Annemin düğün öncesi huysuzluğu

son on güne niye bıraktınız ki? yataksız eve mi evleneceksiniz?

Evet sokmadılar ama onların yapması gereken her şeyi nişanlım yaptı. Erkek tarafı olarak. Kız tarafı olarak da benim ailemin yapması şart her şeyi nişanlıma yıkamam. Zengin vs demedim işi geliri iyi yapılması gerekeni yapıyor

Ben annenizi kendi capinda hakli buldum. Biz yapiyoruz oblar yapmiyor diye karsilastirmak yanlis ama kizina gelin olarak deger verildigini onun icin kv kp in ugrastigini cabaladigini gormek elbetteki hakki. Ama nisanliniz zaten cabaliyor, ailesinin hatasini goruyor ve tavrini koyuyorsa bunu annenize anlatip sakinlestirebilirsiniz. Madem ortak yapacaktiniz kendi ailenizden de beklentiniz olmamali.

yani ortada ev var, ölçüsü var. 10 gün öncesine bırakmanıza gerek yoktu. hata etmişsiniz. keşke çalışıyor olsaydınız. bekarken aileye, evlenince eşe bağlı olmak oluyor işte bu.

aileniz madem yapmıyor, sizde de para yok. o zaman eş adayı yapacak mecbur.

Nisanliniza; ailem abim sözlendi masraf oldu diye zorlanıyor uygun olan neyse biz alalım olur mu yoksa icim rahat etmeyecek borca girecekler diyin ama annenize de daha yüz vermeyin gitsin gelininde kalsın yaşlaninca da. Ben hemen soğuyorum ya. Annenize de tamam nisanlim alacak şükür kimseye muhtaç değiliz diyin

Bu ülke şartlarında iş bulmak, atanmak vs çok zor. Çalışmıyorum ama bu mesleğim olmadığı anlamına gelmiyor.
Mesleginizin olması çalışmıyorsanız bir anlam ifade etmiyor. Sürekli bir hengame var hayatınızda bilmem farkında mısınız?
Neredeyse her hafta konu açıyorsunuz, düğün sonrası da devam edecek gibi açtığınız konular, şayet düşünce yapınızı değiştirmez iseniz.

Gelin kulağı diye okuyunca aklima Van Gogh geldi istemsizce güldüm

Ne desek bilemedim, çırpınıp duruyosun kaç zamandır. Anneni çok haklı bulamadım. İnşallah evinde çok mutlu ol

Annenler şu konuda haklı, masrafları onlar değil sen karşılamalısın. Ikiniz eğlenmiyorsanız ıkiniz masraf edin. Ne nişanlının ailesi karışsın ne sizinkiler. Oteli türlü çifte standart olur.

Ufak tefek eksiklerini düğünde takılan paralarla falan alırsın. Düğün onu olur böyle gerginlikler.
Başka bir üyenin de dediği gibi sakın baba evine sırtını dönerek çıkma evinden.

çok tanıdık geldi yaşadıklarınız. kız tarafı (özellikle anne) maddi açıdan pohpohlanmak, el üstünde olmak istiyor. olmayınca da her adımda sorun cıkıyor. nefes alsan suç oluyor, sorun ediliyor. hayırlı işin uzatılmaması en iyisi ki zaten 10 gün kaldı diyorsunuz. aileniz madem hiçbir katkıda bulunmak istemiyor boşverin yapmasınlar. sonra başınıza kakılmasından iyidir. kendi işini kendin görmek iyidir, borç harç ödenir. huzur olsun yeter ki

U Usaklibirkiz evleneli 3 ay doldu. Evlenmeden önce ailemle aram bozuktu eşimin ailesinin tavrına karşılık sorunlu bu aile dedilir çok tartıştım. Bağıra çağıra elimi masaya vura vura... Neyse tabi bu süreçte eşimin ailesi yapıcı, destekçi gibi görünüyorlardı. İçlerine girmeden bilemiyosun kimin ne olduğunu. Benim ailem duruldu hiç sorun yok artık. Eşimin ailesi yerli yersiz bi çok şeye karışıyorlar cevap veremiyorum gelin olduğum için eşime sitem ediyorum anca kendi ailem olsa sorun yaşadığımda çatır çatır tartışabilirken şuan hiç bişi diyememek canımı sıkıyor. Yaşadığım bi çok sinir bozucu olayı anneme anlatamıyorum. Biliyorum anlatsam ben demiştim diyecek. Nişanlıyken bazı şeyleri yaptırmadım maddi olarak zorlanmasın eşimin ailesi derken onlar herşeyi 4 4 lük yaptık diyorlar???? Yani diyeceğim şudur ki bazen istemesen bile kendi ailenin lafına geliyorsun

Düğün günü illa bi olay çıkar bu Türk adetlerinde. Var sanırı. Benim kayınvalidem kaç tane bilezik taktı annem gene sorun çıkardı olacağı varsa oluyor çok takmamaya çalış bu senin engüzel günün

Onun garezi erkegin ailesnine ama sinir senden cıkmıs anlasılan sen istemem dyosun ama anneler kızlar ıcın en guzelini ister o yzden annende sana istemem dedikce snirlenşyor sende anne tamam alıcak nisanlım de canım kupeyse kupe mesela aldı de kalsın annenin gonlu olsun nisanlın ne guzel herseyş yapmıs ne guzel valla helal olsun ailesi zaten bakdı o yapıyır dye cekilmis bu erkek ailelelri neden boyle dycemde herkeste aynı şey on gun klmıs benmde hersey son gun geldi annem cok uzuldu hala kaynanamı affetmez haklı ama banada olan oldu nabıcaz bende blmiyorum

Bir zaman gelecek annenize hak vereceksiniz...
ben de çok kızardım anneme. Sırf karşı taraf üzülmesin diye. Meğerse annem hep haklıymış. Hiç bir şeylerini görmedik. Görmüyoruz da... sonra başkalarına yapıldığını görümce anlıyorsun bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…