Annemin Çeyiz Tutkusu :(

Gorumcem kirkini geckin evlendi. Zamaninda almista alms ceyizleri

Tabiki cogu esyasini yeniledi. Mesela bir mikser takimi vardi dev gibi. Makummsimdi hersy kuculdu

Ben hic ceyiz yapmadim ha annem capit mapit almstir.

Hep para briktrdm. Evlenirken pesin para aliverdim herseyimi

Tavsiye ederim

Hepinize çooook uzun cevaplar yazmıştım tek tek ama site bakıma girince tüm cevaplar gönderemeden gitti genel yazayım :1:

Şimdi ben aslında anneme kızmıyorum ama biraz bunaldım, daha 1 senem var sonra bunun yüksek lisansı var, üstüne evlenecek adam yok. Üstüne ben baya kapalıyım erkekmiş nişanmış falan daha diyorum gezeyim tozayım, zaten birini sevebileceğime dair umudum da yok vs vs gibi düzinelerce sebebim var ve bu yüzden alınacak çeyiz sanki, nasıl desem üzerimde baskı yaratıyor gibi oluyor.Evleneceksin, evleneceksin git evlen vs vs gibi. Biliyorum bunun baskıyla ilgisi yok ki annem bile daha erken bi okulun btsin çalışma hayatına atıl vs vs diyor ama gene de herhalde geleceğe umutsuzluğumdan çeyizlere öcü gibi bakıyorum.

Annemi de anlıyorum dediğiniz gibi tek çocuğum ve oda özeniyor. Ona da birşey diyemiyorum, aslında elbette para biriktirip en son almak mantıklı ama annem elinde para altın vs tutamıyor, anca kredi kartıyla alırız borç olunca ödenir diyor. Aslında yanlış tabii ama o böyle diyince anne biriktir sonra alalım diyemiyorum. Kızamıyorum da çünkü yukarda bi arkadaşın da dediği gibi cidden çok maliyetli ya. Altı üstü bir çatal kaşık porselen takım 4 bin civarında. Allahın kaşıklarına servet veriyormuş bu evlenenler:53:

Hayatımda hiç çatal bıçaklara dikkatli gözle bakmayan biri olarak feci pahalı geliyor yaaa. Anneme sen o 4 bini bana ver arabamı değiştireyim diyorum öyle bir bakıyor ki ikinci kere tekrarda edemiyorum. Yani anlayacağınız, ya alacağım yada diretip en son baya birşeyi kendi maddi gücümle yapacağım. aslında ben 2.cisini tercih ediyorum, aileme de yük olmak istemiyorum ama önümde aday olmayınca gelecek o kadar belirsiz ki. Birde inanır mısınız evlilik çeyiz düğün o kadar uzak bir insanım ki bu 8 ay sonra okul biter bitmez işe girdiğimde yapacağım ilk şey kendi arabamı daha iyi bir araba için 25 bin kredi çekip değiştirmek istiyorum. Yani anlayacağınız bana kalırsa yumurta kapı ağzına gelene kadar çatal bıçak yok bana :51:

Sonuç olarak hadi dedim kırmayayım dedim açtık akşam jumbonun sitesini, ben şu takımı beğendim $147A7AC6F9004A87A3C910514F01663E.webp

Tabii bu sefer bir curcunadır başladı. Bu neymiş efendim kürdan gibiymiş, kuzenim dişçileriin, dişlere bakmak için kullandıkları aletlere benzetti. Efendim ne uçukmuşum eve gelseler gülerlermiş insanlar. Adam gibi alsaymışım millet paraları yetmemiş ince aldı der espiri yaparmış dedi kuzenim. Anneciğim garibim bişe demedi sonunda birşey beğendiğim için ama ne kadar kullanışlı diye baktığını da gördüm :27:

İşte ben bu yüzden insanlarla birşey almak istemiyorum. Yahu belki benim evimde klasik çatal kaşık olmayacak? Mesela ben tabaklarımı da kare istiyorum? İşte bir dün ya laf kalabalıkları...

Üstelik jumboyu da beğenmedi o tezgahtar kız diye (ki üstte bir arkadaş demiş sağolsun nasıl beğenmez diye) ablam yani kuzenim nasıl olurmuş narin sheffer daha iyiymiş diye tutturdu. Dedim ben evlenirken sana karştım mı? Güldüreceksin herkesi kendine dedi. Ya Allah aşkına, en iyi marka jumbo değil midir, en kaliteli en lüks e benim zevkte bu çok mu kötü anlamadım ki. Anlayacağınız ortak bir nokta bulamadık hala :5:

annenin hevesi var arkadaşım kırma kalbini.

benim annem ben ortaokulu bitirmemiştim takımlarımı aldığında.
hemde hepsini.
porselen yemek takımı, çatak bıçak takımı, tencere takımları(2-3 tane) yatak odası takımları, el işleri....

kızın çeyizi olmalıymış.

ben ilk çocuğum tek kızım. belki ondandı biraz acelesi, belkide o aralar atlatmaya çalıştığı meme kanserinin etkisiydi bilemiyorum artık. ama sanırım kanserden kurtulamayacağını düşünüyordu. hiç bir şeyim eksik olsun istememişti. onda hazırladı herşeyi. tabi çok şükür atlattı.

şimdi 6 yıllık evliyim, annemin taa o zaman aldığı takımlarımı kullanıyorum, yeni herhangi bir takım alma gereği duymadım bile. ayrıca sevip başka bir takım alacak olsam da onları kullanmaya devam ederdim eminim. ve sende kullanacaksındır.

lütfen annenin kalbini kırma...

senin annen yine iyi , üniversite son sınıfta başlamış, benim annem ilkokuldayken haftalık harçlıklarımız alırdı , "size çeyiz alacam " deyip :37::37::37:
gerçekten de aldı ama gel sor bakalım kaç tanesini kullandık ... bingo doğru cevap "hiçbirini" :9::9::9::9:

arkadaşalrın çoğu aynı şeyi yazmış zaten, en mantıklısı kenara para koyun, evleneceğiniz zaman , hoşunuza giden ne varsa alırsınız :)

tatlım öncelikle annenin kalbini kırma anneciğin belli ki her kız annesi gibi çeyiz yapmak istiyor hevesle.banada annem tencere takımı pike takımları falan almıstı lisedeyken sonra evlenme arifesinde aldıklarını bulmus gibi oldum zaten alınacak o kadar cok sey varki iyiki almıs dedim. zaten bazı seylerin modası gecmez mesela mutfakta kahve fincanı cay fincanı gibi seylerden 2şer 3er takım oluyor birer takım al simdi klasik bişiler sonra dügüne yakın al havlu, nevresim takımı, bornoz takımı v.s bunların modası gecmez saklama kabı mutfakta kullanmak icin gerekli plastikler bu liste uzar gider.

Alınan eşyaların bazılarının modası geçmez ama bazıları için öyle değil bu yüzden annene güzelce anlatırsın işte bunları almayalım parayı biriktirip sonra alırız dersin.
ama çok güzel bişey bu bence. annemde bana almış bi sürü şey ama ben kendi zevkime göre almak istiyorum bu yüzden beğenmediklerimi sen kullan anne diyorum ben yenisini alcam :) en iyisi kenara para koyup evlenirken almak

Bana ınan benım annem ben daha 5 yasındayken,Çeyiz yapmaya basladı..Tabak canak dantel vb bırsuru sey..Hevesle yapıyorduki hemde 3 kızına bırden..Ki o zamanlarda zaten pek mudahale sansım yoktu..Annem cok sonra buyuk bı hastalık gecırdı..Bizde gecımderdı...Şimdi ıstesekte yapamıyoruz..Annenızın hevesını kırmayın lutfen..Kucuk parcaları tamamlamaya bakın Hıc olmazsa...Bırakın hersey son mada olmasın..Evınızde ondan bı parca hatıra elının emegı gozunun nuru gordukce mutlu olacagınıza ınanıyorum..

Benim annemde aynı senin ki gibiydi, ilk çalışmaya başladığım yıllarda hep çeyiz taksiti ödedim, biraz o biraz ben bir oda dolusu çeyiz yaptık.

35 yaşındayım, hiç evlenmedim hepsinin modası geçti

Ama olsun onları annemle birlikte beğendik, özene bezene hepsini seçip, bir güzel ambalajladı, içine taaa 40 yıl önce Almanya 'dan getirdiği havluları bile koydu. Açıp severim bazen elinin değdiği eşyaları, çeyizim ondan yadigar, her şeye dokunmuşluğu var, kullanmasam ne olur, modası geçse ne olur. Annem gitmiş çeyize ödenen para tirilyon olsa ne olur =(((

Anneler heves eder böyle şeylere, kırma gönlünü bırak ne istiyorsa yapsın ....

nişanlandığımda çeyiz anlamında ( yani kullanacağım şeylerden bahsediyorum; el emeği göz nuru şeyler değil) bir çöpüm bile yoktu nişanlandım düğün tarihim ve evim belli oldu o zaman aldım hepsini; hiç de zorlanmadım aksine her şey birbiriyle daha uyumlu daha hoş oldu bir de burdaki kullanıcıların yorumlarını okudum daha doğru tercihlerde bulundum

annem de benim gibi düşündüğü için ben bu konuda bir çatışma yaşamadım

Annen en doğrusunu yapıyor benim bir iğnem dahi yoktu, annemin yoktur öyle hevesleri haziranda nişan yaptım ve 2 aydır maddi manevi çöktüm resmen onuda alim bunuda alim derken tabi mecburen herşeyi orta halli almak zorunda kaldım ileride daha iyisini alırım mantığıyla, Modası geçmeyen şeyler de var ne bilim sade çatal kaşık takımları,nevresim takımlşarı,uyku setleri vss onları alıp hazırlayabilirsin modası geçicek şeyleride sonraya bırakırsın

Kızlar bugün annem beni delirtti çıldırdırttı artık.

Ben artık üniversite son sınıftayım, hayatımda evlenmeyi düşündüğüm biri yok. Annemde bunu bilmesine rağmen, ne zaman dışarı çıksak hadi sana çeyiz alalım tabak alalım kaşık alalım diyordu, önceleri sakin sakin anlattım kimse yok hayatımda, ayrıca şimdi alsak modası geçer istemiyorum vs vs dedim. Önce anladı sandım bugün gene tuttu soktu beni bir mağazaya hadi kaşık alalım çatal bıçak alalım diyor, tekrar söyledim anne istemiyorum vs vs diye, bu sefer tezgahtarların yanında, alalım hepsini birden almamıza gerek kalmaz diyor, e anne o zaman buna vereceğin parayı altın al kenara koy evleneceğim zaman bozdurur alırız dedim gerek yokmuş vs vs gene bi dolu laf. Tabii orda çalışanlarda hemen anneme hak verdiler, önce acaba dedim annem haklı mı alsam mı diye geçiriyordum ki benim bu kararsızlığımı görünce ordaki tezgahtarlarda shifferın çatal kaşıkları varmış bilmemne övüp duruyorlar ya dedim alacaksam da ben hep küçüklüğümden beri jumbo isterdim dedim efendim o kötüymüşte bilmemne, onu geçtik parlak çatal bıçaklar su izi yaparmış vs vs neyse onda karar kıldık seçtiğim çok uçuk bir modelmş de eve gelen herkes bunda yiyemezmişte kardeşim bana ne soruyorsun o zaman al kendin paketle yani bugün tam 3 saatte yakın bunları konuştuk ve sinir harbiyle ayrıldım mağazadan.

Sorun şu sizinde başınızdan geçmiştir ondan danışayım dedim sizlere nedir bunun doğrusu? Annem doğru mu söylüyor, yoksa evlenileceği zaman mı alınmalı böyle şeyler? Çünkü feci halde kafayı takmış durumda sabah akşam porselen çatal kaşık bakıyoruz. Biliyorum iyiyliğimi istiyor ama daha evliliğin e'si yokken aklımda banane o tabaklardan çatallardan, ordan atlayıp kahvaltı takımını kaç kişi istermişim diyorlar yahu ben kendi evimde sabah kahvaltı yapmam dışardan yerim ben nerden bileyim kaç kişilik olacağını? Ne yapacağımı bilemedim ben :19:

kenara para atak mantıklı ama o zamanda o parayı nerelere harcayacagını bilemiyorsun birde toplu para harcanmaz bu iş için benım düşüncem tabi bende önceden alıp alıp kenara koymustum aldıktan 1 yıl sonrada evlendım modayı takıp etmek mümkün degıl her gün yeni ürünler cıkıyor zaten tabak canagın modası gecmıyor sonucta tabak tabaktır elektronık esyaları almazsın tabı ama mutfak esyalarını alabılırsın gözle gözükmüyor ama çok para gidiyor öyle şeylere

evlenecegin zamanlarda kafa o kadar dolu oluyor o kadar cok sey yapman gerekıyor kı hepsini bir ana sıkıştırma derim yanı zaten standarttır yemek takımları kahvaltı takımları 5 sene sonrada alsan aynıdır 12 kişilik :D

Back
X