Kv min kalmasını istemiyorum

Merhaba hanımlar. Kayınvalidemin evi bize yürüme mesafesinde çok yakın. Kendisi yaklaşık 60 yaşında bu yaşa kadar annesiyle hiç ayrılmamış,kışın annesiyle burda, yazın köyde. Geçen yıl annesi korona oldu, atlattıktan sonra artık kendine bakamaz oldu. Kv aşırı tembel evi çok kötü durumda ne yemek yapar ne temizlik, yapabiliyor ama canı istemediği için yapmıyor. Annesi bu sene buraya yakın diğer kızında kalmaya başladı, kv evinde tek, kp sürekli kahvaltı yemek bulaşık bunaldı köye kaçtı kışın ortasında. Kv evde iki oğluyla kaldı onlar gündüz işte. Akşama kadar oturup sadece tuvalete kalkan, bütün gün hiçççççç ama hiç hiç susmayan biri. Bi dakika susamıyor sürekli aynı şeyleri anlatıyor, saçma sapan gereksiz sorular soruyor, bildiği aynı şeyleri soruyor, evdeki eşyalar hakkında olsun aklınıza ne gelirse her şeyi soruyor ona açıklama yapmaktan insanın beyni dönüyor. Evinde canı sıkılıyormuş gündüz vakit geçiremiyorum diyor sürekli canım sıkılıyor demesinden gına geldi iş yap diyorum sıkılmaya vaktin olmaz. Bahaneler üretiyor asla hiç bir şey yapmıyor. Ona göre gelin demek hizmet demek. Kaynananın iş yaptığı nerde görülmüş demişti bir kez. 2 günden beri bizde kalıyor, geçen hafta da 3 gün bizdeydi, sonra kız kardeşine gitti o da istemiyor geri bize geldi. Mideme yumruk oturmuş gibi hiç geçmiyor o kadar sıkıntılıyım ki kalmak istemiyorum onla birlikte çünkü hiç susmuyor aşırı derecede boş biri. Daha önce ona kızıp kalma yatılı istemiyorum demiştim açık açık ama yüzsüz. Bugün akşam gideceğini söylüyor bilmiyorum gider mi. Pazartesi köye gidiyorlar ne kadar kalır bilmiyorum keşke gelmese gidecekler diye dün bişey demedim, bana sormuyorsun geliyorsun kalmanı istemiyorum herkes gibi gel otur yemek yiyelim torunlarını oğlunu gör git diyemedim ama hiç sıkıntım geçmiyor evi şurda yakında yani niye benim başımda keyfi kalıyor siz ne diyorsunuz bu duruma?
Eşiniz ne diyor bu duruma. Eminim ağzını bile açmıyordur

Ahhh ah keşke o da herkes gibi olsa böyle istiyorum ben de tam aradığım cevabı yazmışsınız. O zaman ben de çok mutlu olurdum gelse gitse. Biz gidince de aynısını yapıyor burda kalın burda kalın kaç kere söylüyor geri çevire çevire artık bıkıyorum aynı şeyi söylemekten ona. Kalmıyorum asla ama eşime kalsa kalacak o da. Annesine hep kalma huyu varmış küçüklükten teyzesine gittiklerinde kalırlarmış hep. Bu yüzden eşime beni boşa bile dediğim oldu bi ara kalmasından bunalıp çünkü çok demiştim konuş kalmasın akşam dönsün diye. Eşimden ümidi kestim o konuşmuyor da ben bi şekilde yine konuşcam ne demeliyim bilmiyorum da
Birde ben artik cozumu soyle buldum sorunum kiminleyse onunla konusuyorum.ister alinsin siter alinmasin bu kim olirsa olSun.kafanada cok takma. Ben 30 yasinda kendimi kanser ettim. Sagliktan otesi yok aman

Baştan beri mesafe koymaya çalıştım da öyle mesafeyi anlayacak biri değil, dünya umrunda değil kendi keyfi yerinde olsun kim rahatsız olursa olsun umrunda değil. Sormadan gelip canı istediği kadar kalır müsait misin rahatsız eder miyim demez. Rahatsız olsam da umrunda değil hayatımda gördüğüm en düşüncesiz insan nirvana yapmış o konuda kendi gönlü olsun da dünya yansın

konu rahatsız olmak değil ki

virüs var gelme

oğulların işe gidiyor

sen oraya buraya gidiyorsun

virüs var gelme

bunu diyecek olan hem siz hem eşiniz ama şu virüs bir bize var valla

yani şu an ben yatılı misafir sevmiyorum zamanı değil yani kv yahut gelen her kim ise sende yatılı kalmasına bayılsan da gelme diyeceksin

yani kime inanıyorsa onu dayanak göster, bilim de cumhurbaşkanı de, hatta hacı hoca de kimi dersen de ama virüs var evlere o evde yaşamayan kişiler girmiyor diyeceksiniz

Sadece hissettiğimi söyledim, kayınvalide kontenjanı ne yahu :) Hayatımda ilk kez böyle bir cümle duydum. :)
Bana da çok sert geldi
Kayınvalideye geçtim kimseye söyleyemem herhalde bu lafları
Üsluptan rahatsız olunca konuya odaklanamıyorum zaten

Ne pis (huy olarak) insanlar var su dünyada.
Üç evladım var. #Dünyada en önemli şey iyi kalpli ve iyi huylu olmak. İyii huylu olmanın da en önemli ilk kısmı Baskaların zarar vermemek# derim hep
Sıkılıyorum adı altında bir insanın yasam huzurunu elinden almak. İyi ki Allahım adaleti var.
Konu sahibi cözüm önerim yok. Türk toplumu böyle. Siz bişey deseniz anneyi kovdu olur. Ahh ah.

Eşime göre hava hoş akşam 2 saat bile görmüyor annesini, onları yalnız bırakıyorum eşim gelince iş bahanesiyle çıkıyorum odadan eşim telefonun içine dalıyor annesi soru sorsa konuşsa çoğunu duymuyor cevaplamıyor bile orda öyle uyuyor annesi dün diyor erkenden uyuma canım sıkılıyor. Akşama kadar hiç susmadı hala doymamıştı konuşmaya uyuma diyordu
Sen neden cevaplıyorsun.
Benim kv de öyle bir türev. Evler yakındı basta. Zart zurt gelirdi. Yeni evlilik, calışıyorum, küçük çocuk hiç önemi olmadı onun için. Yalnız ben hoşuma gitmeyen hiç konuda cevap vermezdim hala öyleyim. Nasılsın iyiyim. Masaasın ne cevap yok. Bu sekilde. O sınırını bilmiyor belki ama ben sınırlarımı biliyorum.

Bana da çok sert geldi
Arada bir saygı bağı kalması lazım ki yüz yüze bakılabilsin.
Elbette ki evliliklerde sorunlar yaşandı ve yaşanıyor.
Üslup herşeyden önemli bence de.

Ben olsam annesine gelip kalma demem, eşim desin. Çünkü benim anneme dense hoşuma gitmez onun için böyle bir durumda anneme kimseye laf soyletmeden ben konuşurum. Benim annem böyle şeyler yapmadı tam tersi kızım virüs zamanı bile gel gel deyip duruyor ama gelemez tabii ki. Yani eşinize bırakın yoksa ben ne de olsa el kızıyım, bana kırılır sen oğlusun vs deyin yani eşiniz de anlar sanırım.

İzin istemiyor ki. Napiyim kapıyı mı açmiyim geliyor bu akşam burdayım diyor
Valla yürüme mesafesinde evi varmış,gerekiyorsa açmasın yada müsait değiliz diye çevirsin kapıdan. Sanki kilometrelerce uzaktan geliyor kadın.
Fena alışmış yani kusura bakmayın. Uzaktan geliyor olsa kalsın gitsin ama kafasına göre zırt pırt gelmesi aşırı saçma.

Benimde kayınvalidem ne sertçe ne kibarca söylemekten asla anlamıyor.
İlk hareket eş kişisinden başlamaktan geçiyor.
Ben oturdum karşısına kavga kıyamet konuştuk.
Evliliği devam ettirmek istiyorsan bundan sonra ben böyleyim dedim.

İpleri eline al. Tahammül edebildiğin kadar görüş. Ne zaman nasıl görüşeceğiniz tamamen sizin kararınız olsun.
Size dikte edildiği gibi artık siz dikte edin.
Sizi sözle yaraladıklarında cevabınızı verin.
Pasif direniş direniş değildir.
Bu tip insanlar kibarca söylemlerden anlamıyor maalesef.

Valla siz benim yerimde olsanız belki elli kere cinnet geçirirsiniz onu dediğim vakit tek başıma huysuz bebeğimle ev taşıdım, toplamaya 1 hafta önce başlamıştım dalga geçiyordu erken diye, kendi bir bardak bile kaldırmadı geldi yedi içti evi berbat halde bıraktı gitti, tek başıma topladım hamileydim 2.gün başladı yeni eve yemeğe çağırabilceniz mi diye beni ve eşimi aramaya ben zaten çok kötü durumdayım yemek te yemek diyor taşıdığım 4.gün geldi yemeğe sormadan, yerde halı yok, sadece 1 oda sıcak o da orda yattı biz kızımla soğuk odada yattık eşimle kavga ettik neler neler ya ondan sonra ben dedim yatılı kalma hatta konu açmıştım isterseniz bulup buraya yapıştırırım çok sessiz kaldım çok keşke sert olabilseydim kafam rahat olurdu biri yazmış 30 yaşımda kanser oldum diye ben de hep içimden diyorum kanser olcam bu gidişle
Bana da çok sert geldi

Valla Canım çok zor Bi durum benzerini bende yaşıyorum. İstemesem de her hafta gidip kalmalar vardı gerçi eşimle son kavgadan sonra Allaha şükür bir bucuk aydır falan kalmadık da böyle devam eder. Her fırsatta gelip kalmak ister. Genç 48 yaşında kv şimdiden gelecek için yerini yapar biz yaşlanınca bakarsın demi oğlum şöyle demi oğlum böyle demi oğlum.
Değişmiyorlar maalesef ne dersen de anlamak istemediler mi anlamazlar bide yürüme mesafesinde ne gerek var kalmaya Allah aşkına

Son düzenleme:
Ben olsam annesine gelip kalma demem, eşim desin. Çünkü benim anneme dense hoşuma gitmez onun için böyle bir durumda anneme kimseye laf soyletmeden ben konuşurum. Benim annem böyle şeyler yapmadı tam tersi kızım virüs zamanı bile gel gel deyip duruyor ama gelemez tabii ki. Yani eşinize bırakın yoksa ben ne de olsa el kızıyım, bana kırılır sen oğlusun vs deyin yani eşiniz de anlar sanırım.
Evlendiğimizde ilk günden beri her gün beraberdik ben istemedim 3.günden evimde kalmaya başladı eşime şimdi kalmasın ben söylersem kırılır ömür boyu kötü olmayalım sen söyle dedim eşim sadece güldü annemi evden mi atiyim dedi at demiyorum şimdi kalmasın ilk günlerimizi yalnız geçirelim dedim annesi sürekli 24 saat iç içe olmak istedi daha yeni gelinken eşim gidince gelip yanıma yattı biz oraya gidince kalın sen bi yanıma yat o bi yanıma dedi olur mu öyle saçmalık dedim o zaman sen yanıma yat o karşıya koltuğa yatsın öyle bi saçma sapan bi insan ki ben kolay gelmedim bu hale

Benim kv çocuktan sonra haftada 1 damlıyordu korona filan dinlemeden. Müsait misin diye sormak bile yok. Ben geliyorum bişey lazım mı diye arardı, yada gelmeden önceki gün yarın gelicem bişey istiyomusun derdi. Gelincede hiç bi yardımı dokunmaz, virüs zamanı bebek mıncıklar. Virüs var bu kadar sık görüşmeyelim dedik kaç kez dinletemedik. Allah cezasını verdi fıldır fıldır gezmenin bedelini ödedi virüs kaptı. 10 gün oldu rahatım. 😂
Virüs zamanı kabul etmeyin virüsü bahane edip. Eğer virüs kaptığı hafta sokağa çıkma yasağı olmasa şu an onun yüzünden bizde virüs kapmış olabilirdik mesela.

Kv gelecegı zaman gıt annende falan kal. Kardesın falan varsa orda kal. O geldıgınde olma evde. Kalsın ogluyla. Ya da gec ayrı odaya film izle tak kulaklıgı

Back
X