• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin beni yetiştirme tarzı :/

Benim annem de öyleydi hala öyle. Onlar daha kötü koşullarda büyüdüğü için bizim isteklerimiz aşırı geliyor onlara. Çok gençsin, sabredip mesleğine başlarsan her şeyin üstesinden geleceğini düşünüyorum.

Merhabalar,
Öncelikle bu yeni ortaya çıkan bir konu değil. 25 yaşındayım.Yıllarca içimde var olan bu aralar sık sık yüzleştiğim canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.

Başlıktan da anladığınız gibi konu annem... Çok fedakârdır. Kardeşlerime ve bana çok düşkün. Annemi çok da seviyorum...

Bizi yetiştirirken çok zorluklar yaşadı.Babam evi terk edip gittiğinde bize annem baktı. Annemle beraber zor günler geçirdik. Annem bu yüzden midir bilmem kardeşlerime özellikle de bana karşı aşırı kuralcı ve koruyucu bir şekilde davrandı.

Küçükken bile elalem size ne der diye bir psikolojiyle büyüttü. Öyle ki misafirlikteyken yemek yiyemezsin, tuz isteyemezdim. Ona rağmen eve gelince kızardı. Kendime ait odam yoktu ben de gömme vitrin gibi bir yere sandalye koyup kendime çalışma masası yapmıştım. Orayı da izinsiz bozmuştu:KK43:(

Lise mezuniyetimde o zamanlar çok hoş mavi bir elbise almıştım. Onu bile eleştirdi, bağırdı... Kısa çok pahalı diye... Halbuki 35 tl 'ye harçlıklarını biriktirerek almıştım. Ben ağlaya ağlaya mezuniyetime gittim.

Derken üniye gittim. Hiçbir sosyal etkinliğe izin vermedi. (gizli bir şey yapamıyorum ahh su vicdanım :KK43:( Übiversite mezuniyetime gelmedi. O kadar ısrar etmeme rağmen. Maddiyatı sıkıntı olarak gösterdi. Az çok birikimi vardı, isteseydi çok rahat gelirdi. Okuduğum şehir, annemin şehrine 3 saat uzaklıktaydı.

KPSS'ye bir yıl evde hazırlanayım anne dedim, izin vermedi. Çalışacaksın dedi. Öğretmenim ilk yıl iş bulamadım. Zorla emri vaki yaparak mağazada satış elemanı olarak çalıştım. Akşanlari dershaneye gittim.
2 yıl da özel okulda çalıştıktan sonra zor bela bu sene calismamaya ikna ettim. Çalışırken ders olmuyor.(işsizlik maaşım olmazsaydi kabul etmezdi gerçi)

Şimdi de bazen beni içe kapanık olmakla suçluyor. Artık sabredemiyorum. Annene beni bu şekilde yetiştiren sensin, beni hicbir zaman desteklemedin, diyorum :KK43:( Annen evlenmemi istiyor ara ara evde kaldın evlen artık muhabbeti yapıyor. Ben de sosyallesmene yeni insanlar tanımama izin vermedin, çocukluğum gençliğim senin yüzünden hep kötü geçti, hiçbir şey anlamadim, diyorum. Ve şu anda onu çok sevmene rağmen suçluyorum.

Kuzenim 16 yaşında sosyal medyadan görüyorum her yere gidiyor. Çok mutlu.. Kıskanmıyorum ama ister istemez kendimle kiyasliyorum.

25 yaşındayım. Gencim biliyorum ama her şeyim elimden gitmiş gibi... Dertlerle, sıkıntılarla, aşırı kurallarla büyüdüm, büyümekteyim...

Bende asiri kurallarla buyudum. Hem babamdan hem annemden. Her gece uyumadan ilac icip ertesi gune uyanmamayi diledim. Suan evliyim aileme cok yakinim ama bir o kadarda uzagim ciddi anlamda beni boyle yetistirdiler ve suan memnun degiller. Aslinda cocuk yetistirmek cocuk bakmakta zor bir iş. Ama onlara gore ' biz senin iyiligini istiyoruz '

Merhabalar,
Öncelikle bu yeni ortaya çıkan bir konu değil. 25 yaşındayım.Yıllarca içimde var olan bu aralar sık sık yüzleştiğim canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.

Başlıktan da anladığınız gibi konu annem... Çok fedakârdır. Kardeşlerime ve bana çok düşkün. Annemi çok da seviyorum...

Bizi yetiştirirken çok zorluklar yaşadı.Babam evi terk edip gittiğinde bize annem baktı. Annemle beraber zor günler geçirdik. Annem bu yüzden midir bilmem kardeşlerime özellikle de bana karşı aşırı kuralcı ve koruyucu bir şekilde davrandı.

Küçükken bile elalem size ne der diye bir psikolojiyle büyüttü. Öyle ki misafirlikteyken yemek yiyemezsin, tuz isteyemezdim. Ona rağmen eve gelince kızardı. Kendime ait odam yoktu ben de gömme vitrin gibi bir yere sandalye koyup kendime çalışma masası yapmıştım. Orayı da izinsiz bozmuştu:KK43:(

Lise mezuniyetimde o zamanlar çok hoş mavi bir elbise almıştım. Onu bile eleştirdi, bağırdı... Kısa çok pahalı diye... Halbuki 35 tl 'ye harçlıklarını biriktirerek almıştım. Ben ağlaya ağlaya mezuniyetime gittim.

Derken üniye gittim. Hiçbir sosyal etkinliğe izin vermedi. (gizli bir şey yapamıyorum ahh su vicdanım :KK43:( Übiversite mezuniyetime gelmedi. O kadar ısrar etmeme rağmen. Maddiyatı sıkıntı olarak gösterdi. Az çok birikimi vardı, isteseydi çok rahat gelirdi. Okuduğum şehir, annemin şehrine 3 saat uzaklıktaydı.

KPSS'ye bir yıl evde hazırlanayım anne dedim, izin vermedi. Çalışacaksın dedi. Öğretmenim ilk yıl iş bulamadım. Zorla emri vaki yaparak mağazada satış elemanı olarak çalıştım. Akşanlari dershaneye gittim.
2 yıl da özel okulda çalıştıktan sonra zor bela bu sene calismamaya ikna ettim. Çalışırken ders olmuyor.(işsizlik maaşım olmazsaydi kabul etmezdi gerçi)

Şimdi de bazen beni içe kapanık olmakla suçluyor. Artık sabredemiyorum. Annene beni bu şekilde yetiştiren sensin, beni hicbir zaman desteklemedin, diyorum :KK43:( Annen evlenmemi istiyor ara ara evde kaldın evlen artık muhabbeti yapıyor. Ben de sosyallesmene yeni insanlar tanımama izin vermedin, çocukluğum gençliğim senin yüzünden hep kötü geçti, hiçbir şey anlamadim, diyorum. Ve şu anda onu çok sevmene rağmen suçluyorum.

Kuzenim 16 yaşında sosyal medyadan görüyorum her yere gidiyor. Çok mutlu.. Kıskanmıyorum ama ister istemez kendimle kiyasliyorum.

25 yaşındayım. Gencim biliyorum ama her şeyim elimden gitmiş gibi... Dertlerle, sıkıntılarla, aşırı kurallarla büyüdüm, büyümekteyim...
Su an soylediklerini öyle iyi anliyorumbki anne babası ayrı ve babasını küçük hasta kaybetmiş biri olarak sürekli annemin başında baban yok elalem ne der baskısıyla büyümeye çalıştım :( giydiğim kıyafet konuştuğum arkadaşlarım hatta sac kesimim bile elalemin derdiydi sanki...artık dayanamayacagimi fark ettiğimde 19 yaşındaydım ve apar topar annemin istemediği bir evlilik yaptim bu benim baş kaldırma yontemimdi galiba çok şükür ki evliligimden pişman değilim :) Allah senin yardimcin olsun çok zor cok

Senin yapacahin kpssyi kazanıp uzak bir şehire gitmek sen kalkıp o şehirde yasa san bile seninle uğraşacak anlamıyorum anne baba yol gösterici olmalı sahip değil git güzelim o şehirden kendine de karıştırma o şekilde zaten kendine güvenmeyi sevmeyi ogrenirsin

Geneli size hak vermemiş ama ben sizi çok iyi anlıyorum bazı anneler bir zamanlar çocuk olduğunu unutuyorlar elalem ne der kaygısı taşıyan insanlar bir zahmet çocuk yapmasın önemli olan doğru yolu göstermek topluma köle bir insan daha yetiştirmek değil benim de babam yoktu gayet özgür yetiştim istediğimi giydim icki içtim sarhoş oldum sigara içtim şimdi hiçbirşey gözümde yok yaşadım gördüm aşık oldum aldatildim terkettim t erkedildim hiçbirşey yaşamadım diyemem gözüm hala yasayamadiklarimda insanlar annelik ne demek babalık ne demek unutuyorlar bdv de bir kadin çocuğuma vurdum kocam kızdı bağırınca kocam bağırıyor otorite mi sarsıyor diye birsürü başlık açanlar olmuş onlar insan yavrusu küçük insanlar yani yürümeyi öğrenen kadar elinden tutacaksin maşallah kayinvalideler anneler tipleri hayatımızı rezil ediyorlar benim de anneannem öyle sürekli anneme karışıyor ya annem 55 yaşında kadin anneler her zaman haksız değil sayın üyeler ve 25 yaşında bir kadında sokakta seksek oynayamaz sadece uzaktan bakabilir

Baba olmadigi icin annen sizi ve kendini korumaya almis,namusuna laf soz gelmesin ,ihtiyacimiz yok gucluyyz izlenimi vermek adina sizlerin yerinede karar almis .O zannediyor ki iyu yapiyor hayata hazirliyor....eski dusunceler iste Degistirmesi cok zor. Sen kpss cok iyi calis atan ,yoksa annen seni calismaya zorlucak

Çok tatlı ve haklı bir isyan.
Evet bir çok şeyden mahrum kalmışsınız. Ama bu biraz pasif olmakla alakalı.
Ne zaman yumruğunuzu masaya vurur, annenizin psikolojik baskılarına çelik gibi göğüs gerersiniz işte o zaman tam anlamıyla birey olmuş olursunuz.
Malesef bu tip şeyler kalp kırmadan olmuyor. Acı yoksa kazanç yok.
Biraz özgürleşmeye çalışın.
Anneniz bir çeşit koruma içgüdüsü sergiliyor ama anneler her zaman doğruyu yapmıyor.
Bunu unutmayın.
Kendi yolunuzu çizin. Ama evlenerek değil!

Doğum tarihi net değil bu arada sanırım Eylül de doğmuş
Eveeet eylüldeyse muhtemelen Başak burcu. Benim annem de seninkine benzer. Elalem ne der, öyle konuşma, ayıp, terbiyesiz, açık giyinmişsin, saçların kırık uzatma boşuna... sonra da bu çocuklar bizimle sohbet etmiyor, bize kimse bir şey anlatmıyor , ne desem kızıyorsun, ne zaman evleneceksin... ne ektin ki ne biçeceksin anne dememek için kendimi zor tutuyorum. Ancak onu da anladım anne olunca. Hayat zormuş...evlilik, çocuklar, hayat gailesi, kişisel duygular ve düşünceler, toplum... kendine güvenini kaybetme ve annenin de nihayetinde bir fani olduğunu unutma

Merhabalar,

Senin yaşadıklarinla paralel farkli seyler yasadim.
Kendin bi kisikliksin ve annen buna saygi duyacak.
Sakin hayati ıskalama.
Senin dogrun ne ise onu yap, sen akli basinda birisin belli.
Annen bile yeri gelecek sana sirt cevirecek ki cevirdigi konular olmus yazmissin.
Ben yasadiklarimi anlatsam roman olur.
Cok fedakar bi evlattim genelde anne baba fedakar olur.
Bana kimse madalya takmadi ve annem bana oyle seyler yapti ki krizler geçirdim.
Su an gorusmuyorum.
Hayat cok guzel yasa canim doya doya yasa.
Derslerine de calis.
Sakin annenin dogrularinda gitme ben gibi olma.
Bem cok gec fark ettim.
Anneni sevmen ayrı, seni egolari icin yanlis yonlerdirmesi ayri bunu sakin unutma. Sen o değil, o da sen degilsin.
Ayrica cok guzel bi yastasin asil bu yastan sonra gez toz.
İns kpss yi kazanirsin.
Ekonomik olarak guclu olursun ve cok mutlu olursun inşallah

Annen kendi yetistirilis tarzina göre ve eşi olmadığı için bence biraz fazla korumacı yaklasmis. Benim annem de biraz öyle yetişmiş babası yokmuş.biraz fazla üstüme gelir öyle görmüş sonucta. Ama şunu bilir şunu söylerim. Bu hayatta kimse annenin yerini tutmaz. Hiç kimse annen kadar da sevemez seni .ondan bence kıymetini bil sinirlenme kızma ona.

Aslında annen doğru olanı yapmış çok serb est kalsaydın o zaman her tehlikeye açıktın onun acılarından bahsederdin
Birde babanın olmayışı bazı insanlar
Cesaret bulurdu şu anki Annelerin babasız. ÇOcuk büyüten anneler üst düzeyde dikkatli olması şart çünkü etrafta
Yakınızda akraba çevresinde İNTERNET ten dolayı sapıklar , uyuşturucu bağımlıları, çoğaldı.

Canım bence geçmişi düşünmeyi bırakmalısın ve kpssye odaklanmalısın. Sınavı kazanınca atandığın yere gidersin istediğin hayatı yaşarsın ama kazanamazsan seneye aynı tempoyla devam edeceksin. Önceliğin şu an sınav olmalı bunları düşünmeyi bırak :)

Annen ozamanlarin sartiyla ozamanin bakis acisiyla kendince dogru olani yapmis veya yaptigini dusunmus olabilir.
Bile isteye kotu niyetle ice kapanik olmani istememistir vs.
Yani demem su ki artik sen kucuk degilsin secim sansin var. Hayatini istedigin yonde yasayabilirsin. Gecmisi dusunerek amam kucuk masami bile yikti diyerek kendine acima. Boyle yaparsan anneni suclamaktan ote gidemezsin. Degisimin icin hersey kendi elinde. Cozum ara gecmise takilmak yerine. Eminim annen farkli yasam tarzi veya bilgileri olsa sana farkli bir hayat sunardi.
Ama artik o kucuk kiz degilsin hersey suan senin elinde. Kendini mutlu edecek seylwre yonel. Kendini sev say. Annenin de her fikrine katilmak zorunda degilsin. Kendi dogrularini ara ona gore yolunu ciz. Daha cok gencsin ve onunde bircok firsat var. Anneni anlamaya calis. Onun aldigi egitimde farkliydi kisitliydi. Anlarsan ona kizmazsin. Ve kendi hayatini bundan sonra tabiki absurt kararlar almadigini varsayarak kendin yonlendirebilirsin. Basarilar

Snne.i çok seviyorum benim kötülüğünü istemez ama istemeden de olsa beni olumsuz etkiliyor. Ona baş kaldırmak adına absürt kararlar tabii ki almam. Ama gezip girmek dış dünyayı keşfetmek istiyorum. Kabuğumdan çıkma vaktinin çoktan geldiğini dusuniyirum.

Senin yapacahin kpssyi kazanıp uzak bir şehire gitmek sen kalkıp o şehirde yasa san bile seninle uğraşacak anlamıyorum anne baba yol gösterici olmalı sahip değil git güzelim o şehirden kendine de karıştırma o şekilde zaten kendine güvenmeyi sevmeyi ogrenirsin
Inşallah bunun için çok çalışıyorum

Canım bence geçmişi düşünmeyi bırakmalısın ve kpssye odaklanmalısın. Sınavı kazanınca atandığın yere gidersin istediğin hayatı yaşarsın ama kazanamazsan seneye aynı tempoyla devam edeceksin. Önceliğin şu an sınav olmalı bunları düşünmeyi bırak :)

Atanmayı çok istiyorum çünkü gerçekleştirme istediğim hayallerim var. Geç olmadan hayatı yakalamak istiyorum :)

Geneli size hak vermemiş ama ben sizi çok iyi anlıyorum bazı anneler bir zamanlar çocuk olduğunu unutuyorlar elalem ne der kaygısı taşıyan insanlar bir zahmet çocuk yapmasın önemli olan doğru yolu göstermek topluma köle bir insan daha yetiştirmek değil benim de babam yoktu gayet özgür yetiştim istediğimi giydim icki içtim sarhoş oldum sigara içtim şimdi hiçbirşey gözümde yok yaşadım gördüm aşık oldum aldatildim terkettim t erkedildim hiçbirşey yaşamadım diyemem gözüm hala yasayamadiklarimda insanlar annelik ne demek babalık ne demek unutuyorlar bdv de bir kadin çocuğuma vurdum kocam kızdı bağırınca kocam bağırıyor otorite mi sarsıyor diye birsürü başlık açanlar olmuş onlar insan yavrusu küçük insanlar yani yürümeyi öğrenen kadar elinden tutacaksin maşallah kayinvalideler anneler tipleri hayatımızı rezil ediyorlar benim de anneannem öyle sürekli anneme karışıyor ya annem 55 yaşında kadin anneler her zaman haksız değil sayın üyeler ve 25 yaşında bir kadında sokakta seksek oynayamaz sadece uzaktan bakabilir

Ben de bu yıl sigaraya başladım. Neden 25 yılın sonunda sigaraya başladığını bilmiyorum. Belki kendimce anneme bir baş kaldiriydi. Pişman mıyım hayır

Çok tatlı ve haklı bir isyan.
Evet bir çok şeyden mahrum kalmışsınız. Ama bu biraz pasif olmakla alakalı.
Ne zaman yumruğunuzu masaya vurur, annenizin psikolojik baskılarına çelik gibi göğüs gerersiniz işte o zaman tam anlamıyla birey olmuş olursunuz.
Malesef bu tip şeyler kalp kırmadan olmuyor. Acı yoksa kazanç yok.
Biraz özgürleşmeye çalışın.
Anneniz bir çeşit koruma içgüdüsü sergiliyor ama anneler her zaman doğruyu yapmıyor.
Bunu unutmayın.
Kendi yolunuzu çizin. Ama evlenerek değil!

Ek olarak şunu söyleyebilirim 25. yaşında ilk defa sigara kullanmaya başladım. Belki kendimce bir baş kaldırı bu... Dediginiz gibi güçlü olmak zorundayım. Biraz dediğin dedik olmam gerekiyor. Bundan sonra kararlarının arkasında durmak istiyorum. Hayallerim için...

Merhabalar,

Not: 25 yaşında ilk defa bu yıl sigaraya başladım. Nedenini bılmiyorum. Sigara içmek istedim ve içtim. Belki bir başkaldıriydi benim icin. Hiç başlamasam daha iyidi evet ama pişman değilim
Her anne kendi bildiği doğrultuda kendi korumacı kimliğiyle büyütür.Sonuçta büyüdün.Lise de şurda burda geçmişte olanlara takılma.O zamanın şartlarında doğru olanı yapmıştır kendince.16 yaşında her yere giden kuzen örneğini değil başarılı yaşıtlarını örnek göster.Gezip tozmak mutluluk getirmiyor.Annenin kurallarının ileride faydasını anlayacaksın.Sen şimdi kendini kendine kanıtlamalısın.Kendi hayatını istikbalini inşa ederek.Sigara içmek bir başkaldırı olmuyor.Kendine yapıyorsun ne yapıyorsan.

Her anne kendi bildiği doğrultuda kendi korumacı kimliğiyle büyütür.Sonuçta büyüdün.Lise de şurda burda geçmişte olanlara takılma.O zamanın şartlarında doğru olanı yapmıştır kendince.16 yaşında her yere giden kuzen örneğini değil başarılı yaşıtlarını örnek göster.Gezip tozmak mutluluk getirmiyor.Annenin kurallarının ileride faydasını anlayacaksın.Sen şimdi kendini kendine kanıtlamalısın.Kendi hayatını istikbalini inşa ederek.Sigara içmek bir başkaldırı olmuyor.Kendine yapıyorsun ne yapıyorsan.

Haklısınız ama içimde hala eksiklikler var. Sigaraya baş kaldırı olarak başlamadım bu arada. Denedim hoşuma gitti başladım :)
Baş kaldırı derken bilincli bir sekilde inat olsin diye degil...Bilincaltim mı bu şekilde davranmanmi sağladı bılmiyorum

Back
X