• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin 2. Çocuk istememesi

Görümcem hamileyken pıhtı attı bende yüksek derece pıhtılaşma hastası olduğum için korkuyor

Bende anneyim bu durumda bende çocuğum doğurdun istemem. Anneniz haklı. Hem görümce yeni vefat etti, hemde benzer bir sıkıntınız var. İki düşük ve riskli bir gebelik. Tekrar doğurmak sizin tercihiniz tabiki ama annenize kırılma hakkınız yok bence.

Bu konuda konu açmak istemezdim ama annem 2. Çocuk yapmamı istemiyor. Bende anneyim onu anlıyorum ama bilmiyorum çok kırıldım. Nededine gelirsek ben 2 düşük yaşadım 3. Hamileliğimde çok sıkıntı yaşadım hergğn iğne vuruldum doğuma kadar istifra ettim yemek yiyemediğim için hastanelerde kaldım evimiz orası olmuştu. Bende aslında istemiyordum çok sorunlar yaşadım kızım bana yeter diye düşünüyordum ama görümcem vefat edince anladımki tek bırakmamalıyım ne olacağını Allah bilir tabi ama kayınvalidemler hep bizden destek buldu bende kızım yalnız kalmasın istedim. Bu ayda adetim 3 gün geçince anneme söyledim tansiyonumu çıkaracaksın vs deyince çok üzüldüm. Anne yüreği anlıyorum ama çok şükür doktorlar doktor kontrolünde olduğun sürece sıkıntı yok dedi birde görümcem de hamileyken vefat edince annem daha çok korkar hale geldi. Ya hamileysem şimdi nasıl söylicem anneme zaten ben bakmam o zaman demişti
Çocuk isteyip istememek anneni değil kocanı ilgilendirir. Sende annene guvenipte mi çocuk yapıyorsun. Kocan neci?

Kusura bakmayın anneniz haklı bu kadar risk varken düşükler den sonra 9 ay boyunca hastaneyi eviniz yapacak kadar zorlu bir doğum süreci yaşayıp ,benzer nedenlerden görümce gebeyken hayatını kaybediyorsa oturup bir düşünün bu riske değer mi diye?
Benim evladım aynı şeyi yapsa mutlu olmam eski travmali zamanlar aklıma gelir kızar küserim .Sizdeki iyi cesaret çocuğum yanlız kalmasın diye annesiz buyume riskiyle karşı karşıya bırakıyorsunuz ( ALLAH korusun)
Bir an evvel doktora gidin yapılması gereken bütün müdahaleleri en baştan yapın ihmale gelmez......

Sizin hakkınızda endişe duyması normal ama bunun kararını o veremez sonuçta yetişkin bir bireysiniz riskleriyle oyu buyuyla düşünüp karar alabilirsiniz sonuçta

Zaten bir tane çocuğunuz varmış . Anne yüreği işte istemeyebilir . Yani bana çok normal geldi . Tabiki bu sizin kararınızı etkilememeli o ayrı .

Benim annem de istemiyor hoş benim henüz bir çocuğum bile yok :) Tekrarlı düşük öyküm var ve tüp bebek denemelerim var. Canına yazık kızım diyor . Tamamen beni dusugunden .

Back
X