Ola ola öğretmen mi olacaksın dediği meslek bence güzel bir üniversite ve güzel bir bölüm okuduktan, alanında yeterli olduktan sonra Harika bir meslek. Ayrıca akademisyenlik de bir nevi öğretmenlik ikisinden birini yüceltmeye gerek Yok.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama ben böyle bir anneliği kabul etmiyorum. Ben insanlara göre geç evlendim, annem asla konusunu Bile açmadı. Konusunu açan gereksiz eş dost olursa da bana dönüp "asla böyle insanlar için kendini üzme, aklına yatmayan biriyle öylesine evlenme" dedi ki kapısı daima açıktır. Beş çocukla anne evine dönsem niye döndün demez. Böyle de olmalı. Eğer anne böyle olmazsa ezik, güvensiz, koca peşinde koşan, erkeği elde tutulacak bir şey zanneden kadınlar yetişir. Erkekler de böyle kadınlarla ya evlenemez ya da evlense de gün yüzü göstermez. Kalitesiz erkek böyle kadınları bulur çünkü.
Kk kendine güvenmeyen, kendine ve kız çocuğuna yeteri değeri veremeyen anneler tarafından yetiştirilmiş kadınlarla dolu. Dayak yiyen, küfür yiyen, suratına tükürülen ama yine de "yarabbi şükür bekar değilim, dul değilim en azından kocam var" diyen kadınlar bunlar. Hepsi yine bir kadın olan annelerin eseri.
Bu size farklı bi bakış açısı sunacak sadece. Nasıl görmezden geleceğinizi gösterecek. Yani o ne derse desin sizin şunu ayrımında olmanız gerekli, ben değerliyim hayat benim hayatım bu konuda sadece ben söz hakkına sahibim annem ne derse desin fikrini alırım ama son kararı ben veririm bana hangi suçlamayla geldiği önemli değil ben haklıysam aklıma eseni yaparım. Annenizi biraz geri plana itmelisiniz ama o kendini geri planda hissetmeden. Sanki fikrini ciddiye alıyormuş gibi dinleyin ama gerisini sallayın gitsin ciddiye almamanız gerekiyorsa almayın sizi aldatmışsa sırf anneniz diyor diye barışmayın. Annenizi dinleyin sonuçta anne sen haklısın ama ben bunu kabul etmiyorum diyin sizin bir birey olduğunuzu kabullenmesi gerekiyor belki bir psikologla görüştüğünüzü farkına varınca o da olayların ne kadar ciddi olduğunu sizi ne duruma soktuğunu farkına varabilir. Mesela ben anneme demiştim sana aşırı bağımlıymışım senden kopmam gerekiyormuş diye. Ondan sonra annemle uzaklaştık mı hayır ama annemden daha bağımsız hareket etmeye başladım.
İyi de tek yapmanız gereken annenize sana ne diyebilmek
Yalnız kalacaksın deyince sana ne
Çocuğun olmayacak deyince sana ne
Tabii bunu biraz kibar bu benim hayatım şeklinde söyleyin işte
Bir de otu b.ku annenize sormayın
Zira annenizin beğenmeyeceği Ada'mı siz beğenirsiniz
Annenizle yaşamıyormuşsunuz da daha az bilgi verin hayatınıza dair genel geçer konuşun
Offff okurken daraldım. Başka biri sürekli evde kaldın diye kafa ütülese görüşmezdim kaçardım ama anne işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor. Kulaklarınızı tıkayacaksınız başka çare yok maalesef.
Annenizi bu saatten sonra değiştiremeyeceğinize göre,sizin değişmeniz lazım.düşünceleri ideal'ler üzerine kurulu;sizi mutlu edecek durumlar değil de konumunuza uygun düşen kişi ve olayları dikkate alıyor.onun istediği gibi biriyle evlenseniz de mutlu olacağınızın garantisi yok.bu nedenle kendi iç sesinize güvenin ve annenize de kendi kararlarınızın sorumluluğunu alacak kadar olgun olduğunuzu söyleyin
Bu sözler o kadar tanıdık ki
anneyle sevgili muhabbeti yapılmaz bence.
anneyle sevgili muhabbeti yapıp da evlenebilen görmedim ben. çünkü anneler maddi güce bakıyor sense güvenilir olmasına ve çekici olmasına. ayrıca dengesiz hareketler yapıyorsun anne laflarıyla sonuç hüsran.
anneden uzaklaşmanız lazım bu ne böyle göbek bağınız kesilmedi mi daha?
Güzel bir mesleğin,evin varsa herşeyi akışına bırak.Evlenmek için evlenilmemeli.Artık evlenmek o kadar da cazip bişey degil.Ha seversin birini koşulsuzca,o Zaman tamam.Ama böyle zorlayarak ne evlilik olur ,ne de yürür.
Eski anneler böyle sanırım hep.Göz göre göre kızını Ateşe atacak belki de.Sen ne annenin dediğine ne de çevrenin dediğine aldırış etme.Çünkü evlendik de başımız göğe mi erdi?Ya eşten çekiyoruz ya kv ya kp ya görümce ya da evlat...Herşeyin hayırlısı o yüzden...
Merhaba Arkadaşlar,
Benim annem çok iyi bir kadındır aslında tam kafa dengidir ama eleştri mekanizması çok gelişmiş, eleştirmeden duramaz. Senin her daim en başarılı, en güzel olmanı ister. Bende annemi çok sevdiğimden onu kırmamak için elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Bu bende ciddi travmalar oluşturdu bence, mesela bir sınava giricem, başarısız olursam anneme ne dicem diyorum. Daha da ötesi yeni biri ile tanıştım, annem beğenir mi acaba diyorum, ben çocuğa bir şey demeden önce annemle tanıştırıyorum hatta, o beğenecek mi diye. Bu çok çok yanlış bir şey biliyorum, çok uğraştım düzeltmek için olmuyor, oturdum düzgün düzgün anlattım ama ben sana karışmıyorum diyor. Bir kere benle görüşmek isteyen bir çocuğu tanıştırdım yine, çocuğu da sevmiyorum sırf o görüş dedi diye görüştüm, hasta oldu sen bu çocukla nasıl görüşürsün diye, çocukla da görüşüp iki kere çay içmiştim toplamda, annemin korkusundan hemen kestim diyaloğu.
benim 2 tane sevgilim oldu, birisi 2 kere aldattı, 4 ay geçmeden başkası ile sözlendi. Onda da ilk aldattığında barışmayacaktım çok kesindi fikrim, yine annem yalvar yakar ikna etti beni, çok iyi çocuk o yapmamıştır diye, yine aldattı. Diğeri o bittiği benim çok kötü olduğum anımda geldi, her şeyi biliyordu, ben sana destek olucam yeter ki izin ver dedi, bende hiç sevmeme rağmen deneyelim dedim. Yalvar yakar gelen çocuk önce haftada 1, sonra ayda bir görüştü benle, anneme kaç defa anlattım durumu ayrılcam diye, annem hep idare et bu zamanda böyle biri mi var dedi, çok idare ettim, alttan aldım yine de olmadı.
Annem şimdi sürekli yaşın geçiyor evlenemedin, iyi evlilik mi var, sana gelenleri herkes havada kapardı, sen istemedin diye söyleniyor. Annecim bak benim ne güzel mesleğim var, evim var, çok şükür kimseye ihtiyacım yok, nasip değilse evlenmem napıyım, ben mutluyum diyorum. Ama hayır mutlu olamazsın, herkes çocukları ile iken sen yalnız kalacaksın diyor, iyi de ben zaten bu duruma çok üzülüyorum, kendimi motive etmeye çalışıyorum üzülmeyeyim diye, o böyle dedikçe iyi kötü demeyip evlenseydim keşke diyorum. Evde sadece evlilik konuşuluyor neredeyse, kafayı yemek üzereyim. Dün sen erkekleri elinde tutamıyorsun dedi, ağzım açık kaldı, çok neşeli sevgimi gösteren biriyimdir, elimde tutamamamın benden kaynaklandığını sanmıyorum, bana kötü adamlar denk geliyor napayım. Bugünde kk yı okuyup okuyup çocuğa sardın dedi, halbuki biri aldattı, biri de hastayken bile arayıp sormadı, ayrıldıktan sonra mesajlarıma cevap bile vermedi, tamamen benim haklı olmama rağmen, hatta o da dedi düzgün birine benziyordu nasıl böyle çıktı diye.
Kızlar uzun oldu farkındayım ama çıldırıcam artık. Geçen hafta eski sevgilim sözlendi zaten onu atlatmaya çalışıyorum sabırlı bir şekilde, annemin sürekli beni eleştirmesine dayanamıyorum. Onu kırmakta istemiyorum, aslında çok iyi biridir hep bizi düşünür, biliyorum mutlu olmamı istiyor ama gerçekten psikolojimi dibe çekiyor, destek olmak yerine. Sizce ben ne yapabilirim bu durumda?
Merhaba,
Benim annem değildi ama anlattıklarının hepsini babanem ve babam birebir bana yapıyordu. Artı yaşımda 22ydi. Sürekli bana yok sen evlenmeyeceksin herkesi reddediyorsun olmaz ama böyle diye diye yediler bitirdiler kendilerini. Bende diyordum ya ne var evlenmem olur biter.. Ve en sonunda bir gün çıkıştım artık sizi dinlemek zorunda değilim yaşım geçmiyor kendi ayaklarımın üstünde duruyorum, nasipte ne varsa birgün gelir beni bulur siz böyle dedikçe gelecek olanı da kaçıyorsunuz diye.
Nitekim ogün bugündür konuşmazlar ve ben nişanlandım. Nişanlı mı da çok seviyorlar çok şükür.
Diyeceğim o ki eğer karşına alıp uygun bir şekilde söylemezsen anlamayacaklar, kırıldığını belli etmen gerekli yoksa daha çok kırılacaksın.
Canım senin yaşın çok küçükmüş ama annem o yaşta bana hiç evlen demezdi. 30 yaşındayım ben ve 1 senedir söylüyor annem. Çok konuştum, faydası yok maalesef. Tek çözüm umursamamak becerebildiğim kadarıyla.
Bence de pek aldırış etme.Artık öyle eskisi gibi degil herşey.Evlenmezsin,kısmeti yok mu derler..Evlenirsin çocuk yok mu derler.Çocuk olmaz,kısır mı diye ağız ararlar...Çocuk olur bu sefer Ada'mın gözü dışarda olur eşi çekici gelmez...Olan hep kadına oluyor.Hadi benim ana baba ayrı İkiside ayrı yuva kurup beni arkada bıraktılar,babannem büyüttü.Yarın öbür gün ölüm olur hepten yalnız kalırım diye evlendim.Yaşlı insanlar sonuçta.Ama sizin durumunuzda olsam hiç bir erkeğe de eyvallahım olmazdı.Benim eşimin anne babası da benim annem babam da boşanmışlar.Severek evlendikleri halde..Sonrasında olan kadınlara oluyor işte.Bende aynen sizin gibi düşünüyorum. Çok şükür iyi sayılabilecek bir maaşım var, evim de var, yılda bir kaç kez yurtdışı tatiline, 2 sefer de yurt içine giderim en az, annemi de götürürüm çoğuna. Bu evlilik meselesi dışında gayet mutluyum. Niye yanlış insanla evlenip mutluluğumu bozayım ki? Böyle anlatınca annemin ilk dediği, iyi evlilik mi var sanıyorsun, herkes katlanıp gidiyor bir şekilde. İyi de herkes yanlış yapıyor diye bende mi yapayım, ben doğru insanı bulunca evlenicem. Belki de herkes doğru yapıyordur, ben yanlış, ondan da eskisi kadar emin değilim artık. Yaşayıp görücem.
Size kesinlikle katılıyorum, annemde geçen seneye kadar böyle biri değildi ama çevrenin baskısından böyle oldu sanırım. Mahalle baskısı denen faktör kesinlikle var, özellikle işiniz gücünüz yerindeyse biraz da güzelseniz insanlar evlenmemenin sizin seçiminiz olduğuna inanmıyorlar, ah yazık koca bulamamış diyorlar. İnternet 30 yaş üzeri koca bulamamış kadın temalı saçmalıklarla dolu, o kadar acımasız yorumlar var ki. Bu tepkiler dışarıdan gelince bir yere kadar görmezden geliyorsunuz, o da her zaman değil, insanın ruh hali her zaman sağlam olmuyor. Ben gezmeyi çok seven biriyim mesela, değişik yerler görmeyi seviyorum, hobim bu benim, çoluk çocuk mu var sen de napacaksın gezeceksin tabi gibi yorumlar geliyor çevreden. Bu insanlar neden kendi mutlulukları ile ilgilenmeyip başkalarının hayatlarına bu derece müdahil olurlar hiç anlamıyorum.
Çalıştığım şirkette bir arkadaşım var (34 yaşında) aynısını ailesi ona da yapıyordu üstelik nikah günü almışken ayrıldı. 35 yaşında evlendi bir başkasıyla rabbim sana da hayırlısını nasip etsin inşallah.
kaç yaşındasınız?
Bence de pek aldırış etme.Artık öyle eskisi gibi degil herşey.Evlenmezsin,kısmeti yok mu derler..Evlenirsin çocuk yok mu derler.Çocuk olmaz,kısır mı diye ağız ararlar...Çocuk olur bu sefer Ada'mın gözü dışarda olur eşi çekici gelmez...Olan hep kadına oluyor.Hadi benim ana baba ayrı İkiside ayrı yuva kurup beni arkada bıraktılar,babannem büyüttü.Yarın öbür gün ölüm olur hepten yalnız kalırım diye evlendim.Yaşlı insanlar sonuçta.Ama sizin durumunuzda olsam hiç bir erkeğe de eyvallahım olmazdı.Benim eşimin anne babası da benim annem babam da boşanmışlar.Severek evlendikleri halde..Sonrasında olan kadınlara oluyor işte.
evlenince de annen gerdeğe sokar sizi şu gün birlikte olun der o gün olursunuz olmayın der olmazsınız. büyü bence
Kafana tokadan baska bir sey takmaYorumlarınızı daha yapıcı ve saygı çerçevesinde yapabilirsiniz. Moralim bozuk olduğu bir zaman derdimi paylaşmışım, akıl istemişim, siz tavsiye vermeyip, üzerine insanı daha dibe çekiyorsunuz, bence kk böyle seviyenin yerlerde olduğu bir platform olmamalı. Ben her türlü yoruma saygı gösterip cevap veriyorum, o kadar yorum var, sizin kadar kötü bir üslupla yorum yapan kişi çıkmadı farkındaysanız.
Sizin ne diyeceğiniz de belli şimdi, madem yorumları beğenmeyeceksin o zaman yazma. Sizin gibi kendini bilmez insanlar yüzünden ben aklı başında insanların görüşlerinden mahrum kalmak zorunda değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?