Annemin davranışları

Sizde cevap verin uyardiginda karisma anne ben biliyorum ne yapacagimi gibi aradiginda acmayin kilidi degistirin bir bahaneyle ve vermeyin aradiginda is uydurun musait degilim diyin evde degilim diyin yani hicbisey yapmadan biseylerin duzelmesini bekliyorsunuz gerekirse sert cikin oglusuna gidip sarsin kurban rolunden cikin boyle pasif bir direnis olamaz kendiniz yipraniyorsunuz bosu bosuna

Ayrıca önceki yıllarda bu hareketleri yüzünden çok sert çıkıp telefonlarını açmadığım zamanlar oldu . Ama öyle bir ağlayıp yalvarmaya başlıyor ki o zaman , ben senin için yaşıyorum ben seninle yaşıyorum gibi cümleler kuruyor , yalvarma moduna geçiyor . Hani aşık olduğunuz biri sizi terkeder siz de yalvarırsınız ya Sensiz yaşayamam diye , aynen öyle bir hale bürünüyor . işte bunlar bana çok uç geliyor . Bir psikiyatrist dinlese nasıl yorumlar bilmiyorum .
Narsist

Hem şikayet edip hem de eline anahtar veriyorsunuz, ilginç... Sizinde psikolojiniz iyi değil, annenize bağımlısınız ve farkında bile değilsiniz , yardım alın mutlaka...
Anahtarı verme olayı babamın yaşadığı döneme dayanıyor . Tamamen tedbir amaçlıydı yani .zaten babam hayattayken bu şekilde gelip kalmıyordu.

Anneniz tabirinizle tepenize üşüşmüş. Hiç normal değil. Kötü geçen çocukluktan sonra neden annenize yürüme mesafesinde bir yerde oturmaya başladınız? Ve emrivaki tavırlarını kesmek için eşinizle vakit geçirmelisiniz bence evi süsleyin eşinize yemek hazırlayın veya eşinizle dışarı çıkın. Böylece anneniz geldiğinde doğru bir zamanlama olmadığını anlayacaktır. Ayrıca anneniz sizin evinize neden anahtarla giriyor. Kilidi derhal değiştirin. Kendisini sizin evinizn bir bireyi olarak benimsemiş çoktan

Anneniz tabirinizle tepenize üşüşmüş. Hiç normal değil. Kötü geçen çocukluktan sonra neden annenize yürüme mesafesinde bir yerde oturmaya başladınız? Ve emrivaki tavırlarını kesmek için eşinizle vakit geçirmelisiniz bence evi süsleyin eşinize yemek hazırlayın veya eşinizle dışarı çıkın. Böylece anneniz geldiğinde doğru bir zamanlama olmadığını anlayacaktır. Ayrıca anneniz sizin evinize neden anahtarla giriyor. Kilidi derhal değiştirin. Kendisini sizin evinizn bir bireyi olarak benimsemiş çoktan
Yok anahtarla hiç girmedi . Evi aldığımız dönem işime çok yakın olduğu için ve alıştığım muhit olduğu için buradan almıştık. O dönem zaten babam hayatta olduğu için böyle sık sık gelip kalma huyu yoktu . Ama babamdan sonra abarttı . Tabii ki karakteri anlattığım gibi . Çocukluğumu gençliğimi zehir etti . Üzerine de bu son 5 yılda yalnızlığı eklenince nefes alamaz oldum .

Babanız hayattayken yapmıyormuş sanırım kendini yalnız hissediyor.bazi insanlar yalnızlığı sindiremiyor ve bireysellesemiyor bu durumda evlatlarına sariyorlar sanırım. kimisi bundan memnun olur ama sizin travmalariniz varmış o yüzden tahammül edemiyorsunuz .belkide bı kaç kez reddetmek geldiğinde işim var veya programımiz var deyip evden çıkmak çözüm olur mu acaba

Babanız hayattayken yapmıyormuş sanırım kendini yalnız hissediyor.bazi insanlar yalnızlığı sindiremiyor ve bireysellesemiyor bu durumda evlatlarına sariyorlar sanırım. kimisi bundan memnun olur ama sizin travmalariniz varmış o yüzden tahammül edemiyorsunuz .belkide bı kaç kez reddetmek geldiğinde işim var veya programımiz var deyip evden çıkmak çözüm olur mu acaba
Aynen öyle . Temelinde sağlıklı ilişki olmayınca , şartlar değiştiğinde malesef sağlıklı ilişki kurulamıyor .

Merhaba arkadaşlar ,
Aslında şuan çok çok gerginim, vicdanım ve kendi hayatım arasında sıkışıp kalmaktan bunaldım bu konuda ve fikir almak istedim.
Çok kısa anlatacağım .
Babamı kaybedeli 4 yıl oldu . Ben evliyim annemle yakın oturuyoruz yürüme mesafesinde .
Konu aslında tabi ki çocukluğuma kadar gidiyor oralara girersem yine sinir harbi yaşayacağım.
Annemin sürekli emrivaki yapmasından çok çok bunaldım . Sana uğrayacaktım diye gelip sürekli yatılı kalmasından , sürekli bunu ima etmesinden çok bıktım . Müdahaleci ve negatif bir yapısı olduğu için çok büyük çocukluk travmalarım var ve bu sebeple sürekli birarada olmak bana iyi gelmiyor ,
Ya insan bir sormaz mı gelebilir miyim işin gücün var mı , ya belki başka bir planım vat sürekli emrivaki kalmak falan bilemiyorum
Cümlelerimi bile toparlayamıyorum çok yoruldu zihnim
tüm yorumları ve yazdıklarınızı okudum
bana annenizin degilde sizin düşünceniz yanlış geldi. şu şekilde açıklayayım. evet bazı anneler bilinçsiz davranabiliyor bazen bazı seyleri inceden düşünemeyebilir ama anne bu atsan atılmaz satsan satılmaz aynı evlat gibi, ve o sizi doğurdu büttü iyide davransa sertte davransa sonuçta size bakan anneniz, birde annelerimizde kolay kolay bu günlere gelmedi birde allah rahmet eylesin babanız vefat etmiş tek kalmış bir oğlu bile olsa yine sizde rahat ediyorki size gelip kalıyor birde o şekilde bakın sizin şuan yaptığınızdan anladığım kadarıyla anneniz elden ayaktan düşse annenize of der bakmazsınız, şunuda düşünün sizinde bir evladınız vardır illaki. anennize iyi bakın sabredinki evladınızda gün gelip size aynısını yapmasın hani eden bulur diye bi söz var ya o misali, birde annenizi sorun olarak gözünüzde büttüğünüz için de size bu kadar sıkıntı yapıyor bu durum, bende evliyim ve annemlerde kapı kapıya oturuyorum 7/24 birlikteyiz benimde annem bana çok karışır müdahale eder ama ben bir kez olsun of demedim bıktım sıkıldım demedim çünki beni bu günlere getirirken hiç of demiyo anneler, birde siz farketmiş olmasanız bile anneniz kendisini size muhtaç görüyordur, biraz olumsuz taraftan değilde olumlu taraftan bakın, birde annenize ne kadar sabredip alttan alırsanız öbür dünyada o kadar mükafatı olur size bunuda unutmayın. annelerimizin kıymetini bilelim bilelimki yokluğunda pişmanlığını yaşamayalım. umarım açık şekilde izah edebilmişimdir kendimi..

Merhaba arkadaşlar ,
Aslında şuan çok çok gerginim, vicdanım ve kendi hayatım arasında sıkışıp kalmaktan bunaldım bu konuda ve fikir almak istedim.
Çok kısa anlatacağım .
Babamı kaybedeli 4 yıl oldu . Ben evliyim annemle yakın oturuyoruz yürüme mesafesinde .
Konu aslında tabi ki çocukluğuma kadar gidiyor oralara girersem yine sinir harbi yaşayacağım.
Annemin sürekli emrivaki yapmasından çok çok bunaldım . Sana uğrayacaktım diye gelip sürekli yatılı kalmasından , sürekli bunu ima etmesinden çok bıktım . Müdahaleci ve negatif bir yapısı olduğu için çok büyük çocukluk travmalarım var ve bu sebeple sürekli birarada olmak bana iyi gelmiyor ,
Ya insan bir sormaz mı gelebilir miyim işin gücün var mı , ya belki başka bir planım vat sürekli emrivaki kalmak falan bilemiyorum
Cümlelerimi bile toparlayamıyorum çok yoruldu zihnim
Merhaba
Maalesef anlattiginiz durumun benzerini yaaiyorum ben panik atak hastasiyim cocuk dusurdum erken dogum sonrasinda hamilelik veya hamikeliklerle alakali sorunlri duymak istemedigimi elli kere belirtmeme ragmen her duyduğunu bana yetistirir su kisinin dusugu olmus yk su kisi hamileymis fenalasmis kani dusmus yok sole bole ayda iki uc beni korkutur yani çok uyardık herkes soluyor ama en son birkacgun once bile yapti ve ben artk cidden bunalmis durumdayım gelmek istemiorm ama sizi anliorm annem yine biryerde kiyamiyorum geliorm ihtiyci vrdir ne blim tek kalmasn die ama aslinda asla anlasamayiz ama bnsizde bir adim atmaz ole ilginc bir durum... Yani psikolojimi en cok annemin bozdugunu bana iyi gelmedigini farkettim. Vican azabi cekiyorum asla uzak kalmak istemiyorum ama bu sekilde de ben zarar goruyorum. İnsanin psikolojisinde en etkili sey aileymis onu anladim...

Son düzenleme:
ne saçma konusuyorsunuz ya bir anneden bahsediliyor ne demek önünü kes
biraz olumlu konuşun kadını annesinden soğutuyorsunuz resmen iyice, sizin anneniz olsaydı siz yaparmıydınız öyle?
Ben annemden hiçbir koşulda rahatsızlık duymuyorum. Konu sahibi rahatsızlık duyuyor ciddi derecede. Kadın zaten soğuyacağı kadar soğumuş

Merhaba
Maalesef anlattiginiz durumun benzerini yaaiyorum ben panik atak hastasiyim cocuk dusurdum erken dogum sonrasinda hamilelik veya hamikeliklerle alakali sorunlri duymak istemedigimi elli kere belirtmeme ragmen her duyduğunu bana yetistirir su kisinin dusugu olmus yk su kisi hamileymis fenalasmis kani dusmus yok sole bole ayda iki uc beni korkutur yani çok uyardık herkes soluyor ama en son birkacgun once bile yapti ve ben artk cidden bunalmis durumdayım gelmek istemiorm ama sizi anliorm annem yine biryerde kiyamiyorum geliorm ihtiyci vrdir ne blim tek kalmasn die ama aslinda asla anlasamayiz ama bnsizde bir adim atmaz ole ilginc bir durum... Yani psikolojimi en cok annemin bozdugunu bana iyi gelmedigini farkettim. Vican azabi cekiyorum asla uzak kalmak istemiyorum ama bu sekilde de ben zarar goruyorum. İnsanin psikolojisinde en etkili sey aileymis onu anladim...
Aynen aynen . O kadar yorucu bir durum ki bu insan öyle iki Arada bir derede ki , anne olduğu için tıkanıp kalıyor insan ama o kadar zarar görüyoruz ki

Annemle ilgili birçok kişi böyle düşünüyor ki onlar tek bir hareketine şahit olduğu halde . Kuzenim olsun arkadaşım olsun hepsi demiştir anneme , ben sizinle yapamazdım diye .

Hani böyle çok tatlı anneler olur , eve bir sıcaklık verir , çok tatlı dilli hoş sohbetlidir, oturur el işi yapar , eski anılarını anlatır falan .öyle değil işte benimki

Aynen aynen . O kadar yorucu bir durum ki bu insan öyle iki Arada bir derede ki , anne olduğu için tıkanıp kalıyor insan ama o kadar zarar görüyoruz ki
Evet sizi cok iyi anlıyorum ama sanirim yaslaninca insan birde eş kaybı yaşayınca biraz daha düşüncesiz oluyorlar kolay değil tbi onlar icinde herlde anlamıyorlar belkide kötüde dusunmek istemiyorum sonucta anne diyorum bilerek yapmıyorlardir ama tabi insan etkileniyor

Back
X