bence bir psikolog ile görüşmelisiniz bu annenizle çözebileceğiniz bir mesele değil. Bende anneme aşırı bağımlıydım hala da anneme bağlıyımdır ama şu an bi parça da olsa sınır çizebiliyorum. Hoş benim annem sizinki gibi değildi ama benim içinde onun görüşleri çok önemliydi ona göre hareket etmeye çalışırdım. Ben farklı bi sebepten gitmiştim ve sadece 1 seans gidebildim o dönem okuduğum için farklı şehirdeydim. Ama bana gerçekten farklı bir bakış açısı kazandırdı.Merhaba Arkadaşlar,
Benim annem çok iyi bir kadındır aslında tam kafa dengidir ama eleştri mekanizması çok gelişmiş, eleştirmeden duramaz. Senin her daim en başarılı, en güzel olmanı ister. Bende annemi çok sevdiğimden onu kırmamak için elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Bu bende ciddi travmalar oluşturdu bence, mesela bir sınava giricem, başarısız olursam anneme ne dicem diyorum. Daha da ötesi yeni biri ile tanıştım, annem beğenir mi acaba diyorum, ben çocuğa bir şey demeden önce annemle tanıştırıyorum hatta, o beğenecek mi diye. Bu çok çok yanlış bir şey biliyorum, çok uğraştım düzeltmek için olmuyor, oturdum düzgün düzgün anlattım ama ben sana karışmıyorum diyor. Bir kere benle görüşmek isteyen bir çocuğu tanıştırdım yine, çocuğu da sevmiyorum sırf o görüş dedi diye görüştüm, hasta oldu sen bu çocukla nasıl görüşürsün diye, çocukla da görüşüp iki kere çay içmiştim toplamda, annemin korkusundan hemen kestim diyaloğu.
benim 2 tane sevgilim oldu, birisi 2 kere aldattı, 4 ay geçmeden başkası ile sözlendi. Onda da ilk aldattığında barışmayacaktım çok kesindi fikrim, yine annem yalvar yakar ikna etti beni, çok iyi çocuk o yapmamıştır diye, yine aldattı. Diğeri o bittiği benim çok kötü olduğum anımda geldi, her şeyi biliyordu, ben sana destek olucam yeter ki izin ver dedi, bende hiç sevmeme rağmen deneyelim dedim. Yalvar yakar gelen çocuk önce haftada 1, sonra ayda bir görüştü benle, anneme kaç defa anlattım durumu ayrılcam diye, annem hep idare et bu zamanda böyle biri mi var dedi, çok idare ettim, alttan aldım yine de olmadı.
Annem şimdi sürekli yaşın geçiyor evlenemedin, iyi evlilik mi var, sana gelenleri herkes havada kapardı, sen istemedin diye söyleniyor. Annecim bak benim ne güzel mesleğim var, evim var, çok şükür kimseye ihtiyacım yok, nasip değilse evlenmem napıyım, ben mutluyum diyorum. Ama hayır mutlu olamazsın, herkes çocukları ile iken sen yalnız kalacaksın diyor, iyi de ben zaten bu duruma çok üzülüyorum, kendimi motive etmeye çalışıyorum üzülmeyeyim diye, o böyle dedikçe iyi kötü demeyip evlenseydim keşke diyorum. Evde sadece evlilik konuşuluyor neredeyse, kafayı yemek üzereyim. Dün sen erkekleri elinde tutamıyorsun dedi, ağzım açık kaldı, çok neşeli sevgimi gösteren biriyimdir, elimde tutamamamın benden kaynaklandığını sanmıyorum, bana kötü adamlar denk geliyor napayım. Bugünde kk yı okuyup okuyup çocuğa sardın dedi, halbuki biri aldattı, biri de hastayken bile arayıp sormadı, ayrıldıktan sonra mesajlarıma cevap bile vermedi, tamamen benim haklı olmama rağmen, hatta o da dedi düzgün birine benziyordu nasıl böyle çıktı diye.
Kızlar uzun oldu farkındayım ama çıldırıcam artık. Geçen hafta eski sevgilim sözlendi zaten onu atlatmaya çalışıyorum sabırlı bir şekilde, annemin sürekli beni eleştirmesine dayanamıyorum. Onu kırmakta istemiyorum, aslında çok iyi biridir hep bizi düşünür, biliyorum mutlu olmamı istiyor ama gerçekten psikolojimi dibe çekiyor, destek olmak yerine. Sizce ben ne yapabilirim bu durumda?
annenin hayatında bir boşluk, kendisini başarısız bulduğu konular var, bunu da seninle kapatmaya çalışır gibi. mükemmeliyetçiliğin beraberinde getirdiği, psiklojik şiddet. bu yaşında her adımını "annem ne der, ne düşünür" diye atıyorsan, sende derin izler bırakmış. uzman yardımına ihtiyacın var. annenle konuşarak bunu çözemezsin, zira onu değiştirmen mümkün değil. psikolojik şiddet karşısında nasıl bir tavır alman gerektiğini öğrenmek için, lütfen dediğimi düşün.
Çok keskin cümleler kullanacaktım, anneniz diye yumuşatıyorum. Üzgünüm ama mesleğiniz olduğuna göre yaşınız kendi kararlarının ceremesini çekecek kıvamda nitekim şu an yaşadığınız şeyler tam olarak bu. Annenizi dinlemeyeceksiniz, böyle şey mi olur size en büyük zararı anneniz veriyor, lütfen ciddi bir şekilde konuşma yapıp noktayı koyun bundan sonra kendi kararlarımla yaşamak istiyorum deyin. Mümkünse de hafta da 2-3 kez görüşüp kendinize annenizden farklı bir çevre edinin, hep annenizlesiniz....
B
bence bir psikolog ile görüşmelisiniz bu annenizle çözebileceğiniz bir mesele değil. Bende anneme aşırı bağımlıydım hala da anneme bağlıyımdır ama şu an bi parça da olsa sınır çizebiliyorum. Hoş benim annem sizinki gibi değildi ama benim içinde onun görüşleri çok önemliydi ona göre hareket etmeye çalışırdım. Ben farklı bi sebepten gitmiştim ve sadece 1 seans gidebildim o dönem okuduğum için farklı şehirdeydim. Ama bana gerçekten farklı bir bakış açısı kazandırdı.
Bu size farklı bi bakış açısı sunacak sadece. Nasıl görmezden geleceğinizi gösterecek. Yani o ne derse desin sizin şunu ayrımında olmanız gerekli, ben değerliyim hayat benim hayatım bu konuda sadece ben söz hakkına sahibim annem ne derse desin fikrini alırım ama son kararı ben veririm bana hangi suçlamayla geldiği önemli değil ben haklıysam aklıma eseni yaparım. Annenizi biraz geri plana itmelisiniz ama o kendini geri planda hissetmeden. Sanki fikrini ciddiye alıyormuş gibi dinleyin ama gerisini sallayın gitsin ciddiye almamanız gerekiyorsa almayın sizi aldatmışsa sırf anneniz diyor diye barışmayın. Annenizi dinleyin sonuçta anne sen haklısın ama ben bunu kabul etmiyorum diyin sizin bir birey olduğunuzu kabullenmesi gerekiyor belki bir psikologla görüştüğünüzü farkına varınca o da olayların ne kadar ciddi olduğunu sizi ne duruma soktuğunu farkına varabilir. Mesela ben anneme demiştim sana aşırı bağımlıymışım senden kopmam gerekiyormuş diye. Ondan sonra annemle uzaklaştık mı hayır ama annemden daha bağımsız hareket etmeye başladım.En yakın zamanda gidicem o zaman ama benim gitmemle bir çözüm olacağını sanmıyorum. Annemin bu hareketleri bırakması lazım. Kaç defa konuştuk, kaç defa söz verdi bir daha yapmayacağım diye. Baktım güzellikle olmuyor, çok büyük kavgalarda ettim, sen bana karışamazsın bu benim hayatım diye tüm ipleri yaktım, bir dönem konuşmadım bile, bir süre sonra yine aynısına döndü durum. Sanırım bunun çözümü yok, bu hep böyle gidecek. Umarım bir an önce evlenir yuvamı kurarım, kurtulurum artık suçlamalardan.
Bu sözler o kadar tanıdık kiAnnem şimdi sürekli yaşın geçiyor evlenemedin, iyi evlilik mi var, sana gelenleri herkes havada kapardı, sen istemedin diye söyleniyor
Onda da ilk aldattığında barışmayacaktım çok kesindi fikrim, yine annem yalvar yakar ikna etti beni, çok iyi çocuk o yapmamıştır diye,
Annene direk bir şey söyleyip kırma istemiyorsan ama mesafe koy derim.Merhaba Arkadaşlar,
Benim annem çok iyi bir kadındır aslında tam kafa dengidir ama eleştri mekanizması çok gelişmiş, eleştirmeden duramaz. Senin her daim en başarılı, en güzel olmanı ister. Bende annemi çok sevdiğimden onu kırmamak için elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Bu bende ciddi travmalar oluşturdu bence, mesela bir sınava giricem, başarısız olursam anneme ne dicem diyorum. Daha da ötesi yeni biri ile tanıştım, annem beğenir mi acaba diyorum, ben çocuğa bir şey demeden önce annemle tanıştırıyorum hatta, o beğenecek mi diye. Bu çok çok yanlış bir şey biliyorum, çok uğraştım düzeltmek için olmuyor, oturdum düzgün düzgün anlattım ama ben sana karışmıyorum diyor. Bir kere benle görüşmek isteyen bir çocuğu tanıştırdım yine, çocuğu da sevmiyorum sırf o görüş dedi diye görüştüm, hasta oldu sen bu çocukla nasıl görüşürsün diye, çocukla da görüşüp iki kere çay içmiştim toplamda, annemin korkusundan hemen kestim diyaloğu.
benim 2 tane sevgilim oldu, birisi 2 kere aldattı, 4 ay geçmeden başkası ile sözlendi. Onda da ilk aldattığında barışmayacaktım çok kesindi fikrim, yine annem yalvar yakar ikna etti beni, çok iyi çocuk o yapmamıştır diye, yine aldattı. Diğeri o bittiği benim çok kötü olduğum anımda geldi, her şeyi biliyordu, ben sana destek olucam yeter ki izin ver dedi, bende hiç sevmeme rağmen deneyelim dedim. Yalvar yakar gelen çocuk önce haftada 1, sonra ayda bir görüştü benle, anneme kaç defa anlattım durumu ayrılcam diye, annem hep idare et bu zamanda böyle biri mi var dedi, çok idare ettim, alttan aldım yine de olmadı.
Annem şimdi sürekli yaşın geçiyor evlenemedin, iyi evlilik mi var, sana gelenleri herkes havada kapardı, sen istemedin diye söyleniyor. Annecim bak benim ne güzel mesleğim var, evim var, çok şükür kimseye ihtiyacım yok, nasip değilse evlenmem napıyım, ben mutluyum diyorum. Ama hayır mutlu olamazsın, herkes çocukları ile iken sen yalnız kalacaksın diyor, iyi de ben zaten bu duruma çok üzülüyorum, kendimi motive etmeye çalışıyorum üzülmeyeyim diye, o böyle dedikçe iyi kötü demeyip evlenseydim keşke diyorum. Evde sadece evlilik konuşuluyor neredeyse, kafayı yemek üzereyim. Dün sen erkekleri elinde tutamıyorsun dedi, ağzım açık kaldı, çok neşeli sevgimi gösteren biriyimdir, elimde tutamamamın benden kaynaklandığını sanmıyorum, bana kötü adamlar denk geliyor napayım. Bugünde kk yı okuyup okuyup çocuğa sardın dedi, halbuki biri aldattı, biri de hastayken bile arayıp sormadı, ayrıldıktan sonra mesajlarıma cevap bile vermedi, tamamen benim haklı olmama rağmen, hatta o da dedi düzgün birine benziyordu nasıl böyle çıktı diye.
Kızlar uzun oldu farkındayım ama çıldırıcam artık. Geçen hafta eski sevgilim sözlendi zaten onu atlatmaya çalışıyorum sabırlı bir şekilde, annemin sürekli beni eleştirmesine dayanamıyorum. Onu kırmakta istemiyorum, aslında çok iyi biridir hep bizi düşünür, biliyorum mutlu olmamı istiyor ama gerçekten psikolojimi dibe çekiyor, destek olmak yerine. Sizce ben ne yapabilirim bu durumda?
İşin garip tarafı annemle değilim, 18 yaşımdan beri tek başıma yaşıyorum, aileme hiç yük olmadım, kendim çalışıp okudum. Annemin istediği gibi iyi bir okulda iyi bir bölüm bitirdim. Üniversitede tercih yaparken öğretmenlik yazayım demiştim, ola ola öğretmen mi olacaksın dedi, onun istediği gibi akademisyen oldum. Yaptığım şeylerin çok hatalı olduğunun farkındayım ama onu mutlu etmek istiyorum elimde değil. O mutlu olsun beni takdir etsin istiyorum sanırım hep. Zaten o söylenmezse bende mutlu olurum. Aslında evlilik dışındaki durumumdan memnun, şu an sırf annemin çenesinden kurtulmak için evlenmeyi o kadar istiyorum ki. Bu kadar zor durumdayım, yine de öylesine biri ile evlenemiyorum, evlilik benim için çok önemli, ben böyle söyleyince annem başlıyor söylenmeye seni ne doktorlar ne mühendisler istedi, herkes havada kapardı onları, sen herkese bir şey buluyorsun diye. İsteyenleri bir görseniz kızlar valla insanı yaşamaktan soğuturlardı, sırf mesleği güzel, durumu iyi diye insan sevmediği birisi ile nasıl evlenir ki? Böyle söyleyince herkes çok mu sevip evleniyor diyor, hep ben suçluyum. Diğer yandan evlenemedim diye kendisi de çok mutsuz, ona da çok üzülüyorum
Ben de erkek olsam sizin gibi biriyle evlenmek istemezdim. Kadinlar nasil ana kuzusu erkeklerden uzak duruyorsa erkeklerin de en doğal hakki diye dusuniyorum. Ayrica 'aileyle tanistirma' insani geren,korkutan birseydir. Daha bir iliskiye baslamadiginiz adami tutup annenize götürürseniz o da tabii ki arkasina bakmadan kacar
Disaridan bakinca korkutucu bir görüntü ciziyorsunuz.
Ama sizi o kadar iyi anliyorum ki
Ben de sizdenim
Yaptigim neredeyse her hareketin annemle bir ilgisi var (ama benimkisi cok sevdiğimden değil-hayatimi bilmesini istemediğimden) üni yillarinda mesela saat 20 bileti alsam insani bir saatte bir sehre ineceksem bile 'annem arar o saatte' düşüncesiyle gece 12 biletiyle giderdim sehir disina. Arkadaslarla gece gezmesine cikmişsam hemen bir acil durum plani yapar ve annem ararsa konusacagim-sessiz bir yer bulurdum. Hayatima aldiğim kişileri sakladim, ülke değiştirecekken bile neredeyse en son ona söyledim. Bir erkeğin onun burcundan oldugunu anlayinca bir anda soğuyorum:))
Senin gibi değilim aslinda,çok flörtöz bir insanim, aşk hayatimda devamli bir atraksiyon olur ve benim her defasinda bu kisiyi tanistirmaya götürürsem annemin tepkisinin ne olacağini düşünürüm gizliden gizliden:)
Niye böyle, nerede hata var bilmiyorum...
Oedepus kompleksi mi onu da bilmiyorum..yakin bir geçmise kadar onu sevmediğimi düşünürdüm ama farkettim ki aslinda hayatimdaki herkesten daha önemli bir insan ve ona takik olmamin sebebi de bu :)
Konuna bir ton yorum yaptim ama işine yarayacak bir cevap veremedigimi farkindayim :)
Umarim gönlüne göre birini bulursun, yaşiniz kac bu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?