- 12 Aralık 2017
- 1.681
- 863
- 53
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Bu ülke şartlarında iş bulmak, atanmak vs çok zor. Çalışmıyorum ama bu mesleğim olmadığı anlamına gelmiyor.Keşke bir işiniz, bir geliriniz olsaydı. Kadın kendi ayakları üzerinde durmasını bilmeli.
Teşekkür ederim:)Evet çok can sıkıcı ama ülkemizde kız tarafı olsun erkek tarafı olsun takacak bir şey
bulup huzursuz etmeye bayılıyorlar.
Olduğu kadar diye teselli et , rahatlatmaya çalış kendini :)
Evet sokmadılar ama onların yapması gereken her şeyi nişanlım yaptı. Erkek tarafı olarak. Kız tarafı olarak da benim ailemin yapması şart her şeyi nişanlıma yıkamam. Zengin vs demedim işi geliri iyi yapılması gerekeni yapıyorBurnlarini hic bisiye sokmadilar demeniz ne kadar normalse, onlarinda bizden bu kadar demeleri, nedense garip gelmedi..
Nisanliniz iyi olabilir, zengin olabilir
Demem o ki olabilirde olabilir...
Ne olursa olsun baba kapinizi acik birakar gidin o evden..hayat bu kimin basina ne gelecegi belli olmuyor.
Yok alıcaz daha evi yerleştirmedikson on güne niye bıraktınız ki? yataksız eve mi evleneceksiniz?
Mesleginizin olması çalışmıyorsanız bir anlam ifade etmiyor. Sürekli bir hengame var hayatınızda bilmem farkında mısınız?Bu ülke şartlarında iş bulmak, atanmak vs çok zor. Çalışmıyorum ama bu mesleğim olmadığı anlamına gelmiyor.
Annenler şu konuda haklı, masrafları onlar değil sen karşılamalısın. Ikiniz eğlenmiyorsanız ıkiniz masraf edin. Ne nişanlının ailesi karışsın ne sizinkiler. Oteli türlü çifte standart olur.Nerden başlasam bilemiyorum. Nişanlımın iyi bir işi geliri var. Birikimini yapmış bugüne kadar her şeyimi eksiksiz yaptı, olması gerekeni fazlasıyla yaptı. Ailesi bu süreçte hiç destek olmadı. Ki destek olmak Zorunda değiller, zaten aile bağı da yok. Babası vurdumduymaz. Ki tüm evlatlarına karşı. düğünüme 10 gün var.
Dün Çarşıya çıktık. İstemediğim halde saat vs aldı nişanlım. Düğünde takıcakmıs. Eve geldik annem açtı ağzını yumdu gözünü. Neymiş gelin diye kulağıma bir küpe almamışlar. Beni hiç gelin hesabına almamışlar.
Tartıştık. Ben zaten kapalı bir bayanım ve gerçekten takı vs sevmiyorum. “ alsa Bile ben aldırtmazdım, ne çıkarsa bizim kesemizden cıkıcak, ben ilerisini de düşünmek zorundayım , nişanlım tek basına debeleniyor, daha bir sürü eksik var, benim derdim küpe mi, biz evlenmek istediysek iki yetişkin karar verdik onlar yapmak zorunda değil “dedim.
Biz senin her şeyini yapıyoruz. Onun ailesi neden yapmıyor dedi. Bende onlar yapmıyorsa nişanlım yapıyor Benim kimseden beklentim yok. Bu yüzden de bu süreçte hiçbir şeye burnunu sokamadılar dedim. Bizde yapmak zorunda değiliz o zaman dedi. Baştan her şeyi ortak alalım diye kararlaştırmıştık. Daha yeni abimi sözlediler ve “ bizden bu kadar biz artık ona yapacağız “ dediler. Ortaklık bozuldu nişanlıma mahcup oldum. Ben çalışmıyorum gelirim yok. Annem bu konuda babamı epey doldurmuş. Babamda annem de bana düşman şimdi. Bu evden bir iğne dahi götürmek istemiyorum. Keşke bu kadar az biz zaman kala her seye güle oynaya geçseydi. Cok üzgünüm ...
Onun garezi erkegin ailesnine ama sinir senden cıkmıs anlasılan sen istemem dyosun ama anneler kızlar ıcın en guzelini ister o yzden annende sana istemem dedikce snirlenşyor sende anne tamam alıcak nisanlım de canım kupeyse kupe mesela aldı de kalsın annenin gonlu olsun nisanlın ne guzel herseyş yapmıs ne guzel valla helal olsun ailesi zaten bakdı o yapıyır dye cekilmis bu erkek ailelelri neden boyle dycemde herkeste aynı şey on gun klmıs benmde hersey son gun geldi annem cok uzuldu hala kaynanamı affetmez haklı ama banada olan oldu nabıcaz bende blmiyorumNerden başlasam bilemiyorum. Nişanlımın iyi bir işi geliri var. Birikimini yapmış bugüne kadar her şeyimi eksiksiz yaptı, olması gerekeni fazlasıyla yaptı. Ailesi bu süreçte hiç destek olmadı. Ki destek olmak Zorunda değiller, zaten aile bağı da yok. Babası vurdumduymaz. Ki tüm evlatlarına karşı. düğünüme 10 gün var.
Dün Çarşıya çıktık. İstemediğim halde saat vs aldı nişanlım. Düğünde takıcakmıs. Eve geldik annem açtı ağzını yumdu gözünü. Neymiş gelin diye kulağıma bir küpe almamışlar. Beni hiç gelin hesabına almamışlar.
Tartıştık. Ben zaten kapalı bir bayanım ve gerçekten takı vs sevmiyorum. “ alsa Bile ben aldırtmazdım, ne çıkarsa bizim kesemizden cıkıcak, ben ilerisini de düşünmek zorundayım , nişanlım tek basına debeleniyor, daha bir sürü eksik var, benim derdim küpe mi, biz evlenmek istediysek iki yetişkin karar verdik onlar yapmak zorunda değil “dedim.
Biz senin her şeyini yapıyoruz. Onun ailesi neden yapmıyor dedi. Bende onlar yapmıyorsa nişanlım yapıyor Benim kimseden beklentim yok. Bu yüzden de bu süreçte hiçbir şeye burnunu sokamadılar dedim. Bizde yapmak zorunda değiliz o zaman dedi. Baştan her şeyi ortak alalım diye kararlaştırmıştık. Daha yeni abimi sözlediler ve “ bizden bu kadar biz artık ona yapacağız “ dediler. Ortaklık bozuldu nişanlıma mahcup oldum. Ben çalışmıyorum gelirim yok. Annem bu konuda babamı epey doldurmuş. Babamda annem de bana düşman şimdi. Bu evden bir iğne dahi götürmek istemiyorum. Keşke bu kadar az biz zaman kala her seye güle oynaya geçseydi. Cok üzgünüm ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?