Annemin evliliğime ve hayatıma müdahalesi

Bu cok hastalikli ve igrenc bir durum

Bu durumu önce kendiniz aşın. Anneniz sorunlu olabilir ama buna müsade eden de sizsiniz. Nasıl kv yaptığında kocan susup oturuyor mu. Sorun kocan da diyoruz. Aynı şeyi size diyorum. Sorun sizde kusura bakmayın. Şimdiye kadar çoktan çözmüş olmanız gerekiyordu. Eşiniz yine sabırlıymıs. Ama bir noktada elbet patlayacak. O noktadan sonra bulduğunuz çözüm ise geç kalınmış bir çözüm olacak.
Eşinize ille böyle mi davranmalıydım dedirtmeden önce çözün bu sorunu.

Annenize açık açık söyleyin. Gülerek gecistirmesine, hastalık bahanelerine musade etmeden konuşun. Konuşmanın sonunda da kararınızı net bir şekilde uygulayın. Küserse küsecek yapacak bir şey yok. Bu kadar bağlıysa zaten uzun sürmez.
Net bir tavır koyamazsaniz yakında eşiniz koyar o tavrı size.

Siz iletişim becerilerinden ne kadar yoksunuz ya ayağımı dikmiş bekliyor oluyorum ne demek yahu. Açıklama yapmak zorunda değilsiniz sınırları çizin.

Biz nasıl kadınlar kaynanaları sikayet ettiginde sorun kocanda diyorsak aynı sey sorunun sende maalesef. Bu sınır ihlalini izin veren sizsiniz

Büyük ihtimalle hayatiniz boyunca sınırlarınız sürekli ihlal edildiği için su anda nasıl sinir çizeceğinizi bilmiyorsunuz, çok zor bir durum. Maalesef iradeden baska bir şey gerekmiyor bence, mesafe koymussunuz sonra ilk bahanesinde yeniden ona koşmuşsunuz. Gerçekten kotu bir şey olsaydı emin olun babanız veya kardeşleriniz arardı, kendisi degil.
Madem terapiye uymuyor, madem kendisi için çabalamıyor, siz ne yapabilirsiniz ki? Elinizden geleni yapmissiniz zaten, bundan sonra bence size dusen sadece saglikli bencillik çünkü, hemcinsleriminde dediği gibi, bir gun esiniz bu kadar taciz edilmeye katlanamayabilir, neticede evlilik iki kisilik bir kurumdur ve anneniz resmen uçuncu kişiliği oynuyor.
Içinde olmadan konuşmak kolay elbette yinede disardan bakan birisi olarak benim size verebileceğim tavsiye: mesafe koyun, 3 ariyorsa birisine cevap verin, gidip gelmeleri azaltın, kendini duzeltene kadar elinizi ayaginizi çekin uzerinden. Babanız çok şükür var yanında, esi onun sorumluluğunda, sizin degil. Siz onun evladisiniz, annesi yada siyam ikizi degil. Sizin sorumluluğunuz ise evinizin huzuru.
Lutfen saglikli sınırlar çizmeyi öğrenmek için uzman destegi alın, yada Youtube'da bir çok psikologun videoları var bu yonde onlarida tavsiye ederim imkanınız yoksa.

Benim annem de böyleydi bekarken de evliyken de sürekli arar mesaj atar, telefonlarına dönmesem trip atardı. En sonunda dayanamadım aldım karşıma benim bir hayatım var, seninle göbek bağımı kestikten sonra ben senden ayrı bir birey oldum, lütfen artık bunun için anlayış göster ve dünyanın dönmesine hayatıma bakmama müsade et dedim, ve şuan hiç darlamaz, arar mesela ben çok sonradan dönerim o da 3-5 dk lik muhabbet döner, çok acil bir durum olmazsa

Açmayın. Sessize alın. Arasın dursun. Her halükarda laf edecekse en azından sizin gününüz, geceniz bölünmemiş olur.

Başım tuttu vs diyorsa yanında babanız var, kardeşiniz var. Size ihtiyaç yok. Hayriye Hanım gibi başını bağlayıp bileklerini kolonyayla ovacak değilsiniz sonuçta.

Anneniz değişmiyorsa sizin değişmeniz lazım.

Bu benim kayınvalidemin aynısı kendi kızının hayatını mahvetti. Şimdi damadı yurtdışına gitti 1 yıldır da eğitim ayağına geri dönmüyor.
Bize de aynısını yapacaktı ama ben ilk zamanlar zorlansam da eşim aracılığı ile sınır çizdim. Şimdi haftada 1 belki 10 günde bir 10 dk konuşur kapatırım.
Kolay olmadı ama bazen açmayacaksınız, bazen meşgule atacaksınız, bazen ben seni sonra arayayım şimdi film izliyoruz diyeceksiniz ve hatta dönmeyeceksiniz unutmuşum diyeceksiniz. Bizimkisi balayında bir gün önce konuşmamıza rağmen 2. Gün arayıp bugün beni neden aramadınız demişti. Eşim de dün konuştuk ya anne dedi. Olsun hergün arayacaksınız beni demişti kızı ve nişanlısı bara giderken beni götürmüyosunuz diye ağlayan bir kadın.
Şükür babanız yanınızda sağlıkla ilgili bir problem olsa tek başına değil. Babanıza da tembihleyin çok ciddi bir durum olduğunda bizi arayabilirsiniz diye. Böylelikle anneniz her aradığında aman ölüyor mu hastanelik mi oldu mu kaygısı da olmaz.

İçim daraldı. Trip atarsa atsın nazlaya nazlaya bu hale gelmiş. Eşinizle evliliğinizi de tabiki etkiler.

Bir de annem ressam ve boş biri de değil biliyor musunuz? Etrafında bir sürü arkadaşı, komşusu var. Çevresi işi meşguliyeti var. Hani hayatsız biri gibi değil, ama o hayata beni yapıştırmak istiyor
İyide acmayıp, müsait değiliz diye mesaj atın. Buluşunca da anne ayıp ediyorsun deyin az küssün . Adım atmayın birkaç ay dursun öyle. Sonra kendine çeki düzen verir

Babanızdan ilgi görmüyorsa sizden hastalık bahanesi ile ilgi bekliyor gibi geldi tabiki sizde hemen telaşlanıp gidiyorsunuz onun istediği oluyor. Eşinizle tatile gittiğinizde giderkende 1 hafta kimsenin telefonunu açmayacağınızı ileterek gidin ve buna alışmasını sağlayın konışarak halledemişsiniz uygulamaya dökün. Tatilden geldikten sonrada kafam rahatladı deyip bu tutumunuzu devam ettirin. Hastalığı bahane ederek yine size ulaşmaya devam ederse ben babamdan ve kardeşimden haberlerimi alıyorum dersiniz. Başkada kurtuluşunuz yok biraz sert olmanız lazım yoksa sizin kendi yuvanız yıkılacak.

annenınızın numarasını sessize alın aradıgında çalmaz en azından surekli ve eşinizde anlamamış olur. Sonra da annenıze msj atarsınız şimdi eşimle yemek yıyoruz ya da film izliyoruz sonra donerım deyın. Donmek zorunda da degılsınız. Babanıza da tembıhleyın bak baba annem anlamıyo benı hemen küsüyor ama evde özelimiz kalmadı sürekli arıyor eşim de artık rahatsız bu durumdan aynısını kaynanam yapsa ben eşim kdar bılr anlayıslı olamazdım belkı deyın. Bıraz onlarda dizginlesin annenizi. Ama eşinizle aranızda illakı sorun olacak bu durum ve bir kere çirkinleşirseniz evliliğiniz ciddi anlamda zarar gorur. Eşinizi de bu raddeye getırmeyın

Bence akşamları dokuzdan sekizden sonra kapatın telinizi.. bundan sonra böyle karar verdik dersin..
Gündüzleri de açma ,bulasiktaydim,müsait değildim yazarsın sorunca böyle böyle çekilecektir umarım..

Annemizin bu durumunu kıracak tek bir yöntem var . Kendisi hastanelik olunca gitmeyeceksiniz . Belki on sefer yirmi sefer tekrarlanacak belki cidden kriz geçirecek ama gitmeyeceksiniz. Başka türlü düzelmez ve size hep bu kozu oynar . Şunu da unutmayın anneniz yüzünden evliliginizden olursanuz o başında kocası varken hayatına mutlu mesut toksik de olsa devam eder siz ise el el üstünde kalırsınız. O toksik ilişkiyi dahi bulamazsınız. Kimsenin de umrunda olmazsınız bunu unutmayın . Benzer bir durum arkadaşımın başına geldi onunda annesi böyle bayiliyordu . En son kadın ambulansla hastanelik oldu arkadaşım gitmedi ve ne hikmetse annesi düzeldi .

Anneniz yalnız değilmiş en büyük avantajınız bu. Yani Allah göstermesin ama gerçekten hastanelik olsa zaten size haber verecek babanız ve kardeşleriniz var bence bu konuda endişe etmeyin hemen hastaneye koşmayın.
Ve evet sorun sizde, sınır çizmek zorundasınız. Aynı şeyi bir kv yapıyor olsa erkeğe neler derdik
Bir süre telefonlarını açmayın ya da o aradığında açmayıp 10 dakika yarım saat sonra falan arayın müsait değildim diye.
Benim kayınvalidemin her gün bir yeri ağrır bitmez hastalığı ben artık umursamıyorum aa öyle mi geçer diyip kapatıyorum konuyu. Çocuk olduktan sonra da dan dan görüntülü aramalar başladı bi açtım iki açtım sonra baktım bu böyle devam edecek açmamaya başladım, mesaj attıklarında uyuyor ya da müsait değilim dedim. Bunları kvye yapmak kolay ama anne için biraz zor olabilir. Evliliğiniz ve kendi huzurunuz için mutlaka o sınırı çizmeniz gerekiyor.

aynı benim annem .
Degişmşyorlar , konuşuyorsun anlamıyorlar .
Bugün sabah aradı 11 idi meşgule attım bi daha aradı 11 de ne uyuması diyor dedim karnıma ağrıyor uzandım konuşuruz sonra . Akşam üstü aramış duymamışım kızlarımı aramış eşimi aramış , merak ettim diye .
Görüntülü arar , normal arar . Kısa keserim trip atar , küser .
Narsist .
Ama yapacak bişey yok azalttık ama kesemedim . Öyleckabul ettik . Eşimde kabul etti onu değiştiremedik 15 yıldır .
Eşimin ailesi de hiç aramaz ev tadilatta 1 aydır 1 kere filan aradı yarım agız . Evlerde yakın .

Arası yok bunlarınnn

ayyyyyyyyyy sinir oldum siniiirrr. ilk dicektim ki tuşlu telefona geçtim arasan da görmem artık diyin. sonra dedim ki kız niye yalan söylesin
sonra düşündüm görüntülü aradığında çıplaksanız çıplaksınız açın öyle. sonra dedim ki kız niye mahremiyetini göstersin
eşinizi ve yuvanızı düşünün

Babanız varsa alın karşınıza ve durumu anlatın.Esiyle ilgilensin gezdirsin ne bileyim ugraş edinsin.Terapi işe yaramadı diyorsunuz.O zaman sınır koyacaksınız.Eğer sınırı aşarsan görüşmeyecegiz diye tehdit edeceksin.Günde bir kez eşim yokken görüşeceğiz degilse onuda yapmicaz uzagada taşınırım deyip ipleri alın.Ilk bi ayılır bayılır ama kararlı olursanız zamanla uymak zorunda kalır.Eşinizede günah.Evliliğiniz sarsılır böyle.Sızın anneniz neticede çareyi siz bulmalısınız.

zor bir durum, öncelikle bu durumun eşinizle aranızı bozmasına asla izin vermeyin, her seferinde sizin ne kadar zor durumda kaldığınızı görmeli bilmeli eşiniz, sizin gibi durumda olan 2 arkadaşım bu sebepten eşiyle boşandı, bir tanesi aynı apt da oturuyordu eşi öğretmendi habersiz tayin istemiş izmir e yerleşicem ben gelmezsen ayrılıcaz dedi adam arkadaşım eşiyle gitti aile 1-2 ay küstü somra barıştılar. Eğer gitmese onlarda boşanacaktı. Yani bu konuda erkekler bir zaman sonra pes ediyor. Kesinlikle çizgi çekmeniz gerekiyor akşamlar için erken yatıyoruz diyin bir iki kez aradığında uykudan uyandırdn gibisinden sitem edin. Tel görüşmelerinizi gümdüz eşiniz yokken işte ya da evde tek kaldığınızda yapın, hatta siz arayın ilgilenin annenizi pohpohlayın, ama ebde eşinizle kaldığınız zamanlarda da size ulaşmasına izin vermeyin, yapabiliyorsanız taşının. Gerçekten bunaltıcı bir durum özellikle görüntülü arama konusu.. umarım yoluna girer herşey.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…