Annemin hiç geliri yok

Peki yanınıza almayı teklif etseniz bir müddet.
Tabi eşin buna sıcak bakıyorsa.
İş buldugunuzda belki hayatını düzene sokana kadar yardım edebilirsiniz.
Ne bileyim çocugunuz varsa ona bakabilir .
tüm hayatını adamların vicdanına bırakan kadınların sonu böyle oluyor işte.umarım genç nesle örnek olur da iş güç sahibi olamadan para kazanmadan koca peşine düşmekten vazgeçerler

Arkadaşlar size öneride bulunuyor fikirlerde çok güzel bence o olmaz bu olmaz onu yapamaz gibi şeyler diyorsunuz.
Daha farklı nasıl bir öneri istiyorsunuz?
tv ye çıksın yardım istesin o zaman başka ne diyelim ki.65 yaş altı da yaşlı değildir ayrıca çalışabilir

tv ye çıksın yardım istesin o zaman başka ne diyelim ki.65 yaş altı da yaşlı değildir ayrıca çalışabilir
60 yaşa yakın diyor tam bir rakamda yok ki
60 genç bir yaş. Ki büyük ihtimal anne de onu yapamam bunu yapamam diyecek çünkü hayata karşı hep mağlup gelmiş gibi düşünüp elimden gelmez ki modunda takılacaktır.

Kaymakamlık 3 aydan 3 aya maddi yardım yapar.
Geliri olmadığını belgelerseniz verirler.
Doğalgaz yardımını abonelik annemizin üzerine olursa verirler.
Elektrik desteği de belirli şartlarda veriyorlar
Erzak yardımı yapılır.
Ama kira ve diğer faturalar için yardım alamaz.
Bu desteklerle 1 kişi zor geçinir yan geliri olması lazım yada destek bulması lazım.
Çalışamaz diyorsunuz ama çocuk bakabilir,yaşli bakabilir.
Evlenmeden önce neyle geciniyordu öyle düşünün.evlenmeden önce nasılsa onu sağlamaya çalışın.

Devlet maddi olarak öyle maaş falan bağlamaz, arkadaşların çoğunun dediği gibi yakacak veya gıda yardımı yapar. Hiçbir maddi geliri ve mal varlığı yoksa, Sosyal Hizmetler Müdürlükleri bünyesinde hizmet veren Huzurevlerinden birisine yerleşebilir.

72 yaşında bir abla var aynı durumda.
Evinde sarma sarıyor,börek yapıyor,salça yapıyor,tarhana,erişte falan yapıp satıyor
Evlere temizliğe gidiyor,o koca halıları çırpıyor kaldıriyor en azından para kazaniyor
Karton toplayıp satan yaşlılar var isteyen bir şekilde boş durmuyor

karşı komşuma haftada 1 gün kadın geliyor 65 yaşında var.evi vs var muhtaç değil ama çalışıyor.300 tl temizlik ücreti artık en az.haftada 2 gün gitse ayda 2500 eder neredeyse.1+1 ev tutar.devlette erzak yakıt vs yardımı yapar kızı da destek olur geçinir gider.çözüm üretmeye gönlü olmayan anneye de kimse bir şey yapamaz

Aynen öyle yeter ki geçinmeye gönlü olsun.
Bu devirde maaşında olsa,evinde olsa geçinmek zor hayat pahalı.
Elden gelen öğün olmaz derler,tamam maddi desteğini alsın ama nereye kadar.

siz annesiyle babası boşanacak diye korkan annesi mutsuz olmasına rağmen evliliği devam etsin isteyen
sonra anneniz bir daha evlenmek istediğinde ne yapcak evlenip diye evlenecek diye korkan
şimdi ikisine de ayrı ayrı bakacağım diye üzülen ve çok yorulan üyesiniz değil mi?

farkında mısınız ne düşünürseniz başınıza geldi

bırakın artık düşünmeyi.. anneniz boşanmayı düşünüyorsa hayatı hakkında da bişey düşünüyordur elbet

valla 2 üniversite diplomam var anneme bakıyorum kendi evimde.onun maaşı artık kiraları vs bana kalıyor.maddiyatım ortalama üstünde .annem olmasa valla bir çocuğa bakarım evimde.ya da okuldan alır evime getirir ödevlerini yaptırır karnını doyurur para kazanırım.gelirim olmasa birşeyler yaparımm sağlıklıysam.hep devlet baksın bana demekle olmaz.

Annenizin babasindan yada annesinden maasi yokmu.Boşansa bağlanir

Hayatını tamamen idame ettirebilecek kadar destek verilmiyor. Zaten tamamen elden ayaktan dusmeden ya da ciddi bir hastalik olmadan destek verilmesini dogru bulmuyorum. Calisan herkesin belinde fitik ve duzlesme var, olmayanda belli birsure sonra oluyor. Ve yine calisan kadınlar için bile emeklilik yasi 58ken annenizde pekala çalışabilir

Sigorta girişi varsa, bankalar maaşa ipotekli emeklilik kredisi veriyor,kayinpederim öyle emekli oldu 2015 yılında 65 bin TL borcu çıkmıştı,iki yıldır normal maaşını alıyor,100 bin TL çok uçuk bir miktar değil, memur olsam annemi emekli yapmak için elimden geleni yapardım

Ben çalışamaz demedim
Her işte çalışamaz dedim
Yaşlı bakıcılığı olabilir dedim

Dedemin sigortasını ödeyip anneme maaş bağlanması mı, her ay anneme para yardımı yapmak mı daha mantıklı bilemedim
Sigortasını ödedikten sonra eline geçicek olan para baya az olucak ama

Benim düşüncem annemin bir yaşlıya bakıp para kazanması, ayrıca benim aylık para yardımı yapmam
Yicek yardımı vs devlet yapıyor mu diye merak ettim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…