• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin çalışma hakkında söyledikleri beni çok üzüyor artık

Ben arkadaşların aksine annenizin boşanmaya uğraşmamasına öneririm. Anladığım kadarıyla doğru düzgün bir sigorta geçmişi yok. Bulursa sigortalı bir işe girsin çalışsın. Olmuyorsa da günlük işlerle para kazanmaya bakar bu şekilde. Babanız da vefat edince hiç değilse maaşı kalır.

Ben arkadaşların aksine annenizin boşanmaya uğraşmamasına öneririm. Anladığım kadarıyla doğru düzgün bir sigorta geçmişi yok. Bulursa sigortalı bir işe girsin çalışsın. Olmuyorsa da günlük işlerle para kazanmaya bakar bu şekilde. Babanız da vefat edince hiç değilse maaşı kalır.
Ya annesi babasından önce vefat ederse ?
Bir de adam ne zaman ölecek de maaşı kalacak 🙄

Ya annesi babasından önce vefat ederse ?
Bir de adam ne zaman ölecek de maaşı kalacak 🙄
Dul maaşı nafaka da pek bir şey etmeyecek zaten. Zor bir durum. 15 sene önce adam terk ettiğinde bir temizlik şirketine girmiş olsaydı emeklilik için yaş hesaplaması yapıyor olurdu. Konu sahibinin annesi de pek geleceği düşünmemiş. 53 yaşında kadın gençtir, çalışmaktan şikayet etmemeli. Onun yerine çocuklarına vicdan yaptırıyor

Dul maaşı nafaka da pek bir şey etmeyecek zaten. Zor bir durum. 15 sene önce adam terk ettiğinde bir temizlik şirketine girmiş olsaydı emeklilik için yaş hesaplaması yapıyor olurdu. Konu sahibinin annesi de pek geleceği düşünmemiş. 53 yaşında kadın gençtir, çalışmaktan şikayet etmemeli. Onun yerine çocuklarına vicdan yaptırıyor
Gerçi Dul maaşı alamaz , en azından nafaka alır kendisi ve kızı için .

Diğer konuda haklısınız , keşke çalışıp çabalasaydı su an daha iyi şartlarda olurdu , kızları da bu kadar zor durumda kalmazdı.

İnsanın basina gelmeyen şeyler hakkında böyle sert konuşması ne kadar kolay değil mi. Keşke beddua etmek yerine herkesin iyiliği için güzel dileklerde bulunsanız. Sizin anneniz kardesiniz ortada kalırsa siz kilinizi kipirdatmazsiniz olur biter
Sen önceki yazılanları okudun mu minicik çocuğumu bırakıp gitmezdim hamile kaldım diye pişman olmazdim eşek gibi çalışarak biriktirdiğim parayı başkasına veren annenin burnundan getirirdim bak acil tedavi ol seninki annene tapma notası artık sana dört ay önce yazdıklarımi alintilamisim niye cevap veremedin? O çocuk ilerde seni reddederse şaşırma

Evet ben de fikir amaçlı açtım konuyu mesela neler yapabilirim iş fikri olsun yardım fikri olsun nerelere başvuru yapmalıyım nerelerde iş aramaliyim annem için
Neyse şu yazını gördükten sonra sana daha fazla yazmayacağım konularını da görünmeze alacağım yoksa sinirlerim hopluyor

Bilmiyorum inanın sizin gözünüzden nasıl bakarım olaylara düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Şu an zaten büyük bir maddi yardımım yok anneme biz de kendimize zor yetiyoruz. Sadece kardeşimin kontur parasını ve evin internetini ödüyorum. Tamam diyorum artık kendi hayatım kendi evladım ama onları öyle perişan görünce bir saniye aklımdan cikaramiyorum. Gerçekten psikolaga mi gitmeliyim bunun için? İşe yarar mı dersiniz
Bakın siz annenize yapacağınızı yapmışsınız, üstelik annenizin maaş imkanıda varmış boşanırsa, bu imkanı kendi keyfi için kullanmayan, babanızdan nafaka alma hakkı varken almayan insana neden üzülüyorsunuz. Kaldı ki eşinizin çok bir maaşı olmadığını kendiniz söylüyorsunuz, buna rağmen her ay hem internet faturasını, hem telefon faturasını eşinizin emeğinden ödüyorsunuz. Bakın eşinizde bir insan ve sizinle mutlu olmak için evlendi ama yeni evli olmanıza rağmen sürekli ailenizin dertleri yüzünden evinizde huzurunuz yok, üstelik senelerce tüm emeğinizi onlara harcamışsınız. Aklınızı başınıza alın, yuvanız dağılırsa sizin evladınız kız kardeşinizdrn beter olur, ne size ne evladınıza bir yudum su veren olmaz. Siz kendi emeğinizle alınan anne evinde sığıntı olur, tüm gün anne ve kız kardeşinizi beslemek için çalışor zavallı yavrunuzda siz çalışmaya gidince size bile acımayan o annenizin insafına kalır. Sakın annenize para vermek için çalışmak gibi bir enayilik yapmayın zira öyle bir durumda haklı olarak eşinizle çoo büyük aranız açılır haberiniz olsun

Daha akrabalardan doğru dürüst kızları çalışan yok. Ne anlatsan da kendi bildiği doğru olan insanlar vardır ya hepsi öyle
O akrabalar siz ve ablanız çocuk yaşta çalışmaya başlayınca anne babanızı neden kınamamışlar madem. Yıllarca emeğinizin sömürülmesine ses çıkarmamışlar.Aklınızı başınıza alın. Sizin bir anneniz yok sadece kendi ve oğlunun menfaati için sizi ve emeklerinizi gözünü kırpmadan harcayacak biyolojik olarak sizi doğuran bir kadın var o da sizi ve ablanızı yolunacak kaz gibi görüyor, onun tek evladı abiniz zira bir ona annelik etmiş çünkü

İnsanın basina gelmeyen şeyler hakkında böyle sert konuşması ne kadar kolay değil mi. Keşke beddua etmek yerine herkesin iyiliği için güzel dileklerde bulunsanız. Sizin anneniz kardesiniz ortada kalırsa siz kilinizi kipirdatmazsiniz olur biter
Dualarımıza değil, aklınızın başıniza gelmesine ihtiyacınız var. Zamanında tavır koysaydınız abiniz sizi bitmez deniz bellemezdi, bu kadar zora girmezdiniz.

Sizinki yine sadece soyleniyormuş. Benim anne babam 50 sinden sonra iyice gariplesti, babam heryere borc yapiyor sonra ısrarla isteyen olursa tarla satip oduyor. Boyle boyle tarla da kalmadı. Hala ayni. Annem de bişey demem beni boşar diyor. Tum bunlar olurken arada olan kardeslerimle bana oluyor. Yıldım . Ilginci eskiden boyle degillerdi. Sizinki sadece söyleniyorsa iyiymiş duymazdan gelin gecin

Sizinki yine sadece soyleniyormuş. Benim anne babam 50 sinden sonra iyice gariplesti, babam heryere borc yapiyor sonra ısrarla isteyen olursa tarla satip oduyor. Boyle boyle tarla da kalmadı. Hala ayni. Annem de bişey demem beni boşar diyor. Tum bunlar olurken arada olan kardeslerimle bana oluyor. Yıldım . Ilginci eskiden boyle degillerdi. Sizinki sadece söyleniyorsa iyiymiş duymazdan gelin gecin
Konu sahibi çalışıp annesine ev aldı..bunca zamanda annesi hiçbir işte çalışmamasına rağmen konu sahibinin ve ablasının verdikleri ile geçindi ..geçenlerde de büyük abi ortaya çıktı ,onun borcu için evi satacaktı annesi ..sizin anne babanız en azından satıyorsa kendi malını satıyor ..millet kızını çalıştırıp ev aldırıp oğlu için satma hayalleri kurmaya utanmıyor da kendisi çalışınca elin sözünden utanıyor😬

Bakın siz annenize yapacağınızı yapmışsınız, üstelik annenizin maaş imkanıda varmış boşanırsa, bu imkanı kendi keyfi için kullanmayan, babanızdan nafaka alma hakkı varken almayan insana neden üzülüyorsunuz. Kaldı ki eşinizin çok bir maaşı olmadığını kendiniz söylüyorsunuz, buna rağmen her ay hem internet faturasını, hem telefon faturasını eşinizin emeğinden ödüyorsunuz. Bakın eşinizde bir insan ve sizinle mutlu olmak için evlendi ama yeni evli olmanıza rağmen sürekli ailenizin dertleri yüzünden evinizde huzurunuz yok, üstelik senelerce tüm emeğinizi onlara harcamışsınız. Aklınızı başınıza alın, yuvanız dağılırsa sizin evladınız kız kardeşinizdrn beter olur, ne size ne evladınıza bir yudum su veren olmaz. Siz kendi emeğinizle alınan anne evinde sığıntı olur, tüm gün anne ve kız kardeşinizi beslemek için çalışor zavallı yavrunuzda siz çalışmaya gidince size bile acımayan o annenizin insafına kalır. Sakın annenize para vermek için çalışmak gibi bir enayilik yapmayın zira öyle bir durumda haklı olarak eşinizle çoo büyük aranız açılır haberiniz olsun
Ben annem olsa da olmasa da çocuktan sonra çalışmayı düşünüyorum zaten. Eşim de çocuk 6 aylık olunca artık başlarsın diyor. E annem çocuğa bakmasa mecburen bakıcı tutacağım eşim kendisi de diyor ki bakıcıya vereceğimiz parayı annene veririz hem gözümüz arkada kalmaz diye. Yani sırf annemler için ise girmeyeceğim annem ben olsam da olmasam da çalışmak zorunda bari benim evimde kendi torunuyla daha rahat olur gözüne batmaz bu kadar. Ne dersiniz? Kendisine bu konuyu açmadım gerçi böyle bir düşüncem olduğundan haberi yok

Kızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun🙏
Abinden istesin diyeceğim 😡 üzme kendini boşuna, herkes kendi hayatını düşünmek zorunda, 53 yaş yaşlı değil emeklilik yaşının 65 olduğu bir ülkede, duymazdan gel. Sonuçta elinden bir şey gelmiyor, geldiği zamanlarda zaten yardım ettin. Birikimini abime verirken bu günleri düşünmesi lazımdı

Ben annem olsa da olmasa da çocuktan sonra çalışmayı düşünüyorum zaten. Eşim de çocuk 6 aylık olunca artık başlarsın diyor. E annem çocuğa bakmasa mecburen bakıcı tutacağım eşim kendisi de diyor ki bakıcıya vereceğimiz parayı annene veririz hem gözümüz arkada kalmaz diye. Yani sırf annemler için ise girmeyeceğim annem ben olsam da olmasam da çalışmak zorunda bari benim evimde kendi torunuyla daha rahat olur gözüne batmaz bu kadar. Ne dersiniz? Kendisine bu konuyu açmadım gerçi böyle bir düşüncem olduğundan haberi yok
Annen yıllardır bu anı bekliyor zaten... kardeşinle sizin eve güzelce yerleşip kendini garantiye alınca , evi de satıp abine verecek rahat rahat. Biz bile biliyoruz bunu, eski konularında defalarca yazdık planı bu diye...hala haberi yok diyosun ya....te allam

Gelsin tabi evinize kadın zaten oğluna ev vermek için bahane arıyordu, kız kardeşinizle size çöreklensin, abiniz bir hır daha çıkarsın, annenizde nasıl olsa kullanmıyorum bahanesi ile evi abinize peşkeş çeksin, sizde evinizde kız kardeşiniz ve annenizin tüm yükünü çekip, muhtemelen kazandığınızdan çok daha fazlasını anneniz ve kız kardeşiniz için harcayın. Siz akıllanmazsınız kusura bakmayın.
İlla anneniz bakacaksa çalışan patron ilişkiniz olsun vereceğiniz para baştan belli olsun, daha fazlasını vermeyin ve anneniz kendi evinde baksın, kesinlikle anneniz ve kız kardeşinizi evinize almayın ama bu öğütler sizin nir kulağınızdan girip diğerinden çıkar eminim.

Bizim yazdıklarımızı okumuyorsun ki , niye hala bize sorup duruyorsun? Biz uzak dur dedikçe sen evine almaktan bahsediyorsun hala . Al evine, almazsan darılırım, işe de gir, ama unutma, senin kazancın 3 ise annenle kardeşinin sana maliyeti 6 olacak, üstüne senden tırtıkladıklarını abine yedirecek, üstüne senin ona aldığın evi satıp abine verecek. Bir kere eve soktuktan sonra bir daha git de diyemeyeceksin. Kocan da saf belli ama en geç 2 yıla uyanıp kapının önüne koyacak seni , çünkü haklı. Çocugunla sersefil ortada kalacaksın. Aferin sana hayırlı evlat. Böyle devam et.

Bizim yazdıklarımızı okumuyorsun ki , niye hala bize sorup duruyorsun? Biz uzak dur dedikçe sen evine almaktan bahsediyorsun hala . Al evine, almazsan darılırım, işe de gir, ama unutma, senin kazancın 3 ise annenle kardeşinin sana maliyeti 6 olacak, üstüne senden tırtıkladıklarını abine yedirecek, üstüne senin ona aldığın evi satıp abine verecek. Bir kere eve soktuktan sonra bir daha git de diyemeyeceksin. Kocan da saf belli ama en geç 2 yıla uyanıp kapının önüne koyacak seni , çünkü haklı. Çocugunla sersefil ortada kalacaksın. Aferin sana hayırlı evlat. Böyle devam et.
Kadınlar bile çekmiyor artık böyle çileyi, elleri güçlenince aileci kocalarını postalayıveriyorlar anasının memesine. Konu sahibi kocasının sabrına çok güvenmesin, aileci olmayan kadın bulana kadardır sabrı.

Kadınlar bile çekmiyor artık böyle çileyi, elleri güçlenince aileci kocalarını postalayıveriyorlar anasının memesine. Konu sahibi kocasının sabrına çok güvenmesin, aileci olmayan kadın bulana kadardır sabrı.
Ya şimdi eski konularına da baktım kâtip, boşuna çene yoruyoruz. Bizi niye dinlemiyor biliyor musun? Çünkü annesinin tıpkısı...5 aylık hamileyken, burda melek gibi anlattığı kocası kafasında zigon sehpa kırmış. Bir konusunda da erkek bebek istediğini yazmış, cinsiyet tahmini sormuş.2 ay sonra doğum yapacak bir kez bebeğinden bahsetmemiş, (kız galiba), varsa yoksa anası abisi... benden bu kadar. Çok sinirim bozuldu.

Ya şimdi eski konularına da baktım kâtip, boşuna çene yoruyoruz. Bizi niye dinlemiyor biliyor musun? Çünkü annesinin tıpkısı...5 aylık hamileyken, burda melek gibi anlattığı kocası kafasında zigon sehpa kırmış. Bir konusunda da erkek bebek istediğini yazmış, cinsiyet tahmini sormuş.2 ay sonra doğum yapacak bir kez bebeğinden bahsetmemiş, (kız galiba), varsa yoksa anası abisi... benden bu kadar. Çok sinirim bozuldu.
Allah inşallah hep kız evlat verir konu sahibine, o zaman kimi kime yedirecek bakalım. O kocası dediği kadar melek degilse vardır bi hesabı, o deliyi de tek güdebilen konu sahibi olduğu için bırakmıyordur. Herkes çok mutlu bence hadi gidelim.

Back
X