demesini bildinizrabbim sizler gibi anne nasip eylesin tum meleklere konu sahibi arkadas hadi anne baba sorumsuz oyle boyle insan canindan kanindan vazgecermi inatcilik yapiyor sozumu dinlemiyor diye benim buyuk kizimda turkiyeye ne zaman gitsem teyze dayi anneanne dede tarafindan simartiliyor nasil saygisizlasiyor ben bile tanimakda gucluk cekiyorum cocugumu ama bu degildirki ondan vazgecmem allah korusun yavrularimdan vazgectigim gun rabbim alsin canimi onlarsiz hayat dusunemem bile canlarim kanlarim aldigim nefes onlar benim su hayatta hersey bos tek gercek yavrularim lutfen bir sevgili ugruna meleginin dununu bugununu yarini karatma onu birakma hayatta en degerlisi sizsiniz bunu unutmayin sizinde hayattaki en degerliniz meleginiz kiziniz olsun
herkes aynı şeyi söylemiş bende söyliyim
34 yaşında bi bayansın çocuk değil
evin alışverişini yap
sigaraya yetecek kadar harçlık bırak onlara
başka da para verme
öyle de laf duyuyosun böyle de nasıl olsa
tabi en güzeli evini ayırmak
ama ayrılamam dediğin için bu öneriyi sundum
seni geçtim çocuğuna yazık...
bi de başka kardeşin yok mu??
bir de şu açıdan baksanzaten anne babana yaranamıyorsun bari çocuğunun geleceğini kurtar. dediğin gibi sağlıksız sigara içilen bir ortamda bakılan bir çocuğa yazık değil mi?kendini geçindirecek kadar para kazanıyorsan çık ayrı bir eve ver çocuğunu kreşe hayatın düzene girsin.kızın büyüdüğünde sana hesap soracak.ailen sana değer vermiyorsa bari sen kendine ve çocuğuna değer ver.
Kızımı gözden çıkardım artık demenizi çok doğru bir düşünce olduğunu sanmıyorum.
Sizin aileniz sizi gözden çıkarmış sizde evladınızı mı çıkartacaksınız? Bunu çaresizlikten söylediğinizi düşünüyorum.
Babası ne düşünüyor peki o görmüyor mu çocuğun nasıl bir ortamda yetiştiğini?
Sizin için üzüldüm ama çocuğunuz için daha fazla üzüldüm. Allah sizinde o yavrunun da yardımcısı olsun.
Bir an önce birşeyler yapın.
Çocuğunuz içinde bulunduğu ortamdan ötürü öyle davranıyor.
Ona bu ortamı yarattığınız için bir nebze onun bu davranışlarında sizinde payınız var bu bir gerçek üzgünüm.
Siz bile dayanamıyorsunuz o çocuktan sağlıklı cümleler kurmasını nasıl bekliyorsunuz?
Bir şeye karar vermelisiniz.
ya kendinizi kurtaracaksınız
ya hem kendinizi hem kızınızı
yoksa bu şartlarda hayat size zindan cocuğa ezziyet olacak.
bu dayılanmaları çocuğunu korumak için yapsaydın böyle ağlamazdın buralarda.. seni mutsuzluğunla başbaşa bırakıyorum..
Merhaba
ailenzi kötü , cocugunuzdan soğumuşssunuz herşeyin gidişatı belli
ufukta evlilik var oh
cocugu annenizie bırakın ac acık huylu huysuz büyüsün ne varki sözleşmemi yaptınız sanki doğururken ömür boyu yanında oalcağım diye
hem evliliğinizde bitmiş cocuga karşı bır sorumluluğunuzda kalmamış
hemde 3 yaşıdna kocaman bir cocuk size karşı geliyorsa evet sogumakta haklısınız
hem ne varki bir daha cocuk yaparsınız istediğiniz gibi büyütürsünüz nede olsa hormonlarınıza güveniyorsunuz nasıl istemedenmi hamile kalmıştınız evet evet kesin başka cocugunuz olur
bu cocugunuzu kullanılmış mendil gibi savurabilirsiniz ne olacakki
sizde annemisiniz
Çok özür dilerim ama bu anlattıklarınız ışığında kızınızı gözden çıkartmayı düşüneceğinize ailenizi gözden çıkartmayı neden düşünmüyorsunuz. Evlat için dünya yakılır, anne baba ne ki... Maaşınız var, ex eşinizden aldığınız para da var, siz neyin hesabındasınız? Rahat bırakmazlarmış, deneyin görün bakalım cesaretiniz varsa, bırakıyorlar mı bırakmıyorlar mı?.. Ha tek kaldığınızda arkadaşlarınızla rahat rahat çıkamazsanız belki ama çıktığınızda burnunuzdan geliyormuş zaten..
Önce anne olduğunuzu ve çocuğunuza karşı sorumluluklarınızı hatırlayın ve sonra aksiyonlarınızı alın...
nobody , Bu bayan gibi insanlar cocukla yalnız kalsa cocugun boğazına sarılır
bence gitsin nereye gidiyorsa
çocugunu sevmeyen hiçbir allahın kulunu sevemez bu kadar net ve basit bir hesap
sen kendi canından olanı sevemeyeceksinde elin oğlunu kendine kcoa alacaksın ondan gelen sıkıntılarıda cefalarıda cekeceksin ha evlensidne görsün günü
bu forumda en begendigim anne sizsiniz defalarca denk geldim ikinci evliligim diye yorumlariniza ve ovguyle baksettiginiz oglunuzdan hemde caninizi yakan adamdan oldugu halde o benim parcam benim canim demesini bildinizrabbim sizler gibi anne nasip eylesin tum meleklere konu sahibi arkadas hadi anne baba sorumsuz oyle boyle insan canindan kanindan vazgecermi inatcilik yapiyor sozumu dinlemiyor diye benim buyuk kizimda turkiyeye ne zaman gitsem teyze dayi anneanne dede tarafindan simartiliyor nasil saygisizlasiyor ben bile tanimakda gucluk cekiyorum cocugumu ama bu degildirki ondan vazgecmem allah korusun yavrularimdan vazgectigim gun rabbim alsin canimi onlarsiz hayat dusunemem bile canlarim kanlarim aldigim nefes onlar benim su hayatta hersey bos tek gercek yavrularim lutfen bir sevgili ugruna meleginin dununu bugununu yarini karatma onu birakma hayatta en degerlisi sizsiniz bunu unutmayin sizinde hayattaki en degerliniz meleginiz kiziniz olsun
Çok teşekkür ederim iltifat ediyorsunuz fakat , ben cocugumun sadece bana emanet edildiğini düşünüyorum yani dediğiniz gibi bir düşünceye girsem olmazdı çünkü bu hayatta herkez kendi sorumluluğunu kendisi alır , anne olmayı dilerken ben üstüme düşenlerin düşeceklerin farkındaydım baba olanda bu şekilde olmalıydı
Allah kimseyi evladıyla ayırmasın
arkadaşlar yazılması gerekenleri yazmışlar zaten bunların üstüne daha fazla yorum yapmaya gerek yok...
Allahım biran evvel çocuğa aydınlık bir yol göstersin inş.
Allah Allah benim anlamadığım niye yeni küçük bir eve taşınmıyosun kızınla. annen seni etrafa rezil eder diye mi?
etsiiiiiiiiiiiiinn , senin sağlığından çocuğun bu halinden önemlimi?
senin çocuğunu mahvediyorlar resmen. kaç kurtar kendini, bunların sigara kokulu deli evlerinde çocuğunu tutma daha fazla
kocaman kadınsın paran da var. şimdi sen asgari ücret alıyor olsan, ee eşinde 300 lira veriyor. kıt kanaatte olsa geçinirsin kızınla, hemde mutlu mesut sağlıklı bir ortamda. sen deli misin ne diye bu insanları çekiyorsun?
1 yıl önce boşanmış arkadaş.benim anlamadığım :
-evliyken ailesi neyle geçiniyordu madem gelirleri yok?
-evliyken saat 7 de işten çıktığında arkadaş evine gelene kadar çocuğa kim bakıyordu? :44:
Canım çok zor... İlk önce kızınla ilikini düzeltmek içn işe başlamalısın bence.. Babanlar değişmez.. Yeni boşanmşsın... Ailende bellik muhafazakar. Senin başka bir adamala görüşmen bu kadar kısa zamanda onlara farklı duygular hissettiryor olabilir. Bence biraz ara ver.. Sen buluşmaya devam ettikçe sorunlar daha büyüyecek gibi.. Bunu onlar için değil ama kızın için yap.. Senin arkandan kötü konuşmasınlar diye... Bir de artık paranın dörttebirini ver.. geri kalanını ayır ve biriktir.. Durumunu düzeltince ayrı bir eve çık. Kızını anaokuluna gönder.. Bu arada bence hiçbir erkekle görüşme.. Ne zaman bu ortamdan kurtuldun ozaman görüş.. Bu durumdayken hiç bir zaman sağlıklı karar veremezsin.
Yaşadığın hayat zor, annen baba problemli, ama sende de sorun var...
İnsan 3 yaşındaki çocuğundan soğur mu? Senin hayatındaki tek dayanağın kızın olmalı, onun için bir çok şeyi göğüslemelisin...
Ama sen gözden çıkardım diyorsun, sanırım kızını ailene bırakıp evlilik düşünüyorsun. Sana buradan destek çıkmaz...
Bir anne olarak kanım dondu bu sözlerine, en çok kızına üzüldüm. Onlara benzedi, beni sevmiyor diyorsun. Bu şekilde düşünen bir annesi olursa sevmez tabi...
hayatınız zor anlıyorum.sanırım çok bunalmışsınız birlikte olduğunuz kişiyle evliliği kurtuluş olarak görüyorsunuz ve vicdanen rahatlamak için de bebeğinizin huyunun değiştiğini söylüyorsunuz.yapmayın bence koşullar normal olsa büyük bi ihtimal böyle bi çocuk olmayacaktı evlenecekseniz bile önce bi takım şeyleri düzeltin ve çocuğunuzun olmadığı bi hayatın hayalini kurmayın evlilik yapacağınız kişi de kabulleniyorsa evlensin sizinle.
şu anki durumunuzu da bir an önce düzeltin madem evi ayıramıyorsunuz oturup annenizle konuşun kurallarınızı koyun yoksa iyi kötü bi ev bulup çıkacağınızı söyleyin onlarında paraya ihtiyacı varmış belki korkup bi takım şeyleri düzeltirler
Rabbim o yavrucağa yardım etsin.Annenizi yerin dibine sokmuşsunuz ama armut dibine düşüyor,uzağa değil.
Amaaannn ben anladim sizin derdinizi...
Ben de saf saf okuyorum, yazik cocuguyla nasil sıkısmıs kalmıs kadıncagız diye...
Siz cocugunuzu kaba tabiriyle fakat tam olarak yaptiginiz anne babanize kakalayip, sevgilinizle evlenip, mutlu mesut takilacaksiniz...
Bunun icin burdan vicdanizi rahatlaticak , akliniza yatacak, belki de sadece sizin kafanizda bu planinizi daha uygulanabilir yapacak fikirler ariyorsunuz...
Burada ki kimsenin buna alet olmayacagini umuyorum...
Ne yapsam da cocugu orada birakip bu ortamdan uzaklassam diye fikir bekliyor anlasilan...
Basta uzuldum ama niyet belliymis, cocugu o ortamda birakip, hayatini yasamak...
O kiza yazik, gercekten!!!
bence aileside kötü değil . kendi çarpıtıyor . bu konuda tek bencil kendisi . çocuğu hakkında neler yazıyor inanamadım
bırakıcam onlara evlenicem gidicem huysuz çocuk 5 yaşında daha ..
yok para harcıyorlarmış çocuk için harcamışlar . bence kendisi ailesinin üstüne yürüyor . valla çocuğu için bunları diyen evlat anasına babasınada herşeyi yapar ..
ne varmış bir paket sigara aldılar diye ... çocuğun yanında içmeleri iyi birşey değil tabii
Ilk okudum, o kadar uzuldum ki kizla annesine...
Sonra yorumlarini okudukca dedim ki evet uzerlerine yuruyen de bu, onlarin aldigi her seyi, harcadigi her kurusu sayan da bu!!!
O kadar belli ki aklinca her seye kulp buldugu, kilifina uydurdugu...
Tamam evlen ama o bencilce anne, baba, cocuk ne varsa cikarip yeni bir hayata baslamak istiyor...
Yaninda ki adam bir gun gitse tek basina kalinca, herkes ona sirtini donunce anlar, vicdansizlik nasil olur...
O cocuga helal olsun o zaman...
Ben asla yapmazdim...
O koca hayatinda kucucuk cocuga, kendi cocuguna yer bulamayacak insanin ben aklindan, vicdanindan suphe ederim...
Buyuk konusmamak lazim evet insanlar neler yasiyor ama sevgilisi ya da yeni esiyle daha rahat takilmak icin, kendi kafasinda o cocugu birakmaya bahaneler yaratip, sonra da o bahanelerin hepsinin ucup gittigi yeni cocuklar yapip takilanlar var...
Ne demek lazim bilmiyorum, ben kedimi kapinin onune koyamam...
Neyse konusma muhabbete donustu, baska yerden devam ederiz
Hiçte size sorun varmış gibi görünmüyor
büyük sorun ailenizde..
allah sabır versin nediyeyim...
Ama çocuğunuzu gözünüzden çıkarmakta nedemek...
kızınızın hiçbir suçu yokki alışmış onlara birkere ne yapsın?
kızınıza yüklenmeyin annenizden nefret ediyorsunuz sizde öyle olmayın.
ayrı eve çıkmayı deneyin,başka yol yokmuş gibi görünüyor...
nereden nasıl başlıcağımı bilmiyorum gerçekten..1 yıl önce eşimden ayrıldım 3 yaşında bir kızım var.ailem maddi durumu kötü olduğu halde o kadar savurgan ki.aldıım bütün maaşımı ellerine kuruş almadan sayıyorum.evin işlerini ben yaparım.yemeklerini ben yaparım.onlar kızıma bakar.ama nasıl bakmak.evi bugün temizlesem ertesi gün pislikten geçilmiyor.annem afedersiniz iç çamaşırlarını olduğu yerde çıkarıp kaldırmaz.tuvalet banyo asla temizlenmez.havlular pislikten kokar.bi süre ellemesem evimiz resmen pislikten kokuyor.kızımın tırnakları pislikten geçilmiyor.üstü başı deseniz rezalet.aldığım güzel kıyafetleri evde giydirip batıtıırır.rezil eder.saçlarını bile taramazlar.bağırıyo diye ayda bi yıkayabiliyorum anca yıkatmıyolar.Herşeye ama herşeye kaşı çıkıyolar.en ufak sözüm geçmiyor..her gün kavga etmekten bıktım.bende mi sorun var bilmiyorum.evimiz minnacık ve rurubetli zaten.birde karı koca oturup sigara içerler saatlerce.bütün eşyalarım sigara kokusundan geç,ilmiyor.cam bile yok nerdeyse içtikleri yerde.evin yarısı karanlık oda zaten.Bütün bunlar yetmiyormuş gibi h sonu erkek arkadaşımla belli saatlerde 3-4 saat görüşmeye giderim annem 10 dakkada bi arayıp sen nerdesin baban kanser olcak benim tansiyonum çıktı kolum uyuştu seni allah kahretmesinlerle taciz eder.beni oradan kaldırıncaya kadar arar.arkadaşımın yanında rezil kepaze olurum hesap verirken.Ki bunu alışverişe bile çıksam yapıyor.eve gelince surat..babamıda doldurmuş üstüme salar.34 yaşımda remsen babamdan küfür yiyorum.senin bilmem neni bilmem naparım..üstüme yürür..dövmek için.eve en geç 9 da girmişimdir.o da 5 te çıkarsam.istanbulda zaten yol en az 1 saat biliyosunuz ki.derdim anlatmakla bitmiyor.söz dinletemiyorum..kızımda onların huylarını aldı.şımarıklıktan gece 5 lerde uyuyor.sürekli dediğii yaptırmak için bağırıyor.artık ondanda soğudum.çünlü ben dediklerini yapmıyorum diye beni sevmiyor..e haklı neden sevsin..kim dediğini yaparsa onu seviyo.ben kötü anne.zaten 7 de işten çıkıyorum 8 i buluyor eve gitmek..benim elimden ne kadar ne gelirki..
bugün sabah gene kavga ettik.kavgada ben ses yükseltince suç onlar edince bişey yok..babam küfür etti..kızdım kapıya vurdum camı kırıldı.bedduaların bini bi para..bu kafayla işe geldim..
kaçıp gitmek istiyorum ama nereye..bıktım arkadaşlar bıktım..bendemi sorun anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?