annemin ablami evlendirme hevesi

Zorla evlilik değil ki. Bazi insanlar kendisi öyle çıkarak evlenmeyi tercih etmiyorlar ablam da öyle..
Kendisi de evlilok istiyor ama görücü usulü istiyor. Sonucta iki kardesin bile bakis acisi farkli olabiliyor. Elbette saygı duymak gerekiyor. Sizin de saygı duymanizi beklerim pek tabii..
Illa ki uygun birileri olsun istediği için yakin aile dostlarimizdan olsun istiyor ama hayırlısı..
nasip olmayınca insan gözünün önündekini göremiyor ama..
sadece sıkıldığım durum annemin bu durumu sürekli bana söyleyip anlatıyor olmasi bdv de bunun icin var dimi

Yazik ya cahillikten baska bisey degil bu k.bkma yani yasi buyuk degilki ablanin buyuk olsa nolur kismet yani sonucta su toplum baskisindan nefret edoyorm ya

eğer ablan üniversiteye falan gitmediyse evdeyse lise bittiğinden beri millete batar tabi
okudu mu ablanız merak ettim görücü usulu de istiyor demişsiniz?

sen annene açık açık utanırım diyemem ben diyeceksin
ya da şaka yoluyla arkadaşına diyeceksin
başka seçeneğin yok gibi

Yok ablam uni mezunu 4 yıllık ama arkadaslarinin çoğu evlenince annem kaldi diye düşünüyor.
evet kendisi görücü usulü istiyor hic erkek arkadasi olmadi acikcasi karşı insanlarin sevgilisi olmasina da.. ilk tanıdığım erkek esim olsin diyenlerden.
dediğim gibi ben bile kardesi iken bambaşka düşünüyorum ama..
Zatej annem bana sen de demiyor sadece basimin etini yiyor.
ki söylediği insanlar zatej bizim çocukluk arkadaşımız. Bahsettigi abi de öyle. Hatta ayni okuldan mezunlar o da cekingen biri öyle olunca bi bu ikisi bekar kaldi aralarinda.. ama sonuçta bizim arkadaslar da görüyorlar biliyorlar ben ne yapayım annem istiyorsa :)) gecen resti cektim zaten ben çok sıkıldım artık anne bu konuyu gündemimizden çıkarıyorum nasipse olur birbirimizin dibindeyiz zaten diye )
Bir kac kez de kulağınımıza duyum geldi hani düşünüyorlar diye annem heveslendi ama sonrasi bir türlü gelmedi niyeyse

bence siz çok yerinde bir konuşma yapmışsınız
zaten evlerde aynı yerdeymiş nasipse olur inşallah
o bahsettiğiniz kişi ve ailesi mi düşünüyorlarmış nasıl öğrendiniz de olmadı ki gerisi gelmedi yani?

Bizm ailelerimiz görüşürler ve cok fazla ortak çevremiz var. Yine aile dostlarimizdan birinin kizi -bizim arkadaslarimizdan biri- ablami kastederek ne güzel olurlar demis laf arasinda deli sey arkadaşım da bizce de düşünüyoruz çok güzel olurlar demiş. Yazin basinda duyduk ama bilemiyorum sonu ne olur..Anneme bunu söylemedim tabi o baska bir yerden duymuş.
yakin oturmuyoruz sadece çok sık birlikte oluruz ailecek tanıştığımız icin..
mantığa çok uygun ama akışına birakmak gerekiyor nasipte ne olduğunu kimse bilemez.

Hatta daha fenasinı söyleyim. Biz hepimiz ablam, abisi, arkadasim deli gibi ayni fakültede okuyoruz onlar mezun oldu :)
Okuldan kizlar abiyi beğenince bizi gelirlerdi ablanla abin çıkıyorlar mi cok benziyor tarzlari diye. Öyle de değişik ortamlardan yakistirmalarini çok duyduk.:) kendileri anlassaydi da derdi beni bulmasaydi ne olurdu bilmem

Evlilik çok farklı bir mesele, illa tanıdık olucak diye takılmasın anneniz. İnsan en yakınını tanıyorum zannediyor ama evlenince iş başka. Madem istekliler her görücüye evet desin anneniz ikna edin. Önemli olan huzurlu mutlu bir yuva kurabilmek. Buda Allah korkusu olan, saygılı edepli bir adamla olur. Gerisi inanın fasa fiso. Bir de insan üzerine çok düştüğü konudan illa imtihan olunur. Bu yüzden annenize söyleyin hayırlısını Allahtan istesin. Kolay gelsin..

Ablanızla gorustunuz mu bu konuları? Mademarkadasiniz ile cok yakinsiniz size yakistirma onerileri geliyor aranizda hic mi konusmadiniz bu konulari?

canım işi yoksa nasıl olacak..işi olsa vesile ol derim..bir araştır istersen..

Ayy bizdede var dayim 29 yasinda her dakika bana soruyorlar tanidigin bildigin bi kiz varmi diye biktim usandim ilan vericem gazeteye artik :)

O kadar senedir okula gidiyorum hiç de kimse evlenme teklifi etmedi sanırım ben de ablan gibi olcam annen çok abartmış müdahale olayını bıraksın sa kız istediği zaman istediğiyle evlensin.

O kadar senedir okula gidiyorum hiç de kimse evlenme teklifi etmedi sanırım ben de ablan gibi olcam annen çok abartmış müdahale olayını bıraksın sa kız istediği zaman istediğiyle evlensin.

Ablamin da sıkıntısı o işte. Evlenmek istiyor artık ama bu konuda hiç bir girişimi yok. Istediği biri de yok kimseyle görüşmeye de. Sadece ailemden istyenlerle görüşmeyi istiyor. O da bi garip kız iste :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…