annemin ablami evlendirme hevesi

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Hanimlar nasil bir yol izleyeyim.ablam 25 yasinda ve görücü usulü bir evlilik olacak muhtemelen.. Çünkü kendisi öyle tanismaya meyilli bir insan değil. Gelen görücüleri annemler hep reddetti bugüne kadar bir kac tanesini kabul ettiler onlar bir sekilde olmadi..ama ablamin da evlilik yasi geldi ama görücüsü az oluyor. Anneminde sürekli gözü benim arkadaslarimin abilerinde su olsa olmaz mi ki bu olsa olmaz mi ki..
sürekli kenara çekip çekip soruyor.?
sonucta arkadaslarim da onlarin aileleri de ablami biliyorlar. Evet özellikle biriyle her anlamda uygun ama abinin isi yok olsa onlarda ddüşünürler ama ne diyeyim sonuçta sanki ben mi ayarlayacagim kendi ablama..
bana da sürekli okuldan birileri evlilik teklifinde bulunuyor ve benim bir iliskim var bunu soyleyemedigim icin sürekli kabul et bak tersleme ablan gibi olma falan filan diyor deli oluyorm.
25 yas erken diyeceksiniz ama bizim buralarda evde kalmış gibi oluyor herkes erkenden evini bulsun diyorlar annemde gec olsun derdi simdi mahalle baskisina yenik düştü.
madem öyle bastan gelen iyi görücüleri kabul etseydin diyorum bir sey diyemiyor.
bu işler nasip isi göze iyi olan kötü görünebilir veya tam tersi ama.. nasipten öte yol yok ne diye beni boyle zor durumda bırakıyor cok daraldim.
Kimseyr anlatamıyorm çünkü iki en yakın arkadasimin abisini istiyor annem kimselere söyleyemedim.
Iyi ki varsin be bdv

Bu acele niyedir ? Ha diyince olcak iş değil ki bunlar..
Kim evde kalmış olarak görüyorsa görsün , boşverin siz onu bunu..
Ne zaman aşık olduğunuzda kalbinize ve mantığınıza yatan birisini bulduğunuzda o zaman düşünün evlenmeyi.. =)

Tövbe yarabbim. Görende 40ına geldi sanacak. Sonra vicdan azabı duyar. Bu işler ısmarlama olmaz. Biri dur desin annenize!...

Anneniz sizin arkadaslarinizin abilerini düşünücek duruma geldiyse eger

Ablaniza üzüldüm...

Allah allah nasıl teklif edebilirsiniz arkadaşınıza böyle birşeyi ya.yani siz arkadaşınıza arkadasiniz annesine annesi abisine söyleyecek öyle mi... ablanizin gururunu kırdığınin farkında değil mi anneniz.

Bizim burada vereceğimiz cevaptan çok ablanın bu konuda ki fikri önemli, eğer evliliği düşünmüyorsa zorlamasın anneniz, düşünüyorsa da kısmeti nerede olursa olsun gelir bulur...

siz kac yasındasınız ??

evliliğin yaşından ziyade nasip kısmet işidir ..

bu acele ne ..

anaaam... nedir bu telaş anlamadım.... bu telaşla tanımadan etmeden kötü bir adamla evlense daha mı iyi...

kiz annelerinde ister istemez boyle bi telas olabiliyo.. ama bu isler kismet isi oldugundan, oyle telasa dusmekle olmuyor.. hayirlisini dilesin ablan dua etsin.. yasi da cok normal ayrica

Ablamin bunlardan haberi bile olmuyor :)
Hep benom basimin etini yiyor.
zaten annemin en büyük problemi tanıdık bildil iyi birisi olsun diye benim arkadaslarimin abisini istiyor.
Görücüleri tam tanımadığı için cesaret edemiyor. Kendisi çok mudaheleci bir insan bazı şeyler olsin bitsin gibi bakiyor sanırım. Bazen kiz anneleri bu telasa kapilabiliyorlar diye söylemişti bir büyüğüm ama..
ablam zaten çok teslimiyetci bi insan nasip ne zamansa olur diyor ama ne bileyim ki hayırlısı olsun.
ben kendi durumumu simdi soyleyebilecek sartlarda degilim olsa paylasirdim zaten ama hayırlısı her seyin.

Bu ne yahu görücüler geliyormuş abla evde kalmışmış filanmış. 25 yaş daha çok genç bir yaş. Evlenecek, yuva kuracak ve o insanlar kapalı kapılar ardında yaşayacak olan ablanız bu işler böyle oldu bitti ile görücüyle olur mu hiç bu zamanda. Ablanın kanının ısındığı, kendi düşünce tarzına uyan birisi olması lazım böyle biri yoksa zorlamamak lazım elbet biri karşısına çıkar sadece annen ya da arkadaşları tanıştırabilir bir görüşün diyebilir zorla evlendirmek ne demek mutsuz olsa ne olacak sorumluluk alacaklar mı. Geç olsun temiz olsun yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…