Annemin baskısı

Güzel bir mesleğin,evin varsa herşeyi akışına bırak.Evlenmek için evlenilmemeli.Artık evlenmek o kadar da cazip bişey degil.Ha seversin birini koşulsuzca,o Zaman tamam.Ama böyle zorlayarak ne evlilik olur ,ne de yürür.
Eski anneler böyle sanırım hep.Göz göre göre kızını Ateşe atacak belki de.Sen ne annenin dediğine ne de çevrenin dediğine aldırış etme.Çünkü evlendik de başımız göğe mi erdi?Ya eşten çekiyoruz ya kv ya kp ya görümce ya da evlat...Herşeyin hayırlısı o yüzden...

Size kesinlikle katılıyorum, annemde geçen seneye kadar böyle biri değildi ama çevrenin baskısından böyle oldu sanırım. Mahalle baskısı denen faktör kesinlikle var, özellikle işiniz gücünüz yerindeyse biraz da güzelseniz insanlar evlenmemenin sizin seçiminiz olduğuna inanmıyorlar, ah yazık koca bulamamış diyorlar. İnternet 30 yaş üzeri koca bulamamış kadın temalı saçmalıklarla dolu, o kadar acımasız yorumlar var ki. Bu tepkiler dışarıdan gelince bir yere kadar görmezden geliyorsunuz, o da her zaman değil, insanın ruh hali her zaman sağlam olmuyor. Ben gezmeyi çok seven biriyim mesela, değişik yerler görmeyi seviyorum, hobim bu benim, çoluk çocuk mu var sen de napacaksın gezeceksin tabi gibi yorumlar geliyor çevreden. Bu insanlar neden kendi mutlulukları ile ilgilenmeyip başkalarının hayatlarına bu derece müdahil olurlar hiç anlamıyorum.

Evlendikten sonra bu bağımlılığı aşmak biraz daha kolay olabilir belki ama şu aşamada inanın çok zor. Tamam anne deyip bildiğimi okusam da sonra huzur vermiyor bana söylene söylene. Dün düzgünce konuşmayı denedim bu durumu, ben seni ne kadar rahatsız etmişim bir de senin evinde tamam gidicem yarın falan dedi. Ben ne diyorum o ne diyor. Tamam anne senin hayatın tabi ki gidebilirsin istiyorsan, yeter ki sende benim hayatıma karışma dedim. Karışma dediğimde sevmediğim adamlarla evlen evlen baskısı yapma demem, yoksa günümü gün edeyim bir hayatım yok zaten. Annem bir başlıyor, başkası olsa bunla kesin evlenirdi, şunla kesin evlenirdi, sonra çok pişman olacaksın diye, arada da olsa etkileniyorum acaba pişman mı olacağım diye. Evliliğin yaşla ilgisi olmadığını sevmeden evlenilmemesi gerektiğini savunurum ama acaba yanlış mı yapıyorum sonra gerçekten pişman olur muyum? bu düşünceler de strese sokuyor beni zaman zaman.

Belki de benim her şeyi anneme anlatmamdan kaynaklanıyor haklısınız. Zaten evlilik kararı almadan anneme sevgilim olduğunu bile söylememe kararı aldım bir sonraki ilişkimde.

Evde kaldın da demiyor aslında, şunla evlen diyor mesela. En son onun gönlü olsun diye bir insanla ciddi ciddi evlenmek için görüştüm ama katlanamadım, buna katlanacağıma annemin çenesine katlanırım daha iyi diye ayrıldım.

Yorumunuz için teşekkür ederim denicem inşallah.

Annem kesinlikle maddi güce bakmaz, evleneceğim dediğim sevgilim benden çok daha az kazanıyordu, annem hiç sorun değil biz her şeyi yaparız diyordu. Annem sadece güvenilir, karakterli biri olsun istiyor. yoksa fizik, para falanbunlar hiç umrunda değil, ben evleneyim yuvam olsun yeter. Aslında kadına kızıyorum ama onunda ciddi ciddi psikolojisi bozuldu bu evlenememe yüzünden, tek istediği çocuğu mutlu olsun.

Sevgilim olursa kesinlikle anneme söylemicem artık, evlilik kararı alırsam ancak o zaman.

Bende aynen sizin gibi düşünüyorum. Çok şükür iyi sayılabilecek bir maaşım var, evim de var, yılda bir kaç kez yurtdışı tatiline, 2 sefer de yurt içine giderim en az, annemi de götürürüm çoğuna. Bu evlilik meselesi dışında gayet mutluyum. Niye yanlış insanla evlenip mutluluğumu bozayım ki? Böyle anlatınca annemin ilk dediği, iyi evlilik mi var sanıyorsun, herkes katlanıp gidiyor bir şekilde. İyi de herkes yanlış yapıyor diye bende mi yapayım, ben doğru insanı bulunca evlenicem. Belki de herkes doğru yapıyordur, ben yanlış, ondan da eskisi kadar emin değilim artık. Yaşayıp görücem.

Merhaba,
Benim annem değildi ama anlattıklarının hepsini babanem ve babam birebir bana yapıyordu. Artı yaşımda 22ydi. Sürekli bana yok sen evlenmeyeceksin herkesi reddediyorsun olmaz ama böyle diye diye yediler bitirdiler kendilerini. Bende diyordum ya ne var evlenmem olur biter.. Ve en sonunda bir gün çıkıştım artık sizi dinlemek zorunda değilim yaşım geçmiyor kendi ayaklarımın üstünde duruyorum, nasipte ne varsa birgün gelir beni bulur siz böyle dedikçe gelecek olanı da kaçıyorsunuz diye.
Nitekim ogün bugündür konuşmazlar ve ben nişanlandım. Nişanlı mı da çok seviyorlar çok şükür.
Diyeceğim o ki eğer karşına alıp uygun bir şekilde söylemezsen anlamayacaklar, kırıldığını belli etmen gerekli yoksa daha çok kırılacaksın.

Canım senin yaşın çok küçükmüş ama annem o yaşta bana hiç evlen demezdi. 30 yaşındayım ben ve 1 senedir söylüyor annem. Çok konuştum, faydası yok maalesef. Tek çözüm umursamamak becerebildiğim kadarıyla.

Çalıştığım şirkette bir arkadaşım var (34 yaşında) aynısını ailesi ona da yapıyordu üstelik nikah günü almışken ayrıldı. 35 yaşında evlendi bir başkasıyla rabbim sana da hayırlısını nasip etsin inşallah.

Bence de pek aldırış etme.Artık öyle eskisi gibi degil herşey.Evlenmezsin,kısmeti yok mu derler..Evlenirsin çocuk yok mu derler.Çocuk olmaz,kısır mı diye ağız ararlar...Çocuk olur bu sefer Ada'mın gözü dışarda olur eşi çekici gelmez...Olan hep kadına oluyor.Hadi benim ana baba ayrı İkiside ayrı yuva kurup beni arkada bıraktılar,babannem büyüttü.Yarın öbür gün ölüm olur hepten yalnız kalırım diye evlendim.Yaşlı insanlar sonuçta.Ama sizin durumunuzda olsam hiç bir erkeğe de eyvallahım olmazdı.Benim eşimin anne babası da benim annem babam da boşanmışlar.Severek evlendikleri halde..Sonrasında olan kadınlara oluyor işte.

kaç yaşındasınız?

Çok teşekkür ederim, her şeyin hayırlısını istemek lazım. Kim bilir o kız da ne kadar üzülmüştür ayrıldığında, ama Allah karşısına başkasını çıkarmış. Dua edip sabırlı olmak lazım aslında, Mevlam neylerse güzel eyler.

Tüm düşündüklerimi aynen yazmışsınız. Milleti memnun etmek mümkün değil. Ne yapsan bir sonrasını niye yapmıyorsun diye soruyorlar, zaten memnun edemicem kendim mutlu olayım istiyorum. Erkeklerde böyle bir baskı yok maalesef, olan hep kadınlara oluyor. Size de bir ömür boyu mutluluklar diliyorum eşinizle, Allah nazarlardan korusun sizi.

evlenince de annen gerdeğe sokar sizi şu gün birlikte olun der o gün olursunuz olmayın der olmazsınız. büyü bence

evlenince de annen gerdeğe sokar sizi şu gün birlikte olun der o gün olursunuz olmayın der olmazsınız. büyü bence

Yorumlarınızı daha yapıcı ve saygı çerçevesinde yapabilirsiniz. Moralim bozuk olduğu bir zaman derdimi paylaşmışım, akıl istemişim, siz tavsiye vermeyip, üzerine insanı daha dibe çekiyorsunuz, bence kk böyle seviyenin yerlerde olduğu bir platform olmamalı. Ben her türlü yoruma saygı gösterip cevap veriyorum, o kadar yorum var, sizin kadar kötü bir üslupla yorum yapan kişi çıkmadı farkındaysanız.

Sizin ne diyeceğiniz de belli şimdi, madem yorumları beğenmeyeceksin o zaman yazma. Sizin gibi kendini bilmez insanlar yüzünden ben aklı başında insanların görüşlerinden mahrum kalmak zorunda değilim.

Kafana tokadan baska bir sey takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…