Annemin hiç geliri yok

Emeklilik için 100 bin gerekli demişsiniz. Kaç kardeşsiniz ? En mantıklısı bu parayı ödeyip annenizin emekli edilmesi bence. Babamın halası 9 yıl önce bu şekilde emekli oldu. O zamanlar 25 mi 27 bin mi ne toplandı. Halanın çocukları, kardeşleri kendi arasında toplayıp yatırdı. Rahmetli büyükbabamda yardımcı olmuştu hatta o zamanlar. 9 yıldır kimseye minnet etmeden yaşıyor kadın

El açmayı o kadar seven bir millet olmuşuz ki ne ara bu hale geldik anlamadım. Arkadaşımın küçük bir kızı var,ücretsiz izindeydi. kızına bakması için düzenli yardım ettiği 55 yaş civarındaki teyzeye teklifte bulundu. Teyze 4.000i küçümsedi arkadaşım evini de küçük bulup baksam kendi evimde bakarım burası küçük dedi. E havadan yardımlar geliyor nasıl olsa niye zahmet edip kendini yorsun ki..

işte bunlara kızıyorum ben.zaten baktığım bir aile ferdim olmasa dediğim gibi o küçük kıza bakarım hem dil öğretirim hem aktivite yaptırırımm .o parayla da çocuğumu en iyi okula gönderirim.yurtdışında her işi yapıyor insanlar köpek gezdirmeye dek.çocuklar part time çalışıyorlar .benim kuzenimin çocuğu ailesi dışarı çıkan çocuğa 3 4 saat bakıyordu akşamları almanya da.fakir de değiller bunu yapanlar.sorumluluk öğreniyorlar kendi paralarını kazanmanın zevkine varıyorlar.yardım engelliye hastaya bir de öğrenciye yapılır herkese yapılmamalı haklısın

Bence en mantıklısı sigorta ödenmesi. Az olacak diye düsünmeyin düzenli gelir en iyisi ve garantili.
Kardeşinize ve eşine ne desem bilemedim
100 bini bölüşerek ödeseniz çok iyi olurdu. Yapmıyorsa siz yapın annenizi bu durumda birakmayin derim.
Evet yine çalışsın daha da iyi olur ama bir maaşı da olsun düzenli gelen.

Kardeşim yardım edicem demişti, ikimiz bölüşür öderiz bir annemiz var ona bakamıcak mıyız dedi ancak eşi annem onlara muhtaç kalıcak diye istemedi

bir yaşlı kadına bakabilir onun evinde.böylece kira fatura vs derdi de olmaz ayrıca da maaş alır sigortası da ödenir.
Ceycey söylemiş zaten. Yatılı bakıcılar hem güzel paralarını biriktiriyorlar hem de kalacak, yiyecek sıkıntıları olmuyor. Googlea yazarsanız çıkar ama mutlaka ‘profesyonel’ siteler aracılığıyla bulun. Başvuru için bir miktar alabiliyorlar ama garantör oluyorlar.

Bel fıtığı olup çalışan milyonlarca insan var
Yapacağı iş mutlaka olur.
Nice anneannler babanneler belinden rahatsız ama torun bakıyorlar, temizliğe giden kadınların bir çoğunun ya beli ya dizi ağrıyor. Herkes ekmeğinin peşinde. Evlat olarak siz tabiki yardım edersiniz ama annede bi çabası olmalı, kendi birşeyler yapar yetmediği yerde siz destek olursunuz. Tabii sizin durumunuz nasıl oda var. Emekliliğini ödeyecek durumunuz varsa kardeşinizi beklemeyin. Ama emeklilikle geçinemez bu durumda yine çalışması gerekir. Annenizin önce adım atması gerekiyor. Hep başkaları bakamaz ona, benim annem 63 yaşına kadar çalıştı emekli olabilmek için halen 2 sene daha çalışsam iyidi diyor. Hiçmi biryeri ağırmıyor sanıyorsunuz. İhtiyacıda yok. Ama çalışmaya alışmış yıllardır. Kimseye muhtaç olmak istemez. Önce kafa yapısı değişmeli, sonra yapılcak iş bulunur.

Yaşlı bakmak zordur yalnız.
çoğu iş zor ama insanlar çalışıyorlar ne yapsınlar herkes başkasından mı geçinsin o iş zor bu iş zor diye kuzum.ben yaşlı bakıyorum hiç de zorluğu yok yatalak değilse.annem benim ki .apartmanımda gürcü bir kadın da bakıyor yaşlı.kadın çoğunlukla uyuyor ev işi de yok hemen hemen.keyfine bakıyor yiyip içip.dr a falan zaten götürmüyor çocukları ilgileniyor.alışveriş yapmıyor çocukları getiriyor.günde 2 kez yemek veriyor haftada 2 kez de banyo yaptırıyor hepsi bu

@sadekahve1907

biz hissederiz
anlaşılıyor ister istemez

madem o kişi değilsiniz neden hiç cevap vermediniz?
Bence sadekahve değil... Ben oyumu " annem çok haklı bir nedenle boşanmak istiyor ama akademik kariyerimi babam finanse ediyor, babamla bozusmak veya babamdan aldığım geliri annemle paylaşmak istemiyorum, annemi nasıl evli kalmaya ikna ederim?" diye konu açan üyeden yana kullanıyorum

Tam olarak bir bilgim yok ama para yatirilip emekli olunabiliyor galiba. Annem öyle yapti emekli maasi var su an

Ben çalışamaz demedim
Her işte çalışamaz dedim
Yaşlı bakıcılığı olabilir dedim

Yaşlıdan kastınız nedir? Sağlığı yerinde bir yaşlı zaten bakıcı tutmaz. Bakıma ihtiyacı olan yaşlılar için sağlık bilgisi olan ve gücü kuvveti yerinde biri tercih edilir. Yaşlı bakımı kolay gibi yazmış herkes ama çok zor, çok ağır bir iş. Anneniz sağlığı bozuk birine bakabilecek donanım, sabır, kas kuvveti mevcut mu?

İlla agir yatalak, yuruyemeyen hasta vs olmasa da bakici tutuyorlar aslinda. . Ben cocukken teyzem yaşlı bakiciligi yapmişti bir ara (bazen bizi de gotururdu eve) Yalniz yaşayan bir kadindi yemegini yapar, kadinin bakimina yardimci olur, evini temizler toplardi o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…