• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin çalışma hakkında söyledikleri beni çok üzüyor artık

Birde şunu anlamıyorum elalem kızlar annesine bakmıyor diye laf ediyirmus. Eee o elalem mümkünse annenin nikahlı kocası yani baban eve Barka bakmiyor , evdeki kızına bakmıyor desin madem. Evlenmiş barklanmis kendi evi olmuş ,çalışmayan bir kadından çok da beklentiye girilmez. Herkes işine geldiğini söyluyor.

E Esoskirec eski konularında sana çok dil döktük uzak dur şu kadından diye . O senin annen filan değil, düşmanın olmuş resmen ama ne desek anlamıyorsun. Sana son olarak şunu söyleyebilirim ki keşke hamile kalmasaydin. Eşinin de bebeğinin de günahına giriyorsun ve o kadın için onların da hayatını mahvedeceksin.Bu hikayedeki tek mağdur bebeğin.Bebegin dışında sen dahil herkes dibine kadar bencil ve hasta. Üzgünüm ama artık eminim.

E Esoskirec eski konularında sana çok dil döktük uzak dur şu kadından diye . O senin annen filan değil, düşmanın olmuş resmen ama ne desek anlamıyorsun. Sana son olarak şunu söyleyebilirim ki keşke hamile kalmasaydin. Eşinin de bebeğinin de günahına giriyorsun ve o kadın için onların da hayatını mahvedeceksin.Bu hikayedeki tek mağdur bebeğin.Bebegin dışında sen dahil herkes dibine kadar bencil ve hasta. Üzgünüm ama artık eminim.
Keşke adamın gözü açılsa da bosansa belki üvey anne bile çocuğa daha çok acır bakar . Ben böyle hastalıklı bir bağımlılık görmedim ya konu sahibi hasta tanısam yaka paça psikiyatriste götürürüm kocası da daha bunun anasının kardeşinin karnıni doyuruyor bazı insanlarda peygamber sabrı var .

Öyle ama işte malesef öyle bir çevredeyiz ki akrabalar olsun, komşular olsun onun yaşlarında çalışan kadın yok. Ve o çalıştığı için herkes "nıç nıç nıç bu yaşta annelerini çalıştırıyorlar" diye dolduruyorlar annemi. Tipik doğu ilinde yaşıyoruz ataerkil erkek egemen bir yer öyle söyleyeyim
Ben o bahsettiğiniz yerlerden birinde yaşıyorum ancak anneniz yaşında çalışan onlarca kadın var çevremde, örgü yapıp satan, yemek yapıp satan hepsini de gocunmadan yapıyorlar. Kayınvalidem engelli raporu ile temizlik işçisi kurasına oynaya oynaya girdi, inşallah bana çıkar da çalışırım, kendi paramı kendim kazanırım diyor kadın, ki sol kolunu zorlamaması gerekmedikçe kullanmaması gerekiyor, annenizle hemen hemen aynı yaştalar ve şimdiye kadar hiç çalışmamış birisi, temizlik yapmak gibi ağır bir iş bile olağanüstü harika geliyor yeter ki eli ekmek tutsun. Üzülecek bir şey yok, evde çocuk bakıyor yani, onun yaşındaki insanların yapacağı işler bunlardır zaten. Ele muhtaç olmaktan iyi değil mi ki.

Kızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun🙏
53 yaş yaşlı bile değil. Şu an çalışan insanların çoğu 60 yaşından önce emekli olamayacak zaten. Ağır iş de yapmıyor sonuçta. Benim anneannem bana bakarken ondan yaşlıydı. O yaşta insanın çalışmayıp tamamen çocuklarının eline bakmak istemesi çok üzücü. Bu zamana kadar nasıl geçinmişti?

Kardeşim hiç kendini yük gibi hissetmiyor o çok ayrı kafada ben ve ablama benzemiyor. Gamsız yani umrunda değil annem zorlanıyorsa da. Hamile halimle neler çektim yazsam eski konularımı bilen hanımlar beni çok linçler korkuyorum anlatmaya :)
Kardeşiniz annenize çekmiş sanırım

Çalışma geçmişi olan yok diyorsunuz da, ev hanımlığı da çok büyük iş😊 53 yaşında 2 çocuğa bakmakta hiç kolay değil.
Ev hanımlığı da kolay değil haklısınız. Ama o kuşağın çalışan kadınları da çoğunlukla hem çalışıp hem de ev işlerini beraber götürüyordu. Evet 53 yaşında iki çocuğa bakmak kolay değil. Ama bunu yapan bir sürü insan var. Şu zamanda çoğu insan 60 yaşından önce zor emekli oluyor. Hayat gayesi çalışmak zorunda. Her şeyi bu kadar genç yaştayken çocuklarından bekleyemez

Birde şunu anlamıyorum elalem kızlar annesine bakmıyor diye laf ediyirmus. Eee o elalem mümkünse annenin nikahlı kocası yani baban eve Barka bakmiyor , evdeki kızına bakmıyor desin madem. Evlenmiş barklanmis kendi evi olmuş ,çalışmayan bir kadından çok da beklentiye girilmez. Herkes işine geldiğini söyluyor.
Elalem ve babamın akrabalari o kadar kötü pislik insanlar ki öyle olmasalardı zamanında babamın yaptığına alkış tutmazlardı. Ben her şeyin farkındayım bunu anneme gosteremiyorum malesef. Boşanmış bir kadın olmak zoruna gidiyor halen. Ki ortada koca yok

Kızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun🙏
1700 çok azmış daha çok istesin

Keşke adamın gözü açılsa da bosansa belki üvey anne bile çocuğa daha çok acır bakar . Ben böyle hastalıklı bir bağımlılık görmedim ya konu sahibi hasta tanısam yaka paça psikiyatriste götürürüm kocası da daha bunun anasının kardeşinin karnıni doyuruyor bazı insanlarda peygamber sabrı var .
İnsanın basina gelmeyen şeyler hakkında böyle sert konuşması ne kadar kolay değil mi. Keşke beddua etmek yerine herkesin iyiliği için güzel dileklerde bulunsanız. Sizin anneniz kardesiniz ortada kalırsa siz kilinizi kipirdatmazsiniz olur biter

O yaştaki akrabalarınıza sorun evlatları onlara ev almış mı? Kendileri kızlarının aldığı evi oğluşları için satmaya kalkmışlar mi?
Daha akrabalardan doğru dürüst kızları çalışan yok. Ne anlatsan da kendi bildiği doğru olan insanlar vardır ya hepsi öyle

Daha akrabalardan doğru dürüst kızları çalışan yok. Ne anlatsan da kendi bildiği doğru olan insanlar vardır ya hepsi öyle
Boşanmaya ikna etmeye bakın , yaşı daha da ilerleyince hiç iş bulamaz , en azından dul maaşı alır. Siz de nereye kadar destek olacaksınız ? Bebek de geliyormuş , sağlıkla kucağınıza alın ama bebek demek dünyanın masrafı . Eşiniz “artık yeter yardım edemem” de diyebilir o yüzden kalıcı bir çözüm bulmalısınız.

Son düzenleme:
Senin gibi bir üye daha var burada cidden ikinizin kocasınada yazık. Aklınızı başınıza alın, bu kafa ile devam ederseniz, gereksiz ailenizin sorunları ile evliliğinizi, hamileliğinizi böyle hem kendinize hem eşinize zehir ederseniz, yakında kendi yuvanızdan olacak bir ömür annenizin yanında hem ona hizmetçilik edip hemde orada burada çalışıp gelirinizi yedireceksiniz. Birazcık aklınız varsa anneniz olan kadını torununa bakmak için bile olsa hayatınıza almazsınız. Hatta sizin yerinizde olsam uzak dururum. Bakın yıllar önce babanız başka kadın için bırakmış gitmiş, anneniz maaş alma hakkı ve babanızdan nafaka ailma imkanı varken kendi keyfi için boşanmamış ne ablanı ne seni okutmuş, küçücük yaşta işe sokmuş çalıştırmış emeğinizi yıllarca sömürmüş, ev aldırmış, oğlunu okutturmuş, oğluna para yardımı yaptırmış siz zaten yapacağınızı fazlası ile yapmışsınız. Anneniz size yaptıklarınız için minnet edeceğine birde söyleniyorsa o kadın anne falan değil. O sadece abinizin annesi siz onun için yolunacak kazdan başka birşey değilsiniz. Sizden ( siz gene annenize laf edememiştinizde ) daha doğrusu ablanızdan azıcık yüz bulsa abiniz için evini satıp ablanız ile sizin evinize çöreklenme niyetindeydi anneniz. Aklınızı başınıza alın hiçbir erkek sizin gibi kadını senelerce çekmez. Siz ailenize yapacağınızı fazlası ile yapmışsınız, sakın çocuk bakmak için falan yuvanıza almayın annenizi, siz çalışacaksınız evliliğinizden ve evladınızdan feragat edeceksiniz, sonrada o parayı torununa baktı diye annenizin eline sayacaksınız ve eşiniz hoş görecek sürekli sizce eşiniz neden böyle bir fedakarlık yapsın? Tamam sizi anneniz doğurdu da kocanızda yumurtadan çıkmadı, sizin yaptığınızı o yapsa sürekli olarak evde onlarla ilgili huzursuzluk olsa, eşiniz maaşını onlara bakmak için gönderse ne yapardınız. Artık sizin psikolojik hasta olduğunuzu düşünmeye başladım. Bu kafa ile olan evladınıza olacak kendinize acımıyorsunuz evladınızada acımanız yok. Evinizde sürekli bir aile problemi, en sonunda kocanız annenizinde istediği gibi sizi boşayacak, annenizin değimi ile söylüyorum bir dul olarak annenizin evinde sığıntı olacak, tüm gün onların geçimi için işte çalışacak gene yaranamayacak ve evladınızıda size bile acımayan annnenizin insafına bırakacakaınız.
Bakın ne güzel boşansa maaş hakkı varmış, ablanızla çalışıp didinip başına bir çatıda almışsınız, boşansın alsın maaşını kızı ve kendi için nafakasını gül gibi geçinip gitsin. Yapmıyorsa ne hali varsa görsün. Siz bu kafa ile devam ederseniz sadece kendinize yazık edeceksiniz, bence bir psikoloğa falan gidin. Bir kadın anne olunca onun evlatlığı ikinci planda kalır demişti annem. Sizin birinci önceliğiniz evladınız, anneniz bile olsa kimse için evladınızın geleceğini ve huzurunu tehlikeye atma lüksünüz yok. Şu an iyi bir anne adayı gibi değilsiniz benim gözümde kusura bakmayın. Bu kafa ile giderseniz annenizin size yaptığı haksızlıkları, sizde annenizin keyfi için kendi evladınıza yapacaksınız.
Bilmiyorum inanın sizin gözünüzden nasıl bakarım olaylara düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Şu an zaten büyük bir maddi yardımım yok anneme biz de kendimize zor yetiyoruz. Sadece kardeşimin kontur parasını ve evin internetini ödüyorum. Tamam diyorum artık kendi hayatım kendi evladım ama onları öyle perişan görünce bir saniye aklımdan cikaramiyorum. Gerçekten psikolaga mi gitmeliyim bunun için? İşe yarar mı dersiniz

Boşanmaya ikna etmeye bakın , yaşı daha da ilerleyince hiç iş bulamaz , en azından dul maaşı alır. Siz de nereye kadar destek olacaksınız ? Bebek de geliyormuş , sağlıkla kucağınıza alın ama bebek demek dünyanın masrafı . Eliniz “artık yeter yardım edemem” de diyebilir o yüzden kalıcı bir çözüm bulmalısınız.
Evet ben de fikir amaçlı açtım konuyu mesela neler yapabilirim iş fikri olsun yardım fikri olsun nerelere başvuru yapmalıyım nerelerde iş aramaliyim annem için

Evet ben de fikir amaçlı açtım konuyu mesela neler yapabilirim iş fikri olsun yardım fikri olsun nerelere başvuru yapmalıyım nerelerde iş aramaliyim annem için
Öncelikle annenizle konuşun babanızdan anlaşmalı boşansın . En azından kardeşiniz için nafaka alır , dul maaşına başvurur. Sosyal yardımlaşmaya , belediyelere ve muhtarlığa da başvurun belki oralardan da birseyler çıkar.

Back
X