Annemin hiç geliri yok

iyikiamaiyiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.288
541
73
Merhaba
Annemin ikinci evliliği. Hiç bir geliri yok, sigortası yok.evliliğinde hiç mutlu değil, eşi çok yalan söylüyor. Aslında mutlu olmak için evlendi ancak umduğu gibi olmadı.
Ara ara boşanmayı düşünüyor ancak geliri olmadığı için boşanamıyor.çok üzülüyorum.
Kaç yaşına geldi mutlu ve huzurlu olsun istiyorum.boşanması durumunda geliri, evi olmayan boşanan kadınlara devletin desteği var mı? Ne yapabiliriz? Yardım ederseniz sevinirim

Dedemden maaş kalmıyor
devlet destek veriyor sosyal yardımlaşma kurumu aracılığıyla.en çok da okul çağında çocukları olana veriyor.annenize yakıt yardımı yiyecek yardımı verilir geliri olmadığını ispatlarsa.ama kira yardımı vs çocuklu insanlara veriliyor diye biliyorum .kömür yardımı ya da doğalgaz yardımı ödeniyor .anneniz çalışmak zorunda.yaşı 65 üstüyse zaten 65 yaş maaşı var onu alır.altındaysa da çalışacak

Her işte çalışamaz
aslında çantalar örüyor, satılsa belki eline geçer para
O iş biraz zor.
Düzenli gelire ihtiyacı var.
Aşçılık yapabilir ne bileyim çocuk bakabilir.
Her işte kimse çalışamaz zaten.
Kendisine uygun bir iş bakacak.
Memurmuşsunuz biraz da siz destek olursunuz.

Dedenizden neden maaş kalmıyor ?
Anneniz kaç yaşında peki ? çalışamaz mı ?
Siz de destek olursunuz.
Sigortasının ödenmesi için 100 bin TL para gerekiyor
Her işte çalışabilecek biri değil, belinden rahatsız. Aslında çantalar örüyor keşke satılsada eline para geçse
Biz elimizden geldiğince destek oluruz ancak ev tutulucak, faturalar vs hayat zaten pahalı. En azından devlet bu durumda olan kadınlara yardım yapıyorsa ve annem faydalanırsa çok iyi olur, bizde diğer masraflarını karşılarız

bir yaşlı kadına bakabilir onun evinde.böylece kira fatura vs derdi de olmaz ayrıca da maaş alır sigortası da ödenir.

Devletin yardımı konusunda bir şey bilmiyorum.
Çanta işi pek rağbet görmez.
Çocuk bakabilirse güzel olur aslında ya da yaşlı bakımı
Eşiyle mutsuzsa çekmesin.
Bu hayata hep birilerini çekmek için gelmiyor insan.
Babanızdan nafaka felan alıyor muydu ?

O iş biraz zor.
Düzenli gelire ihtiyacı var.
Aşçılık yapabilir ne bileyim çocuk bakabilir.
Her işte kimse çalışamaz zaten.
Kendisine uygun bir iş bakacak.
Memurmuşsunuz biraz da siz destek olursunuz.
Ben zaten destek olucam. Aslında kardeşimle ortak destek olucaktık ancak kardeşinin eşi istemedi ayrılma durumuna geldi. Annemde birşey istemiyorum diyor.
60 yaşına yakın nerde çalışabilir ki bu yaştan sonra

tekrar evlenmiş nasıl alsın?

Çok büyük bir destek alabileceğini sanmıyorum..ailesi hayatta ise onların yanına taşınabilir, kaymakamlık vs.yardımlarına başvurabilir ancak bunun dışında eğer 60 yaş üstü değilse mantıklı olan gücünün yettiğince bir iş bulması.Hastası için veya yalnız yaşayan yaşlı aile üyesi için can yoldaşı olacak , gece yanında kalacak personel arayan pekçok kişi oluyor ..bu sektörde iş bulmasına belki siz bile yardım edebilirsiniz

Ben zaten destek olucam. Aslında kardeşimle ortak destek olucaktık ancak kardeşinin eşi istemedi ayrılma durumuna geldi. Annemde birşey istemiyorum diyor.
60 yaşına yakın nerde çalışabilir ki bu yaştan sonra
75 80 yaşlarında yaşlı kadına bakacak.komşum var onun bakıcısı var bu şekilde.hem asgari ücret alıyor hemd e sigortası ödeniyor kadının.ayrıca masrafı da yok.sıcacık evde oturuyor istediğini yiyor içiyor kıyafet bile alıyorlar .hafta da 1 günde izni var istediği yere gidebiliyor

Annem için en mantıklısı yaşlı bakmak
Peki yanınıza almayı teklif etseniz bir müddet.
Tabi eşin buna sıcak bakıyorsa.
İş buldugunuzda belki hayatını düzene sokana kadar yardım edebilirsiniz.
Ne bileyim çocugunuz varsa ona bakabilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…