Annemi tanıyamıyorum...

AfifEsila

Bana bugün sabır düştü..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2017
524
505
53
Bundan bi 6 yıl oncesi bi komşumuz herşeyin en iyisini kendi yaptığını iddia eder annemin evde pisirdigi yemeğe falan karışır gelir elinden alır kendisi yapardı. Bizde annemle yemeği erkenden ona hiç bahsetmeden yapmaya çalışırdıkki gelip salça olmasın. Annem çok sinir olurdu bu tavra. Ama şimdi aynısını kendisi yapıyor. Birşeyi yanlış yapıyor bunu niye yanlış yaptın diyince ben onu doğru yaptım sen bozmussundur diyor. Atıyorum halıya birşey dökülmüş, aaaa buraya birşey dökülmüş diyorum ben dökmedim ben sildim buraları siz pisletmissiniz diyor. Sürekli suçu başkasına atmalar kendisini aklamalar. Bir yemek yapsam hiç güzel olmamış ben yapsam söyle yenirdi böyle yenirdi vs. Mesela bnm abim tatlıyı çok sever yengem tatlı yaparken sekerini çok kaçırmış abimde annem bu tatlıyı senden daha güzel yapıyor demiş. Allahım sürekli bunu anlatıp güler. Sevdiğim bir arkadaşımın yaptığı yemeği beğendim çok güzel tarif alıcam dedim benim yaptığımda aynı bunun gibi diyor halbuki yanından geçmez. Yani ne bileyim bir hatamı görünce hoşuna gider hemen laf sokar. Ben olsam söyle yapardım vs vs. Bu ne yani belli bir yaş sonrası böyle mi olunuyor? Bazen sinirleniyorum kırmakta istemiyorum ama bu tutum onuda yıpratıcak. Hatasızlık diye birşey yok ki hiç bir hatamz olduğunu kabul etmeyelim.

Sadece benim annem değişti sanırdım, meğer başkaları da varmış.. annem o kadar üstüme geliyordu ki, çareyi evlilikte buldum.. yıllar geçtikçe o kadar egoist bi insana dönüştü ki, sürekli laf sokmalar, eleştirmeler.. ama biz ona bi hatasını söylesek hemen küsmeler.. çok zor gerçekten size sabırlar diliyorum. İnsan sabrediyor belli bi müddet ama, sonra öyle bir patlıyor ki.. ister istemez kırılıyor karşı taraf. Annem beni o kadar çok yıpratmış ki, farkında olmadan ben de eşime, aynı annemin bana davrandığı gibi davranıyorum. Öfke kontrolü yapamıyorum, ağzıma geleni söylüyorum, kırıyorum.. Sonra çok pişman olup özürler diliyorum, sağolsun anlayışla karşılıyor. Ama nereye kadar

Bende evliyim 2 çocuk annesiyim inan annem geleceği zaman evin kıyısını köşesini tertemiz ederim aynı yabancı biri gelecek gibi. Ki bana laf ittirecek birşey bulamasın. Çok sinirleniyorum gerçekten. Bazen yaptığı birşey hoşuma gitse bile ona söylemek istemiyorum. Burnu havada yıldız çiziyor biri övünce.
Ya bende öyleyim eşime karşı öfke kontrolüm yok. Ağzıma geleni sayarım. Aglatmisligim bile var koca adamı. Ama hemen çok cok pişman olur gönlünü alırım. Bende bitek bana oluyor bu sanırdım. Belkide annelerimiz hep böyleydi bizi boylesi bi ortmda büyüttükleri için böyle olduk.

Benim eşim de her tartışmadan sonra ağlıyor, içim parçalanıyor. Belki de bizi kırmak istemedikleri için ağlayarak atıyorlar sinirleriniAllah yardımcımız olsun, annelerimize hidayet versin, bizlere ve eşlerimize de bol sabır versin..

Eşlerinizin suçu ne hanımlar?
Annenizi kıramadığınız için eşlerinizi kırmanız hem haksızlık hem yanlış.
Anneniz de olsa mesafe koyun ve hırsınızı başkalarından çıkarmayın.
Evet aynı fikirdeyim. Düşünüyorum da eşim bana aynı şeyi yapsa taş üstünde taş bırakmam. En ufak bir ses yükseltmesinde dahi verdiğim tepki hiç hoş olmuyor.

Evet aynı fikirdeyim. Düşünüyorum da eşim bana aynı şeyi yapsa taş üstünde taş bırakmam. En ufak bir ses yükseltmesinde dahi verdiğim tepki hiç hoş olmuyor.
Aynı şeyi kocaları onlara yapsa, kv nin dolduruşuna gelen kocaları hayatı yukarıdaki yorumculara zehir etse; sonu boşanmayla biten cümleler kurulurdu.

Ben olsam nerede dolduysan orada boşal derdim. Kimse kimsenin stres topu değildir değil mi AfifEsila dilrubanim ?

Mesele dolmak boşalmak değil ki mesele oyle bi psikolojide büyümek. Sadece eşime karşı değil genel tavrım bu. En çok eşimi etkiliyor. Oda çocukluktan kalan bir travma sanırım destek almam gerekiyor şuan farkettim bunu.

Evet. Mutlaka destek alın.

Valla ben anneme söylüyorum, maşallah hiç kendine toz kondurmuyosun, bi yaptığın hatayı da kabul et peygamber değilsin ya diyorum. Ben baskın karakterde olduğum için annemde bı sure ise yariyo, sonra yine eski haline donuyo tabii ama ben mesafemi ona göre ayarlıyorum, ben de ona laf sokuyorum, ben de bu yemeğin aynısını daha güzelini yapıyorum dediği zaman tabii canım herseyin en güzelini sen yapiyosun en en enini sen yapiyosun Bolulu ustalar halt etmiş yanında diyorum. Benim annem küsüp gitmez ama kusse de tavrım bu olurdu, sadece anne baba için değil genel olarak insanlar sizin taviz verdiğinizi gördüklerinde tepenize cikiyolar o yüzden taviz vermiyceksin keyfin bilir deyip kenara cekiliceksiniz kustukleri zaman

Nasıl yani yanlış okumadım değil mi? Tartışmadan sonra eşiniz mi ağlıyor?
Erkeklere pek acımam ama burada eşinize birazcık ama birazcık acıdım.
Bu durumun zamanla ilişkinize ve evliliğinizde problemler oluşturabileceğini düşünmüyor musunuz?
Adamı ağlatacak kadar öfke probleminiz varsa belki bir uzman yardımı almalısınız. Ama adamdan önce kendiniz için, bu öfkeyle yaşamak sizi yıpratır.

Benim de beni eziyor oldugunun farkina varmam su yasima kadar surdu hala da suruyor....ins biz de cocuklarimiza ayni yanlislari yapmayiz..psilokoga devam edemedim..ona kalirsa kendini ezdirme gerekirse kes at ...olmuyor karsindaki kisi de psikologa gitse olur

Ya hu bir türlü beceremedim önce kendimi düşünmeyi. Ve gerekirse geride bırakmayı.

İnsan annesinden nasihat bekliyor şefkat bekliyor... Ama bunları görünce üzülüyor. Anneme böyle davranmak istemiyorum ama mecbur bırakıyor. Birşey demeye de gelmiyor bnmki küsüyor kafasına takıyor üzmek istemiyorum kendimi tutmaya çalışıyorum artık. Gözlerimi deviriyorum sürekli artık bu bile rahatsız ediyor beni

Bi yerden karşıdakini uzmemeyi değil kendimi uzmemeyi düşünüyorum açıkçası. Belki de ben çok katiyim annemi çok sevdiğim halde soğuyorum böyle hareketlerine gaddarlasiyorum. Babamı da 2-3 ayda bir ariyorum yani uzuluyolar mi bilemem.ama en azından benim kafam rahat

Aslinda annenizin durumu cok acikli..
Omru boyunca hic sevilmemis, deger gormemumis birinin halleri bunlar..

Kız bu resmen kaynanam

Kız bu resmen kaynanam

Konu sahibinin şekeri fazla kaçıran yengesi çıkıyormuşsunuz bir de

Konu sahibi, böyle insanlar bir yerden sonra asla değişmiyor. Çünkü gerçekten en iyisini kendilerinin yaptıklarına inanıyorlar bir süre sonra. Yani caka satmak için olmayan şeyler söylemiyor. Gerçekten öyle sanıyor. O yüzden he he diyip geçin siz de kendinizi yıpratmayın. Mesafe koyun. İşinize karıştırmadan en az hasarla atlatmaya çalışın. Laf soksanız da değişmeyecek. Ha kendi içinizi soğutmak istiyorsanız o ayrı.

Ahaha henüz yenge değilim ama belki ilerde

Aslinda annenizin durumu cok acikli..
Omru boyunca hic sevilmemis, deger gormemumis birinin halleri bunlar..

Kendi annesinden sevginin s sini görmemiş ama dedem sevgisini belli eden bi babaymis. Zira benim babamda öyle. Eğer annemin bu hali karşısında babamda öyle olsaydı çocukluğum çok daha korkunç geçerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…