annemide alıp gidicem

elbebekgulbebek

Kızıma kardeş geliyor:)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
731
99
73
kızlar ben tek çocuğum annem ve babam ben kendimi bildim bileli hep kavga ediyorlar kaç defa ayrılma aşamasına geldiler belli değil hep benim için barıştılar ama bu arada benim psikolojide mafoldu ikisininde hataları olsada asıl suçlu babam çünkü kadını nefret ettirmiş kendinden içki kumar karı kız davaları değil ama dayak var mesela hemen bağırır çağırır emekli ve rahatsız olduğu için koca gün yatar engeli olmadığı halde asla hiçbir şeye yardım etmez annem erkek gibi odun kırar kömür taşır wc sifonu çekmek bile yasaktır bahçeden kuyudan 2.kata annem su taşır eve su parayla alınmaz 20 km öteden pazar arabasıyla annem taşır eve şofben bile almaz buz gibi suyla bulaşık yıkatır annem ne istese küserek ağlayarak yaptırtır ve yapıncada sürekli kafasına kakar annemde inattır bişey isterse illa yaptırır zaten genelde küsler babam hep şikayet eder bana kadınlık yapmıyor diye bütün gün tvde bitkisel ürünleri dinler performans arttırmaya çalışır 60 yaşındaki myom rahatsızlığı olan annemdende her akşam performans bekler sabah 6 da kalkar annem sobayı yakar kahvaltı hazırlar babamın ayağına 10 bardak çayı taşır sonra evi temizler yemek yapar kömür soba kovalarını su kovalarını doldurur kar yağarsa evin etrafını temizler sofra hazırlar akşamda erkenden sızar kalır o zamanda babam kızar niye oturup iki sohbet etmemiş diye babam hep şikayet eder ben evlendim kayınpederimin evi kiradaydı babamında evi 2 katlı anneme destekolmak için kendi ailemin yanını seçtim hamile kaldım annemin sorumluluğu arttı 2 evin temizliği 2 soba daha çok odun kömür eşim çalışıyor pek yardımcı olamıyor anneme çok üzülüyorum eşiminde babamında maddi durumları iyi ama babam hem bizim paramıza karışır hemde kendi parasına tapar burda doğal gaz yok gel bi kat kaloriferi döşetelim bi yalıtım yaptıralım deriz yoookk parası gider eşimde ben tek başıma o kadar masraf yapamam diyor babamın evine niye yapsın zaten adam cinsin teki çıkın evden dese herşey boşa gitcek bu arada babam sürekli söylenir evimde oturuyosunuz kira kaybediyorum şunu aldım bunu yedirdim vs 5 tl parası kaybolsa hırsızlaaarr diye evi ayağa kaldırır artık eşime karşı mahçup oluyorum başka evimiz var burda niye oturalım diyor annem babamdan kurtulmak için can atıyor bugüne kadar hep acıdım babamdır dedim kimsesi yok hem rahatsız dedim ama katlanılır gibi değil allahın gücüne gitmesin ama rabbim ne yanına alıyor ne selamet veriyor bıktık artık biz gidersek ne yapar bilmiyorum yada yanına gidip gelir işini yaparız dicem ama sokmaz sanıyorki parası var diye onun elinde oynıcaz ama canımıza yetti sobalı evde oturulmuyor bebeğim 1 aydır hasta ben öyle eşim öyle duş almak bile haftada bir annem kurudu bitti ölmeden sıcak bi ev görsem diyor kayınpederimde biraz cimri evini verirmi bilmiyorum ama eşim verir diyor bu akşam belli olcak yada başka ev alalım burdan çıkalım diyoruz annemide alırım yanıma istediği zaman gider kardeşlerini annesini görür babam salmak istemiyor herşey kavga gürültü bi yandan da babama acıyorum ama acıya acıya acıncak hale geldim onlar ayrılmasınlar diye yanlarından uzaklaşamadım hep onları düşündüm beni kimse düşünmedi babamın tersliği cimriliği nefret ettirdi bizi bana akıl verin ne yapayım merhametli davranırsam kendi hayatım böyle sefil geçecek annemde ölüp gidecek eşimde ayrılcak benden bu gidişle ama gidersemde babam yalnız kalcak kimsesi yok kendi işini iyi göremez ve bizi de asla aramaz vicdanım hiç rahat değil annemle bir evde nasıl yaparız onuda bilmiyorum ama bu evde oturmak istemiyorum

siz niye annenizi de alıp başka eve taşınmıyorsunuz? eşin mi karşı çıkar bu duruma. okumaya çalıştım elimden geldiğince ama çok uzun ve aralıksız yazmışsın. sanırım bu yüzden cvp veren olmadı. sen yanıtlarsan sorumu yardımcı olmaya çalışırım..

çok zor bir karar bu ama sizin tek başına böyle bir karar almanızda doğru olmaz.. eşinizle ve annenizle konuşun tamam derlerse o zaman yaparsınız birde bence babanızada anneniz '' terk ediyorum seni'' falan demesin babanada günah, orada bir başına ne yapar , sizde onun üzülmesine razı değilsiniz zaten, bana kalırsa doğalgazlı bir eve taşının, bebeği bahane ederek, annemde bebeğe baksın, arada birde gelip senin ihtiyaçlarını, yemek, temizlik yaparız deyip, babanızında gönlünü alarak gitseniz daha iyi olur belkide bu ayrılık anne-babanıza iyi gelir, birbirlerinin kıymetlerini anlarlar Allah kolaylık versin

bence eşinin maaşı uygunsa borç harc oturduğunuz evi yaptırın (biraz yalıtım ve doğalgaz).bir evin tek cocuğuymuşsun annenle de aran iyiymiş.babana bir şey oldu mu o ev senin.annende üstünde yaşar aklın onda kalmaz.sana bir şey olsa bile (allah hepinize sağlıklı uzun ömürler versin tabii ) kızına kalır o ev.taşınmak hem cok zor hem de masraflı.bir de bence erkek tarafıyla mesafeli olmak her zaman daha iyi onun ailesinin evinde oturacağına kendi ailenin evinde otur daha iyi.durumunuz cok iyi değilse de kendin ev alıp o kadar borcun altına girip ailece sıkıntı cekip her şeyden mahrum kalma derim.zaten ailenden sana iki daire kalacaksa tabii.ev alıp borc odeyınce bebeğin için alacağın bir çok şeyi alamayacaksın.cocuklar buyuydukce masrafıda coğalıyor.ha deyince hamile kalamıyoruz kac cocuk daha yapacan ki her istediğini al doya doya buyut bebbeğini derim beni ilerde bir sey aklında kalmasın.allah yar ve yardımcın olsun

Back
X